sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Mitä kuuluu tänään sunnuntaina


Hei ihanaa sunnuntai-iltaa sinne! Toivottavasti takana on taas yksi ihana kesäviikonloppu, vaikkei säät ehkä ihan suosineetkaan ainakaan täällä Lahdessa.

Meillä on takana kivan tasapainoinen viikonloppu, joka on pitänyt sisällään monenlaista touhua, rentoilua ja lepoa, mutta myös hikikarpaloita ja puurtamista. Niitä perinteisiä riitoja ja hampaidenkiristelyjä toki myös tottakai, mutta myös ihania onnen hetkiä. Hyvin perinteinen ja tavallinen viikonloppu siis!

Lasten kanssa ollaan tällä hetkellä sellaisessa vaiheessa, että voisin hyvin usein myydä heidät Saharaan. Ei toki oikeasti, mutta hermot on usein koetuksella ja tämänkin iltaisen jälkeen odotan jo pienellä kaiholla huomista työpäivää kun riitelyä ja kaikest avääntämistä ei tarvitse kuunnella kahdeksaan tuntiin. Kuuluu ikään joo, ja useimmiten meidän lapset ovatkin huippuja ja niin mahtityyppejä. Mutta välillä he todellakin osaavat saada sapen kiehumaan.

Unien suhteen meille kuuluu taas vaihteeksi oikein mahtavaa! Siirrettiin lapset kesäkuun alussa nukkumaan samaan huoneeseen ja se tuntui olevan alun haasteiden jälkeen ihan mahtiajatus! Nukutaan kaikki nyt paljon paremmin kun pienin ei heräile parin tunnin välein ja saadaan jopa useimmiten nukkua kaikki omissa sängyissä aamun ensitunneille. Ajoissahan meidän lapset herää edelleen, ei ole väliä oliko viikonloppu vai arki, on ainakin 2/3 hereillä takuuvarmasti ennen kuutta. Mutta pysyypähän unirytmi samana arkena ja viikonloppuna. Veikkaan, että parin vuoden päästä ongelma onkin taas ihan toinen!

Tänä viikonloppuna koettiin ahaa-elämys meidän pihaan liittyen ja mulla on pitkästä aikaa ihan huikea motivaatio sen laittamiseen. Ollaan laitettu pihaa koko tämä kolme vuotta joka tässä ollaan asuttu, hitaasti ja varmasti. Pienellä budjetilla ja pikkuhiljaa tehden, vähän etsien sitä fiilistä, joka kertoo kuinka ja miten tehdään. Ja nyt tuntuu,  että se löytyi! Katsotaan, kestääkö se miten kauan.. Mä en tosiaan ole mikään viherpeukalo, joten kaikki pihaan liittyvä inspis on todellakin kotiinpäin!

Koti muutenkin kiinnostaa taas pitkästä aikaa, ehkä se johtuu siitä suursiivouksesta, jonka Stella kävi meille tekemässä reilu kuukausi sitten. Sen jälkeen olen jaksanut pitää kotia paljon paremmin kunnossa, ja vasta tällä viikolla vetäisin itse kunnon suursiivouksen. Aiemmin riitti vaan pieni ylläpitosiivous, sillä suursiivouksen jäljiltä kotona oli niin ihanan puhdasta. Nyt ajattelinkin ottaa tavaksi siivota useammin mutta vähemmän, sillä tuollaiset päivän kestävät suursiivoukset ei sitten ehkä kuitenkaan ole ihan mun juttuni..

Perjantaina saatiin kuulla, että meitä toivottiin kummeiksi lokakuussa saapuvalle pikkuherralle, ja otettiin tuo kunniatehtävä tottakai innolla vastaan. En millään malta odottaa, että tapaan tämän uuden tulokkaan ❤ onneksi lokakuu tulee varmasti ihan mahdottoman äkkiä.

Tänään sunnuntaina tuntuu, että elämä on tosi kivasti tasapainossa ja balanssissa. Tuntuu, että arki rullaa sujuvasti, meidän perhe-elämä toimii, parisuhteelle on aikaa, ehdin viettää yksin aikaa, liikkua ja urheilla sekä pitää huolta kodista. On jotenkin tosi hyvä fiilis juuri nyt tässä tilanteessa. Ja tottakai, ettei nyt menisi liian hattaraksi, on arjessa tottakai niitä inhottaviakin juttuja. Välillä otetaan yhteen miehen kanssa näkemyseroista, väännetään lasten kanssa peliajasta ja paiskotaan leluja sekä huudetaan kun kukaan ei tottele eikä tee mitään pyydettyä. Mutta sitähän se on. Luultavasti kaikilla. Päälimmäisenä kuitenkin fiilis, että kaikki on just nyt ihan tosi hyvin. 

Mitä teille kuuluu tänään sunnuntaina? 

3 kommenttia:

 1. Ihana postaus, niin arkinen ja realistinen mutta silti täynnä ihan perus onnea! :)
  Kerrohan jossain vaiheessa piha suunnitelmista lisää! Itsekään en ole mikään viherpeukalo mutta tosi kiva katella toisten ideoida ja toteutuksia, ja itsekin löytää niitä helppoja ratkaisuja.
  Kiitos kivasta blogista, löytyy monta yhdistävää aihetta joista kirjoittelet niin aina kiva lueskella postauksiasi! Hyvää kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että homma tuntuu olevan tasapainossa! Vaikka olisi kuinka hetkellistä, niin kuin se joskus lapsiperheissä on :)
  Ja hauska nähdä matto paikallaan, sopii kyllä makkariin täydellisesti.

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea kuulumisistasi!:) Juuri nyt nautin itse yhteisestä lomasta poikaystäväni kanssa. Onnittelut kummiudesta, itsestä tuli eka kertaa kummi viime lokakuussa, ja on se vaan niin hienoa seurata pikkuherran kasvua ja ensimmäisiä juttuja :)
  Mukavaa viikkoa!<3
  Ida
  http://Www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!