torstai 18. tammikuuta 2018

Meidän kodin Ikeat

Muistatte ehkä, että tämä haaste pyöri pari vuotta sitten blogeissa. Mullekin joku sen laittoi, mutta jäi silloin tekemättä. Nyt kiersin koko talon ympäri, ja yritin kuvata kaikki meidän talouden Ikeat.

Me käytetään paljon Ikeaa, ollaan todettu siellä hinta-laatusuhde aika hyväksi. Moni Ikeanjuttu miellyttää myöskin mun sisustussilmää, ja onhan siellä vaan aika fiksuja ideoitakin! Hyödynnetään Ikeaa niin kalusteissa kuin säilytyksessäkin. On kehyksiä, muovipusseja uunivuokia ja pari kattilaa. Kaappien sisusteita, tekstiilejä. Ikeasta oikeasti löytää vähän sitätätäjatuota.

Aloitetaan vaikka olohuoneesta. Meillä on tällä hetkellä olkkarin tv-tasona ja säilytyksessä käytössä BESTÅlaatikoita. Aloitettiin kolmen pötköllä neljä vuotta sitten, jatkettiin neljäksi kun muutettiin tähän omakotitaloon ja joulun jälkeen lisäsin vielä yhden yksinäisen palan joukonjatkoksi. Aika pitkähän tuo viiden moduulin taso on, mutta koska tv:kin vie siitä jo oman osansa, ei se nyt ihan mahdottoman suurelta tunnu. Kaapeista kaksi on tyhjillään, yhdestä löytyy pleikkari ja vahvistin, yhdessä on varastoituna dvd:t ja PS-pelit, yhdestä löytyy Justuksen primo-palikat. Muotoilultaan tämä taso on mun mielestä ihan täydellinen ja korkeakiiltoovet tuo siihen kaivattua tyylikkyyttä. Onhan tämä toki vähän jokatoisessa kodissa, mutta ei se ole mua koskaan häirinnyt. Sopii meille ja tähän tilaan ihan täydellisesti.


BESTÅn sisällä on kaksi isoa huopakoria lelusäilytykseen, sekin Ikeaa ja mitoitettu Bestålle. Dvd-levyille on jotain vanhemman malliston laatikoita, nekin Ikeasta.

Olohuoneesta löytyy toinenkin tusinakaluste, nimittäin VITTSJÖn nelilokeroinen hylly, joka oli rakkautta ensisilmäyksellä kun sen ekan kerran näin. Meillähän oli samalla paikalla vastaava pienempi Jyskistä, mutta tämä metallin ja lasin yhdistelmä toimii paljon paremmin.


Hyllyn yläpuolella on Ikean vanhan malliston tauluhyllyt, jotka pitäisi päivittää niihin uusiin syvempiin. Kehykset hyllyillä ovat nekin Ikeaa.

Olohuoneen viimeinen ikealainen on viimeisin hankinta, SÖDERHAMN-divaani, joka hankittiin loppukesästä. Rakastanrakastanrakastan sitä ja ollaan harkittu seuraavaksi sohvaksi saman mallin divaanisohvaa. Katsotaan, kasvattaako se meidän ikea-perhettä vielä joku päivä entisestään! Yläpuolella olevat Desenion-julisteet on myöskin kehystetty IKEAlla.


Eteisessä Ikeaa on heti tuulikaapissa, jossa aikuisten kenkäsäilytyksestä huolehtii Ikean HEMNES-lipasto. Tuo lipasto on tosi kätevä juurikin tällaiseen pieneen tilaan, sillä sen päällä on sopivasti laskutilaa avaimille ja posteille, sisällä reippaasti tilaa kengille, mutta se ei silti vie juurikaan tilaa eteisestä, ollessaan vain 30cm syvä. 


Eteisen kaapeista löytyy Ikean henkareita ja säilytyslaatikoita, jotka ovat muistaakseni mitoitettu peremmällä aulassa olevaan MALMin kuusilaatikolliseen lipastoon. Meillä lipasto on kovalla käytöllä, se sisältää kynttilät, tabletit, koriste-esineet, koristetyynynpäälliset ja sekalaisen valikoiman rojua, jolle ei muuta paikkaa ole. Päällä on lasilevy, joka lisää kivasti lipaston linjakkuutta. Lapset tätä ei juurikaan käytä juurikin tuon sisällön vuoksi, mutta kiinnitettiin se silti seinään, ihan vaan oman mielenrauhan takia. Muuta meillä ei olekaan seinään kiinnitetty, tuulikaapin HEMNESiö ja lastenhuoneen lelusäilytystä lukuunottamatta.


Eteisestä päästäänkin kätevästi leikkihuoneeseen, jossa lelusäilytyksestä huolehtii meillä pisimpään ollut Ikea-ostos, EXPEDIT-lokerikko. Lokerikko on kaikkein paras lelujensäilytyshylly ja tällä hetkellä siinä on säilöttynä kaikki lasten kirjat, junaradan osat ja laatikollinen duploja ja duplo-ajoneuvoja. Päällä saa kätevästi säilytettyä isommat lelut, jotka muuten pyörisi lattialla. 


