tiistai 4. marraskuuta 2014

Lahjaideoita isälle

Ajeltiin eilen poikien kanssa kirpparille, ja radiossa pohdittiin isänpäivälahjoja. Juontaja oli sitä mieltä, ettei puolison kuulu hankkia lahjaa miehelleen, vaan se on lasten tehtävä. Itse ajattelen sen niin, että lapset toki muistavat isää isänpäivänä itsetehdyin kortein tai lahjoin. Lasten itsetekemä kortti kuitenkin merkkaa paljon enemmän kuin useiden kymppien arvoinen lahja. Joku voi kokea, että se lapsen tekemän kortti riittää, eikä siinä mitään jos niin on. Se miksi itse hankin miehelleni lahjan isänpäivänä, johtuu siitä että itsekin haluan jollain tavoin muistaa ja kiittää häntä isyydestään. Onhan hän parhain isä lapsilleni, ja mikä olisikaan parempi päivä muistuttaa siitä, kuin isänpäivä? 
Mitä mieltä te olette? Muistatteko puolisoanne isän-/äitienpäivänä, vai riittääkö lasten tekemät kortit?

Meidän isi saa useimmiten lahjaksi pehmeän paketin. Viime vuonna hankittu Gantin neule on ollut kovalla käytöllä, ja toinen saattaisi tulla tarpeeseen. Isi tykkää myös kaikenlaisesta elektroniikasta ja ipod sekä parranajokone saattaisivat kaivata uudistamista. 
Uudet treenivaatteet eivät myöskään olisi hullumpi lahja. Meidän isi tykkää kokkailla viikonloppuisin uusia ruokia, joten myös uusi keittokirja olisi varmasti mieleinen.
Isi kulkee usien vapaa-ajalla hupparissa, jota uusi huppari jo kulahtaneen tilalle olisi varmasti mieleinen. Ja boksereita nyt tarvitsee aina joka mies :D

Kuvat; prisma.fi, kekäle.fi, shop.sports.tracker.com, apple.com

20 kommenttia:

 1. Meillä muistetaan isää ehdottomasti koko perheen voimin. Lasten kanssa askarrellaan kortti ja sitten minä puolisona ostan /teen jotain. Tänä vuonna ajatuksena on neuloa isälle pehmeä neule talven kylmää vastaan. Mutta katsotaan ehtiikö se isänpäiväpakettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Itsetehdyt lahjat on ihania! Neule kuulostaa kyllä ihan huipulta! Jouluksi sitten jos ei ehdi!

   Poista
 2. Kivoja juttuja olet valinnut tuohon kollaasiin! Gantin neuleet on hyvälaatuisia, meilläkin miehen kaapista löytyy muutama! :) Meillä ei ole miehen kanssa ollut tapana ostaa toisillemme synttäri- joulu eikä isän- tai äitienpäivälahjoja. Kuulostaa ehkä jonkun mielestä tylsältä, mutta molemmat tekevät kuitenkin pitkin vuotta hankintoja tarpeen tullen itselleen tai kotiin, niin ei ole koettu tarpeelliseksi pistää mitään pakettiin! Ja mä ahdistun kaikista "ylimääräisistä" jutuista, enkä edes halua, että mulla olisi kymmeniä korviksia, kelloja, laukkuja tai tuikkukippoja kaapissa ihan vaan vaihtelun vuoksi. Mä ostan niitä itse sitten kun on tarve. :) Mä ajattelin tehdä isänpäiväksi vähän spesiaalimman brunssin ja iltaruoan, lasten kanssa askarrellaan kortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on. Viimevuotinen on vielä ihan priimakunnossa!
   Tuokin on kyllä totta, turhan ostaminen on vaan niin älytöntä! Meillä mies ei tule ikinä ostaneeksi itselleen mitään, joten lahjaksi on kiva sitten hankkia tarpeellista! :)

   Ihanalta kuulostaa teidänkin suunnitelmat!

   Poista
 3. Kyllä minusta on kiva muistaa miestä isinä :) Itse toteutin isänpäiväyllärin jo viime sunnuntaina, sillä tuleva sunnuntai menee ravatessa ukkiloissa ja pappaloissa. Olin järjestänyt lastenhoitajan poitsulle ja vein miehen leffaan sekä ravintolaan syömään :) Varsinaisena isänpäivänä isukki saa sitten tietysti pojaltaan lahjan ja spesiaalin aamiaisen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :)
   Oi että miten ihanalta kuulosti teidän isänpäivänvietto! Meidänkin pitäisi pitkästä aikaa lähteä kunnolal treffeille!

   Poista
 4. Minä muistan Isimiestä Isänpäivänä aina omalla lahjalla. Onhan hän osallisena siihen, että meillä on A-muru! ;)

  Ostan tosiaan yleensä itse oman lahjan Isimiehelle ja sitten A-muru askartelee tai ostan hänen nimissään oman lahjan. Esim. viime vuonna Isimies sai A-murulta Ipanapa -CD:n. ;)
  Myös Isimies on minua muistanut omalla lahjalla äitienpäivänä. Ensimmäisenä äitienpäivänä hän oli yllätykseksi varannut meille Tampereelta ihanan hotellin, sain valita missä liikkeissä käymme, lman että Isimies huokailee jatkuvasti, että eikö voitaisi jo lähteä ja lisäksi sain ihanan, kauan toivomani korulahjan, Kalevala korun sormuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä ihana äitienpäivänyllätys! Kelpaisi mullekin! <3

   Poista
 5. Ai se jäi sanomatta, että ihania lahjaideoita olet koonnut kollaasiin! Tuosta saa moni varmasti ideoita, jos isänpäivälahja on vielä hankkimatta! :)

  VastaaPoista
 6. Täällä muistetaan lahjoin ja kortein, aina on kiva saada lahjoja! ;)

  VastaaPoista
 7. Minun mielestä isänpäivänä isää muistaa lapsi, itse muistan puolisoani lahjoin sitten syntymäpäivinä ja jouluna. Ihan ensimmäisenä isänpäivänä tosin hankin puolisolle pienen lahjan itsetehdyn kakun ja lapsen jalanjälkitaulun lisäksi, koska se nyt oli ihan ensimmäinen ja totta kai kaikkein spesiaalein kerta. Nyt askarreltiin lapsen kanssa kortti ja teen kakun, mutta mitään ostettua lahjaa ei isi saa.

  VastaaPoista
 8. Ihanan kallista teillä. Me aateltiin ihan vaan sukat.

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Hahah :D Omalle miehelle on mun mielestä aina helppo ostaa, muille sitten vaikeampi!

   Poista
 10. Itse olen myös törmännyt usein siihen ajattelumalliin että vain lapset muistavat isää isänpäivänä. Minä taas tykkään ostella lahjoja ja haluan muistaa ja hemmotella miestäni isänpäivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Lahjoja on aina ihana saada ja antaa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!