keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Potkupyörien koeajo

Jokunen viikko sitten meille saapui Jollyroomin lähettämä paketti, jossa oli pojille testattavaksi upeat Pinepeak-potkupyörät*! Pojat olivat innoissaan, ja isi kenties vielä enemmän innoissaan! Hän kun on puhunut jo vuosia, että sittenkun meillä on lapsia, tulee heille ehdottomasti potkupyörät.
Paketit avattiin ja pyörät koottiin ensimmäisenä koko perheen vapaapäivänä, joka sattui sopivasti olemaan ihanan lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä! Pojat auttoivat innoissaan omien vasaroidensa kanssa isiä kasaamaan pyörät. Kun pyörät oli koossa, lähdettiin Kisapuistoon kokeilemaan potkuttelua. Eväät mukana, tottakai!
Poikia vähän jännitti. Kaksivuotiaan motoriikka kyllä riittää potkutteluun, sujuuhan se muovimopollakin. Ongelmia vaan tuotti hieman liian korkea satula, josta meidän vajaa 90 cm pojat ylettivät juurijajuuri maahan. Ensimmäiset potkuttelut etenivät isin avustuksella, ilmeet olivat keskittyneet ja kumpikin poika tuijotti vaan tiukasti eteenpäin!

 Rasmus menetti mielenkiinnon ensimmäisenä ja lähti tutkimaan maaleja ja katsomoja. Kasper jaksoi pidempään ja halusi myös isin nenältä ajolasit omalle naamalleen. :D


Lopuksi vielä juotiin mehut ja syötiin eväät. Ihan vapaasti en vielä poikia uskaltaisi päästää kaduille potkuttelemaan, mutta nurtsilla ja hiekkatiellä tämä sujuu varmasti pian hienosti! Motoriikka varmasti kehittyy vauhdilla, eikä apupyöriä välttämättä tulevissa pyörissä edes tarvita!


Löytyykö teidän lapsilta potkupyöriä? Nyt Jollyroomilla on nuo samaiset potkupyörät alessa -40%! Vielä ehtii saada kesäksi omansa!

* Pinepeak -potkupyörät saatu.

13 kommenttia:

 1. Meidän poika sai 3-vuotislahjaksi potkupyörän. Muutaman kerran sitä on kokeiltu, mutta eihän se vauhti mikään huima ole. Tavallinen polkupyörä ostettiin jo vuosi sitten, mutta siitä poika ei ole lainkaan kiinnostunut. Pari kertaa hän on sillä suostunut muutaman polkaisun pyöräilemään.

  Ps. Onko teillä oikeasti jo noin lämmin?! :) Meillä ei kyllä ole tarvinnut vielä kesävaatteita kaivella kaapeista! =(

  VastaaPoista
 2. Nyt on pakko tulla kysymää kävelitkö lenkkikuteissa lastenvaunujen kanssa Lahessa kauppakeskus sykkeen ohi noin klo 19 kieppeillä? Oon melkein satavarma, että olit sinä ja pojatki tunnistin! :D

  VastaaPoista
 3. Ihanat pojat <3. Eetu on vielä liian mini tollaseen : / :D

  VastaaPoista
 4. Pikkasen näytti vielä korkeelta noi potkupyörät poijilla. Mutta kasvaahan ne siitä. Me hankittiin Striderin pyörä 1 v 7 kk poijalle. Hällä pittuutta on 81 cm ja kantapäätki yltää maahan. Ja yllättäen noinkin nuori poika pysy pystössä sen kanssa (on tosin ketterä poika, lähti kävelee 11 kk vanhana), ei vielä potkuttele mut kävelee ympäriinsä vielä tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Meillä tyttö on potkutellut juurikin vajaa 2v iästä. Oppi nopeasti ja nyt 3v menee täysiä välillä jalat nostaen ilmaan. Nyt jo mennään ihan kävelyteillä yms. Lähikauppaan ja puistoon.
  Nyt keväällä testattiin myös normi pyörää ja oppi myös nopeasti polkemaan. Mutta ei kyllä vielä toivoakaan että apupyörät jättäisi pois. Tasapainoa kyllä on, mutta neiti 3v luonne yms. on semmonen ettei keskittyminen/jaksaminen vielä siihen pyöräilyyn ole ihan hallussa. Välillä kuikkii taakse eikä ohjaaminen polkemisen kanssa yhdessä ole aina helppoa! Luulen että mennään vuosi eteenpäin ja kokeillaan sitten ilman appareita...

