lauantai 6. syyskuuta 2014

Leikki on lapsen työtä.

Poikamme kasvavat päivittäin isommiksi ja kehityksen huomaa varsinkin leikissä. Leikin määrä kasvaa koko ajan ja päivittäin vaan lisääntyy se aika, jonka pojat viettävät leikkihuoneessa leikkien. Aikuisen leikiksi mieltämää poikien toiminta ei varsinaisesti ole, vaan enemmän leikissä keskitytään työntämään leluja, rakantamaan palikoilla ja tutkimaan erilaisia leikkihuoneen tavaroita.  Yhdessä ei osata vielä rakentaa leikkiä, mutta sulassa sovussa lapset istuvat vierekkäin ja tekevät omia juttujaan, tai seuraavat toisen touhuja. Pojista huomaa kuitenkin selvästi jo sen, mitkä lelut ovat niitä suosikkeja.

Ensimmäisenä elinvuotena suosituimpia leluja olivat selvästi kaikki ääntelevä, rapiseva ja värikäs. Kun pojat oppivat liikkumaan, mukaan tuli työnnettävät lelut. Kävelykärry on pysynyt jo kuukausia pinnalla suosituimpana poikien leluna. Myös iso muovinen traktori, sekä Little people -bussi ovat selkeitä suosikkileluja, joista usein nousee se suurin riita. Soivat ja ääntelevät lelut ovat mieleisiä edelleen, kuitenkin sellaiset lelut joista tulee selkeä laulu tai sävelmä napista painamalla, ovat enemmän mileeen kuin vain piippaavat tai rapisevat lelut. Vauvaleluista ollaankin siirrytty jo hetki sitten isompien lasten leluihin.

Poikien motoriikka kehittyy vauhdilla. Sen huomaa erityisesti hienomotoriikkaa vaativista leikeistä, kuten mega bloksien kokoamisesta, tai palikkatornin kasaamisesta. Helppo FP:n muovinen rengastorni ei kiinnosta ollenkaan yhtä paljon, kuin vaikeampi Ikean puinen torni. Mega bloksit ovat entistä suositumpia nyt, kun kumpikin pojista on oppinut kasaamaan niitä itsekin. Pojat tekevät kahden tai kolmen palan kasoja, irrottavat ne ja kasaavat uudelleen. Palapeleihin kummallakin on myös suuri kiinnostus, mutta purkaminen on aina kivempaa kuin kokoaminen. Taidot eivät kummallakaan vielä riitä siihen, että palat saataisiin oikeille paikoille.Autot ovat molempien mieleen. En tiedä johtuuko se siitä että ne ovat autoja, vai siitä että niitä voi työntää. Työntäminen on tällä hetkellä nimittäin IN! Toinen ehdoton uusi suosikki on Fischer Pricen Little People -sarja, jota olen poikien vauva-aikana pikkuhiljaa kirppareilta ja aleista heille kerryttänyt.Nyt alkaa tulla selvästikin esille uusi mielenkiinnonkohde leikissä, varsinkin Kasperille. Meillä ei kotona ole ollenkaan leikkiastioita tai nukkeja poikien leikeissä. Vaikka kuinka olenkin itse sitä mieltä, ettei lasten leluissa tarvitse erotella tyttöjen ja poikien leluja, vaan lelulla kuin lelulla voi molempien sukupuolten edustaja leikkiä mielenkiinnon mukaan, on meidän lelurepertuaari hyvin "poikalelu"voittoinen. Leikkikavereiden luona leikkiessä molempia selvästi kiinnostaa leikkiastiat ja niistä syöminen. Eilen Perheentalolla käydessä huomasin, kuinka KAsper leikki oikeastaan koko siellä oloajan nukella. Hän työnsi nukkea rattaissa, laittoi sitä sänkyyn nukkumaan ja syötti tuttipullosta. Ja mielenkiinto oli selvästi lähtöisin pojasta itsestään, sillä tarjolla olisi ollut paljon myös niitä perinteisiä poikien leluja. Myös Perheentalon leikkikeittiö tuntui kiehtovan poikia kovasti. Uuniin laitettiin toistuvasti kattilaa, luukkua avattiin ja suljettiin ja lusikalla syötiin lautaselta. 

