perjantai 21. marraskuuta 2014

HAASTE: kauppakuitti

MammaMiia-blogin Miia oli tehnyt postauksen heidän kauppareissustaan, josta intoutuneena nappasin kuvan meidän eilisistä ostoksista.

Meillä käydään isossa ruokakaupassa, useimmiten Prismassa kerran viikkoon. Silloin ostokset tehdään etukäteen mietituýn ostoslistan kanssa ja pyritään ostamaan ruokaa viikoksi eteenpäin. Meillä tämä on toiminut todella hyvin, ruokalasku kuussa pysyy n. 500 eurossa eikä heräteostoksia tule tehtyä. Prisma-lasku pyörii viikottain 70-100 euron kieppeillä, riippuen vähän ostetaanko lihoja tai kaloja. Useimmiten, kuten tällä viikolla isoa osa viikon lihoista jätetään ostamatta, sillä ne on hamstrattu jo aleista pakkaseen. Viikon aikana maito- ja salaattivarastoja täydennetään ainakin kerran ja välillä haetaan iltapalahimoihin täydennyksiä lähikaupasta. Useimpina viikkoina meillä menee ruokaan kaikenkaikkiaan 100-120 euroa, eikä sitä siitä oikein saa laskettua alemmas. Tai saisi varmaan, jättämällä vihannekset ja hedelmät pois, mutta niistä en vaan suostu luopumaan, joten mennään sitten isommalla kauppalaskulla. 

Vaippoihin menee edelleen monia kymppejä kuukaudessa, meillä pottailun opettelu on vielä tosi vaiheessa.. Vaipat hankitaan enimmäkseen Citymarketin Libero-tarjouksista tai sitten ostetaan vaan kauppareissulla se mega pack, joka on melkein samanhintainen kuin tarjousvaipat. Vaippoihin kuluu kuukaudessa n. 40 euroa. 

Pesuaineisiin, wc-papereihin ja muihin kempparituotteisiin menee sitten pari kymppiä kuussa. Astianpesu- ja pyykinpesuaineet hankitaan aina isoissa pakkauksissa tarjoushinnoin. Myös WC- ja talouspaperihankinnoiss ajuostaan tarjousten perässä.
 
Lisäksi kuukaudessa meillä menee rahaa viiniin/olueen 20-40 euroa, karkkiin/jäätelöön/sipsiin 10-30 euroa. Ravintolaruokaan ja kahvilakäynteihin meni viime kuussa 90 euroa.

Eilen käytiin siis tekemässä jälleen viikon ruokaostokset. Seuraavalle viikolle on tiedossa makaronilaatikkoa, nakkikeittoa, pinaattilettuja,  tonnikalasalaattia, broileripastaa, broileritortilloja, uunilohta, possukastiketta ja lihapullia.


Näitä ostettiin:

Hedelmiä ja vihanneksia : 22,30 euroa
Lihat, kalat, leikkeleet: 23,30 euroa
Einekset: 3,60 euroa
Maitotuotteet: 12,09 euroa
Viljatuotteet: 4,60 euroa
Juustot ja levitteet: 7,60 euroa
Kahvi ja mausteet: 9,80 euroa
Mehut ja hedelmäsoseet: 3,08 euroa

Lisäksi kuukaudessa meillä menee rahaa viiniin/olueen 20-40 euroa, karkkiin/jäätelöön/sipsiin 20-30 euroa. Ravintolaruokaan ja kahvilakäynteihin meni viime kuussa 90 euroa.



16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti! Tykkäsin itsekin tehdä! Kiva oli katsoa mihin kaikkeen sitä rahaa oikein menee! :)

      Poista
  2. Hyvä postaus :)! Meilläki menee jotain about 400-500e ruokaan..ainaki ku viimeks kävin kuukauden kuitit läpi. Pitäis ottaa asiakseen ja kattoo läpi pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiina! Joo, ei tosta oikein sitä saa tiputettua mitenkään! Ja sitte jos yhtään herkuttelee, niin kymmejä tulee vaan lisää! :D

      Poista
  3. Hauska ja mielenkiintoinen postaus. :) Ylläyin, ettei noihin vaippoihin mene tuon enempää rahaa! (Minulla ei tosin ole mitään käsitystä perus paketin hinnasta.. Kuvittelin niiden olevan ihan järkyn kalliita). Täytyy tehdä samallainen kartoitus meidänkin perheelle, vaikka niitä lapsia ei vielä ole. :) Minäkään en suostu tinkimään kasviksista, vaikka ne kauppaan jättämällä säästäisi hieman. Tuo suklaakahvi on ihan parasta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina!
      Joo ei niihin mee, ihme kyllä, vaikka käyttäjiä onkin kaksi! Me pärjätään aika hyvin 2-3:lla vaipalla päivässä per poika! Eli n. kolme pakettia kuussa menee. Silloin kun pojat oli pienempiä ja vaippoja kului helposti yhteensä se 12 kpl, meni vaippoihinkin tosi paljon enemmän!

