maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lapsiperheen lääkekaapilla

Oletteko te kurkistaneet omaan lääkekaappiinne, löytyykö sieltä kaikki tarpeellinen tai onko päiväysvanhat lääkkeet kerätty varmasti pois? Ja onhan lääkekaappi/-laatikko varmasti niin korkealla, etteivät lapset pääse siihen käsiksi?
 
Mä ajattelin raottaa teille hieman meidän lääkeboksin sisältöä, jos joku teistä vaikka painiskelee sen kanssa, mitä lääkkeitä ja apteekkitarpeita vauvojen ja lasten kanssa tarvitsee! 

Kuukausittaisessa käytössä meillä on:


- Bepanthen: paksu yleisvoide, jolla hoidetaan pienet nirhaumat ja naarmut, nokkosen polttamat yms.


-Kylmägeelimuumi: Pojat saivat tämän tädiltään synttärilahjaksi, ja on muuten huipputuote! Mulle ei ole tullut tällaisen hankinta pieneen mieleenkään, mutta nyt tämä on melkein elinehto meille! Mahtuu hyvin jääkaappiin, joten on käyttövalmiudessa jokaiseen mustelmaan ja kuhmuun. Ja niitähän tulee…


-Kipulääke: Nestemäinen parasetamolitulehduskipulääke oli korvatulehdusten aikaan jatkuvasti käytössä, nyt vähemmällä käytöllä. Suppoja ei olla käytetty koskaan, niitäkin pari pakettia on, mutta nestemäinen on vaan koettu meillä helpoimmaksi. Pojat tykkää sen mausta, joten mielellään ottavat sitä! Panadol on meillä ollut hyvä peruskipulääke, mutta yötä vasten on yleensä annettu Pronaxenia! Vaikutusaika on huomattavasti pidempi kuin peruskipulääkkeessä, joka takaa sitten kivuttoman yön. Pronaxenia saa vaan reseptillä ja sitä voi antaa yli 10 kiloiselle tai yli yksi vuotiaalle!

- Hydrocortison: Varsinkin nyt hyttys- ja paarma-aikana kovalla käytöllä. Meillä on vielä reseptillä saatava vähän tehokkaampi voide, jonka lääkäri määräsi Rasmukselle märkärupeen pari kuukautta sitten. Sitä sai reseptillä niin ison putkilon, että lääkäri ohjeisti käyttämään myös hyttyspaukamiin. Ja on muuten hyvä!


-Xylitolpastillit: Ei varsinaisesti lääkekaapin sisältöä, mutta luen nyt niihin. Hammaslääkäri suositteli pienille Herra Hakkaraista, sillä sitä ei voi yhtä helposti pureskella kuin muita xylitolpastilleja. Herkkua! Joka ruuan jälkeen pojat kädet ojossa odottaa näitä!


-Aurinkorasva: 50 suojakertoiminen avenen rasva. Moni on sitä mieltä ettei lapsille saa laittaa, mutta mä laitan mielummin rasvaa kuin annan palaa. Ensisijaisesti toki vaatteilla yritetään suojata. 


Laatikossa säilössä, vähemmällä käytöllä tai toistaiseksi käyttämättä:


-Lääkehiili: Toivottavasti jää aina käyttämättä, mutta rauhoittaa kummasti mieltä tietää, että tätä on kotona. Ensiapu myrkytyksissä, joka saattaa jopa pelastaa hengen. HUOM! Myrkytysepäilyissä AINA soitto myrkytyskeskukseen nro. 09 471 977 (kannattaa tallentaa kännykkään, hätätilanteessa ei sitten tarvitse metsästää netistä)


-Laastarit: Autot-laastareita löytyy paketillinen, jonka melkein pari vuotta sitten ostin isyyspakkaukseen.


-Desifiointiaine: Haavojen ja naarmujen puhdistukseen.


-Sidetarpeet: Ei kovin kummoisia, mutta perustarpeet, joilla ensiavun saa annettua. Voideside ja sidokset, sideteippi.


-Kuumemittari: näitä on kolme. Yksi peppumittaukseen, muumi poikien kainalolle ja yksi meille vanhemmille. 


-Nuhatipat/ Nenäsumute. Molemmille pojille omansa. Huipputuote flunssassa. Pienillä nenä menee niin totaalisen tukkoon, kun ne ei osaa sitä vielä niistää.


