perjantai 7. kesäkuuta 2019

Miltä tuntuu, kun kotona käy siivooja?


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä STELLA KOTIPALVELUT kanssa. 

Mä olen haaveillut ulkopuolisen siivoojan palkkaamisesta meille vaikka kuinka monta kertaa. Aina se on kuitenkin jäänyt tekemättä, milloin mistäkin syystä. Päällimmäisenä kenties se, että voisinko mä päästää ulkopuolista siivoamaan meille. Olisinko tyytyväinen työnjälkeen ja osaisinko itse olla siivoamatta ennen sitä siivoajaa. 


Ennen kuin mä palasin töihin, en edes nähnyt tarvetta siivousavun palkkaamiselle. Ehdin tehdä sen kotiäitinä oikein sujuvasti itsekin ja kunhan vaan hyödynsi päiväuniajat, oli siivousrauhakin taattu. Kotona ollessa rimaa siistiydelle oli myös helppo pitää ylhäällä. Oli niin paljon enemmän aikaa ja mahdollisuuksi siivota ja pitää koti tiptop. 

Tuo kaikki muuttui, kun palasin töihin. Vaikka teenkin vain 30 tuntista viikkoa, ei aikaa siivoamiselle ja muille kotitöille ollut enää yhtään niin paljon kuin aiemmin. Olihan meillä lasten kanssa se yksi vapaa aina viikossa, mutta en mä oikein osannut käyttää sitä yhteistä vapaata siivoamiseen. Lasten kanssa siivoaminen ei myöskään oikein onnistu, sillä kun yhden kohdan saa siistiksi, on toinen jo sotkettu. 

Talvi ja kevät mentiinkin vaan ylläpitosiivouksella ja mua alkoi kevään tullen ahdistaa ihan kamalasti! Pidin välillä kunnon siivouspäiviä lasten ollessa päikyssä ja mun viettäessä viikkovapaata, tai hätistin lapset isin kanssa muualle siivouksen ajaksi. Silti tuntui, että haluaisin käyttää sen vähäisen vapaa-ajan ihan johonkin muuhun, kuin pelkkään siivoukseen.

Vastaus mun rukouksiin olikin lopulta se, että Stellalta laitettiin mulle viestiä ja kysyttiin haluttaisiinko testata heidän siivouspalveluitaan. Todellakin! Olin miettinyt siivousta tosissani jo parin viikon ajan, ja googletellutkin tarjontaa. Mutta Stellaan en ollut kuitenkaan törmännyt, mikä vähän ihmetyttää, sillä viime aikoina olen nähnyt heidän autoaan pyörimässä ympäri Lahtea harvasepäivä. Edelleen yhteistyöstä sopiessa, mua jännitti kauheasti. Miltä se oikein tuntuisi, kun joku toinen siivoaa meidän kodin?


Mun aika oli kuitenkin todellakin niin rajallista, että lähdin innoissani mukaan. Sovittiin meille suursiivous ja ikkunoiden pesu. Sopivasti siihen lomaa edeltävälle perjantaille, sillä mikä olisikaan parempi tapa aloittaa loma, kuin tehdä se puhtaassa kodissa. Ikkunoiden pesu jo pelkästään oli jotain niin parasta, sillä se on ehdottomasti mun inhokkikotityö numero yksi!

Ennen siivousta ei tarvitse itse valmistautua lainkaan, mutta mä halusin siistiä kuitenkin paikat, jotta siivoaminen olisi sujuvampaa. Tietäähän sen nimittäin omastakin kokemuksesta, että on tosi vaikea siivota jos tavarat ei ole paikallaan. Ajattelin ensin myös imuroivani ja pyyhkiväni enimmät pölyt pois, mutta mies kielsi. Sillä mikä suursiivous se olisi, jos tekisin siitä osan jo itse. Sovittiin, että huolehdin meiltä imurin siivojien käyttöön ja nostan a-tikkaat jo valmiiksi sisään, jotta siivoojat ylettävät korkeisiinkin ikkunoihin.

Meille saapui kolme Stellan siivoojaa. Yksi pesemään ikkunoita ja kaksi tekemään muuta siivousta. Kierrettiin alkuun meidän koti ympäri ja käytiin vähän läpi, mitä siivotaan ja mistä. En oikein osannut itse ohjeistaa mitään, vastailin vaan kysymyksiin. Sitten mä vaan lähdin töihin ja jätin siivoojat meille töihin.

