maanantai 26. lokakuuta 2015

Fiiliksiä uudesta arjesta !

Heippa kaikki! Taas pitkästä aikaa! Tuntuu vähän hassulta istua taas illalla blogin ääressä, tätä on tapahtunut viimeksi niin pitkä aika sitten! Muutamat viimeisimmät postaukset ovat olleet puhtaasti ajastettuja, eikä uusia kuulumisia ole tipahdellut blogiin juuri lainkaan. Instakin on ollut normaalia hiljaisempi (kiitos surkean puhelimen, joka onneksi on nyt jo poissa). Mä otin tietoisesti kunnolla aikaa opetella tätä uutta arkea, ilman stressiä blogista, ja tuntuu että siinä hyvin onnistuinkin. Iso pahoittelu kuitenkin puuttuvista kommenttien vastauksista! Kaikki on kyllä luettu, mutta vastailen ihan ajan kanssa vasta!Meillä tosiaan starttasi tänään kolmas kunnon päiväkoti+työviikko. Tänään tuntui, että me aletaan jo hallita tää touhu. Tai ehkä se johtui vaan takana olleesta viikonlopusta ja kellojen siirrosta! :D Huomisaamuna saattaakin olla jo ihan toinen ääni kellossa!

Meidän arki tuntuu nyt kuitenkin olevan aika kivasti tasapainossa. Meillä vanhemmilla nyt ei kyllä pahemmin ole aikaa harrastaa, tai tuntuu ainakin ettei kalenterit anna sille yhtään myöden. Eikä nyt näin aluksi tarvitsekaan. Mutta myöhemmin ja jatkossa kaipaisin kyllä jotain liikuntaharrastusta tähän arjen rinnalle. Istumatyö kuitenkin vaatii veronsa, joten vapaa-ajalla olisi kiva ehtiä vähän liikkua! Nyt kuitenkin tehtiin lokakuulle sopimus, että omat menot on meillä molemmilla vanhemmilla ihan minimissään ja kaikki yhteinen kotiaika vietetään lasten kanssa. Paria isin iltatyömenoa lukuunottamatta, onkin onnistuttu tässä melko hyvin!


Pojat on elementissään päiväkodissa. En tiedä olisiko tämä stratti tän paremmin voinut mennä. Kumpikin selkeästi viihtyy, kaverit ja hoitajat ovat kivoja. Hoitoon jää ja sieltä lähtee kaksi hymysuista nappulaa. Kotikiukuiltakin on vielä vältytty, vaikka tuntuukin että uhmaa ja omaa tahtoa löytyy tuplasti verrattuna siihen, kun pojat hoidettiin kotona. Omatoimisuus on kuitenkin kasvanut valtavasti myös siinä sivussa. Puhetta tulee hirveästi ja pojat tuntuvat muutenkin niin isoilta! Ei ne mitään taaperoita oikein enää olekaan!

Mä itse nautin meidän elämästä tällä hetkellä valtavasti. On mahtavaa päästä tekemään muutakin kuin kotitöitä. On ihanaa olla päivän aikana muutakin kuin äiti. Vaikka äitiys onkin superia, on myös tosi ihanaa tehdä välillä muutakin. Onnistua muuallakin kuin kotona. Äitiyskin tuntuu jotenkin hienommalta, nyt kun mussa on se toinenkin puoli. Myönnettäköön, että mä selvästi kaipasin tätä. Pelkkä kotona olo ei vaan enää ollut mua varten. Ja vaikka töissä olikin tosi rankka alun kahden viikon koulutusjakso, joka nyt onneksi on jo takanapäin, en mä ole hetkeäkään katunut töihin lähtöä. Tämä oli meille se oikea ratkaisu.


No entäs ne talojutut? Niissäkin luonnollisesti on menty eteenpäin, nytkun tulevaisuuden talousjututkin alkaa meidän perheessä olla tiedossa. Meillä on kaikki aika levällään vielä, sunnuntait on juostu talonäytöissä kurkkimassa pari- ja omakotitaloja. Muutama tonttikin on tsekattu ja tutustuttu yhteen rakennustapaselosteeseen. Me siis palloillaan uudehkon valmiin talon, talopaketin ja rakennuttajan rakentaman upouuden talon välillä. Me itse haaveillaan, että muutto uuteen kotiin olisi jo 2016 vuoden puolella. Se tietysti rajaa rakennuttamisen melkeimpä pois, en tiedä pystyykö mikään talotoimittaja noin nopeisiin toimituksiin. Mutta varmaan se, että ainakin itse olen niin kallellani siihen rakennuttajan tekemään taloon, etten osaa oikein muuta ajatellakaan. Aika näyttää, on fraasi joka on täällä ollut kovalla käytöllä viime aikoina. Tosi vaikea mulle hokea tollaista, kun olen niin kaikkimulle-ihminen. Nyt yritetään kuitenkin malttaa, onhan kyse isoista asioista.