Arjen askareissa huomaa päivittäin, kuinka äidin ja isin tekemiset kiinnostavat poikia ja meidän toimintaa matkitaan. Ruuanlaiton seuraaminen on pienestä saakka kiinnostanut heitä, ja kuten siivouspostauksessa kerroinkin, siivous on myös poikien suosikkijuttuja. 

Pakko on myöntää, etten ole osannut ajatella poikien leikkiä tai muutakaan kehitystä kovinkaan teoreettisesti, vaan aika pitkälle meillä on edetty tunteella. Nyt kuitenkin päiväuniaikaan selailin vanhoja koulukirjoja ja palauttelin mieleen lapset kehitystä. Myös google oli jälleen oiva apu ja Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta löytyikin hyvä teksti lapsen leikistä. 

Kehittyminen vaatii lasta harjoittelemaan, kokeilemaan ja etsimään mielekästä toimintaa. Kaikki kehityksen osa-alueet houkuttelevat lasta, ja siksi hän liikkuu, puhuu, ajattelee, kysyy, kuuntelee ja puuhaa jatkuvasti. Toimiessaan lapsi oppii, harjaantuu, käsittelee sisäistä maailmaansa ja käy läpi tunteitaan. Hän oivaltaa itsestään uusia asioita, näkee uusia näkökulmia sekä selkiinnyttää minäkuvaansa ja itsetuntoaan.

Toiminta, tekeminen, aikuisen näkökulmasta katsottuna "pelkkä leikki" on arkipäivän terapiaa. Leikki on lapsen tapa sopeutua ympäristöstä ja itsestä tuleviin paineisiin ja etsiä niille luovia ratkaisuja. Leikissä lapsi voi harjoitella erilaisia taitoja ilman epäonnistumisen pelkoa. Leikin merkitys lapselle, MLL (lue koko artikkeli täältä)

Tämä uusi "valaistuminen" lasten leikistä, ajoi mut etsimään netistä erilaisia astioita, kotileikkitavaroita, sekä nukentarvikkeita. Leikkikeittiön hankkimista ollaan mietitty jo pitkään ja se tuleekin isoimpana toiveena poikien joululahjalistalle. Nimipäivät kuitenkin lähestyvät molemmilla lokakuussa, joten silloin kummallekin voisi hankkia jotain kotileikkeihin liittyvää. Netti on onneksi pullollaan erilaisia leikkiastiastoja ja ruokapaketteja todella kohtuuhinnalla. 

Ikean leikkikeittiö on aina ollut mun suosikki, kauniin ulkonäkönsä vuoksi. Kokovalkoisena tämä kävisi meille paremmin, mutta menee varmasti myös tuollaisena koivuisena. Plaston astiasto taas vaikutti kattavimmalta, joten siitä taitaa tulla nimipäivälahja toiselle pojalle.

kuvat lainattu www.ikea.fi sekä www.toysrus.fi
 Perheentalolta löytyy tuollaisia perinteisiä sateenvarjoratastyylisiä nukenvaunujen ja niitä mietin myös pojille. Harmittavaa vaan, mistään verkkokaupasta ei tunnu tuollaisia löytyvän kuin pinkkinä.. Onko kaikki "tyttömäinen" oikeasti aina oltava pinkkiä!? Ei mulla varsinaisesti mitään pinkkiä vastaan ole, se ei vaan oikein ole värinä mun makuun. Mutta varmaan pojille sitten tulee tällaiset suloisen pinkit nukenvaunut :D. Toys R usilta löytyy myös ihan mielettömän söpöt kaksostenvaunut! Nämä on varmaan ihan pakko saada pojille, jos nukkeleikit alkavat enemmänkin kiinnostaa! Nukkeja tuntuu löytyvän joka mallisia, ja niiden hankinta jätetään ainakin tostaiseksi väliin, sillä multa löytyy pari omaa vanhaa nukkea, jotka varmasti ajaa ainakin toistaiseksi asiansa. Katsellaan nukkeja sitten uudestaan joulun aikaan! Ja tuo siivoussetti taitaa sitten tulla toiselle pojista nimipäivälahjaksi.

kuvat lainattu lelukauppa Toys R Us:n sivuilta www.toysrus.fi

Mitkä ovat teidän lasten suosikkileikkejä tällä hetkellä? Entä mitä leikkejä tykkäsitte itse leikkiä pienenä?