-Kyypakkaus: Ensiapu käärmeenpuremille ja ampiaisenpistoille. Kyypakkaus on vain ensiapu, pureman jälkeen tulee aina hakeutua lääkärin vastaanotolle!


-Puuduttavat korvatipat: Ihan ehdoton korvakierteiselle lapselle! Miksei muillekin varmuudenvuoksi! Tehoaa kipulääkettä paremmin, sillä puuduttaa korvakäytävää ja poistaa paineen tunnetta joka sen kivun aiheuttaa. Avattuna säilyy vain about viikon, mutta avaamattoman pidempään!


-Maitohappobakteerit: Antibioottien aikana annettu lapsille, maha ei kipeydy ja mene sekaisin ihan yhtä helposti! Ripulin sattuessa, kannattaa aloitti maitohappobakteerit heti!


-Babyhaler+Ventoline: Varsinkin poikalapsilla, joilla helpommin iskee flunssanyhteydessä kurkunpääntulehdus, on ventoline babyhalerillä hengitettynä tosi hyvä apu! Pahimpaan flunssa-aikaan hengiteltiin poikien kanssa tätä ainakin kolmesti päivässä ja säästyttiin näin päivystyskäynneiltä ja adrenaliinin hengittämiseltä! Suosittelen ihan jokaiselle, jonka lapsi flunssassa rupeaa rohisemaan, tai jolla tulee hengenahdistusta flunssanyhteydessä. Kylmä ilma on myös hyvä ensiapu!  Kurkunpääntulehdukseen kuumaa höyryhengitystä ei kannata koittaa, se nimittäin supistaa hengitysteitä entisestään!


-Nenäfriida ja pikkuniistäjä. Jokaisen lapsen inhokki, mutta niiiiin tehokkaita! Tosin korvalääkärimme suositteli käyttämään vain suolatippoja nenänaukaisuun. Alipaine nimittäin monesti tukkeuttaa pientä nenää entisestään!


-Osmasal-ripulijuoma. Varmuuden vuoksi ripulin varalle lapsille. Ripuli saattaa iskeä pienille tosi ärhäkästi. Nesteytyksestä pitää silloin huolehtia ja yksi apu on ripulijuomat. Näissä vaan taitaa olla useampaa koulukuntaa lääkäreissä. Yksi suosittelee, toinen ei. Hätävarana mun mielestä kuitenkin hyvä olla kaapin kätköissä. Yli 3vrk kestävä tai yli 39 asteen kuumeen nostava ripuli vaatii usein lääkärissä käyntiä!Löytyykö teiltä vielä joku apteekin itsehoitovalmiste, jonka olette kokeneet hyödylliseksi lasten kanssa?

58 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy osmosalin tilalta Floridral baby -nimistä ripulijuomaa, joka sopii lapsille paremmin osmosalia paremman maun vuoksi. Ripulin aikana huippu!

  VastaaPoista
 2. Tämä olikin hyvä listaus. Pitääkin ostaa tuota lääkehiilta lääkekaappiin varmuuden vuoksi. Ja laittaa hydrocortisonia paukamiin, jos/kun niitä tulee.
  Meilläkin odotellaan ksylitolipastillia kädet ojossa joka aterian päätteeksi :D

  Kyllähän aurinkorasvaa saa laittaa, kunhan se on sellaista, missä ei ole kemikaaleja. Ja itse asiassa farmaseuttiystäväni sanoi, ettei tavallisistakaan ole oikeastaan haittaa, liikaa pelotellaan pienten lasten vanhempia. Ostin kuitenkin varmuuden vuoksi apteekista sellaista, mikä on tarkoitettu nimenomaan pienille lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ksylitolit on joo herkkua! :D

   Niinhän se menee. Ja mun mielestä oli se rasva mitä vaan, niin aina parempi kuin ihan ilman! :)

   Poista
 3. Peppumittausta ei suositella tehtäväksi kuin synnytyssalissa, jolloin mitataan lämpö ja samalla tarksitetaan onko vauvalla pyllynreikä. Muuten ei mittausta pyllystä.
  -Elina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös kuulin, että nykyään sairaalanohjeistus on että vauvoilta myös kainalosta.. Ei edes korvasta, vaan kainalosta.. En sit tiedä, että onko tää nyt sitten oikeasti yleinen ohjeistus, mutta näin sanottiin ainakin Seinäjoella.

