perjantai 26. syyskuuta 2014

Talvi tuli ! (ja meni..)

Tänne Pohjois-Karjalaan satoi maanantain ja tiistain aikana useiden senttien lumikerros. Aika hurjaa, että ihan vasta pari päivää sitten, mittari näytti vähän vajaata kahtakymmentä plus astetta, ja sitten hetkessä maa onkin valkoinen. Mikään ihana talvinen lumivaippa se ei tosiaan ollut, vaan maa oli märkä ja loskainen ja taivaalta tuli vaan lisää märkää lunta. Mun eka fiilis valkoisesta maasta oli; "Ihanaa! Lunta! Talvi! Poikien kanssa päästään touhuamaan lumeen!" Todellisuus olikin vähän toista.. POjilla meni hermot, kun taaperokärryt eivät kulkeneetkaan lumessa vaan keräsivät sohjon renkaisiin. Huterilla askelilla ei päässyt tarpomaan painavassa lumessa, vaan koko ajan oltiin nenällään. Lumileikit vaihtuivatkin aika vauhdilla pikalenkkiin kaupalle ja takaisin. Eli ei nyt mennyt ihan kuin Strömsössä! :D

Meidän POlarn o Pyretin vk-haalarit pääsivät kuitenkin kunnon testiin, maassa loskassa istuvien taaperoiden kanssa. Liian isoksi epäilemäni 92cm koko onkin ihan sopiva, mittailujen mukaan on täysin samankokoinen meidän 86cm toppahaalareiden kanssa.. Eli jos fleecevuorellinen POP:n kuorihaalari on vielä hakusessa, OSTA KOKOA ISOMPI ! Vastaavat ilmeisesti kokoa pienempää. Kumpikin poika pysyi kurahousujen puuttumisesta huolimatta ihan kuivana, eli hyvin tuntuisivat haalarit pitävän vettä!



Myös meidän vaunujen uuden sadesuojan sopivuus testattiin nyt. Meillähän oli Bumbleridien oma sadesuoja kesään asti käytössä, mutta koska koin sen liian isoksi kantaa mukana ja muutenkin todella toimimattomaksi meidän käytössä, on se pyörinyt enimmäkseen vaatehuoneen perällä. Sadekeleillä ei ole hirveästi ulkona liikuttu, tai jos on, on vaunut sitten vaan kastuneet. Onneksi meillä vaunut mahtuvat hyvin tuulikaappiin niin ne on saanut aina kuivatettua! Suomen keleissä on kuitenkin todella epäkäytännöllistä olla ilman vaunujen sadesuojaa, joten Lastentavaratalo Päivänsäteen myyjän suosituksesta hankittiin meille Emman tuplavaunujen sadesuoja. Ja se sopii meidän vaunuinhin niin hyvin! Ihan kuin olisi tehty niille! Kuomujen etuosaan se olisi vaan hyvä saada kiinnitettyä jotenkin, sillä tuuli meinää nostaa sen kuomun päältä pussiksi.. Muuten juuri sopiva! Nyt sadesuoja kulkee kätevästi mukana työntöaisaan kiinnitettävässä pienessä pussissa. Edellistä muovihärveliä ei tosiaan tule ikävä!



Tällä viikolla meille saapui myös Raila Designin ihanat istuinsuojat vaunuihin, mutta niistä lisää sitten vasta ensiviikolla ! 

Äsken käytiin myös lääkärissä ja loppuviikon huonosti nukutuille öille löytyi syy korvatulehduksesta. Nyt sitten taas vedellään yksi antibioottikuuri ja katsellaan kuukauden päästä onko korva jo terve. Jos ei, saattaa edessä olla kitarisaleikkaus :/  oumai..

Ihanaa viikonloppua teille kaikille ihanille !


19 kommenttia:

  1. Mä taas ostin kesällä sen muovisen meiän yhden lapsen bumbleihin. Meillä oli tommonen musta vastaava, mutta tyttö vihasi sitä. Eikä suostunut olemaan rattaissa, jos sadesuoja oli päällä. En tiedä miksi, mutta 9kk taistelun jälkeen luovutin ja ostin sen muovisen. Eikä sitä mustaa tule ikävä ;) Nykyisin voimme jopa liikkua sateella paikasta toiseen. Mutta yhden lapsen rattaisiin se on varmasti kätevämpi, kaksosrattaisen suoja mahtaa olla aika iso? Ja onhan sitä vaikea viikata sinne alaosaan... Mutta tosiaan, meiliä ainoa vaihtoehto. :) Ja nyt ei ainakaan tuule rattaisiin kunnon myrskyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Tääkin siis selvästi sitten mielipidejuttu! Toi läpinäkyvä kyllä istuu rattaisiin vähän paremmin! Joo yksösissä se varmaan vielä toimii, mutta tuplissa tuntuu jotenkin niin vaikeakäyttöiseltä! Siinä läpinäkyvässä oli kyllä parempaa se suojaisuus.. Nyt kovalla tuulella rattaisiin kyllä tuulee.. Tottatotta :D