56 kommenttia:

 1. Miksi sulla on tarve hankkia POJILLESI tyttöjen leluja? Mikset voi antaa poikiesi olla poikia. Toivotko tosiaan noin paljon heistä tyttöjä?
  Suosittelen siirtymään noista nukeista ja little peoplesta autoihin niin arki sujuu paljon helpommin, eikä tarvitse täällä itkeä kuinka vaikeaa on kahden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot aika suppea, mun pikkuveli leikki mieluiten mun barbeilla pienenä ja nyt 20veenä ei enään leiki ;) eikä muutenkaan oo mitenkä vinksahtanutkaan :D miksi luokittelet nuket ja siivous ja ruuanlaittojutut tyttöjen leluiks? Toivotaanhan miesten aikuisena osallistuvan kotitöihin ja vauvanhoitoon? :D jos me lapsille jo taaperosta opetetaan et vaan tytöt voi hoitaa vauvaa tai kokata tai siivota? C'moon

   Poista
  2. Mitä helvettiä, jälleen kerran? :D Miksi nuket ovat muka pelkästään tyttöjen leluja? :D Hohoijaa, näin niitä tulevaisuuden toivoja kasvatetaan. Tuskin nuken hankinnalla, pojista tulee tyttöjä. En kyllä ymmärrä mistä vetelette näitä ihme johtopäätöksiä?

   Vitsi mä kyllä hommaan tytöille ton FB:n farmin :) Ja yks päivä tossa jo mietin, että pitäsköhän hommata tytöille pari autoa? Mutta emmä nyt tiedä voinko mä, kun kuitenkin joku vetää siitäkin johtopäätöksen, että haluaisin meidän tytöistä niin kovasti poikia ;)

   Poista
  3. Anonyymi luitko ollenkaan koko tekstiä? Vai kommentoitko vaan kuvien perusteella?

   Poista
  4. Voi hyvää päivää. Itse olen ihan normaaliksi kasvanut heteronainen, joka leikki mieluiten pienenä autoilla ja pelasi jalkapalloa. Herranjumala jos joku LAPSI haluaa leikkiä asioita, jotka ovat itselle tuttuja, eli KOTIA.

   Poista
  5. Onko mielestäsi kotileikkitarvikkeet ja nuket tyttöjen leluja?! Onko kotityöt, ruoanlaitto ja lastenhoito ainoastaan naisia varten? Meillä poika rakastaa auto leikkejä, mutta myös leikkikeittiö on todella suosittu.

   Poista
  6. Tää anonyymi ei voi olla tosissaan. En suostu uskomaan, että joku on noin idiootti.

   Hyvä Nelli! Ihana postaus!

   Poista
  7. Ano1: Mulla ei ole mitään tarvetta hankkia lapsilleni tyttäjen leluja. Tarve tulee ihan heistä itsestään, ja koen vanhempana olevani velvillinen hankkimaan heille leikkiin tarvitsemansa välineet.

   Ja miksi ihmeessä haluaisin maailman ihanimmista pojistani tyttöjä?

   Meidän arki sujuu oikein hyvin, kiitos vaan kysymästä, myös näiden little peoplien kanssa. Tietääkseni en ole blogissa valittanut arjen vaikeutta, ja vaikka olisin, omapa on blogini :)


   Muille, kiitos taustatuesta! <3

   Poista
 2. Kiva kirjoitus Nelli!

  :-D hauska tuo anonyymin kommentti. Jännä, miten päiväkodissakin ihan samalla tavalla 2-vuotiaat tytöt ja pojat kanniskelee ja syöttää nukkeja leikkikeittiössä, ihan oma-aloitteisesti. Nojoo lisäksi meillä on tuota little people sarjaa niillä 2-vuotiailla, eikä oo koskaan tullut mieleen, että se olisi tyttöjen. Mitä ihmettä... kukahan anonyymin mielestä saa leikkiä junaradalla tai lääkärivälineillä? Entä työkaluilla? Meneekö tyttöys vinoon, jos leikkii autoilla? Heh...