  VastaaPoista
 6. Mitä! Onko siellä jo noin lämmin? Oulussa saa kulkea vielä takki päällä!!

  VastaaPoista
 7. Ajankohtainen aihe meilläkin. Ostimme yli kuukausi sitten nyt kaksi vuotta täyttävälle pojallemme potkupyörän. Koko on passeli ja satulaa jopa nostettiin, mutta äidin ja isän mielestä täydellinen pyörä ja kypärä ei sitten poikaa kiinnostanut alkuintoilun jälkeen pätkääkään. Kuukauden aikana käytiin kovalla houkuttelulla ehkä kolme kertaa potkuttelemassa. Yhtäkkiä eilen "mopo" niin kuin poika kutsuu, olikin siistintä ikinä. Sillä ajeltiin piiitkä lenkki taitavasti ja vielä illalla muisteltiin asiaa ennen nukkuman menoa. Aika teki tehtävänsä.

  VastaaPoista
 8. Tuo on varmasti kehittävää motoriikalle! Voi tosiaan kokonsa puolesta olla vähän liian iso nipin napin 2-vuotiaalle, mutta joku 2,5 v varmasti jo ylettyy tuhon. Pitää pistää ens kesää varten muistiin!

  VastaaPoista
 9. Meillä on tän kesän projektina opettaa poika polkemaan tavallisella fillarilla. Olisi kyllä pitänyt viime kesäksi hommata tuollainen potkupyörä! No, jos poika oppisi tänä kesänä polkemaan ja ensi kesäksi ostaisi tytöille tuollaiset! Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 10. Me ostettiin carranon pyörä 2v pojalle. Ja kävi juuri niin kuin teilläkin, että varpaat yltää juuri ja juuri maahan. Innoissaan on toki kyydissä kun joku jaksaa vain työntää. Jospa loppukesällä jo päästäisi paremmin liikkeelle! :)

  VastaaPoista
 11. Meilläkin molemmat pojat on potkutelleet ja etenkin nuorempi oppi sen avulla pyöräilemään todella helposti! Alkoi vajaa 2-vuotiaana innolla harjoittelemaan potkupyöräilyä ja tosi nopeasti hoksasi tekniikan. Potkutteli sillä todella paljon ja selvästi teki todella hyvää tasapainolle. Nyt oppi reilu 3,5-vuotiaana kahdessa illassa polkemaan tavallisella pöyrällä. Apupyörät oli siis paikallaan kaksi iltaa kunnes poika ilmoitti itse, että ottakaa pois, hän ei niitä enää tarvitse. ;) Eikä tosiaan tarvinnut, on kuin vanha tekijä! Mä olen ihan innoissani, kun molemmat pojat osaa nyt polkea ja tämä avaa ihan mahtavia uusia lenkkeilymahdollisuuksia myös silloin kun olen yksin lasten kanssa kotona! Potkupyöräily on kuitenkin sen verran raskaampaa ja hitaampaa, että kahta kilometriä pidemmälle ei ole jaksanut millään. Nyt menee tuplat ihan heittämällä! Ainut vaan, että mä en meinaa itse tämän kasvavan vatsani kanssa kohta pysyä mukana... :D No, viimeistään sitten syksyllä rattaiden kanssa taas kovempaa vauhtia!

  VastaaPoista
 12. Onko pojila 10 vai 12 tuumaset pyörät`? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!