sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Muistitko äänestää?

Mä en edes jaksa alkaa paasaamaan, miksi mun mielestä jokainen on VELVOITETTU käymään siellä vaaliuurnilla viimeistään tänään. Vaalihuoneiden ovet ovat auki koko päivän ja jokaisella on se oma lähiäänestyspaikka siihen vaalilipukkeeseen kirjattuna. Meillä se "lähi"paikka on tällä hetkellä yli kolmensadan kilometrin päässä, mutta onneksi ennakkoäänestysmahdollisuus on ollut jo pitkään käytettävissä! En ehdi/jaksa/viitsi/halua/muistanut/tiedä ketä äänestää, ovat vain tekosyitä ja vieläpä todella huonoja sellaisia.

Nyt unohtakaa ne tekosyyt ja käykää antamassa äänenne. Vain äänestämällä voi vaikuttaa. Oli se jätetty äänestyslipuke sitten tyhjä, ykkönen tai Aku Ankka, tai sisälsi se sitten minkä puolueen edustajan numeron vaan, ÄÄNESTÄ.

Äänestämättä on ihan turha itkeä maailman ja hallituksen julmuutta tai epäoikeudenmukaisuutta. Vain äänestämällä saadaan sinne eduskuntaan se oikea otos kansalaisista, eikä niiden äänestäneiden 50 %:n suosikkeja.

Kurkkaa vaikka Aijan postaus, jos et vieläkään vakuuttunut nostamaan peppuasi sohvasta!


8 kommenttia:

 1. Oli vaihteeks taas ihan mielettömän vaikea valita ketä äänestäisi, ja mieli teki jättää jopa äänestämättä kun ei kukaan täysin kolahda. Kuitenkin täytin kans tän velvollisuuden ja äänestin, sellaista keheen haluan uskoa, enkä toivottavasti pety :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ihan sama juttu. Vaihdoin ja vaihdoin ehdokasta moneen kertaan. Lopulta valitsin puolueen ja iän peruusteella! :D

   Poista
 2. Mielestäni äänestämään agitoiminen on ihan suotavaa, mutta olen silti sitä mieltä, että jos ei ole politiikkaan/yhteiskunnallisiin kysymyksiin yhtään ottautunut, ei ole kannattavaa sitten äänestääkään. Tarkoitan siis tilannetta, että jos sinne äänestyslappuun aikoo laittaa randomilla jonkun numeron tai antaa äänensä vaikka pärstän perusteella.
  Näissä ÄÄNESTÄKÄÄ-kehoituksissa toivoisin kehoittamista myös asioihin tutustumiseen, vakavasti ottamiseen ja miettimiseen. Silloin Aku Ankka -äänikin on varsin jees verrattuna sattumalta paperiin laitettuun numeroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas politiikasta ei paljoa tarvitsi tietää kyetäkseen äänestämään itselle kolahtavaa ehdokasta. Monesti kuitenkin puolueet on aika tuttuja vaikkei itse politiikasta paljon tiedäkään. Toki jokaiselle olisi hyvä tietää myös politiikasta jotain ja ottaa selvää asioista, jotka kuitenkin itseä koskettaa aika paljon. Mä kuitenkin ajattelen, että tyhjä vaalilappukin on kannanotto, vaikka sitten siihen, ettei sopivaa ehdokasta vain ole. Silloinkin tosin kehottaisin äänestämään vaan puolueen perusteella, mutta silti ymmärrän myös ne tyhjät äänet. :)

   Poista
 3. Hyvä Nelli, juuri noin. Tähän ei ole mitään lisättävää!
  Onnea uuteen kotiin :).

  VastaaPoista
 4. Äänestäminen on musta välillä todella hankalaa, ja ymmärrän kyllä myös toisaalta niitä ihmisiä jotka eivät juuri siitä syystä lähde äänestämään, vaikka olenkin myös sitä mieltä että kaikkien tulisi äänestää. Mun on ainakin hirvittävän vaikea päästä kiinni politiikkaan ja perille siitä mitä mikäkin puolue OIKEASTI ajaa ja mitä ei. MIten sitten vielä yksittäisen ehdokkaat vaikuttaa siihen, varsinkin jos oma mielipide eroaa puolueen mielipiteestä. Me käytiin äänestämässä vasta vaalipäivänä koska ei ollut mitään hajua ketä äänestän. Lopulta eräs kaveri sanoi, että kyllä aina on joku joka on kumminkin parempi kuin se toinen ja se sai ehkä simäni aukeamaan ettei sitä täydellistä ehdokasta ehkä tarvitsekkaan olla, vaan että äänestää kuitenkin sitä parasta mahdollista ennemmin kuin jättää äänestämättä ja sen kautta eduskuntaan pääsee joku jota et sinne ikimaailmassa olisi halunnut.

  Hupiäänestelijät tekevät mielestäni vain turhaa työtä äänienlaskijoille, silloin en ymmärrä miksi edes vaivautuu äänestyspaikalle jos ei ole viittinyt päättää ketä äänestää vaan tekee vain "kiusaa". Nythän oli ollut paljon hymiöitä äänestyslapuissa, joiden vuoksi nämä laput oli hylätty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä. Ja sitten kun tuntuu ettei sillä yhdellä ihmisellä paljoa sanavaltaa puolueessa ole.. Silti mä uskon, että jos jokainen viitsisi vähän nähdä vaivaa ja tutustua ehdokkaisiin ja heille tärkeisiin asioihin, ja raahautua sinne vaaliuurnille, olisi moni asia ainakin menossa parempaan suuntaan! :)

   Tavallaan oon sun kanssa samaa mieltä tosta hupiäänestämisestä, mutta toisaalta taas ymmärrän senkin kannanottona, ettei sopivaa puoluetta tai ehdokasta vain ole. Silloinkin tosin voisi valita sen vähiten huonoimman ennen sitä hymiötä, mutta tavallaan kuitenkin ymmärrän.

   Poista

Kiitos kommentistasi!