maanantai 6. huhtikuuta 2015

Motivoitumismaanantai, tehostartti dieetille!

Mä olen sellainen, joka motivoituu matalasta vaa'an lukemasta, uusista treenivaatteista ja kiristyneestä vatsan ihosta. Kiristävät housut, kolme kiloa enemmän näyttävä vaaka tai pitkään kaapissa lojuneet treenikuteet ei motivoi mua lainkaan. Ne saa vaan mut helpommin hurauttamaan kauppaan ostamaan suklaata.

Mä olen pahimman luokan tunnesyöjä. Palkitsen ja lohdutan itseäni herkuilla, enkä useimmiten edes tunne morkkista siitä. Suklaa oikeasti parantaa oloa jos koko päivän on potenut paskamutsi-fiilistä. Tai tuo vielä leveämmän hymyn huulille, kun koko päivän on jaksanut kiukkuavia taaperoita ilman äänen korottamista. Lisäksi mä rakastan syömistä. Mulle ruoka ei tosiaan ole polttoainetta. Sen on oltava hyvää ja maistuvaa. Syöminen ja hyvä ruoka on mulle nautinto.

Ymmärrätte siis varmasti nyt hyvin sen, että mä olen jojoilija. Mun paino nousee ja laskee 68-73kg välillä ihan koko ajan. Nyt se on pörrännyt seittemässäkymmenessä jo ikuisuuden, ihan vain koska en saa itseäni niskasta kiinni ja tiukentamaan syömis- ja liikkumisrutiineja. Hyvä timmiytymistatsi katoaa aina, kun lapset sairastavat tai itse makaan sängynpohjalla puolikuolleena. Joo, ei mikään tekosyy, mutta mä olenkin heikko! :D 

Mun ihannepaino on tuo 68kg. Se on se paino, jossa on helppo pysyä ja jossa mun kaikki vaatteet istuu hyvin ja nätisti. Siinä mun vointi on hyvä ja viihdyn itseni kanssa. 65kg on se mitä tavoittelen ja mistä haaveilen, mutta vain paristi mun itsekuri on kestänyt sen. Nyt häihin on kolme kuukautta (KOLME, siis KOLME! Apua KOLME!!) aikaa ja mulla on vielä mahdollisuudet tohon 65 kiloon. Joten nyt se pylly ylös sohvasta ja herkut pois kaapista!

Mun ihannesuunnitelmissa, sali kutsuu mua kolmesti viikossa, vaunulenkki kerran viikkoon ja oma juoksulenkki kahdesti. Ruokavaliosta tippuu napostelu pois ja sinne tulee enemmän proteiinia ja vähemmän leipää. Peruskauraa siis, mutta takuuvarmasti rankkaa pari ekaa viikkoa, kun kroppa huutaa sokeria ja napostelua!