Toinen lelusäilytyksessä käytössä oleva kokonaisuus on STUVA huoneen takaseinällä. Tästäkin kalusteesta tykkään, muttei se silti vedä vertoja expeditille. Expeditin laatikot ovat nekin Ikeasta samoin Stuvan sisäll olevat muutamat pienemmät lokerikot ja laatikot. Seinällä on Ikean kehykset ja tauluhylly on sekin Ikeasta.


Ikeaa ovat myös nuo pöydällä olevat pyöreät rasiat, kynille hankittu tanko ämpäreineen ja muutamat lelut. Osa junaradan osista taitaa sekin olla Ikeaa. 

Lasten nukkumahuoneessa Ikeaa on vain vaatesäilytyksessä käytössä olevan ALGOTin ja muutamien SKUBB-laatikoiden verran. Sekä tässäkin huoneessa seinillä olevat tauluhyllyt ovat nekin Ikeaa. 


Vessassa on Ikean kylppärinmatto, kodinhoitohuoneessa Ikean jakkara ja vaatetanko ja kaapeissa muutamia muovilaatikoita. Kylppärissä Ikeaa on kuivausteline ja lastenjakkara.

Työhuoneessa on Ikean verhot, päiväpeitto, kehykset ja työpöytä. Viherkasvin alta löytyy yksi ikean MAMMUT- jakkara, joka on ennen ollut lastenhuoneessa. Vaatehuoneessa on Ikeaa säilytyslaatikoiden ja ALGOT-järjestelmän verran. 


Keittiössä meillä on ne muutamat jo mainitut lasivuoat sekä kattilat. Laatikoissa on muutamia säilytysrasioita Ikeasta ja puiset ruuanlaittovälineet ovat myös sieltä. 

Ruokailutilassa toinen Justuksen syöttötuoleista on Ikeaa ja molemmat isojen poikien taaperotuoleista ovat myöskin sieltä. Ruokatilassa on lisäsäilytys käytössä BESTÅn isot kaapistot. Myös verho ja kolme kynttilänjalkaa on Ikeaa. Säilytysjärjestelmän sisällä on Ikean lajittelulaatikot helpottamassa meidän jätteiden lajittelua.


Makuuhuoneessa Ikeaa on toinen yöpöytä GLADOM-sarjaa. Tauluhylly on jälleen Ikeaa sekin, kuten sen päällä olevat kehyksetkin. Vaatekaapeissa on taas ALGOT-järjestelmän osia ja Justuksen sänky on sekin Ikeaa. Myös Justuksen sänkyn yläpuolella oleva tauluhylly on jälleen sekin Ikeaa. Siinä taisi olla ainakin ne enimmät meidän Ikeoista. Jokunenhan noita tosiaan on jo kertynyt! Löytyykö teidän kodista Ikeaa vähän, jonkinverran, enimmäkseen vai ei yhtään?

11 kommenttia:

 1. Oi, teillä on kyllä kaunis ja vaalea koti!

  VastaaPoista
 2. Mitä kehyksiä teillä on noissa desenion julisteissa? Mulla ootta kaapissa julisteet joihin pitäs hommata kehykset. Oon katellu ikean nettisivuilta, mutta meillä ei ole täällä Ikeaa joten pitäis tilata. Teillä nuo näyttää kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki kehykset on RIBBA-merkkisiä. Noissa isoissa deseniotauluiss akoko on muistaakseni 50x70. Yritin etsiä noita ikean sivuilta, mutten nyt äkkiseltään löytänyt!

   Poista
 3. Tämä oli kiva postaus! :)

  Oletko koskaan miettinyt, että jos tuon keittiössä ikkunan alla olevan lipaston nostaisi niin, että laittaisi sen seinään kiinni? nostaisi siis lattiatasosta pois, tulis ilmavamman näköinen, vois toimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotus lipaston nostosta seinälle on hyvä idea! Tai voihan lipastoon kiinnittää jalat

   Poista
  2. Olen! Ja oikeastaan ostettiinkin se alunperin sillä ajatuksella, että nostetaan seinälle. Tuossa kohti vaan koolaukset ei satu yhtään oikeaan kohtaan ja kiinnitys vaatisi jotkut erikoisruuvit. Mies sitten päätti ettei laiteta seinälle, koska ovat erilliset lipastot ja se vaatisi liian monta ruuvia pitkin seinää. Jalkojakin mietittiin, mutta en ole itse ihan varma niistä..

   Poista
 4. Kiva postaus taas :) Mielenkiintoista oli nähdä teidän kotiakin.
  Mä oon kateellinen teidän kaksosista :D Leikkivät niin paljon yhdes. Meillä arki on todellista haastetta kun meidän 4v haastaa jatkuvasti riitaa sisarusten kans eikä juurikaan leiki ilman leikkikaveria, joten tuntuu että kaikki aika menee hänen säätöihin. Mutta pakko ajatella että aikansa kutakin...
  -Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voin kertoa, että riitelevät myös ihan kamalasti! Ja musta tuntuu että välillä on pahempia ja parempia vaiheita. Toivotaan, että teilläkin kyseessä vaan vaihe! <3

   Poista
 5. Hei muistatko minkä nimisiä ovat huopalaatikot jotka on mitoitettu beståhon?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelin että ihan bestå nimisiä olivat. Näitä oli kahta eri kokoa, meillä noita linkin isompia! :) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80307553/

   Poista

Kiitos kommentistasi!