      Poista
  2. söpöt pojat <3 Ihanat nuo haalarit. mietin tilaisinko bebelle jo keväälle tuon vihreän !:)

    EIKÄÄ? Korvatulehdus!! :( Miten voi olla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaa ihmeessä! Nää on olleet ihan huiput! Tai ainakin tällaisilla touhukkailla. En sitte tiiä miten teidän pikkunen, kun se on keväällä vielä niin pieni.. Mutta hyvä haalari on!

      No joo! Samaa kirosin ITEllä.. :/

      Poista
  3. Meillä on myös tuo sama Popin fleecevuorellinen kuorihaalari ja olen ollut tosi tyytyväinen. Näppärä kun voi lämpötilan mukaan napsauttaa välihaalarin kiinni tai ottaa nopsaan pois. Pikaista paranemista sinne suuntaan ja kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Meillä on toiset haalarit sitten lämpimämmille ilmoille, mä oon jotenkin niin ylilaiska etten jaksa sit vuorta irrotella :D Toi haalari varmaan helposti menee pikkupakkasilla! Mikä on kyllä ihan hyvä, sillä meidän toppahaalarit on tooooosi paksut..

      Kiitos Anne! <3

      Poista
  4. MEillä on neidillä ollut vuosia käytössä Elloksen liukaspintainen fleecevuorinen haalari syys/välikausihaalarina. Päiväkodista tuli kyselyjä mikä haalari on kyseessä kun on kurakelillä niin hyvä että menee sadehaalarinakin. En ainakaan enää löytänyt sitä elloksen valikoimasta :( Meillä neidille löytyy kahdessa koossa jo ja olisin halunnut ostaa jälleen. Meilläkin muuten neiti meni riemuissaan ulos kun lunta oli satanut, mutta loppu lyhyeen riemu kun tajusi mikä loska oikeasti ulkona olikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se siis sellaista kurahousukangasta? Meillä oli keväällä kans sellaiset, ja oli kyllä ihan huiput!
      Hassut pienet! :D

      Poista
  5. Me just viime maanantaina käytiin Joensuussa ja kyllä siellä satoi! Toki meilläkin satoi Nurmeksessa muttei läheskään niin paljon. Mukava oli kesärenkailla ajella.. :-D - miljama

    VastaaPoista
  6. Hahha kääk! Lunta!

    En oo muuten koskaan tykänny Popin haalareista. Ne ei oo mun makuun... MUTTA täytyy kyllä kehaista kuinka upeita ne on poikien päällä! Melkein saa mut muuttamaan käsitystä! Ihan toi väri.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta!!
      En mäkään niistä toppahaalareista tykännyt.. Mutta nää oli mieleen! Toi tuplavetskari on ihan loistava! <3

      Poista
  7. Pikaisia paranemisia, toivotaan, ettei mitään sen isompaa tarvita :)

    VastaaPoista
  8. Tuo sadesuoja homma on kyllä niin raivpstittavaa kun vie niin paljon tilaa! :/ pitääkin itekin käydä tuollainen! :) ja piti jo käydä kysymässä täällä noita istuinauojia, kun enhän muistanut ylös laittaa kun linja-autossa niistä kysyin! ;)
    -Anni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Koko tavarakori menee siihen kun sitä kantaa mukana! Suosittelen! Tuo Emman taisi olla vaan parikymppiä. :)
      Hei, kiva kun jätit viestiä!! Tekö asutte myös täälläpäin? Leikkipuistotreffit voisi olla kiva joskus! :)

      Poista
  9. Hei hyvä tietää että tuo sadesuoja käy bumbleihin! Meillä ollut sadesuojan hankinta listalla jo pitkään.

    VastaaPoista
  10. Myö asutaan keskustassa, mutta mielellään treffataan! Missä työ asutte? :) päästään hyvin liikkumaan bussilla ja kävellenkin! :) -Anni

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!