Ja olipa muuten kutkuttava tunne kokoajan töissä, kun jännäsin lopputulosta. Vasta töissä mulle tuli mieleen, etten ollut kysynyt mitään käytettävistä siivousaineista, ja toivoin ettei käytössä olisi kovin vahvasti hajustettuja. Kun itse siivoaa pääasiassa miedosti hajustetulla etikalla, käy moni siivousaine voimakkaasti nenään. Mun huoli oli kuitenkin turha, sillä kotona tuoksui ainoastaan puhtaalta meidän saapuessa iltapäivällä sinne. Käytetyt tuotteet olivat selvästi miedosti hajustettuja tai hajustamattomia, sillä ei huomattu mitään erityisiä hajuja. 


Ja se fiilis! Oli niin ihanaa kierrellä kodissa, joka kiilsi puhtaana. Se valon määrä oli jotain ihan ihmeellistä, en ollut edes tajunnut, että meidän ikkunat olivat niin likaiset. Ei ollut rantuja, eikä läikkiä. Kaikki ikkunat oli pesty joka puolelta ja vaikka kuinka tiirasin, ei tahroja näkynyt. Pölyt oli poissa, listat pyyhitty, ja jopa mun oma murheenkryynini, liesituulettimen torni, oli jynssätty kiiltäväksi. 

Nyt kolme viikkoa siivouksen jälkeen, tein ensimmäisen kunnon siivouksen. Jotenkin siivoaminen itse uudelleen oli nyt paljon helpompaa, kun siivottavaa oli vähemmän. Kotia on ollut myös jotenkin paljon helpompi pitää siistinä tuon siivouksen jälkeen, kuin mitä aiemmin. Ollaankin aktivoiduttu taas siihen, että siivoillaan vähän joka päivä, niin kenenkään ei enää tarvitse käyttää kaikkea vapaa-aikaa siivoukseen. Silti, mä luulen olevani pienesti koukussa siivouspalveluun. Se tunne oli vaan jotain parasta, kun sai avata oven siistiin ja puhtaaseen kotiin ja istua koko illan kotona itse tekemättä mitään, ihaillen vaan Stellan työn jälkeä. Me oltiin ihan valtavan tyytyväisiä. 

Onko teille Stella palveluntuottajana tuttu? Mua ilahduttaa kovasti, että samalta tuottajalta saa niin ikäihmisten terveyspalvelut, kotisiivouksen kuin lastenhoidonkin järjestettyä. Stella tarjoaa esimerkiksi kotihoitopalveluita, fysioterapiaa ja kotilääkärin palveluita suoraan kotiin tuotuna. Miten mahtavaa!

Millaisia tuntemuksia teillä on? Miltä tuntuisi ottaa siivooja omaan kotiin siivoamaan? Mikä siinä mietityttää, tai oletko ehkä joskus jo kokeillut? Kerro ihmeessä kokemuksia!

15 kommenttia:

 1. Kiva postaus, varmasti ihana tulla siistiin kotiin! Oon ite nuorena tehnyt kotisiivouksia ja ihan turhaan ihmiset jännittää ainakaan sitä että pitäis itse imuroida tai siivota ennen siivoojaa 😁 päinvastoin on kiva siivota kun on siivottavaa ja tulee muutosta ja tuossa työssä näkee niin kaikenlaisia koteja että ei sitä säikähdä isompiakaan sotkuja, sitä vartenhan siivooja tulee. Tuo olis kyllä ihana palvelu esim. Kerran kuussa ja itse voisi tehdä vaan ylläpitoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla kokemuksia, noinhan se varmasti just menee!

   Mä mietin kans, että sellanen kerran kuussa suursiivous olisi paras ja itse siivoilisi vaan pienesti!

