keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pääsiäistunnelmia

Me suunnattiin pääsiäiseksi Lahteen, ja vietettiin siellä pari TODELLA kiireistä päivää. Osittain se kiire oli kyllä ihan itse aiheutettua, mikä siinä on, ettei ikinä opi keräämään niitä menoja maltillisesti? Onko aina pakko juosta pää kolmantena jalkana?

Viime torstaina nähtiin myös meidän tuleva koti ensimmäistä kertaa. Kiitos pitkän muuttomatkan, meillä ei itsellä ollut mahdollista käydä katsomassa vapaita vuokra-asuntoja, joten me etsittiin itse paperilla hyvännäköiset asunnot ja mun isä tai sisko sitten kävi paikan päällä katsomassa asuntoja. Saatiin toki kuvia, joiden perusteella päätös sitten tehtiin, mutta onhan se silti aina eri nähdä asunto omin silmin kuin kuvista. Torstaina me sitten vietiin pojat ensin iltapalalle siskoni luo, ja suunnattiin sitten Henkan kanssa viemään peräkärryllinen tavaraa uuteen kotiin.

 O-OU. Oli ainakin mun ensireaktio. Talo ja pihapiiri oli kiva, isosta hissistä isot pisteet, mutta se fiilis kun astuttiin asuntoon.. Neljä viikkoa tyhjillään ollut asunto HAISI. Paikallistettiin haju wc-istuimeen, joka oli tyhjentynyt. Sähköt asunnossa oli poikki ja paha haju teki koko paikasta aika epämiellyttävän. Vähän alkoi kyllä epäilyttää, mihin sitä on pää taas työnnetty! :D

Seuraavana aamuna tunnelmat olivat onneksi erilaiset. Pojat viettivät koko päivän tätinsä ja setänsä kanssa ja me Henkan kanssa siivottiin asuntoa. Yön aikana viemärin lemu oli hävinnyt ja valossa kylpevä asunto näytti heti paremmalta. Lattia oli siisti, seinät oli siistit ja kaappitilaa oli ruhtinaallisesti! Sisäinen sisustajani intoutui heti, ja aloin samointein kinuta Henkalta Ikea-reissua seuraavalle päivälle. Asunnon miinuksia oli vain wc-tilojen huonot kaappitilat, ahdas keittiö ja pienet makuuhuoneet. Niin ja liukuovet, joita löytyi jokaisen huoneen suulta.

Lattiasta kattoon siivoamisen myötä, asunto alkoi tuntua jo aika kivalta. Lauantaina toteutunut Ikea-reissu vaan vahvisti fiilistä, kun asuntoon saatiin oikeankokoiset ja -näköiset kalusteet. Kun sunnuntaina sitten lähdettiin kotia kohti, oli fiilis jo toinen. Voikun sinne uuteen asuntoon olisi saanut jäädä purkamaan laatikoita ja kasaamaan kalusteita. Ei se vielä kodilta tunnu, mutta kyllä siitä ihana koti meille vielä saadaan! 

Muuten meidän pääsiäinen kului sitten sisarusten seurassa. Syöden, siivoten ja kalusteita kasaillen. Saatiin Henkan kanssa taas pitkästä aikaa koko ilta omaa aikaa, kun täti ja setä nappasivat pojat luokseen yökylään! Oli muuten poikien eka kerta yökylässä ilman äitiä ja isiä!

Nyt alkuviikko onkin kulunut pakatessa ja asioita hoidellen. Tiistaina Henkalla oli vielä vapaa päivä, joten saatiin boostattua pakkailut oikein kunnolla käyntiin! Tuloksena oli 30 pakattua laatikkoa ja To Do! -listalta monta hoidettavaa asiaa yliviivattuna. Nyt alkaa tuntua, että kyllä tää muutto vielä ihan hyvin sujuu!

Blogi varmasti viettelee hiljaiseloa nyt viikon verran, pakko keskittyä näihin pakkailuihin ja muuttojuttuihin. Instassa meidän menoa (@nellienoor) pystyy seurailemaan vähän ajantasaisemmin. Viikonloppuna suunnataan muuten koko perheen voimin Lapsimessuille Helsinkiin ja meidän kuulumiset päivittyvät poikkeuksellisesti Blogiringin instatilin kautta! Joko seuraatte @blogirinki ä Instagramissa?

2 kommenttia:

  1. Kivan valoisalta näyttää uusi koti, jee! Muuttaminen on kauheeta, mutta toisaalta on ihanaa aina aloittaa uudessa kodissa ns. puhtaalta pöydältä. Meillä on vieläkin ihan täysi kaaos vaikka viikko jo asuttu, en vaan saa tän mahan kanssa kauheesti aikaan ja edelleen puuttuu osa huonekaluista. Noooooh, hitaasti hyvä tulee vai mitenkäs se meni :)

    VastaaPoista
  2. olen seurannut blogiasi jonkun aikaa. Puhut täällä sinun sisaruksista,onko miehelläsi sisaruksia ja jos on niin, onko miehelläsi yhtä lämpimät välit heihin kuin sinulla sisaruksiisi? :) Mukavaa keväänjatkoa! -PikkuMyy

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!