Jotta mä oikeasti saisin tästä jotain motivaatiota, tulee joka maanantai tän seuraavan 12 viikon ajan postaus kuinka edellinen viikko sujui! Tänään olen tsekannut mittani ja ensi viikolla kurkistetaan mitä niille on käynyt, vai onko mitään. Tän loppukirini aloitin jo viime keskiviikkona, ihan vaan että saisin ne nesteet ja turvotukset pois ennen kunnon starttia!
No mutta entä ne herkut? Nii.. Nyt alkuun ihan minimissä. Pääsiäisenä en herkutellut ollenkaan, vaan korvasin herkut proteiinipatukalla ja dippilautasella. Ja laittilimpparilla. Jatkossa saatan sallia itselleni yhden herkkuhetken viikkoon. Herkkuhetki, siis karkkia/suklaata/sipsiä/roskaruokaa. Ei kaikkia vaan yhtä ja kohtuudella. Mutta katsotaan. Helpompi olisi ehkä olla kokonaan ilman. Ja olishan se huippua sanoa, että seuraava herkku on hääkakku!
Motivaatiota metsästin myös uusista treenikamoista ja löysinkin aika paljon kaikkea ihanaa Stadiumin verkkokaupasta*! Nämä pitääkin seuraavalla Stadiumreissulla hankkia tehostamaan mun treeniä! Treenivaatteissa olen jo vuosia luottanut Nikeen. Ne istuu mun kropalle parhaiten, ja niiden laadun olen todennut vuosien varrella hyväksi. Uusi treenitoppi Nike W Pro Tank Top keväisenä limenä*, sekä urheilurintsikat salikäyttöön* samassa värissä ovat ihan must! Juoksutrikoissa päädyin Asicseen ja nämä Balance Tigit* varmasti saavat mut juoksemaan entistä pidempiä lenkkejä! Tai no, toivotaan! Niken juoksutakin ostin juuri aleista, mutta sen seuraksi on jo pidempään pitänyt ostaa uusi Peakin headband. Edellinen kun alkaa olla jo ihan kulahtanut. Musta taitaa tällä kertaa värinä houkutella pinkkiä enemmän.. Ja koska juominen on painonpudotuksen a ja o, palkitsen itseni jo etukäteen tällä syötävän söpöllä Lifefactoryn juomapullolla! Varmasti vesi maistuu kotonakin nyt paremmin! ;)

Kuvat PEAK HEADBAND, LIFEFACTORY-pullo ja Stadium.fi


Voi rakkaat, pitäkää mulle peukkuja! Niitä nimittäin tosiaan tarvitaan! :D

*sisältää mainoslinkkejä

19 kommenttia:

 1. Täällä ainakin ollaan peukut pystyssä! Kyllä niitä tuloksia syntyy, kun on motivaatio kohdillaan. Kaikki lähtee siitä, mitä sinne suuhunsa pistää! Mä vedin sen superdieetin syksyllä, josta kirjottelinkin silloin paljon blogiinkin. Kyllä se vaan tuntuu hyvältä päästä ideaalimittoihin! Mä ehkä suosittelisin unohtamaan viikottaisen herkkupäivän, jos oikeasti haluaa kiloja pois. Ennemmin pitäisin herkkupäivän vaikka kerran kolmeen viikkoon. Tällasesta harvoin tapahtuvasta extrakaloripäivästä voi saada boostausta aineenvaihduntaan ja laihtuminen jatkuu taas rivakammin! Jos taas herkuttelee viikottain, ei välttämättä viikon kalorit menekään miinukselle, eikä laihdu. Kovasti tsemppiä Nelli! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Paula! ♡ taidan käydä lukemassa niitä sun postauksia, jospa ne motivoisi lisää!

   Mä vähän kans luulen, että ainakin alkuun olisi huvä jättää noi herkut kokonaan pois. Se on vaan niiiin vaikeeta! :D

   Poista
 2. Mun pitäis kans tsempata syömisten suhteen. Outoa kyllä mun kaikki viimeks liian pienet kevättakit istuu nyt hyvin. Painan saman verran, et olisko läski vaan jotenkin siirtynyt eri paikkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D voihan se olla. Tai jos se on lihasta!? ;)

   Poista
 3. Peukut pystyyn ja jee kiva postaussarja tulossa :)
  Miun motivaatio maanantai sarja jäikin jo paussille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiina! ♡
   Taidan lueskella niitä sun postauksia uusiksi ja kerätä itelleni vähän lisämotivaatuota!

