perjantai 14. marraskuuta 2014

Näkyykö lapsesi pimeässä?

Taas on menossa vuoden pimein aika. Pimeä tulee jo neljältä ja päivä kirkastuu vasta yhdeksältä. Valoisaa leikkiaikaa ulkona on päivässä vain muutamia tunteja ja sekin vaan vähenee joulua kohti mennessä. Pihoissa ja leikkipuistoissa on onneksi valot, joten pimeys ei kauheasti rajoita ulkoilua. Kuitenkin, vaikka itse näkisi pimeässä lapsensa, näkeekö autot?

Näkyykö sinun lapsesi pimeässä?

Mä olen ollut aina heijastinten suurkuluttaja. Joka takista ja repusta löytyy jokin heijastin, parhaita ovat ehdottomasti ne muumit!  Monesti huomaa, että aikuisten ulkoiluvaatteista heijastimia ei ole vaivauduttu laittamaan, tai niitä löytyy yksi pienenpieni printti jossain takin kylkisaumassa. MIKSI? Esimerkiksi crocsin saappaissa, lapsilla crocs-teksti heijastaa, aikuisilla ei.

Heijastin on naurettavan halpa henkivakuutus. Heijastin vaan roikkumaan takkiin tai reppuun ja heti autoilijat huomaavat sinut paremmin. Tietäähän sen itsekin pimeässä ajaessaan, ettei mustiin pukeutuneita lenkkeilijöitä vaan huomaa.

Meidän täysmustissa vaunuissa ei ole yhtäkään heijastinta. Jenkeissä ei kai heijastimia olla koettu tarpeelliseksi.. Nyt vaunujen alareunoissa roikkuu kaksi heijastinhaisulia! Koppa-aikana myös koppien edessä roikkui molemmin puolin heijastimet.
 Lastenvaatteissa heijastimet ovat huomattavasti paremmin edustettuina kuin aikuisilla. Silti harmittavan usein, ulkonäköön satsataan ja heijastimissa tingitään. Molo kids taitaa olla lasten ulkovaatevalmistajista ainoita, joilla haalareissa on oikeasti isot heijastimet joka puolella pukua!

Vaikka meiltäkin lasten ulkoiluvaatteista aika hyvin heijastimet löytyy, pipot taitavat tällä hetkellä olla ainoita joissa heijastimia ei ole, päätettiin silti parantaa lasten näkyvyyttä pihalla heijastinliiveillä! Ikeasta löytyy sopivankokoiset liivit parilla eurolla!
kuvat lainattu: www.vinkee.fi ja www.ikea.fi
Nyt näkyy!26 kommenttia:

 1. Meillä on just noi ikean :) tuollainen persoonallisempi olis nätti!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ois! En tiiä hiostaako se kauheesti, kun on kuitenki huopaa..

   Poista
 2. Ihanaa että joku asiaan kiinnittää huomiota. Niin monesti olen kironnut kun keskelle tietä hyppää mustiinpukeutunut hahmo, sitten vielä vilkaisee pahasti tai nyrkkiään heristää, kun ei mitään mahdollisuutta anna huomata itseään. Aikuisellakin nuo liivit ovat käteviä! Joskus on tehnyt mieli pysäyttää mustiin pukeutunut hahmo mustine rattaineen, ja kysyä että kuinka pitkään hengissä meinaatte säilyä, meillä päin kun ei edes ole katuvaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Välillä pelottaa ajaa pimeällä, kun ei tiedä milloin kolahtaa!
   Mustat rattaat on kyllä hurjat! Ne kun parhaimmillaan peittää ne aikuisenkin heijastimet! Meillä on valot, mutta liivi itsellekin ei olisi pahitteeksi!

   Poista
 3. Itselläni on Biltemasta hankittu heijastifleece päälytakin päällä, vaunuissa ja koiralla on Clas Ohlsonilta hankitut ledvalot, koiralla pienemmät sekä valjaissa että hihnassa, vaunuihin laiton pienet pyörävalot. Jos meidän päälle ajetaan niin ei tartte ainakaan selitellä että en nähny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ainakin näytte! Meitä tuli just lenkillä vastaan joku, joka oli laittanut vilkkuvalon jos toisenkin takkiinsa. HÄnet kyllä näki! :D

   Poista
 4. Mä muistan pienenä kun meillä oli haijastimia yksi lipastonlaatikko ihan täynnä, suurinosa oli jostain ilmaiseksi tulleita. Muistatko niitä paksuja vanhanaikaisia heijastimia, mitä harvemmin enää mistään saa? :) Mikseiköhän enää jaeta samallalailla heijastimia ilmaiseksi, olkoonkin sit mainosheijastimia. Mä havahduin juuri yksi ilta vaunuillessani lähikauppaan, että mä muuten näyn täällä tiellä ihan hirveen hyvin kun on pilkkopimeetä ja ei heijastinta, takki on harmaa ja vaunut mustat. Heti ettimään omat heijastimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki! Niitä sponssiheijastimia sai koulustakin aina syksyllä!
   Hiphop heijastinkaapille! :D

   Poista
 5. Meillä on molokidsin haalari, siinä on todella hyvät heijastimet. Muissa meidän haalareissa ei taidakaan heijastimia juurikaan olla, vaikka ovatkin ns "laatumerkkejä". Myös rattaissa on hyvät heijastimet (ovat Brion) ja itse olen vielä ripustanut pari suloista nalleheijastinta. Nuo heijastinliivit ovat kyllä käteviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on! Name itin pipoissa on kans!
   Meidän vaunuissa heijastimia ei ollut ollenkaan, mikä oli mun mielestä aika kamalaa! Muissa vaatteissa onneksi jonkin verran on, mutta ei niissäkään mitään isoja!