  Hauskin oli tuo kommentti, että sun arki olis helpompaa jos kieltäisi pojilta tietyt lelut, joilla he haluavat leikkiä.

  Tyttöankka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tyttöankka! :)
   Joo, se taitaa jotenkin kuulua tuohon ikään, että iinnostus kotijuttuihin herää! Toisaalta, ihan ymmärrettävää, näkeväthän lapset koko ajan kotona kuinka vanhemmatkin tekee samoja juttuja!

   Joo, ja kuka sen sitten jakaa, mikä on tytön ja mikä pojan lelu? Entä hiekkalelut? Kenen ne on? Älytöntä! :D

   Poista
 3. Lapsi voi ilmaista tunteitaan tai käydä läpi vaikeita asioita (sairaudet, läheisen kuolema yms.) kotileikin avulla.

  VastaaPoista
 4. Toki pojat kiinnostuvat sitten paljon isompana varmaan autoista ym. Mutta on tärkeää antaa leikkiä myös kotista. Oon muute sun kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Ja autot kiinnostavat jo nyt. En vaan käsitä, miksei niiden rinnalla voisi kiinnostua muustakin! :D

   Ai olet! :D

   Poista
 5. Ootko koskaan miettinyt, miltä Rasmuksesta ja Kasperista tuntuu vanhempana, kun oot jakanut heidän lapsuutensa julkisesti? 15-vuotiaana ei ehkä hirveesti ilahduta, että vieraat ihmiset tietävät juttuja heidän lapsuudestaan ja ovat nähneet valokuvia.

  En halua pahoittaa mieltä vaan herätellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mietin samaa ylipäätään kaikkien sellaisten blogien kohdalla, joissa julkaistaan yksityiskohtaisesti tietoa lasten elämästä, kehityksestä, kasvusta, sairasteluista jne. Että jakaa jonkun toisen ihmisen elämää julkisesti, ilman että toisella on mahdollista siihen mitenkään vaikuttaa. Ihan sama vaikka on kuinka oma lapsi kyseessä. Eri asia on kysyä esimerkiksi omalta puolisolta mitä kaikkea hänestä tai yhteisistä tekemisistä saa mainita.

   Poista
  2. Tuota oon monesti miettinyt näiden blogien kohdalla, että miltä lapsista sitten isompana tuntuu kun koko elämä on jaettu julkisesti kuvien kera. Muutamassa blogissa tämä on tehty mielestäni hienosti ja niin tekisin itsekin jos blogia kirjottaisin. Eli kuvia on samalla tavalla arjesta, leikeistä, ulkoilusta, lapsista, hankituista tavaroista ja vaatteista jne. mutta niin ettei suoranaisesti ole kuvattu lapsia eikä heitä voi kuvista tunnistaa. Blogin kirjoittajana itse en myöskään paljastaisi nimiä tai muitakaan yksityisiä tietoja varsinkaan lapsista. Sama juttu myös esim. Facebookissa. Omasta lapsestani laitan sinne hyvin harkitusti kuvia ja kaikki nekin vähäy niin, ettei lapsen kasvot näy kuvissa. Mielestäni jokaisella tulisi olla oikeus päättää, haluaako naamansa ja elämänsä "julkisuuteen" vai ei.

   Enkä myöskään halua tällä pahoittaa kenenkään mieltä, on vain minun mielipide. :)

   Poista
  3. Ano 1: Olen miettinyt, mun mielestä jokaisen, joka blogia lähtee kirjoittamaan ja sisällyttää siihen postauksia lapsistaan, pitää miettiä tuota. Mutta mä olen tullut siihen tulokseen, että kirjoitan pojista vain asioita joista heille ei ole mitään haittaa. Enkä usko, että viisitoistavuotiaat pojat vähää välittävät, että äiti kirjoitti heidän lapsuutensa aikana blogia. Kiva muistohan tästä vaan heille jää. Mä olisin itse ikionnellinen, jos oma äitini olisi kirjoittanut oman lapsuuteni näinkin tarkasti ylös. :)

   Ano2: Nämä ovat hyviä asioita miettiä, mutta loppupelissähän jokainen kuitenkin itse tekee ne päätöksen ja kantaa myös niistä aiheutuneet ongelmat sitten itse.