      Suklaakahvi on kyllä just ihanaa arjen luxusta! Ootko koittanut sitä kardemummakahvia? Toimii aika hyvin näin joulunaikaan ;)

      Poista
  4. Oletteko koskaan käyttäneet Lidliä? Meillä suurinpiirtein samankaltaisia ostoksia ja 50-60e viikossa menee Lidlissä, plus tietenkin salaatti ja hedelmälisäyksiä viikon varrella. Vaipatkin ostetaan Lidlistä, mielestäni kappalehinta on vähemmän kuin mitkään Liberon tarjoukset. Ja ihan parhaita vaippoja on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aina välillä, mutta meidän Lidl on niin pieni, että aina joudutaan täydentää ostoksia toisessakin kaupassa. Kerran testattiin tällaisella perinteisellä ruokakorilla hintaeroa Lidlissä ja Prismassa, ja meidän ostoksilla Prisma tuli bonuksineen halvemmaksi. Muutamia juttuja käyn aina välillä Lidlistä hakemassa, broilerileike ja veriappelsiinimehu on siellä ihan ykkösiä! Ja ne sämpylät <3

      Lidlin vaipat on kyllä hyviä! Me kans joku aika sitten ostettiin niitä, oli niin ihanan ohuita! Oisko niissä hinnoissa vähän eroja sitte kaupunkien välillä, kun meidän Lidlin hinnat on liberoa korkeemmat :S

      Poista
  5. Niin, hedelmät ja vihannekset maksaa mut niistä emme mekään tingi! Puoli kiloa päivässä :) meinasin mammamiialle kommentoidakin et missä tuoretuotteet?! Hyvä ruoka maksaa mut siitä en halua tinkiä jos ei ole ihan pakko:) hyvä postaus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Ja lapsillekin kuusi lapsen kourallista päivässä, niin se ei ihan parista tomaatista tai puolikkaasta banaanista tule! :)

      Hyvä ruoka, parempi mieli ;)

      Poista
  6. Kyllä saitte ison satsin ruokaa tuolla rahalla! Meillä näyttää lähes samalta kauppareissun jälkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Yllättävän hyvin kuitenkin alle satasella! :)

      Poista
  7. Samoissa luokissa pyörii meidänkin kauppalaskut. Kala ja vihannekset/hedelmät vaan maksaa. Tampereella on ihana kun Prisman tuotteet voi tilata netistä ja noutaa itselle sopivana aikana kaupan erilliseltä kassalta joka on aina tyhjä koska se on vain tilausasiakkaille. Hinta kaikelle ihanuudelle vain 3€ :D säästetään hurjasti aikaa ja hermoja kun ei tarvitse kaupassa pyöriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne maksaa. Halvemmalla varmasti pääsisi ostamalla kalapuikkoja ja valmislihapullia, mutta mielummin maksan enemmän ja syön vähän paremmin!

      Hei toi kuulostaa kivalta! Tulispa pian tännekin! Tossahan säästää helposti jo tunnin omaa aikaa! Eikä tuu tehtyä heräteostoksia tai himoittua niitä karkkeja karkkihyllyillä! :D

      Poista
  8. Et oo tosissas ostanu valmis peruna ja keittojuures sekoitusta. Kahen lapsen äitilä tuskin niin kiire on, että ei ehtis muutamaa pottua kuoria sinne soppaan. Tekaseppa TUOREISTA juureksista keitto nii varmasti puolet parempaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä. Ihan tosissani ja vieläpä oikein hyvällä omallatunnolla ;) Mielummin tällaista nopeaa ja helppoa ruokaa, kuin valmisaterioita ja eineksiä.

      Ja etpä sinä mun kiireestä taida mitään tietää :D En vaan millään voi olla samaan aikaan sisällä kuorimassa perunoita kuin leikkimässä lasten kanssa puistossa. Eikä meillä ne muutama peruna kuule riitä mihinkään.

      Poista

Kiitos kommentistasi!