keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Meidän juhannus


Kai vielä voi kirjoittaa juhannuksesta, vaikka siitä onkin jo ylihuomenna viikko? Todellakin voi, vaikka toivoinkin että olisin ehtinyt kirjoittaa siitä hieman aiemmin. Muutenkin, tuntuu ettei blogi ole oikein pysynyt viime viikkoina mun matkassa ja on ollut aina vaan hankalampi istahtaa koneen pariin. Väkisin ei tietenkään inspiraatio synny, eikä tekstiä tule, joten olen suosiolla ollut kirjoittamatta. 

Mutta se juhannus! Meillä ei ole oikeastaan koskaan ollut mitään perinteitä juhannuksena, vaikka siihen melkein aina onkin kuulunut mökki ainakin jossian mittakaavassa. Tällä kertaa ei, sillä totuttuun poiketen, ei käyty mökillä ollenkaan juhannuksena. Silti tän vuoden juhannus oli mun mielestä paras aikoihin. Se piti sisällään niin paljon monenlaista, yhteistä aikaa perheen kanssa, ystäviä ja hyvää ruokaa. Eikai muuta voi toivoakaan.

Juhannuksen aloitti torstaina jo yksi kauan odotettu juttu, kun mä sain vihdoin uuden auton. Meidän Touran lähti vaihtoon ja pihaan ajettiin Skoda Octavia. Mä olin ihan fiiliksissä, sillä sain vihdoin sen kauan toivomani valkoisen auton. Toki autovalintaan vaikutti moni muukin asia, mutta ne päätökset jätin mieheni huoleksi. Mun toiveet oli vaan se, että auto on turvallinen ja se on väriltään valkoinen. Haasteita tosin aiheutta alasten istuimet, sillä ne ei luonnollisestikaan mahdu yhtä hyvin takapenkille kuin paljon leveämpään Touraniin. Luulen, että penkkien suhteen pitää tehdä hankintoja tässä parin viikon aikana, jotta mahdutaan vähän paremmin.

Perjantaina me lähdettiin vähän extempore käymään Suomenlinnassa, se on ollut nimittäin ajatuksiss ajo vuosia, mutta joka kesä se vaan jää ja unohtuu. Nyt saatiin reissu viimein toteutukseen ja olipa kivaa. Jätettiin auto metroasemalla ja ajettiin keskustaan metrolla. Tää on ollut meillä pitkään jo tapana, silloin ei nimittäin tarvitse miettiä parkkipaikkoja ja lapset pääsevät metroajelulle. Se oli nimittäin varsinkin pienimmälle luultavasti se päivän kohokohta. Rautatieasemalta käveltiin Kauppatorille, ostettiin evästä ja hypättiin Suomenlinnan lauttaan. Vietettiin Suomenlinnassa koko iltapäivä ja lähdettiin takaisin keskustaan vasta viiden aikaan. Käytiin syömässä ja suunnattiin taas metrolla autolle. Niin hauska pikkureissu, näitä lisää!

Lauantai meni ihan vaan kotona, nautittiin myöhäinen brunssi koko perheen voimin ja oltiin pihalla. Saatiin ystäväperhe meille syömään ja saunomaan ja ilta menikin vauhdilla hyvässä seurass aherkullisen ruuan parissa. On niin kiva, kun lapsilla on ikäistään seuraa, niin aikuistenkin on rennompi olla!

Sunnuntaina oli ajatus olla ihan vaan kotona, mutta keksittiinkin lähteä käymään maauimalassa mäkimontussa. Tuuli oli ihan mahdottoman kova ja jännättiin vähän, olisiko montussa liian kylmä. Ei onneksi, lämpöä oli juuri sopivasti ja ihmisiä tosi vähän. Nautittiin auringosta ja altaista koko aamupäivä ja samalla heräsi taas pieni reissukärpänen. Ensi keväänä on kyllä pakko päästä ulkomaille aurinkoon! 

Kaikkiaan juhannus oli vaan niin kiva. Siitä sai hurjasti energiaa taa suuteen viikkoon, sai levättyä ja tankattua taas perheaikaa. Ihan toisilla energioilla tulikin sitten aloitettua työviikko, kun takana oli niin rento viikonloppu.

Voi mikä ihana kesä!

1 kommentti:

  1. Teillä on ollut oikein mukava ja leppoisa juhannus. Ja, hei tuo autokriteerit/autokaupat kuulostavat hyvin tutuilta, väri edellä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!