   Meiltä puuttuu vielä kyypakkaus ja lääkehiili, muuten on aika samanlainen kuin teillä! Niin ja ceterizin ratiopharmaa löytyy myös. :)

   Poista
  2. On se varmaan aika yleinen, koska niin sanottiin meillekin. Mut niinkuin muissakin ohjeistuksissa niin tässäkin mä teen niinkuin koen lapsille parhaaksi. Kainalomittaus ei nimittäin onnistu poikien olleessa hereillä. Ne VIHAA sitä. Lukemat heittelee jopa kolmella asteella joten mittaan mielummin pepusta ne kerrat kun mittaan niin tulee ainakin tarkka lukema :) Useimmiten kädellä jo huomaa lämmön eikä mittaria edes tarvi :)

   mäkin vasta hetki sitten hankin ton lääkehiilen! Siinä on onneksi pitkä säilyvyysaika, ja toivottavasti ei tuu tarvetta käyttää! !

   Poista
  3. Minä olen mitannut noin vuoden ikään asti pepusta lämmön koska se taitaa olla ainut jonka saa nopeasti ja kertoo lapsen yhdinlämmön. ELINA, miksi ei saa mitata pyllystä? :) - Henna

   Poista
  4. Alle vuoden ikäisiltä suositellaan lämpö mitattavaksi pepusta. Se on pienillä luotettavin, kuten Nelli sanoi, kainalolämmössä on ongelmansa ja esim korvamittarit ovat epäluotettavia.

   terv, sairaanhoitaja :)

   Poista
  5. Jeps :) Kiitti kommenteista!

   Poista
  6. Tää sh on samoilla linjoilla tuon edellisen sh:niin kanssa. Korvamittarilla saa tosi epävarmoja tuloksia-Henna :)

   Poista
 4. kiva postaus! Aika samoja juttuja löytyy meidänkin kaapista. D-vitamiinit unohtui! :) Meillä poika syö pureskeltavia vitamiineja ja tytöt nestemäistä :) bebanthen on muuten tosi hyvää huulirasvaa aikuisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä jäi! Meilläkin vielä ne nestemäiset käytössä. . Vois varmaan jo siirtyä pureskeltaviin..

   se on! Mulla on aina laukussa mukana, kun tuntuu että sitä tarvii joka reissulla! :D

   Poista
 5. Hei, ohi bloggauksen: Miten olet saanut tuon fb:n yhteisöliitännäisen tuohon sivupalkkiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä bloggerin gadget-listasta! Ja sitten facebookissa oli se koodi joka kopioitiin! Muistaakseni! Googlaa yhteisöliitännäinen blogiin; siellä oli muistaakseni ohjeet!

   Poista
  2. Yritin päivällä kaverin ohjeilla, mutta en löytänyt tuota koodia mistään :) Kaveri aikoi vielä illalla kahtoa tarkemmin kun pääsee koneelle. (En ole ilmeisesti sitten sukua koodarilel vaikak joskus olen koodannut kotisivujakin :D tosin siitä on 10v aikaa)

   Ps. Meiltä puuttuu _vieläkin_ tuo hiili. Ja periaatteessa oltais voitu tarvitakin sitä. Kuopus ennätti syödä tiskijauhetta - mutta ei myrkytystietokeskuksen mukaan ole myrkyllistä - jesh!

   Poista
  3. Joku kotikoodari olisi hyvä! Joskus noiden blogijuttujen kanssa saa taistella ikuisesti! :D
   harmi kun mäkään en muista niin en osaa paremmin neuvoa :/ toivottavasti jostain löytyy vastaus!

   Huij! Meidän pitäisi kans käydä kaapit läpi ettei mitään myrkyllistä ole alahyllyillä. Vielä lapset ei saa kaappeja auki mut varmaan sekin aika kohta tulee! Onneksi teillä sattui syötäväksi myrkytön versio!

   Poista
 6. Samoilla linjoilla mennään, mellä löytyy lisäksi nestemäisenä burana 40 mikä on muuten aika hyvä särkylääke myöskin melkein menee pronaxenin ohi.. ja voi tosiaan on orodropsit olleet meilläkin käytössä,valitettavasti, onneksi enskuussa saadaan putket pienimmällekkin. Tuo kylmägeelimuumi onkin loistava idea, täytyypä etsiä tuo meillekkin!

  Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, onneksi pian saatte ne putket! Meillä ainakin helpotti heti niiden jälkeen!
   Pitääkin tutustua buranaan! Meillä on ollut vaan panadolia tähän asti! :)

   Muumi on huippu!

   Poista
  2. Muumin saa dermosil :) -henna

   Poista
 7. Hei. Hyvä lista ja kiva blogi! Tässä on tärkeää aurinkosuojavoiteista http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/5/18/ongelma-nimelta-aurinkovoide.html
  Parasetamoli ei ole tulehduskipulääke, mutta paras ja turvallisin lääke pikkuisille.
  Hyvää kesää! Sitähän vielä riittää=)=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä!
   No eipä olekaan, pahoittelut kirjoitusvirheestä! :)

   Poista
 8. Eipä mitään=) Enkä millään pahalla sanonut=) Tuo ed ev

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos tarkkoja ollaan niin parasetamoli ei ole turvallisin, vaan eniten tutkittiin kipulääke lapsille. Pamol-kauppanimellä olevat kaikista menevät tabletit kannattaakin pitää hyvässä piilossa. Parasetamoli on maksan kautta hajoava lääke ja yliannoksina voi aiheuttaa peruuttamattomasti maksatuhon. Mutta oikein käytettynä hyvä ja turvallinen lääke, kun ei syö paketilla kerralla. :) -Henna

   Poista
  2. Kiitos infosta! Onneksi Suomessa markkinoilla olevat lääkkeet taitavat kaikki olla tosi paljon tutkittuja, joten vaaraa noista peruskipulääkkeistä ei varmaan ihan heti ole :)

   Poista
  3. Kyllä on jos lapsi pääsee syömään pakatillisen esim. Paracetamolia (pamol f):/. Oikea annostus tekee lääkkeestä turvallisen. Ja tähän perustuu se, miksi apteekissa varmistetaan lapsen paino.eli ne ohjeet lääkepakeissa ei oo turhaan :)-Henna

   Poista
  4. No ilman muuta. :) tarkoitinkin sitä, että jos lääkäri jotain lääkettä määrää, siitä tuskin on haittaa lapselle. Oli se sitten nestemäistä, suppoja tai tabletteja. Ja millä vaikuttavalla aineella vaan.

   Lääkkeissä tosiaan on oltava tarkkana aina, mutta joskus vahinkoja sattuu meille kaikille, joten siksi mun mielestä toi lääkehiili on hyvä olla olemassa jos se lapsi jostain sen paketillisen lääkettä löytää :)

   Poista
 9. Meilläkin neidin kuume on pääsääntöisesti mitattu pepusta, koska ei oo vaan saatu ikinä mitattua kainalosta! Sit ostin korvakuumemittarin ja nykyisin mitataan enimmäkseen sillä jos on tarvis (tyttö ei kyllä tykkää siitäkään, mutta se on suht nopea juttu joten sen kerkiää just ja just tehdä rimpuilevaltakin).

  Suppoja meillä käytettiin reilu vuosi, kun tyttö oksensi kaikki nestemäiset. Nykyisin jo tykkää niistä kun ikää on 2v, joten supot on jätetty.

  Meillä kuumelääkkeeksi on hyvänä todettu nestemäiset panadol ja burana yhdistelmä. Näitä siis vuorotellen säännöllisesti niin pysyy kuume aika hyvin poissa... Lääkärikin suositteli tätä yhdistelmää.
  Meillä myös määrätty pronaxen, joka kyllä tehokas, mutta se vaikuttaa hitaammin kun nuo edelliset mainitsemani, siksi harvemmi käytetään sitä...

  Meillä tyttö oppi niistämään vuoden vanhana, joten korvaongelmat yms. loppui siihen. Nyt nuhan tullessa käytetään Nasolin suihketta ja myös suolaliuos suihketta. Hyvin auttaa!! Tippoja meillä ei juurikaan koskaan oo käytetty, kun mun mielestä ne auttaa huonosti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitäs ehkä hankkia tuo korvamittari, niin pääsisi tossa mittauksessa helpommalla! Toi muumimittari on muka nopea mut ainakin kainalosta se mittaa niin kauan että pojilla menee jo hermot! :D

   mä oon kans ite säryissä käyttänyt tota yhdistelmää mutta lapsille on annettu vaan panadolia ja pronaxenia. :)

   Niistäminen varmasti joo ehkäsee! Jospa meidänkin pian oppisi! Korvatulehdukset on onneksi pysyneet poissa putkilla! :)

