keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Tammikuun alun arkiset jutut

Arkisista tavallisista kuulumisista on kauan, niitä tulee enemmän kertoiltua tuolla Instagramin puolella, vaikka yhtälaillahan ne tänne blogiinkin voisi ujuttaa. Jos meidän arjen kuvia ja videoita haluaa seurata reaaliajassa, kannattaa ottaa tuo insta seurantaan. Oon vihdoin saanut kunnolla kiinni niistä storeista, ja sieltä meidän arkea on varmasti helpoin seurata.

Tässä on viikko mennyt jotenkin ihan puolivaloilla, Justus on nimittäin alkanut taas heräillä öisin, eikä ihan pienellä yrityksellä käykään takaisin nukkumaan. En ole oikein saanut kiinni, että mikä hänet oikein herättää ja mikä sitten estää nukahtamasta uudelleen. Viime yönäkin hän oli ihan rättipoikki, mutta pyöri ja kitisi vaan. Mä alan itse olla aika tosi väsynyt, vaikka onneksi olenkin saanut muutamia öitä nukkua ihan kokonaan isin hoitaessa vauvan. Seuraavaksi ajattelin kokeilla antaa vauvalle vielä maitoa, kun itse käyn nukkumaan, jos hän sitten nälkään vaikka herääkin. Ja unipussi voisi kokeilemisen arvoinen sekin!


Talven eka tautikin saapui maanantaina kun Kasper heräsi aamulla kuumeessa. Kova kuume, yskä ja nuha on pitänyt meidät nyt tämän viikon kotona ja vähänhän tässä alkaa seinät kaatua päälle. Rasmuksellekin nousi kuume tänään ja mulla on pieni pelko, että seuraavana vuorossa ollaan minä tai Justus. Tämä taitaa jotain virusta taas olla, muistelen että meillä oli tällainen ihan samanlainen tauti vuosi sitten tammikuussa!

Toisaalta tämä lasten sairastelu on helpottanut mua tosi paljon. He ovat niin voimattomia etteivät jaksa riehua, Rasmus on nukkunut nyt päiväunia jo toista tuntia, mitä ei muuten ole tapahtunut lähes vuoteen ja Kasperkaan ei jaksa yksin tapella, joten hän leikkii tosi nätisti itsekseen. Ollaan syöty välipaloja olkkarissa, juotu mehua ja katsottu useampi leffa. Mä olen siivonnut kaikki rästijutut, järkkäillyt kaapit ja pyhkinyt pölyt ihan joka nurkasta. Tavallaan kiva että on ollut aikaa tällaiselle, mutta tosi harmi että se johtuu lasten sairastelusta. Ulkoilutkin on jääneet ihan välistä, vaikka ulkona on ollut tosi mahtavat kelit! 


Ollaan leikitty paljon olohuoneessa, sillä Justus ei oikein voi leikkiä isojen huoneessa. Olohuoneen lattia onkin logistisesti parempi, siinä mun on helpompi seurailla vauvan touhuja. Vauvakin viihtyy olkkarissa isojen leikkejä seuraten paremmin kuin vain yksin leikkien. 

Viikonloppu vietettiin Himoksella, jossa isot pojat pääsivät ekaa kertaa rinteeseen! Kumpikin innostui laskettelusta oikein tosissaan ja heti olisi pitänyt päästä isoon rinteeseen. Vielä treenaillaan kuitenkin jokunen tovi lastenrinteissä, sillä sen verran päätöntä ja haparoivaa touhu vielä on. Mutta pikkuhiljaa ja luulempa, että tänä vuonna talvilomalla laitetaan molemmat pojat hiihtokouluun, jotta saadaan laskettelulle jo hyvä pohja tällä kaudella. Ensi vuonna sitten toisenlaisella tarmolla harrastuksen pariin. 

Himoksella (vai Himoksessa?) päästiin myös Henkan kanssa hiihtämään ihan kahdestaan ilman lapsia. Instan puolellakin hehkutin kuinka huippua oli hiihtää oikein kunnolla, pieni hiki pinnassa. Mulla on tosiaan ollut kova ikävä urheilua. Suksetkin luisti ja piti riittävän hyvin, jotta tuo touhu oli mukavaa. Sauna lenkin päälle on tietysti parhautta sekin ja koska oltiin reissussa isovanhempien kanssa, päästiin saunaankin ihan kaksin. Tarkoitus olisi päästä hiihtämään täällä etelässäkin vielä ainakin pariin otteeseen niin lasten kanssa kuin yksinkin, mutta saa nyt nähdä kuinka käy. Hiihtolomalle lähdetään Katinkultaan, jossa sitten ainakin kulutetaan latuja. Suunnittelin ottavani pertsojen lisäksi myös luistelusukset mukaan, saa nähdä kuinka kipeäksi sitä itsensä vielä saa!

