torstai 11. kesäkuuta 2015

Kesän BUCKET LIST

Kesäkuu on jo kohta puolessa välissä, eikä tämä postaus ole tullut ulos vieläkään! Nyt alkaa olla korkea aika, sillä uskon että tästä kesästä tulee tähänastisista paras!

Ihan ykkösjuttu tänä kesänä on varmasti Häät! Omat koittavat ihan pian jo ja koko kesäkuu mene evarmasti niitä panikoidessa suunnitellessa. Pienestä stressinpoikasesta huolimatta, aion ottaa tuosta päivästä kaiken irti. Laskea narut käsistäni kerrankin ja antaa muiden huolehtia hoidettavista asioista. Lastenhoitokin ulkoistetaan, tämä on nyt ihan vaan Nellin ja Henrin päivä. Ei äidin ja isin. Paitsi omat, myös kahdet muut häät koittavat kesän ja alkusyksyn aikana. Häissä on aina ihanaa, joten näitäkin odotetaan innolla. Erityisesti siksi, että toisiin suunnataan ilman lapsia!

Synttäreitä tullaa juhlimaan tänä kesänä myös useaan otteeseen. Pojat täyttävät ensi lauantaina kaksi vuotta, ja sunnuntaina meillä juhlitaan jälleen heitä! Tänä vuonna lupasin itselleni olla stressaamatta juhlia yhtään. Keskittyä niissäkin vaan hetkeen ja tarjota helppoja ja hyviä ruokia. Synttärisankarit tuskin nauttivat pingottavasta ja hikipäässä leipovasta äidistä.Myös isin synttärit koittavat loppukesästä, ja pitkin heinäkuuta täyttää moni muukin läheinen vuosia. Kakkukynttilöitä puhallellaan siis moneen otteeseen!


Yksi kesän tähtihetkiä on myös pienen kummitytön syntymä. Viikot hupenevat ja kohta meillä on täällä pikkuinen vauvantuoksuinen neitokainen <3 Oma vauvakuume nousee varmasti taas ihan uusiin sfääreihin, mutta ainakin pääsen purkamaan hoivaviettiäni tähän pieneen suloisuuteen.

Kesällä tullaan varmasti viettämään monta hetkeä mökillä. Tämä kesä saattaa olla viimeisiä kesiä hetkeen, kun saan vaan lomailla. Syksyn tullen meidän perheen arjen täyttää uudet kuviot, eikä kesälomaa luultavasti ole ainakaan ensi kesänä tiedossa. Nyt siis ilo irti vapaista päivistä ja aina kun vaan mahdollista, suunnaksi mökkiranta!

Tänä kesänä nautitaan myös perheestä! Poikien ehdoilla edetään, eikä täytetä kesää liialla menemisillä, vaan tehdään asioita joista he nauttivat. Potkitaan palloa Kisiksessä, käydään rannalla uimassa, ostetaan jäätelöä, leikitään hiekkalaatikolla, keinutaan ja lasketaan liukumäkeä. Ihmetetllään eläimiä ja juostaan kilpaa. Pyöräillään, lenkkeillään ja ulkoillaan paljon! Keväällä suunniteltiin vielä reissua Muumimaailmaan, mutta voi olla että jätetään se vielä tänä kesänä välissä. Lahdesta löytyy myös monta kivaa retkipaikkaa kaksivuotiaille, eli saatetaan pysytellä lähinähtävyyksissä. Jos Muumimaailma jätetään välistä, käydään me ainakin Launeen perhepuistossa, Yli- MArolan kotieläinpihalla ja parilla Puksuajelulla kesän aikana. 

Veneet ja laivat ovat pojista superupeita, joten jos vaan pojilla uskallus riittää, me hypätään myös useaan otteeseen moottoriveneen kyytiin ja suunnataan Vääksyyn jätskille. Se oli muuten huipuinta omassa lapsuudessa! Kanavarannasta löytyy myös superhyvä pitsapaikka, jossa pitsat syödään ainakin kerran kesässä! Myös Lahden satama tulee meille varmasti useaan otteeseen tutuksi, onhan se kuitenkin niin lähelläkin!

Tälle kesälle toivotaan myös paljon enemmän parisuhdeaikaa. Pienimuotoinen häämatka ihan vaan kahdestaan olisi kiva. Eurooppa houkuttaa, mutta myös joku Suomen kohde voisi olla kiva. Heinäkuussa käydään ainakin pikareissulla Tampereella, ja Elokuun alussa suunnataan Vantaan asuntomessuille hakemaan rakennusinspistä! Tällä hetkellä häät vievät niin ison osan meidän ajatuksista, etteivät tulevat asumiskuviot ole paljoa mielessä pyörineet. Jospa Asuntomessujen anti taas vähän saisi intoa niihinkin suunnitelmiin!


Yöuinti on pakko toteuttaa tänä vuonna! Aimpina kesinä pojat ovat olleet vielä niin pieniä, ettei heitä ole raaskinut jättää hoitajille. Mutta tänä kesänä jokin yö me varmasti repäistään ja käydään uimassa ihan kaksin! Peilityyni öinen järvi on muuten ihan valtavan kaunis!

Tänä kesänä me käydään kerran Suomenlinnassa piknikillä. Tätä on suunniteltu jo neljän vuoden ajan, eikä koskaan olla vielä menty. No nyt mennään! Mukaan taidetaan yrittää houkutella joku ystäväperhe!


Lintsireissuja on tälle kesälle suunnitteilla kaksi. Omasta edellisestä huvipuistokäynnistä on jo vuosia aikaa, joten korkea aika on taas suunnata kiljumaan vuoristorataan! Poikien eka Lintsikäynti koittaa tänä lauantaina kun lähdetään juhlimaan sinne paitsi poikien synttäreitä, myös kaksosten ja kolmosten (ja nelosten) karnevaaleja! Kaikki tutut, nappaattehan hihasta? Mulla on hirveän huono kasvomuisti, joten en varmasti tunnista ketään!

Kesällä syödään myös varmasti Papan tekemiä lettuja, juhlitaan juhannusta, grillataan usein ja nautitaan monta mansikkakakkua. Shoppaillaan vähän kesän alennusmyynneissä ja nautitaan vaan ystävistä ja läheisistä.

Alkusyksystä suunnataan vielä etelän lämpöön, kun koko meidän perhe ottaa suunnaksi Turkin! Pojat pääsevät ensimmäistä kertaa lentokoneeseen ja ulkomaille! Siitä tulee varmasti supersiistiä! 

Millaisia suunnitelmia teidän kesään kuuluu?

5 kommenttia:

  1. Hei pakko kysyä että mistä on tuo nätti siniraidallinen maksimekko (?) Joka sinulla on tuossa yhdessä kuvassa? On tosi nätti :)

    VastaaPoista
  2. Meillä hyödynnetään omaa kaupunkia kesällä, kun päätettiin kesäloma siirtää joulun alle ja lomapaikka canarialle :) Yks reissu on tiedossa Suomen sisälläki ens kuus. Lähdetään yökyläilemään poikamme kummin luo :) Eli ei ihmeitä

    VastaaPoista
  3. Launeen perhepuisto on tosi kiva paikka! Ja kahdenkeskiselle hemmottelulle suosittelen Långvikiä, tyylikäs kylpylähotelli meren rannassa. Meidän kesän suunnitelmat näyttää tältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!