tiistai 22. syyskuuta 2015

Potkutellaanko?

Kesän alussa kirjoitin teille poikien potkupyöristä, jotka Jollyroom lähetti. Silloinhan pojat olivat himpun verran liian lyhyitä pyörille, ja koska tekniikka ei oikein sujunut, ei potkuttelustakanaa tullut mitään. Parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen, pyörät laitettiin varastoon odottelemaan syksyä.

Reilu kuukausi sitten ne kaivettiin taas esiin ja homman nimi olikin jo ihan toinen! Tähän asti on potkuteltu Plaston muovimopoilla, harjoiteltu itse potkuttelua, sekä liikennesääntöjä että vanhempien tottelua. Poikien kanssa olisi ihan turha lähteä liikenteeseen, jos kadulle rynnittäisiin suinpäin. Pitkään tämä touhu olikin yhtä katastrofia, ja sydän sykkyrällä seurasin poikien menoa ja roikuin paidan helmassa ettei nuo mopoilijat huristaisi autojen alle. Pikkuhiljaa, monen lenkkikerran päätteeksi uskalsin lähteä poikien kanssa kolmisin lähikauppaan. Matkalla ylitetään tie useaan otteeseen, eikä tuo Kauppakatu ihan pieni-liikenteisin ole muutenkaan. Vähän ehkä yllätyin itsekin, kuinka nätisti pojat käyttäytyivät!

Aika oli siis kypsä potkupyörille. Varsinkin Kasper, pojista 2cm pidempi tapaus, potkutteli jo kahden treenikerran päätteeksi jo todella taitavasti. Itse selviän perässä vielä reippaasti kävellen, mutta kohta saa kyllä jo ottaa hölkkäaskeleet avuksi! Kasper on myös todella tottelevainen pieni mies, ja pysähtyy kiltisti käskystä odottamaan.

Rasmukselle potkuttelu oli aluksi vielä hieman haastavaa, ja meno oli ekat viikot enemmän pyörän kanssa kävelyä kuin potkuttelua. JOhtunee kuitenkin vielä puuttuvista senteistä sekä varovaisuudesta, mitä kyllä toivoisin vähän pikkuveljelleenkin.. Kasper nimittäin kokeilee jo rajojaan ja taitojaan pyörällä ja välillä alamäissä tekisi mieli laittaa ainakin itselle kädet silmille, sen verran hurjalta menoa välillä näyttää.. Tasapaino on kuitenkin huikea ja yhdellä muksahduksella ollaan toistaiseksi selvitty.

Nyt pojat hallitsevat kumpikin pyörät jo hyvin ja itsekin saa ottaa välilläjuoksuaskelia pysyäkseen näiden touhojen perässä! :DHyviltä pyöriltä nuo JOllyroomin pyörät nyt käyttökokemuksenkin perusteella vaikuttaa. Meillä pyörät ovat 10" eli se pienempi, ja silti 88cm Kasper yltää vasta juuri sopivasti maahan. Eli kovin paljon pienemmälle tuota pyörää ei ehkä kannata hankkia. Mun mielestä tämä on ollut aika toimiva setti, että alkuun harjoiteltiin liikkumista mopoilla, joiden kanssa tasapainossa pysyy kuitenkin helpommin, eikä vauhti ylly liian kovaksi. Sitten vasta otettiin pyörät käyttöön, kun liikenteessa osataan jo liikkua.

Potkutellaanko teillä vai onko alla perinteinen polkupyörä?

5 kommenttia:

 1. Meilläkin vähän aikaa sitten innostuttiin potkuttelemaan ja nyt vauhti jo melkoista. Osaavatko pojat käyttää jo jarruja? Meidän tämän hetkisessä pyörässä ei ole jarruja ja tuskin poju (1v 10kk) vielä sitä älyäisi käyttääkään. ONgelmana meinaa kuitenkin olla tällä hetkellä jarrutettaessa jaloilla, että pyörä alkaa heittelehtiä, koska vuorotellen yrittää jaloilla saada vauhtia hiljentymään. Niinpä alamäissä täytyy olla äidin valppaana ja jarrutella vaikka hupusta vetämällä :)

  VastaaPoista
 2. Aargh! Pitkä kommentti katosi tuhka tuuleen.:/ lyhyesti sama: ääni pienille pukyille! Niillä meidän lapset aloittivat potkuttelutreenit 1v.8kk iässä noin 80senttisinä. Nyt 2v ja melkein 1kk tyypit handlaavat homman jo hienosti. Mahtava keksintö kerrassaan!

  -jules

  VastaaPoista
 3. Potkupyörä oli kevään ja kesän pop! Nyt on fillari. Huikeeta seurata kehitystä, miten nopeesti ne kaiken oppiikaan kun rohkeutta tulee.

  VastaaPoista
 4. Meillä on molemmilla lapsilla ollut potkupyörät! Isompi siirtyi siitä suoraan pyörään ilman apupyöriä ja sama olisi tytöllä keväällä edessä :)

  VastaaPoista
 5. Ihania poikia. :) Mun tyttö oppi 4v:nä pyöräilemään ilman apupyöriä puolentoistavuoden potkuttelun jälkeen. Ei tarvinnut kun apparit irrottaa niin tytsy meni kuin vanha tekijä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!