keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Häiden koristeina valot !

Nyt pitkästä aikaa hääjuttuja! 
Meille on ollut koko häiden suunnittelun ajan melko selvää, että koristelut hoidetaan pienellä kädellä eikä juhlatilaa kuorruteta kaiken kirjavilla väreillä. Pieni on kaunista, on ollut meidän motto ja onkin haluttu tuoda juhlatilaa itsessään enemmän esiin, eikä niinkään piilotella sieltä yksityiskohtia koristeiden alle.
Juhlatila itsessään on mun mielestä valtavan kaunis, eikä se vaadi paljoa näyttääkseen juhlavalta. Valkoiset pöytäliinat ja muutamat papercombsit nurkissa on koettu meille riittäväksi. Kunnes tavattiin meidän häiden äänentoistosta huolehtivan yrityksenvetäjä, Tomi. Meillä oli ensin tarkoitus ottaa häihin vain äänentoisto ja musiikki, mutta kun Tomi kertoi meille ansimmäisellä tapaamisella valojen käytön mahdollisuuksista, mä innoistuin heti.

Juhlatilassa mua häiritsee kaikista eniten lämmin valo. Meidän häiden sävyt on hyvin kylmiä, joten keltainen valo ei oikein tuo niille oikeutta. Siksi Tomi ehdottikin meille, että valkoisia kohtia häätilassa korostettaisiin valkoisella valolla, jolloin yleisilmekin olisi enemmän kirkas valkoinen kuin se samea lämmin valkoinen.

Ensin kokeiltiin miltä eri sävyt näyttävät ikkunassa. Vasemmalla ikkunaa ei ole valaistu lainkaan, keskellä on sininen ja reunassa vaaleanpunainen

Me tavattiin Tomin kanssa kesäkuun aluss ajuhlatilassa, ja Tomi näytti mitä kaikkea valoilla voi tehdä! Mä en itse ole edes tullut ajatelleeksi, kuinka erilainen ilme pelkällä kohdevalolla saadaan. Valaistuksen kannalta meidän juhlatila ei ole mitenkään parhain mahdollinen, kesäinen aurinko kun vie aika pahasti huomiota valolta. Vaikka kuvaushetkelläkin paistoi aurinko kirkkaasti, näkyi valoilla tehty ero silti selvänä. Vai mitä mieltä olette?

Vaikka sinisellä ja vaaleanpunaisella värillä saadaankin upeita sävyjä ikkunasyvennyksiin, päädyttiin me ihan vaan valkoiseen sävyyn. Talvihäissä tuo sininen olisi muuten aivan upea! Meidän häissä valaistaan paitsi ikkunakaaret, myös luonnonkivi terassin seinillä. Valolla saatiin kiven kuvio ihanasti esiin, ja harmittaa ettei se kuvista tämän enempää näy. 

Näissä kuvissa näkyy hyvin valaistun ja valaisemattoman ikkunan ero! Myös ikkunoiden välissä oleva kivi on tässä kuvassa valaistu.


Ikkunoilla olevat ja sinne hääjuhlan ajaksikin jäävät orkideat valaistiin kohdevaloilla myöskin, jolloin ne tulivat ikkunalla esiin ihan toisellalailla kuin ilman valoa. Orkidea on kirjaimellisesti valokeilassa ja näyttää tuossa ikkunalla aivan upealta!Valaistuksella korostetaan myös herkkubuffaa, ruokapöytää ja tehdään kunnollinen taustavalo Photo Boothille. Myös tanssilattia saa ison peilipallon ja illan hämärtyessä discobiittiä siivittävät värivalot! Eikö kuulosta aika huikealta?! Ja kaikki tämä vaan muutamalla kohdevalolla.

Meidän häihin on enää alle kaksi viikkoa aikaa, ja pakko sanoa että odotan näiden valojen näkemistä aika innolla! Oletteko itse suunnitelleet juhliinne valon käyttämistä koristeina? Tai puuttuuko kesän häistä vielä av-tekniikkaa tai bändiä? Kannattaa ottaa yhteys Tomiin ja Eastsoundiin, heiltä löytyy palvelut ympäri Suomen! Sovi vaikka esittely kerta, ja innostu valoista niinkuin meille kävi! ;) Eastsoundin verkkosivuilta löytyy kuvia muunlaisestakin valonkäytöstä erilaisissa tapahtumissa!

Yhteistyössä:


2 kommenttia:

  1. Tätä asiaa en olekaan aiemmin ajatellut! Hyvä postaus :) Meidän häät pidettiin tunnelmallisessa viikinkikylässä, missä oli paljon kynttilöitä tuomassa pehmeää valoa. Toisenlaisella valaistuksella paikka olisi näyttänyt varmasti aivan erilaiselta, joten sinne tuo kynttilävalaistus sopi loistavasti.

    Joko kihelmöi vatsanpohjassa? Ihanaa, teillä on pian häät <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!