   Poista
 6. Teinkin tästä viime kuussa postauksen, kun järkytyin pimeydestä.
  Meillä on käytössä myös A-murulla heijastinliivi, meillä vanhemmilla heijastimet ja lisäksi pyörätuolissa on heijastimet vanteissa. Ai niin ja koirien valjaissa! :D
  http://kunaitikelaa.blogspot.fi/2014/10/hei-hei-heijastin.html

  VastaaPoista
 7. vaunuissa/rattaissa sais olla kyllä enemmän heijastimia! meilläkään ei taida olla valmiina yhtään.. täytyy ite laittaa heijastimia ja vaikka ostaa heijastinteippiä, mistä leikellä kuvioita tai ihan sellaisenaan laittaa runkoon.. ja täytyy itekki tarkistaa että jokasesta takista ja laukusta löytyy heijastimet.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saisi! Ne kun kuitenkin aina menee edellä joka paikkaan!

   Poista
 8. Meilläkin 4v:llä liivit käytössä, tosi hyvät. Monissa lastenvaunuissa on muuten myös tosi huonot heijastimet = ei lainkaan!

  VastaaPoista
 9. Meiän tytöllä on Molon ulkovaatteet ja niissä on kyllä ihan älyttömän hyvät heijastimet. Hanskoissakin! Ei olla siis hankittu erillistä heijastinliiviä. Talveksi meillä on vielä Molon hattukin, jossa on myös iso heijastin. Ite suosin sellasia rullaheijastimia, jotka voi nopeesti laittaa tohon käteen takista riippumatta. Yleensä pidän sellasta molemmissa käsissä. :D itteäni ärsyttää ihan hirveesti ihmiset, jotka ei pidä heijastimia. Pari kertaa on ollu lähellä, että olisin ajanu mustassa puvussa ilman heijastinta lenkkeilevät ihmisen päälle. Suututtaa tollanen välinpitämättömyys.

  Karoliinakettu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! LIsäksi ne on kivat kun ovat tähden muotoiset!
   Ne rullat on kyllä hyviä! Mä en muista vaan pitkään aikaan törmänneeni niihin missään.. En vaan varmaan oo tajunnut :D

   Poista
 10. itse myöskin aina käyttänyt heijastimia, pojalla on hyvin vaatteissa ja rattaissa onneksi. mä niin jakelisin kaikille alle 18 vuotiaille kunnon heijastimia kouluissa yms. kun liikun ulkona aina tulee vastaan teinejä ilman minkäänlaista heijastinta ja vielä tuntuu että ovat kovin holtittomia liikenteen sääntöjen noudattajia, millon mistäkin puskasta tullaan katsomatta muuta liikennettä...välillä ihan hirvittää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Vanhempienkin pitäisi vähän muistaa muistutella niitä teinejään liikennesäännöistä ja -turvallisuudesta!

   Poista
 11. Heijastinliivi <3 Meiän 4 v. on edelleen asiasta tohkeissaan, koska "mä näytän ihan työmieheltä!!" Odotankin aikoja, jolloin ei suostuta enää laittaa näitä vanhempien tarjoamia virityksiä päälle tai ne otetaan päältä pois heti ulko-oven sulkeuduttua :D

  VastaaPoista
 12. Meillä puetaan lapset joulukuusiksi ulkoillessa ja isäkin on joutunut tämän terrorismin uhriksi, nyt pukeutuu liiviin jo vapaaehtoisesti. Kun jalankulkijat eivät näy edes taajama-alueella katuvalaistuksen alla!! Liimailen heijastinnauhaa vähän jokapaikkaan ja lisäksi irtoheijastimia roikkuu siellä-täällä. Omassa toppatakissa on neljä lisättyä heijastinta (ei yhtään valmiiksi laitettua!!) Ja tapanani on autoillessa hihkua jos löytyy hyvin varustautuneita kulkijoita (ja mieheni huomauttaa jos en noteraa jotakuta valokärpästä). Vähän aikaa sitten tuttavani sai sakot kun kääntyi autolla pyöräilijän eteen jolla ei ollut heijastimia ja vain pieni mitätön tuikku toimittamassa etuvalon virkaa. Onneksi ei tullut henkilövahinkoja.

  Terv. Hanna-Maria alias heijastinfanaatikko (niitä kun niin paljon ihquja, ikinä ei voi olla liikaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on yhtään märkää, niin kaikki valo katoaa siihen tiehen, eikä silloin oikeasti vaan näe mitään, edes valojen alla! Totta!
   Hyvä että teillä on heijastimia, parempia se onkin liikaa kuin liian vähän! :D

   Hahah, valokärpänen ;D

   Poista
 13. Meillä on pojilla myös heijastinliivit tai siis palomiesliivit, niinkun pojat niitä kutsuu :) mutta tänään tajusin taas että itelläni ei ollu yhden yhtä heijastinta kun illalla ulkoiltiin pimeässä. Paljonpa siinä ne poikien liivit auttaa, kun äiti jää auton alle.. :/ No nyt on munkin takissa tyylikäs nordean ilmainen mainos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet palomiehet <3 Äitille kans palomiesliivi! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!