tiistai 20. toukokuuta 2014

Käyttökokemus: Bumbleride Indie Twin - vaunut kaksosilla.

Multa kysytään usein meidän vaunuista. Paitsi blogin ja sähköpostin kautta, paristi myös kaupungilla mut on pysäytetty ja kyselty mistä meidän vaunut on. En yhtään ihmettele tätä, sillä mullekin merkki oli täysin tuntematon, ennen kuin vaunuliikkeen kauppias siitä ekan kerran mainitsi. Muistan, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Olen täälläkin paristi sanonut, että ensin kun kuulin uusista, vasta Suomen vaunumarkkinoille tulleista jenkkivaunuista viime keväänä, olin skeptinen. Ajatuksissa oli jotkut pienirenkaiset ja huterat kaupunkirattaat. Ei varmasti Suomen vaihteleviin sääoloihin sopivat käyttövaunut. Pyydettiin kauppiasta kuitenkin hakemaan vaunut varastosta.

Tykkäsin ulkonäöstä heti. Vaunut eivät näytä perinteisiltä kaksostenhyökkäysvaunuilta, vaan ovat ihanan sporttisen ja ketterän näköiset!Vertailussa kaikki muut vaunut tuntuvat häviävän Bumblerideille. Voin ihan rehellisesti sanoa, etten ole vielä tämän vuoden käytön jälkeen törmännyt yhtiinkään yhtä hyviin tai hyviltä vaikuttaviin vaunuihin, kuin mitä Bumblet ovat.

Bumbleridejen plussat
+ tilavat istuimet (niin leveys kuin pituussuunnassakin)
+ pitkälle eteen taipuva kuomu
+"kuopalla" oleva istuin
+ ketterät ja kapeat, hyvät ja isot renkaat
+helpot kasata
+ kestävät

Istuimen tilavuutta en osannut ostaessa yhtään ajatella. Nyt huomaan tilavuuden olevan ihan huippu juttu! Pojat mahtuivat hyvin toppavaatteissakin nukkumaan vaunuissa vaikka kyydissä olikin talja ja toppapussi. Ja mahtuvat varmasti vielä ensikin talvena.Kuomu on varsinkin aurinkoisina päivinä toiminut tosi hyvin. Varsinkin rattaiden ollessa istuma-asennossa kuomu tulee tosi pitkälle. Se suojaa niin auringolta kuin tuuleltakin. Kuomussa on kurkistus aukko josta lapsen näkee itse työntäessä. Kuomu liikkuu yhdellä kädellä, eikä ole käytössä löystynyt. Sitä ei tarvitse lukita, vaan se liikkuu portaittain.


Vaunujen istuin osa on hieman kuopalla, eli lapsi istuu peppu vähän jalkoja alempana, jolloin ylösnouseminen on vaikeampaa. Toisaalta tämä varmasti lisää myös istuin mukavuutta, ja vaunuissa voikin helposti ottaa rennosti ja nostaa vaikka jalat turvakaaren päälle. Viisipistevyöt on sijoitettu niin istuimeen, että niitä voi käyttää joko pelkästään vyötäröllä tai myös harteilla. Harteille laitettaessa lapsi pystyy silti pitämään kiinni turvakaaresta, mikä tuntuu ainakin meisän pojille olevan tärkeää! Tilavuus istuimissa on maksimoitu sillä, että istuimissa on vaunujen levein kohta. Renkaat on sijoitettu suoraan vaunujen alle, joten ne eivät syö leveyttä!


Vaunut on niiiin ketterät! Kiitos kääntyvien etupyörien! Väitän, että nämä ovat paljon ketterämmät pyöritellä kuin tavalliset yhdenlapset yhdistelmät! Kun pyörät lukitaan, vaunuja ei voi pyöritellä niin kätevästi, mutta silloinkin vaunut ovat helpot ja kevyet käännellä. Leveys on mun vaunujen ehdoton iso plussa! Leveydeltään vastaavat pyörätuolistandardeja, joten joka ovesta pitäisi päästä! Vielä en ole kertaakaan jättänyt emenemät mihinkään liikkeeseen pienestä ovesta huolimatta. Ja aina on mahduttu! Mahtuu myös meidän miniminituulikaappiin! Menevät juoksuvaunuina, mutta vauvojen kasvaessa käyvät kyllä tosi painaviksi! Talvella liikkumisen kanssa ei ollut ongelmaa isojen kinosten tai loskan aikana, kiitos isojen pyörien. 

Vaunut menevät kätevästi kasaan. Lukot vedetään molemmilta puolilta auki ja vaunujen aisa käännetään vaunujen päälle. Vedetään istuinten alla olevista kiinnikkeistä ja tsädäm! Kasassa on!

Meillä vaunut ovat olleet kovalla käytöllä jo vuoden. Mikään ei natise tai mitään ei ole tarvinnut kiristää. Vaikka vaunuja on kasattu, heijattu, pesty ja työnnetty, ei käytön jälki ole näkynyt missään.

