sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Sallan kesä

Ai te lähdette kesällä Lappiin? Lasten kanssa? MIKSI?
Saatiin aika monta kertaa kuluneen kevään aikana vastata näihin kysymyksiin, kun mainittiin tutuille, että meidän kesäloma(tai kevätloma)suunnitelmat suuntautuivat Lappiin. 


Niin miksi? Ensin ajatus lähti ihan vaan siitä, että mulla kävi huono tuuri työpaikan kesälomaruletissa ja mun pari viikkoinen loma osui toukokuun loppuu. Ei haluttu viettää koko pari viikkoista kotona, eikä meillä olisi ollut mahdollisuutta lähteä myöskään mihinkään mökille. Rahaa ei ole ylimääräistä ulkomaan reissulle, joten ainoa järkeävä kohde oli meidän mökki Sallassa. Ollaan usein myös juteltu, että joskus olisi kiva viettää myös kesä Lapissa, useammin kun ollaan siellä kuitenkin oltu talvella tai kevättalvella.

Ja olihan Lapin kesä vaan niin upea. Tai kunnon kesähän siellä ei vielä edes ollut vaan luonto vasta heräili kevääseen. Koivut olivat noilla leveyksillä vasta hiirenkorvilla ja mittari nautti alle kymmentä. Tosin, ei se silloin etelässäkään kovin paljon sen yläpuolelle noussut. EIkä me nyt varsinaisesti lämpöä Sallasta lähdetty etsimään, vaan juurikin sitä hiljaisuutta ja karua luontoa. Ja sitä saatiin. Luonto oli niin upea tuohon aikaan. Hiljaisuus ja rauha oli valtavan rentouttavaa ja meidän siitepölyallergikkokin kiitteli puhdasta ilmaa. Eihän me mitään ihan ihmeellisiä tehty, ulkoiltiin paljon ja tehtiin hyvää ruokaa. Lasten kanssa oli yllättävän helppo patikoida, kun meni vaan heidän tahtiinsa. Eihän me nyt kovin isoja lenkkejä tehtykään, korkeintään neljää kilometriä mutta silti. Sopivia reittejä oli Sallan maastossa vaikka kuinka ja olisi ollut enemmänkin, jos olisi lähtenyt kauemmas. Me oltiin selvästi reissussa sesongin ulkopuolella, sillä kaikki oli vähän kesken, eikä keskuksessa ollut mikään auki kuin vaan viikonloppuisin. Mutta eipä se haitannut, kun kaikki tarvittavat palvelut löytyi kuitenkin Sallan kirkonkylältä. 

Iltaisin me aikuiset lähdettiin yksin lenkille, vähän vuorotellen. Mä ihastuin ihan täysillä juoksuun siellä soiden keskellä, vaikka pieni pelko välillä olikin, että entä jos siellä kaiken hiljaisuuden keskellä törmäisi karhuun. Pitkospuita pitkin juokseminen oli niin ihanaa, että lähdetään takuulla toisenkin kerran. Oltaisiin molemmat haluttu kokeilla myös fatbikeja, mutta se olisi vaatinut lastenhoitajaa lapsille, eikä meillä nyt ollut siihen mahdollisuutta. 

Meillä oli ihana perheloma, sellainen aktiivinen. Just niinkuin me tykätään. ❤

Oletteko te käyneet kesällä Lapissa? 

10 kommenttia:

 1. Haaveissa kyllä on, että vielä kesällä tekisi roadtripin Lappiin. En oöe vielä varma, että toteutuuko nyt kesällä, vai siirtyykö 1-2 vuoden päähän.

  VastaaPoista
 2. Ihana loma teillä ollut. Perheen kanssa yhdessä vietetty aika on parasta. Täällä lomaillaan pätkissä ja miehen kanssa pääsääntöisesti eriaikaan.
  Nautitaan auringosta ja lämmöstä!

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihania kuvia!<3 En ole itse koskaan käynyt Lapissa, mutta juuri tuo puhdas ilma ja luonto kyllä houkuttelisi :) Parasta kuitenkin, kuinka osasitte kääntää sen harmituksen, että loma sattui "huonoon" aikaan eikä rahaa ole kauemmas matkustaa, noin ihanaksi koko perheen elämykseksi ja iloksi!!:)
  Mukavaa viikkoa ja kiitos postauksesta!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista
 4. Ikinä ei olla käyty Lapissa . Onko Teillä oma mökki siellä...olen käsittänyt että on joku hotellin lomaosake vai mitenkä ? Ihana olisi joskus jos pääsisi, pitkä matka vaan ajella täältä Etelä-Suomesta sinne asti, no ehkäpä sitten kun lapset isompia, nyt vasta 3 v ja 7v jotta automatka vaikkakin taukoja pitäisi olisi ehkä liikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on oma mökki Sallassa ja lomaosake Holiday Clubilla. Onhan tonne Lappiin toki matkaa, mutta lopulta aika sujuvasti se lasten kanssa meni. Lahdesta Sallaan 800km ja kolmella pysähdyksellä mentiin noiden meidän kahden 5vuotiaan ja yhden 2 vuotiaan kanssa :)

   Poista
  2. Me täältä Lapista ollaan tehty useita useita reissuja pääkaupunkiseudulle ja muualle Etelä-Suomeen. Ajelemaan vain ja lasten ehdoilla pysähdykset yms :) ihana nähdä itse ja näyttää kotimaata lapsille!

   Poista
 5. Olen 33 ja käynyt Lapissa elämäni aikana 34 kertaa. Ennemmin matkustan Lappiin kun taas ulkomailla olen käynyt vaan kerran.
  Rakastan niitä maisemia, luontoa ja hiljaisuutta siellä. Muutenkin vaikkapa enontekiöllä on aivan erilainen kiireetön aika kun meillä kaupungissa ihana loma ollut teillä!

  VastaaPoista
 6. Ihana kun olet noin positiivinen ihminen. Omasta asenteestaan toi just on kiinni, että jääkö surkuttelemaan loman ajankohtaa vai ottaako siitä kaiken irti. Muutenkin joku olisi voinut tosi paljon valittaa, kun ei ole lomaa, mutta kiva että jaksat iloita siitä lyhyestäkin. 😊 Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 7. Me olemme palaamassa etelästä koto Sallaan, joten käy se näinkin päin.😉
  Huomenna kalaa pyytämään ja korvasieniä keräämään. Olemme samaa mieltä että Sallan puhdas ilma on hyvä. Hyvää kesää kaikille!

  VastaaPoista
 8. Mietinkin onko teillä oma mökki siellä kun olette niinkin usein viime aikoina siellä käynyt, itse olen Sallasta kotoisin niin kiinnitti huomion :D viime viikonloppukin Sallassa oltiin nyt sattui hyvä hetki kun oli niin kuumaa niin kuin koko suomessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!