   Meilläkin on nyt toi otrivinin suihke mutta varsinkin vauvana ne tipat oli musta helpompia kun sai makaavallekin vauvalle laitettua! :)

   Poista
 10. Moikk,
  Buranaa ei tulisi antaa alle 2v lapsille, jonka tiedät nähtävästi kun käytätte parasetamoolia :) lapselle sopiva lääkeannos on 125mg korkeintaan 3 kertaa päivässä. T. Lasten sairaanhoitaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips ja kiitos! Näin ohjeisti myös meidän lääkäri! :) tota kokonaismäärää en miista kuitenkaan kuulleeni, joten pitää laittaa korvan taakse! Tänks!

   Poista
  2. Meille taas lasten erikoislääkäri kyllä suositteli ihan panadol burana yhdistelmää alle 2-vuotiaallakin!

   Poista
  3. Aika jännä.. olisko sitten lääkärikohtaista? Meillä ei nimenomaan pienille suositellut buranaa. Tai olisko siinä sitte joku painojuttu niinkuin pronaxenissa?

   Poista
  4. Voipi olla lääkärikohtaista, mutta ei meillä vaan aina pelkkä panadol auta jos kuumetta esim. enterorokon yhteydessä on päälle 39 ollut, ei riitä alentamaan kuumetta :-/
   Käytetään vain yksityisiä lääkäripalveluja ja sielläkin lasten erikoislääkäriä, joten ollaan luotettu hänen sanaansa esim. tuossa panadol-burana yhdistelmässä.
   Ja ei kai sitä Buranaa pienille tehtäis, jos sitä ei sais antaa!?
   Pronaxen on tehokas, mutta sitä kun antaa niin ei meillä laske kuumetta kauheen nopeasti, ihan niin kuin lääkäri sanoikin että vaikuttaa hitaammin...

   Poista
  5. Nii totta.. Mulla ei ole vielä noin korkeasta kuumeesta pojilla edes kokemusta, niin ei ole törmätty tähän ongelmaan..
   Varmasti tietää mistä puhuu, voisikohan näissä sitten olla joku tulehdukseen liittyvä juttu, kun ibuprofeiinihan on tulehduskipulääke, että kipua poistaa paremmin panadol ja kuumetta laskee burana? Emmie tiiä :D Oon ihan tohelo tälläsissä, eikä googlekaan osannut kertoa enempää.. :/

   Eikä tosiaan varmasti olisi olemassa edes sitä buranan lastenlääkettä jos se olisi jotenkin huono! :)

   Hih, tai ehkä meidän lääkäreillä on eri lääkeyhtiöt sponssaamassa ;))

   Poista
  6. Yksityisillä on lääkefirmat sponssaamassa! Kannattaa siks aina kysellä apteekissa aina rinnakkaismerkkiä. Esim. Määrätään 100 kappaletta paracetamoolia 1g. Saat lääkäriktä Panadol forte (maksaa about 6e) voit pyytää sen paratabsiin (3.5e) :D nämä siis kelakorvauksen kanssa. T. Sairaanhoitsu :D
   Tässä veilä terveyskirjaston ohjeet annostukseen! http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=far12827

   Poista
  7. Miksi buraanaa saa sitten suppea ja oraaliliuoksena?

   Poista
  8. Itse olen ollut vauvateholla, lasten syövillä, lasten kirurgisella, lasten taudeilla ja lasten vastuuhoitajana leikkaussalissa. Joka paikassa ibuprofeeni käytössä. Ja omilla lapsilla myös. -Henna

   Poista
  9. Periaatteessa Buranaa saa antaa yli puolivuotiaille lapsille. Ja se on justiinsa toisinpäin, tulehduskipulääkkeet auttavat paremmin kipuun kuin parasetamoli. Lasten annostukset menevät aina PAINON mukaan, parasetamolia 15 mg per kilo (6 h välein saa antaa), ibuprofeenia 10 mg per kilo (8 h välein saa antaa) ja naprokseenia 5 mg per kilo (12 tunnin välein saa antaa). Jos kyseessä on kivun lääkitseminen, voi parasetamolia antaa 20 mg kilolle 8 h välein. Kyypakkaus on periaatteessa aivan turha lääke, paitsi ehkä jos satut olemaan Saharassa.