   Poista
 2. Paljonko tälläinen siivous olisi maksanut, jos olisit itse joutunut maksamaan? Ja ratkaisiko raha ettet aiemmin siivoojaa ottanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu niin paljon asunnon/talon koosta ja tehdyn siivouksen määrästä. Kannattaa pyytää tarjous, yhtä ainoaa vastausta tähän kun ei ole :)

   Aiemmin ratkaisi se, että pelkäsin laittaa rahaa jos en olisikaan tyytyväinen. Mutta jatkossa meillä tulee käymään siivooja, oli yhteistöitä tai ei 😊

   Poista
 3. Onkohan miten kallista, paljonko olisi noin tullut maksamaan jos olisitte itse maksaneet ? Kiinnostaisi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa Stellan sivuilta tarjouspyyntö, hintaan kun vaikuttaa niin moni asia! :)

   Poista
 4. Olisi kiva kyllä jos meillä kävisi siivooja.se saisi käydä melkein joka viikko kylläkin, viikossa nimittäin meidän koti on kun pommi olisi räjähtäny :D
  Etenkin kun isommat lapset on lomalla koulusta, puhumattakaan teinin valtakunnasta..se on toivoton siivouksen suhteen ja vaatteet pitkin ja poikin lattioita.
  Itse siivoan viikonloppuna yleensä kun on vapaa päivät. Ja sen kyllä huomaa että arkisin ei jaksa eikä ehdi siivoilla.
  Kolme lasta ja eläimet siihen päälle niin sotkua syntyy.
  Ikkunoista oon saanu pestyy kaikki muut paitsi olohuoneen ikkunat. Mulla on käytössä kärcherin pesuvälineet, niillä on helppo ja nopea pestä ikkunat ja ei valu vedet.
  Olen välillä miettiny vakavasti siivouksen tilaamista mutta en tiedä.
  Uskallanko päästää vieraat kotiini ja kauanko niillä menisi meidän kaaoksessa. Yleensä siivoan nimittäin koko päivän, aamulla aloitan ja pitkin päivää jatkan jos ei ole muuta tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikottain en siivous olisi kyllä ihanaa luksusta! Voisi itse keskittyä ihan kaikkeen muuhun!

   Mietin noita samoja juttuja, mutta ainakin omalla kokemuksella suosittelen! Voithan pyytää arvion siitä, mitä siivoukseen menee aikaa. Mutta veikkaan aika samaa kuin mikä itselläsikin, toki voihan teillekin tulla useampi siivooja kerralla niin sujuu nopeammin! :)

   Poista
 5. Jättikö siivooja tuon pullon ja karkit?

  VastaaPoista
 6. Kaksi naapuriani on käyttänyt kotisiivouspalvelua. Toinen heistä ehti jo irtisanoa sopimuksen koska hänen toivoksiaan (vaatimuksiaan) kotinsa siistimisestä ei huomioitu ja toinenkin naapuri harkitsee tekevänsä samoin. Työnjälki (eikä muukaan työn suorittamiseen liityyvä) ei ollut kiitettävää eikä työn teettämiinen sujunut muutoinkaan kuin tässä blogiyhteistyössä.

  - Mietin tarkkaan kenet kotiini päästän ja keille avaimeni luovutan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Ompa heille tullut huonoja kokemuksia! Kai he antoivat palautetta heti siivouksen jälkeen? Voisi kuvitella, että mikäli ei ole tyytyväinen eikä sovittua ole tehty, ei voi myöskään odottaa täyttä maksua.

   Poista
 7. PS Piti vielä mainita että kivaa kun siivouspalvelu toimi sinun kohdallasi hyvin. Nämä kommentissani mainitsemani esimerkit ovat Helsingistä.

  VastaaPoista
 8. Yksi vaihtoehto siivoojan palkkaamiseen on siivousrinki esim kaveriperheiden kanssa. Siivooja kiertää vuorotellen koteja sovitussa rytmissä.
  Mä päätin, että kun palaan kokoaika työhön niin meillä alkaa käydä myös siivooja. Helpottaa arkea kun ei itse tarvitse revetä kaikkia hommia tekemään.

  VastaaPoista
 9. Saimme lahjaksi ikkunanpesun ja ajattelin lisäksi itse maksaa kevät siivouksen. Kynnys oli korkea päästää ulkopuolista, mutta kartoituskäynnin jälkeen fiilikset oli hyvät. Siivouspäivä koitti ja olin tulisilla hiilillä töissä, että näen lopputuloksen. Voi mikä pettymys, kun kurvasin kotikadulle. Sälekaihtimet oli aivan vinksin vonksin. Sisällä odotti suorastaan pettymys. Työn jälki oli surkeaa ja useampi ikkunapinta oli pesemättä sekä omaisuutta hutiloidessa rikottu. Kyseessä kuitenkin valtakunnallinen firma. Miettikää tarkkaan mistä otatte ja kenet kotiinne päästätte. Harmistus vain jatkuu, vaikka tapahtuneesta jo aikaa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!