Pikkuhiljaa tuntuu, että olen löytämässä tasapainon myös bloggaamisen ja tämän uuden arjen sovittamiseen. Tälle viikolle uskallankin jo luvata useamman postauksen. Blogi on nyt se, joka joutuu kärsimään näistä kiireistä, mutta kai se vaan on ihan normaalia. Kaikkeen ei millään riitä aika!


Mutta hei, ihanaa viikkoa teille! Mä painun suihkun kautta sohvalle herkuttelemaan vuohenjuustosalaatilla. Eka flunssakin rantautui meille, tosin kovasti yritän häätää sitä. Toistaiseksi se vaan jyllää minussa. Peukut pystyyn, ettei tartu lapsiin!

Kuvituksena viimeisimpiä instakuvia! Instaa yritän päivittää tällä viikolla ahkerammin. Kurkkikaas siis sieltä @nellienoor !

11 kommenttia:

 1. Uuu jännää !! Kiva kun kirjoitit teidän kuulumisia pitkästä aikaa :) tsemppiä taloprojektiin, ihanaa kun pääsette sitä nyt viemään eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan tää jo ollut vuoden verran käynnissä, mut tosiaan kiva että nyt tiedetään vähän tarkemmin aikataulusta! :)

   Poista
 2. Kiva kuulla, että arki on lähtenyt rullaamaan! Varmasti ihan järkevää rajoittaa omia menoja nyt uutta opetellessa - tosin meillä on omat harrastukset olleet tauolla nyt oikeastaan sen yhdeksän vuotta esikoisen syntymän jälkeen (ja kaksosten syntymä nyt ei ainkaan tilannetta parantanut)... Tuntuu vaan, että yhteistä kotiaikaa on niin vähän. No, kyllä sen puolen tunnin lenkin kerkeäisi johonkin väliin ujuttaa, eli vähän on kyse tahdonvoimastakin. ;) Tsemppiä teidän syksyyn, toivottavasti jatkuu yhtä mukavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, joo luulempa että noin se menee aika monella! Ja eihän siinä, mutta jos ees joskus pääsisi ihan itsekseen vaikka lenkille! :D

   Kiitos Emilia! Sitä samaa teillekin! <3

   Poista
 3. Me itte rakennettiin pohjoisessa niin että 9kk kaikkineen niin asuttiin talossa. :) ja tuli ihan talopaketti. Ehkä vaikuttaa se, että meillä oli pohja suunnilleen tiedossa mitä halutaan. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Oi, ihana kuulla! Voi että, jospa mekin ehdittäisi sitte! Mä vaan ymmärsin kaikista toimittajista joiden kanssa puhuttiin, että pohjia voi ruveta tekemään aikasintaan keväällä, ja paketti tulisi sitten syksyksi. Tai sitten vaan ymmärsin väärin :D Onko teillä oma tontti tai oliko se jo silloin kun aloititte?

   Poista
 4. Sulla on ihana blogi! Vaikka oma elämäntilanteeni (ja ikäni, 15 vuotta! :D) on niin paljon erilainen kun sun, mun mielestä tätä on ihan huippu lukea! Pojat on niin suoisia, ja tykkään ihan hirveesti sun kirjoitustyylistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana! <3 toivottavasti pysyt mukana jatkossakin! :)

   Poista
 5. minkalaista työtä teet? entä miehesi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen eräässä yrityksessä palveluneuvojana ja mieheni toisessa yrityksessä asiakkuuspäällikkönä. Sen enempää en meidän kummankaan töistä täällä blogissa kerro! :)

   Poista
 6. Me ostettiin oma tontti syksyllä 2014 ja alettiin heti etsiä sopivaa rakennuttajaa, joka löytyikin nopeasti. Otettiin sellainen paketti, jossa rakennuttaja tekee kaiken rakennuslupien hakemisesta loppusiivoukseen asti. Itselle jäi sitten materiaalien valitseminen. Meillä oli silloin puolivuotias vauva, joten tämä oli ainut oikea vaihtoehto meille :) Nyt päästään kuukauden sisään muuttamaan ihan uuteen kotiin. Joten ei se ihan mahdottomuus olisi, että pääsisitte jo ensi vuonna muuttamaan omaan taloon :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!