   Poista
  10. Niin ihmeellisiä kommentteja täällä, että pakko tulla taas väliin. Buranaa ei suositella alle 3kk ikäisille, sen jälkeen voi käyttää.

   terv, sairaanhoitaja

   Poista
  11. Heheh, joskus täältä kommenttikentästä löytyy oikeita helmiä ;) Kiitti faktoista! :)

   Poista
  12. Joo, ei tämäkään sh löytänyt mitään estettä ibuprofeiiniin käytölle yli 3kk ikäiselle lapsella.-Henna

   Poista
  13. Joo täällä tulee taas oikein vaikka ja mitä ohjeistusta :D
   Minä ainakin kommentillani tarkoitin että meillä korkea KUUME saadaan parhaiten laskemaan panadol+burana yhdistelmällä kuin esim pronaxenilla. Kiputilat yms. asia erikseen.
   Ja vaikka kuinka yksityisen lääkäriaseman sponsori olisikin ei lasten erikoislääkäri varmaan määrää lapselle jotain mitä ei saisi?! Vai määrääkö häh? :D
   Ja meille ei ole apteekissa ainakaan tuohon burana+panadol yhdistelmään suositeltu muuta, ohjeistettu vaan niin kuin lääkärikin.

   Poista
  14. Ei varmasti määräisikään. Mutta mä tarkoitin sitä, että lääkäreissäkin on eroja mitä pitävät hyvinä ja tehokkaina lääkkeinä. :) meillä lääkäri sitten varmaan vannoo vain pronaxenin nimeen :) ja kai näissäkin pätee se, että yhdelle sopii joku mikä toiselle ei käy ollenkaa. Mutta pitää pitää mielessä tuo yhdistelmä ja kokeilla sitä, jos pronaxen ei tehoakaan kuumeeseen! Kiitos sulle vinkeistä! :))

   Poista
 11. Uusin lähes koko lääkekaapin tuossa huhtikuun lopulla. Kirjoittelinkin silloin jotain vinkkejä blogiinikin. :)
  Hankin tuon jälkeen myös sellaisen vähän pienemmän ensiapupakkauksen kotiin kaappiin, niin on varmasti kaikki tarpeellinen. :)
  http://live-enjoy-and-love2.blogspot.fi/2014/04/laakekaappi-mita-sielta-olisi-hyva_29.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin kattava postaus! :)
   Ensiapulaukku olisi varmasti tosi hyvä myös autossa! :)

   Poista
  2. Heips. Tiesithän, että paracetamolia on saatavana 125mg suuhun liukenevana tablettina? Banaaninmakuisena ainakin. Sellainen on vamrasti tarkempi annosteltava kuin oraalisuspensio, jota pitää muistaa aina sekoittaa hyvin, jotta lääkeaine ja apuaine liukenevat tasaisesti annokseen :)

   Poista
  3. En tiennyt! Kiitti vinkistä! :)

   Poista
  4. Juuri näitä tabuja tarkoitin. Ne menee lapselle karkista ja siksi paketit hyvään jemmaan :)-Henna

   Poista
  5. Meillä herkkuna pidetään sitä nestemäistäkin :D
   ja mun mielestä pitäisi olla itsestäänselvää kaikille, että kaikki lääkkeet fluoritabletteja myöten ovat lasten ulottumattomissa :)

   Poista
 12. Meillä on myös toi kylmägeelimuumi ja se on nykyään melkein päivittäin käytössä, kun noita kolhuja vaan tuntuu tulevan koko ajan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Tuntuu että lapsilla on joku kestomustelma jossain päin päätä! :D

   Poista
 13. Hei, en tiedä tuosta teidän aurinkorasvasta onko millainen mutta itse käytän lapsilla Eucerinin fysiologista rasvaa joka tahmaa aika paljon mutta lapset eivät saa kemikaaleja sellaisesta rasvasta. Sitä suositeltiin apteekista lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on myös vain fysiologisen suojan sisältävä, mutta kaikki tahot kun ei suosita sitäkään alle kaksivuotiaalle :) ei näissä suosituksissakaan aina jaksa pysyä perässä! :D

   Poista
  2. Niin, vaatteilla suojaamista ensisijaisesti. Mutta enemmin minä laitan rasvaa kun annan palaa :)

   Poista
  3. Ja se on totta että ei pysy perässä :D :D

   Poista
  4. Niimpä niin! Vaikea noita touhutoopeja on kuitenkaan paikallaan varjossakaan pitää.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!