   Ano3: Tämä valinta on jokaisen bloggaajan oma, mutta henkilökohtaisesti en itse ainakaan tykkää lukea blogeja, jotka ovat vain pieni pintaraapaisu bloggaajasta ja hänen elämästä. Sellaiset blogit on ihan kivoja, mutteivat kovin syvällisiä ja nimenomaan sitä ainakin itse haen blogeilta. Vertaistukea ja kokemuksia. Hämärässä otetut kuvat lapsesta on ihan jees, jos on tehnyt sen valinnan että kuvat ovat sitten sitä. Mä en vaan itse pysty kirjoittamaan ja bloggaamaan tolleen "puoliteholla" ja mulle bloggaus on kaikki tai ei mitään. Ja varmasti siinä vaiheessa kun koen, ettei lapsista enää voi julkaista kuvia, he jäävät blogin ulkopuolelle kokonaan, tai sitten koko blogi päättyy.

   Mutta kuten sanoit, tämäkin vain minun mielipide. :))

   Poista
  4. Mielestäni tässä blogissa on kuitenkin sellainen mukava tyyli. Itsellä kun on samanikäinen lapsi, niin tämä toimii hyvänä vertaistukena ja saa paljon vinkkejä.

   Hieman minäkin karsastan lasten asioiden levittelyä netissä, mutta näin se menee mielestäni kivasti. Muutama äitiysblogi on kuitenkin olemassa, jossa mielestäni lapset on vähän kuin "myyty", koska ne toimivat vain ja ainoastaan blogiyhteistyön puitteissa. Ilmaislahjoja toisensa perään, joihin lapsi on sitten pukeutunut ja joiden kanssa lapsi poseeraa. Se on mielestäni vähän kurjaa...

   Poista
  5. Samaa mieltä! Nelli kirjoittaa mun mielestä blogia tyylillä, eikä tästä synny samaa kaupallista kuvaa kuin monista muista. Heti tulee pari saman kokoluokan mammablogia mieleen, jossa ei muuta tehdäkään kun esitellään pipoa ja vaatetta lapsen päällä. Harmittaa, että eikö elämästä voi muuta kirjoittaa kun esittelyä uusimmasta piposta, joka kaikenlisäksi on maksettu mainos. Ja ei, turha vetää kateuskorttia tai yhteistyövihaa tähän. Pidän yhteistyöpostauksista tiettyyn pisteeseen, mutta kun ne täyttää blogin tai lapsia käytetään niissä "hyväksi" niin menee maku. Toivon ettet Nelli kaupallista blogiasi liikaa. Tämä on just paras näin! :)

   Ihanaa syksyä teidän perheelle!

   Poista
  6. Ano4: Kiva kuulla että olet saanut täältä vertaistukea! :) Itsekään en kauheasti tykkää, jos lapsista on tehty blogissa kauppatavaraa. KOen kuitenkin että omassa blogissa pojat ovat mukana, sillä he nyt vaan kuuluvat aika isona osana omaan arkeen :D Ja arjen haasteet, ongelmat ja ilot joita mulla on, liittyvät usein poikiin. JOten kai luonnollistakin, että postaukset käsittelevät heitä :)

   Ano5: Kiitos, kiva kuulla että olet saanut sen vaikutelman! :) Toivon, että blogini ei mene vain tavaran esittelyyn ja mainostukseen, mutta jos siihen ollaan ajautumassa, niin toki saa huomauttaa! :)

   Ihanaa syksyä myös sinulle! :)

   Poista
 6. Meidän Rasmus leikki myös joskus 1-2 v nukeilla, serkkujen luona kyläillessä. Nukke istu rattaissa sitä työnnettiin ja hoivattiin. Ja niin vaan nyt eskarilaisena leikkii ihan "normi poikien" juttuja. Autoja robotteja pikku legoja (viitaten anonyymin kommenttiin). Ps. Enkä itse ole koskaan halunnut lapsestani tyttöä vaikka tytön leluilla on lekkinytkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla joku tuon ikäkauden juttu sitten noi nuket! :)
   Joo, tuskin lapsi niillä leluvalinnoillaan mitään syvällisempää viestiä haluaa antaa :D Lelut on leluja..

