maanantai 8. tammikuuta 2018

Puurorieskat vauvalle

Meidän vauva rakastaa syödä leipää, aina nähdessään ruisleipäpussin, alkaa mahdoton hyppiminen ja heiluminen syöttötuolissa. Ruisleivässä on kuitenkin lisättyä suolaa, enkä ole uskaltanut paljoakaan sitä vauvalle antaa. Korvaamaan ruisleipää, olen leiponut vauvalle sämpylätikkuja, jotka ovat kyllä nekin hänen herkkuaan.

Mutta yksi leipä nousi vauvalle ruisleivänkin ylitse suosikiksi. NImittäin puurorieskat. Tein näitä Justukselle ekan kerran hänen ollessaan reilu 6kk. Silloin hän ei juurikaan niitä syönyt, mutta isot pojat veteli senkin edestä ja söivät ekan satsin ihan hetkessä. 


Tuon kerran jälkeen, puurorieskoista on tullut yksi koko meidän perheen suosikki aamu- tai iltapala. Ne on niin helppo tehdä, ja tarvikkeet löytyy aina kaapista, että näitä tulee tehtyä useinkin. Parasta näissä on juuri se, että ne käyvät ihan koko perheelle!

Yhtenä viikonloppuaamuna tein näitä kolminkertaisen satsin ja jäljelle jäi vaan muutama rieska. Tällä kertaa erotin vauvalle omansa ja lisäsin muun perheen rieskoihin vähän juustoraastetta ja suolaa. Menee nuo ilman suolaakin ihan sujuvasti, mutta pienellä suolan lisäyksellä ovat ihan täydellisiä!



PUURORIESKAT

3 dl kaurapuuroa
1,5 dl kauramaitoa/mantelimaitoa/vettä
(1 dl juustoraastetta )
3 munaa
3 rkl öljyä
6dl jauhoja (vehnä, ohra, ruis yms)
( suolaa )

Sekoita kaikki keskenään ja nostele lusikalla pellille. Paista 250 asteessa 10min.



5 kommenttia:

  1. Mikäpä sattuma... juurikin näitä ajattelin itsekin leipasta huomenna kasvissosekeiton kylkeen. :)


    Olen muutenkin useasti bongaillut teidän ruoka ideoita itselle! Kiittis! :)

    Mutta siis nuo rieskat...teit itse kolminkertaisen eli 9dl puuroa jne, vai? Kuinka paljon siitä tuli rieskoja? Meillä on 5 pientä lasta, että kuinkahan suuri satsi kandes sinusta noin about suunnilleen tehdä?

    Onko tuo puuron määrä valmista puuroa vai hiutaleita?

    Kiitos miljoonaasti vastauksesta!

    T.Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää onkin just kasvissosekeiton kaverina tosi hyviä!

      Joo siis alkuperäisen ohjeen kolminkertaistin, eli tuo minkä kirjasin on se kolminkertainennohje. Alkuperäisessä on 1dl puuroa! Vähän sekavasti kirjoitettu!

      Mä tekisin varmaan nelinkertaisen, eli 4dl puuroa. Ja siis valmista puuroa joo! :)

      Poista
    2. Hienosti onnistui ja hyvää oli!:)

      Puuroa jäi hiukan liikaa, joten tuplasin tuon teidänkin satsin. Levitin taikinan suoraan pellille levyksi, joita tulikin jätti määrästä kolme. Vähän ehkä meni yli, mutta toisaalta onpahan huomiseksikin valmiina. :D

      Kiitos ohjeesta!

      T.Elina

      Poista
  2. Me tehdään usein perunarieskoja tällä samalla ohjeella, mutta laitetaan perunasosetta tuon puuron sijasta. Eli keitän isomman satsin perunoita joittenka jäämistä sitten teen rieskat. Viljana käytän monesti ohraa vehnän sijasta. Lapset syövät rieskat ihan jo herkkuina.

    VastaaPoista
  3. Toimii myös riisipuuron jämistä, nam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!