Mun hiihtoinnostuksesta on kiittäminen viime viikkoista fysioterapiakäyntiä, josta muuten kirjoitan vielä paremmalla ajalla tarkemmin. Varasin ajan nimittäin sillä ajatuksella, että saisin hyvät ohjeet vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Käynnillä kuitenkin selvisi, ettei mulla enää ole erkaumaa ja voin ihan huoletta liikkua ja urheilla ilman pelkoa, että tekisin hallaa itselleni. Tää asia oli tosi iso helpotus ja innolla olenkin nyt paitsi hiihtänyt, jumpannut suoria vatsalihaksia ja käynyt juoksemassa. Mitään näistä en ollut kunnolla uskaltanut tehdä ennen fyssarikäyntiä. Ensi viikolla aloittelinkin sitten taas pitkään tauolla olleen kuntosali/bodypump-harrastuksen, josko niiden avulla saisi sitten taas kropan siihen ennen-raskautta kuntoon!

Vuosi alkoi muutenkin paljon energisemmin ja liikunnallisemmin, siitä on ehkä kiittäminen uuden vuodenlupauksia ja niiden mukana tullutta herkuttomuuslupausta. Pahin sokerikoukku on nyt hellittänyt, kun lopetin sen päivittäisen suklaansyönnin. Olen kyllä edelleenkin ihan tosi riippuvainen herkuista ja jokaisen vastoinkäymisen tai onnistumisen tullen tekisi mieli palkita itsensä jollain hyvällä. Mutta hienosti tämä on pitänyt ja univelasta ja huonoista öistä huolimatta, olen ollut ilman karkkia jo melkein kolme viikkoa. 


Vauva on ottanut isoja kehitysharppauksia kun lähti pitkään tuumittuaan ryömimään oikein kunnolla. Nyt noustaan jo tukea vasten ja ihan joka paikkaan pitäisi kiivetä. Justus on viime viikot ollut kovasti läheisyyden kipeä ja äidin silmistä katoaminen on aina aika kova paikka. 

Tänne kuuluu siis aika perustouhuja, mitä nyt tuo sairastelu vähän verottaa. Toivotaan, että sekin siitä helpottaa ja lapsetkin paranisi tuosta mahdollisimman pian. Isoilla alkaa nimittäin uimakoulu tällä viikolla, jonne ei oikein sairaana voi mennä. Peukut siis pystyyn, että täällä ollaan kunnossa ennen loppuviikkoa!

Kivaa keskiviikkoa sinne kaikille! ❤

7 kommenttia:

 1. Ettei vaan olis rs-virus..toivottavasti pienin välttyy taudilta. Blogiasi ja instaa seuranneena käytte paljon ostoskeskusten ym.leikkipaikoilta ja sieltä varmaan tähän vuodenaikaan nappaa taudin jos toisenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei pienin sairastu! Yleiset paikat ovat tosiaan aika tautipesäkkeitä tähän vuoden aikaan. Kotona pitäisi melkein pysytellä jos ei halua pöpöjä, eikä sekään aina auta 😕

   Poista
 2. Tuosta vatsalihasten erkaantumisesta olisin kysynyt..mullakin on kaksosraskaus (toinen raskaus) takana. Vatsa oli oikeasti valtava ja pojat isoja syntyessään vaikka h36 syntyivätkin. Missään vaiheessa ei minulta ole mielestäni ko. asiaa tutkittu, ohjattu fysioterapeutin arvioon tmv. Itse sitä tuskin osaa tutkia, vaikka netissä onkin tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei tuplien jälkeen kokeiltu kuin sisätutkimuksen yhteydessä puristusvoimaa. Mutta erkaumasta ei puhettakaan. Nyt toisessa raskaudessa ei sitäkään vähään vaan itse hakeuduin ilman lähetettä.

   Mä en kans luottanut omaan arvioon ja hyvä niin, sillä sain tosta käynnistä tosi paljon irti! Suosittelen menemään, jos yhtään mietityttää! :)

   Yritän saada postauksen jo ensi viikoksi!

   Poista
 3. Jäin pohtimaan tuota sauna-asiaa: me ollaan päästy kahdestaan saunaan, kun mennään silloin, kun lapset jo nukkuvat. Sauna on samassa tasossa makuuhuoneiden kanssa tai siis ihan vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iltaisin toki päästäänkin saunaan lasten nukkuessa. Mutta tällainen lenkinjälkeinen päiväsauna ihan rauhassa on harvinaista herkkua. Saunaan meno lasten nukkuessa on vielä vähän sellaista että toisella korvalla kuuntelee heitä eikä täysillä osaa rentoutua. Tai mä en ainakaan osaa 😅

   Poista
 4. Justuksen touhut näyttää niin meidän tytön touhuille. Meillä neiti 5/17, hän ei vielä osaa istua, mutta hirmuista vauhtia on ryöminyt jo pari kuukautta. Joko Justuksella on hampaita? Meillä tänään huomasin ensimmäisen hampaan tulevan ikenen läpi, samaan aikaan esikoispoika saa viimeisiä maitohampaitaan, kuumekin kävi meillä tiistaina. Tsemppiä valvomisen kanssa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!