maanantai 3. marraskuuta 2014

COSATTOt saapuivat taloon

Postaus sisältää mainoslinkkeja, joiden avaamisesta en hyödy mitenkään.


Lasten tavaratalo Päivänsäde on Joensuun keskustassa kauppakeskus Metropolin yläkerrassa sijaitseva yrittäjäpariskunnan omistuksessa oleva lastentarvikeliike. Liike on ollut pystyssä jo vuodesta 1989, joka jo kertoo menestyksestä ja ammattitaidosta. Päivänsäteen valikoimista löytyy paitsi isot tutut merkit kuten BRIO ja Britax myös uusimmat hitit, Skip Hop ja Sophie The Giraffe. Valikoimissa on myös lastentarvikkeiden lisäksi leluja, sekä vaatteita äideille ja vauvoille. Kivijalkaliikkeen lisäksi Päivänsäteellä on verkkokauppa, jossa tälläkin hetkellä on alennuksessa Eisbärchenin lämpöpusseja, Skiphopin ruokalappuja sekä Nikkon ja Legon tuotteita! Verkkokauppaan pääset tästä !
 
Me ollaan oltu todella tyytyväisiä puolitoista vuotta sitten Päivänsäteestä ostettuihin Bumbleride Indie Twin vaunuihin. Vaunuja käytetään päivittäin, mutta silti vaunut ovat edelleen uudenveroiset. Alunperin ei edes oltu ostamassa ko. vaunuja, mutta kuten blogissakin olen paristi kertonut, Päivänsäteen yrittäjä sai hetkessä käännettyä meidän päät. Itse arvostan sitä, että myyjä seisoo sanojensa takana, eikä yritä myydä huonoa tuotetta, tai tuotetta  jolle ei loppupelissä ole käyttöä. Toisaalta taas isoja hankintoja tehdessä kaipaan asianosaavaa myyjää, joka kertoo sellaisiakin asioita joita itse ei osaa edes kysyä. Sellaista palvelua me saatiin Päivänsäteessä ensimmäisellä kerralla. Sen jälkeen ollaan suunnattu lähes kaikissa lastentarvikehankinnoissa Päivänsäteeseen. 

Vaikka Bumbleridet ovat palvelleet meitä todella hyvin, ollaan kaivattu niiden lisäksi pienempiä vaunuja autoon ja kauppareissuille. Vuoden verran meillä käytössä olleet Britax b-dualit myin pari kuukautta sitten, sillä koettiin ne meille tarpeettomiksi. Kokonsa puolesta eivät olleet kovinkaan paljon pienemmät kuin vierekkäin istuttavatkaan ja alakerran istuin oli todella epäkäytännöllinen pystyssä istuvalle taaperolle. Päivänsäteeltä suositeltiin Cosattoja, joiden ulkoasuun olinkin ihastunut jo aiemmin.
Cosattot ovat olleet meillä nyt vajaan kuukauden käytössä, ja pääosin niitä ollaan käytetty kaupungilla. Pienten pyörien vuoksi vaunut eivät ole kovinkaan käytännölliset loskassa tai lumessa, mutta sulilla keskustan teillä tai kauppakeskuksissa toimivat hienosti! Vaunut ovat todella kapeat eivätkä vie pituussuunnassakaan paljoa tilaa, joten niiden kanssa kaupungilla pyöriminen on paljon helpompaa kuin edeltäjillään. POjat myös viihtyvät paljon paremmin vierekkäin istuen. Vaunujen viisipistevaljaat pitävät jätkät hyvin paikallaan, mutta näkyvyys ympärille on silti hyvä. Tilaa istuinosassa on riittävästi, joten isompikin lapsi mahtuu hyvin kyytiin. Istuimen saa myös lähes täysin makaavaan asentoon, joten väsyn iskiessa lapsen voi laittaa nukkumaan. Ihan yhtä sulavaliikkeiset Cosattot eivät ole kuni bumblet, mutta tarvittaessa niitäkin pystyy työntämään yhdellä kädellä.Cosattojen yksi ehdoton valttikortti on lämpöpussit. Fleecellä vuoratut pussit ovat erityisen hyvät vauva-aikana, mutta mahtuu sinne myös yksitoistakiloinen taapero. Lämpöpussin päällisen saa vetoketjuilla irti, joten sen voi ottaa helposti sisällä pois. Meillä lämpöpussit eivät ole olleet ollenkaan käytössä Cosattoissa, mutta Bumblejen kanssa niitä ollaan paristi käytetty. On niin kätevää kun kaupungille lähtiessa lapselle ei tarvitse pukea paksua kerrosta ulkovaatetta päälle, vaan takki ja lämpöpussi riittää.Cosattojen huonoja puolia on pieni kuomu, joka tuskin kesäaikaan suojaa lasta auringolta. Jatkopalat kuomulle tulevatkin siis varmasti käyttöön, sillä pojat eivät ole hattujen tai aurinkolasien ystäviä.. Myös tavarakorit ovat pienet ja varsinkin istuinten ollessa makuuasennossa, koriin ei saa laitettua mitään. 

Cosattojen parhaita puolia ovat ihan ehdottomasti keveys, kankaat ja pieneen tilaan meno. Kasausmekanismi on helppo ja pienempäänkin takakonttiin vaunut menevät helposti.

6 kommenttia:

 1. Onpas ihana pirtsakat rattaat ja pojatkin ovat supersuloisia! :)

  VastaaPoista
 2. Ai että miten söpöt! Harmi kun ei tarvii tuplia, nuo on todella nätit, ihania yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat huivit pojilla! Mistä oot ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ne on tosi käytännölliset! OStin ne alkusyksystä H&M:n isompien tyttöjen osastolta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!