   Poista
 4. Tsemppiä! Kyllä se siitä lähtee kun on häät motivoimassa :) mä oon kans hirmuinen tunnesyöjä ja nyt on tullut herkutellut raskauden aikana ihan surutta. Yritän kaivaa motivaation liikkumiseen sitten synnytyksen jälkeen.. Pidän peukut pystyssä sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Matu! ♡ kyllä mäkin uskon! Kun saisi nyt vaan kunnon boostin päälle ja tän muuton alta kunnialla!
   Raskaana pitääkin vähän hemmotella itteään! ♡

   Poista
 5. Siis tää oli ihan kun mun elämästä, herkut maistuu ja treeni jää välillä vähemmälle kun inspiraatio katoaa, sit uusia treenivaatteita katsomaan ja taas jaksaa uuden innostuksen voimin :D mä painan nyt 72 ja ennen raskautta ja omissa häissä olin 65 ja siihen tosiaan haluaisin päästä takaisin mutta tahdonvoima ei oo vielä siihen riittänyt. On tässä kohta jo kaksi vuotta mun synnytyksestä joten olisi korkea aika ottaa niskasta kiinni.
  Lähdenkin sun innoittamana mukaan projektiin kun niin samoissa mitoissa mennään :D
  -Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa etten ole ainoa! :D
   Ja huippua että lähdit messiin! Tuuhan kertomaan sitten tuloksistasi! ♡

   Poista
 6. Tuntuu, että sun blogi on nykyään pelkkiä mainoslinkkejä. Kertoisit enemmän omasta suusta, etkä vain tekisi postauksia, koska hyödyt niistä jotenkin. Jos mä haluan lukea mainoksia, teen sen mieluummin jossain muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että koet sen noin. Kuukauden aikana kolmessa postauksessa on mainoslinkki ja kaksi postausta on yhteistyöpostauksia. Eli ei mun mielestä. Ja blogissa oleva teksti on aina mun omaa, oli yhteistyö tai ei :)

   Blogi pyörii tällä hetkellä niin isossa mittakaavassa, että jotta voin antaa sille niin paljon aikaa kuin nyt annan, pitää sieltä tulla vähän tulojakin. Siksi yhteistyöt ja mainokset.

   Mutts sä toki itse valitset mitä luet ja mistä! :)

   Poista
 7. Kuulostaa niin tutulta!;) Kotona olemisessa on se huono puoli, että tulee syötyä jotenkin useammin kuin töissä. Siellä ei kehtaa ravata kahvihuoneessa koko ajan.;) Saanko kysyä kuinka pitkä olet? Ja musta olet jo nyt tosi hoikan näköinen ja varmasti kaunis hääpäivänäsi.:) Tsemppiä!

  -Kanerva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! Ja töissä ei niin ehdi ajatella syömistä! :D

   Mä olen 173cm pitkä! :)

   Ja kiitos Kanerva! ♡ ei mulla olekaan kuin pari ylimääräistä kiloa :)

   Poista
 8. Mä kirjoitin just tästä samasta asiasta! Mä muka kokoajan laihdutan, mutta paino vaan jojoilee parin kilon sisällä.. Sinne "helppoon painoon" on vielä yli 3kg ja ihannepainoon yli 5kg. Mulla on nää kolmen lapsen jälkeiset kilot ihan jäätävän tiukassa ja nämä viimeiset 5kg tuntuvat ihan mahdottomilta. Tänään alkoi taas uusi startti ja nyt toivon motivaation oikeasti riittävän :) Treeni-into onkin jo kohdillaan, kunhan nyt jaksaa syödä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi viimeiset kilot on niiiin tiukassa! Jospa onnistuttaisi nyt tsemppaamaan toisiamme! ♡

   Poista
 9. Voi tuota herkuttelua pitäisi karsia täälläkin! Mutta kun ne karkit ja pullat on vaan niin hyviä… Ja tuo lifefactoryn pullo on kyllä tosi kiva, sellainen on ollut pitkään ostoslistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Liian hyviä! ♡
   Mä oon kans kauan ollut ostamassa, mutta nyt aion sen oikeasti hankkia! :)

   Poista
 10. sä oot kuvissa kyllä aina terveen ja sopusuhtaisen näköinen :)
  Niissä morsiuspuvun sovituskuvissakin näytit todella hoikalta! :)

  Isabella

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!