   Poista
 7. Eikä, miten ihanat nuo kaksostenvaunut, varmaan pakko ostaa meidän tytöille, kunhan vähän kasvavat! :) Meilläkin poika kiinnostui kotileikeistä varmaan juuri tuossa vähän vuoden-puolentoista iässä ja tyttöjen synnyttyä myös nuket ja nukkejen syöttäminen on kiinnostanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Toivottavasti eivät ole kauhean leveät! :D

   Poista
 8. Ihme kommentteja oot taas saanu! Itse en olis kyllä pitäny ollenkaa pahana sitä, että äiti olisi musta kirjoittanut blogia. Varsinkin, jos asiat pysyy pintapuolisissa asioissa. Joten en usko, että näistäkään nykyajan lapsista tulee vihaisia vanhemmilleen.... :DD


  Meillä aikalailla samat leikit ja lelut kiinnostaa. Ja just toi little people sarjan maatalot jne on parhaimpia. Lisäksi autot on tällä hetkellä kaikista suurin ilo, päristelee ja työntelee niitä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo.. Näitä tuntuu aina sillointällöin tulevan..
   Niimpä! Ja kyllähän näitä blogilapsia jo on! Onhan blogitkin kuitenkin olleet pinnalla jo lähemmäs kymmenen vuotta. Eikä kauhean traumatisoituneita lapsia pahemmin taida löytyä. Mä olen vaan sitä mieltä, että tää on vaan nykyaikaa, meidän lapsuudessa oli videokamerat nyt on blogit.

   Joo, työntely on meilläkin ihan hitti! :D

   Poista
 9. Kotileikit kuuluvat mielestäni tytöille ja pojille!

  VastaaPoista
 10. Loistava kirjoitus. Me ostettiin just 1.5v pojalle cittarista iso kassillinen muovisia ruokia ja tarjoustalosta muutama kattila ja astiasetti muovinen. Nauttii niistä! Ja usein hakee kattilakaapista ison kattilan jolla "keittelee soppaa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti muuten vielä tähän lisätä että meillä ei ole pojalle nukkeja mutta hoivailee kummeilta saamiaan nalleja ja muita pehmoleluja. Näyttää niille kirjoja ja kanniskelee ympäriinsä.

   Poista
  2. Voi ihana! :D Mun pitää kyllä kans hakea pojille jotain astioita!
   Tpsiaan, nallethan ajaisi varmasti saman asian! :)

   Poista
 11. Voi terve miten typeriä anoja taas liikenteessä! Voi elämä.

  "Toivotko tosiaan heistä noin paljon tyttöjä" Tarkoittaako se tytön haluamista jos antaa lapsensa leikkiä niitä leikkejä joita hän itse haluaa?!!!

  Huh ku ihan raivoan täällä... en uskalla kirjottaa enempää :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ihana Tiina! :D
   Ilmeisetsi tarkoittaa.. Joku ongelmaihminen taas liikkeellä :D
   Voi, oisit vaan! Sun kihisemistä on aina niin hauska seurata!

   Poista
 12. Varmasti jokainen bloggaaja on tarkoin etukäteen miettinyt, mitä oman ja läheisten elämän jakaminen julkisesti tarkoittaa. Julkisuutta näillä blogeilla haetaan ja sitä sitten saadaan - hyvässä ja pahassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :)
   Ja jos ei ole, niin aina välillä on ihan hyvä pysähtyä miettimään :)

   Poista
 13. Ehdottomasti myös pari nukkea pojille. Samalla tavalla pojat kopioivat vanhempien tekemisiä kuin tytöt, eli hoitavat ja tekevöt ruokaa yms. Eli jos siihen on vaan kiinnostusta, niin tottakai.

  Lapset ovat erilasia, osaa poikalapsista ei kiinnosta kuin autot ja osaa tyttökapsia ei todellakaan kiinnosta nuket.. Mielestäni hyvä kuitenkin tarjota vaihtoehtoja.

  Voi olla, ettei poikia kiinnostakaan rattaat, vaan sitä nukkuea kuljetetaan ennemmin kuorma-auton lavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa! Luulen, että noissa rattaissa se työntely on nyt se juttu, eikä niinkään se että ne on nukenvaunut..