Bumbleridejen miinukset
- tavarakori on iso, mikä on ihan mahtavaa, mutta sen suuaukko on tosi kapea! 
- Työntöaisaa ei saa käännettyä, se säätyy vaan korkeudessa
-Kovien kantokoppien kanssa vie hirveästi tilaa takakontissa!
- tosi matalat laidat kuomun ja turvakaaren välistä. Pakko laittaa vyöt muuten lapsi voi kurkotellessaan tippua
-mukiteline sivulla, olisi parempi keskellä työntöaisaa, niin ei vaikuttaisi kulkemiseen!
- kun etupyörä ei ole lukittuna renkaat heiluvat, varsinkin jos istuimet ovat makuuasennossa ja painopiste enemmän takana.

Tuntuu etten voisi tarpeeksi ylistää näitä vaunuja. Ovat olleet meille ihan täydellinen valinta! Tosin enhän tiedä millaisia ne muut vaunut olis olleet. Sen nyt ainakin olen huomannut, ettei meidän tarvitse vaihtaa vaunuja, kuten moni muu tekee yhden vuoden iässä. Veikkaan, että vaunumyyjän arvio pitää paikkansa ja vaunut menevät vielä kevyesti kolmivuotiaanakin.

16 kommenttia:

 1. Kiva ja kattava postaus.. Meidän nämä odottaa kaupassa noutajaa. Käytiin tilaamassa ne pari kuukautta sitten, ja haetaankin varmaan jo viikonloppuna, kun ei pidempään malta odottaa enään.. :D

  VastaaPoista
 2. Vähän aiheen vierestä, mutta kirjoittelit joskus alkuvuodesta niistä turvaistuimista..päädyittekö siihen Cybexin Pallakseen ja jos kyllä, oletteko olleet tyytyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, päödyttiin jo kertaalleen niihin mutta mieli sitten kuitenkin muuttui! Istuimet on vielä kaupassa ja pojat matkustaa kaukaloissa edelleen! Postausta istuimista on tulossa läyiaikoina! :)

   Poista
 3. Täysin samaa mieltä näistä vaunuista!:) Meillä siis nämä myös ja nyt käyttökokemusta takana huimat 3 vkoa mutta nää on aivan täydelliset. :D Ainut miinus on justiin toi juomapulloteline ja sit toi tavarakorin suuaukko. Muuten täydelliset! <3 En voisi tyytyväisempi olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Teillä oli ihana istuinsuoja vaunuissa kun kurkin ig:ssä! Onks se ollut hyvä?

   Poista
  2. On ollut, aivan ihana!:)

   http://www.skidi.fi/vaunuihin-c-84.html

   Tuolta tilasin!:)

   Poista
 4. Onko teillä vain yhdet rattaat? Eli kasaatte ja kokoatte joka kerta, kun lähdette autolla jonnekin? Meillä on aina katkokset autossa, kun en jaksa purkaa ja koota ;) Kun lapset tulevat isommiksi ja painavammiksi, alkaa arvostaa rattaiden keveyttä... Eli suosittelen esim. sattareita, ellei teillä ole. Mukavaa kesää koko poppoolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on britax b-dualit aina autossa, ne on sellasessa kaupunki käytössä, mutta joskus otetaan kyllä bumbletkin kaupungille mukaan! Noi on niin helppo kasata ettei oo iso homma laittaa autoon!
   Sateenvarjotuplat on mummolassa, semmoset vara nukkumisvaunut, ne ei olleet oikein meidän juttu..

   ihanaa kesää teillekin!! ♡

   Poista
 5. Meille tulossa neidille 8kk pikkusisarus loppuvuodesta ja sisarusrattaiden hankkiminen tulee siis tässä pakostikin eteen :) mietityttää näissä tuplissa just tuo ovista mahtuminen..kun tuo meidän eteinen on kans tosi ahdas. Joten kuulostaa hyvälle tuo,että nuilla mahtuu ovesta kuin ovesta! täytyypi tsekata nuo vaunut kun käydään sitten noita vaihtoehtoja punnitsemassa :) kiitos tästä postauksesta! :)

  VastaaPoista
 6. Mä laitoinkin sulle näistä keväällä spostia,kun oltiin jo ostettu nämä. Iso kiitos vielä:) bumblet on ihanat! Piste :D

  VastaaPoista
 7. Mitä vaunuvaihtoehtoja teillä oli näiden lisäksi? Oliko harkinnassa bugaboon donkeyt? Ihan mielenkiinnosta kyselen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten mietittiin carenoita, näitä ja emmaljunga monkeya(?). Bugaboita ei täällä myydä missään, niin ei paikanpäälle päästy kattomaan, mut mitä netistä katottiin niin en oikein tykännyt ratasosasta ja hinta oli mun mielestä ihan liian korkea vaunuista. Koppien kanssa on kyllä tosi ihanannäköiset! :)

   Poista
 8. Meillä 2,5vuotias ja puolvuotias ja en voisi olla tyytyväisempi indie twinneihin :) Parasta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!