maanantai 12. lokakuuta 2015

Hillosta piristystä aamiaisherkkuun

Meillä on tapana tehdä viikonloppuisin vähän herkumpaa aamiaista. Välillä herkutellaan kunnolla, ja suunnataan brunssille valmiiseen pöytään, tai kokkaillaan brunssi ihan kotioloissa. Toisinaan syödään kevyemmin ja toisinaan raskaammin. Puuroa kuitenkin viikonloppuaamuissa vältellään, se kun kuuluu meillä arkeen.

Hilloja käytetään todella vähän. Ei oikeastaan koskaan, enkä itse olekaan ikinä keitellyt hilloja. Nyt kuitenkin päästiin mukaan Blogiringin ja Dansukkerin hillosokerikamppikseen, joten olikin jo korkea aika testata se hillojen keittely!



Hilloja voi tehdä oikeasti ihan vaikka ja mistä raaka-aineista! Kurkkaa vaikka tämä herkku, jota ainakin meidän on pakko kokeilla!! Hilloa voi tehdä sekä tuoreista, että pakastetuista marjoista. Meidän pakastimesta löytyi onneksi kunnon lähiruokaa hillon pohjaksi, kiitos marjastusinnostuneet isovanhemmat!

Punaviinimarjoista ja mansikoista syntyy meidän aamujen piristysruiske, ihanan kirpeänmakea herkkuhillo, joka maistuu taivaalliselta niin banaanilettujen kuin paahtoleivänkin kanssa. Tämä muuten sopisi ihanasti myös kääretortun väliin!

Itsetehdyssä hillossa on se hyvä puoli, että voit itse valita käyttämäsi sokerimäärän. Hillosokeripaketin kyljestä löytyy ohje, jonka avulla onnistuu varmasti jokainen, mutta superhyvin onnistui myös tämä meidän hillo, jonka valmistuksessa käytettiin ohjetta vähemmän sokeria.



Sunnuntaiaamuna, hillo sai kaverikseen ne monen viikonloppuaamun herkut, banaaniletut sekä vadelmat, mansikat ja mustikat. Loraus siirappia, nokare marjarahkaa ja avot! Tästä on hyvä startata hitaasti aamuntouhuihin.

Syksyn kirpeä mansikka-viinimarjahillo

500g mansikoita
500g punaviinimarjoja

1. Survo sulaneet marjat soseeksi, valuta ylimääräinen neste pois
2. Kiehauta sose, niin että soseesta alkaa nousta vesihöyryä. Sekoita joukkoon hillosokeri.
3. Keitä 15min välillä sekoittaen.
4. Anna hillon jäähtyä ja purkita se sitten kuumiin lasipurkkeihin.
5. Sulje ja hyydytä jääkaapissa vuorokausi.


Joko te muut olette keitelleet kesän maut hilloksi?

Yhteistyössä:


ja



8 kommenttia:

  1. Oijoi, kyllä kelpais mullekin tuommoinen aamiainen :P

    VastaaPoista
  2. Itse tehty mansikkahillo ja oman pihan nokkosista lettuja. Parhautta!! <3

    VastaaPoista
  3. Millä ohjeella noi banskuletut on? :)

    VastaaPoista
  4. Hilloja on täälläkin keitelty. Omenahillo on meillä lasten herkkua. :)

    Mutta kerrohan, mitä vuohenjuustoa käytät niihin salaatteihisi? Itsellä himo Amarillon chevreen, mutta mikä kaupan versio maistuu hyvältä? :P

    -Herkuttelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se joistain kaupoista saatava iso on parasta! Melkein kuin amarillon juusto! Kurkista tuolta lokakuun lopulta se vuohenjuustosalaattipostaus, siellä on se merkki! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!