   Vaihtoehtoja ehdottomasti! :)

   Poista
 14. Voi huoh tota ensimmäistä anonyymia. Onko se sitten reilua kieltää lapselta, että "ei et saa leikkiä sillä nukella, koska oot poika, anna heti se nukke äitille, tässä auto vruum vruum, älä itke sen nuken perään" jne :D eiköhän se "vahingoita" sitä lasta enemmän, kuin että syöttää vauvalle tuttipullosta maitoa :D vai eikö lapsiperheissä isä saa laittaa lasta nukkumaa ja syöttää, lapsihan vain siinä leikeissään matkii ja opettelee asioita :D
  olen ehdottomasti sillä kannalla että lapsi saa leikkiä just niillä leluilla kuin haluaa ja milloin haluaa. En tule koskaan kieltämään mun poikaa leikkimästä ns. tyttöjen jutuilla, enkä koskaan tule kieltämään että älä hei leiki enää noin lapsellisia leikkejä, oot iso jo jne (sitäkin ole nähnyt...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta!
   Meillä kotona ainakin isi osallistuu ihan yhtälailla lasten hoitoon ja ruuanlaittoon kuin äitikin, joten turha tehdä siitä mitään tyttöjen juttua :D

   Hyvä kommentti! Kiitos! :)

   Poista
 15. Voi herranjestas taas mitä kommentteja! Mä olen ottanut raa'an linjan että en julkaise anonyymien asiattomia kommentteja. Sitähän ne vaan haluaa, huomiota ja lukijoiden ja sun ärsyyntymistä. Anona on helppo kritisoida. Ja ei rakentavassa kritiikissä mitään, mutta joku raja kielenkäytössä yms.

  Mutta aivan ihania leluja!! Mäkin haluan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi kai kans tiukentaa linjaa.. Näitä tuntuu aina tulevan, jos vaan sanoo johonkin mielipiteensä.. Vaikea on vaan vetää raja sille, mikä on asiaton ja mikä vaan ärsyttävä :D

   Ehkä mä toteutankin omia lapsuudenhaaveitani poikien kautta ;) Mun mielestä olisi ollut kans ihana saada omiin kotileikkeihin kunnon leikkikeittiö ja isot kasat leikkiruokia! :D Nyt voin onneksi leikkiä niitä poikien kanssa ;D

   Poista
 16. Tosi hyvä kirjotus! Meillä tyttö on todella kiinnostunu vauvaleikkien lomassa myös autoista, mopoista ja työkaluista. Ehdottomasti hankin jonkun leikkiauton kun niin tykkää:) Mitään leluja en koskaan tyrkytä vaan mielummin just katson ensin, että mikä kiinnostaa ja sitten hankin. Niin ja toi leikkikeittiö on just mainio myös pojille! Eihän sitä tiedä jos siellä tepastelee tulevia kokkeja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä!
   Lelut on kuitenkin lapsille vaan leluja, eivät he jaa niitä tyttöjen ja poikien juttuihin. Eikä pidäkään! :D
   Tulevat Hans Välimäet täällä ;)

   Poista
 17. Ihania anonyymeja taas. Meillä on myös kiinnostuksen mukaan täydennetty leluarsenaalia - ja vähennetty kirppikselle, jos joku ei vain innosta. Nykyään meillä on sellainen kivan laaja skaala (onneksi vähällä määrällä) leluja nukeista autoihin.
  4v pojan lemppari on tällä hetkellä autot, hetki sitten se oli nuket ja kauppaleikki. Se kun jostain innostuu niin sitten leikkii ainoastaan sitä:D Reilu 1v tyttö mieluiten työntelee: oli se sitten kärry, auto tai nukenrattaat - pääasia on työntäminen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo :D
   Meidän pitäisi kans vähentää noista, jotka ei selvästi ole suosikkileluja. .Turha niitä on pitää laatikoissa pyörimässä! :)

   Työntely on kunnon hitti myös täällä! :D

   Poista
 18. Meillä on iso lelulaatikko josta löytyy nimenomaan tuo plaston värikäs astiasta,robin hoodista ostettu pari pienempää astia/kattila-paistinpannu sarjaa ja leikkiruokia ja sit oon täydennelly oikeille tyhjiksi jääneillä ruoka paketeilla (pahviset ei kyl kestä kuin hetken ehjänä). Meiltä ei löydy nukkea tai muuta sellaista eikä oo ollut tarvetta ostaa mutta kyllä molemmat pojat tutkii nukkeja ja saattaa työnnellä rattaissa tai nukuttaa nuken sänkyyn sitä. A:lla on paljon pehmoleluja..myös ne voi kelvata nukenrattaisiin kuskattaviksi :-) A välillä jopa leikkii laukuilla kun sellaisia jossain on..enkä pidä sitä huonona asiana. Kukin tyylillään,mut liian ahdasmielinen ei saa olla ja itse rajaan lelut meillä siihen ettei niitä nukkeja osteta. T:Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, pitääkin alkaa keräillä noita oikeita ruokapurkkeja! En tajunnutkaan että niitäkin voisi käyttää!
   Nimenomaan! Kukin tyylillään! Vanhempihan ne rajat sitten lopulta vetääkin. :)

   Poista
 19. Meillä isompi poika tykkää tosi paljon autoista, mutta myös legot, kotileikit ja vauvanuken hoito on kivaa puuhaa. Meillä ei vielä kotona ole vauvanukkea, mutta laitetaan ehdottomasti synttäritoivelistalle. Pojat saavat leikkiä niillä leluilla millä haluavat, ei ole jaoteltu erikseen tyttöjen ja poikien leikkejä vaan meillä kaikki on yhteisiä lastenleikkejä. Nukkekotikin löytyy ja alle 3v poika tykkää siitä kovasti :) Leikin kehittymistä on ihana seurata, nykyään on yhdessä leikkimistä paljon eikä pelkästään omaa leikkiä toisen rinnalla.

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkiä on tosiaan joo ihana seurata! Jotenkin se lasten oivaltaminen ja ilo on niin ihanaa katseltavaa!

   Nukkekoti olisikin ihana!

   Poista
 20. Meidän neidillä on nuken rattaat yli 10v vanhat,siniset joissa nalleja ja vaunut punaiset, että löytyy niitä muissakin väreissä :)
  Täälläkin on siskon lelut pikkumiehellä kovassa käytössä,ehdoton suosikki on leikkikeittiö ja siivoussetti. Niin ja tietysti kaikki mikä sattuu olemaan siskolla kädessä.

  Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa! Mä kun selasin verkkokauppoja niin kaikki oli pinkkiä barbiea tai hello kittyä :D
   Ai teilläkin löytyy yksi pieni siivousintoilija sieltä! <3

   Poista
 21. Meillä Veeti on tykännyt Ikean leikkikeittiöstä ihan kympillä! Sai sen olisko ollu 2 vai 3v lahjaksi. Edelleen 5 veenä sillä leikkii :) ja meillä on aina askarreltu ja piirretty paljon, sekin monesti mielletään "tyttöjen jutuksi" , vaikkei mun mielestä sitä olekaan. Ollaan tehty niitä juttuja josta lapsi pitää! Ja on meillä nukke ollut pojalla, ai kamalaa :D Meinaan myös pojat tutustuttaa kotitöihin kunhan kasvavat! Veeti vie jo ite vaatteet pyykkikoriin illalla, ihan parasta! :D -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Ehdottomasti siis toivelistalle!
   Menee joo pikkasen yli, jos askartelu ja piirtäminen on vaan tyttöjen juttu :D Nimenomaan! Kyllä ne lapset itse tietää mistä tykkäävät! :)

   Ihana Veeti! Varmasti osaa olla monessa jutussa jo isona apuna!

   Poista
 22. Ihania!<3 meillä oliverin lemppareihin lukeutuu kotileikit. Rakennettiinkin olohuoneeseen hälle avokeittiö mistä löytyy uunit ja muut härpäkkeet, sinne hän tänäänkin pöydän ääreen istutti vauvan syömään omia luomuksiaan :D (kai mä siitä tyttöä yritän) samoin tykkää auttaa kaikissa kodinaskareissa yhtälailla kuin autoilla yms:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa!
   Parhaat kokithan ne suomessakin taitaa olla miehiä ;)
   Ja mun mielestä on hienoa, että lapset, oli ne sitten poikia tai tyttöjä, otetaan mukaan kodin askareisiin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!