torstai 30. toukokuuta 2013

Raskausviikko 34+0 ja neuvola

Ja niin pyörähti taas uusi viikko käyntiin! Jo 35. raskausviikko, enää pari viikkoa niin Aarre ja Onni on täysiaikaisia, eikä niitä siis lueta enää edes keskosiksi. Hyvä pojat! <3

Tällä viikolla vauvat painaa 2300g ja on 41cm pitkiä. Tosin, kuten ultrapostauksessa kerroinkin, Onni on jo arvioiden mukaan isompi, jo 2500g ja Aarre taas hieman alle tuon arvioidun, eli 2250g. Mutta hyvän kokoisia jo kumpikin. Pojat on jo niin isoja, että niille alkaa löytyä vaatteita ihan tavallisesta lastenvaateliikkeestä. 

Poikien silmät on jo hereillä ollessa auki, ja nukkuessa kiinni. Kummallakin on siniset silmät, koska silmien pigmentti vaatii valoa aktivoituakseen. Vasta kahden vuoden iässä silmän väri on se mikä se lopulta tuleekin olemaan.

Sormien kynnet on jo niin pitkät, että vauvat voi raapia itseään. Vauvat on jo täysin pienen ihmisen näköisiä.


Nyt kerätään massaa. Paino lisääntyy jopa 30g/päivässä. Pituutta ei enää paljoa kerry vain noin 9cm loppuraskauden aikana. 

Nyt tilaa kohdussa on niin vähän, ettei vauvat enää kellu lapsivedessä vaan pötköttelevät kohdussa. Potkuista ja liikkeistä tulee selkeämpiä tilanpuutteen vuoksi. 

Nyt 34+0 kokoista masua. Neuvolakin sattui tälle päivälle. Oon kyllä vaan niin mielettömän iloinen siitä mun neuvolatädistä. En tiiä voisiko permpaa saada! Ihan huippu. En tiiä johtuuko siitä, et ollaan samanikäisiä, joten siihen on helppo luoda suhde vai siitä että se on luonteeltaan niin mutkaton. Mutta joka tapauksessa, ihan paras neuvolatäti! Ei se vaan kaksosista mitään tiedä, mutten tiiä tietäisikö kukaan muukaan. Ainakin se aina kovasti yrittää puhua vauvoista monikossa.

Neuvolassa kaikki kunnossa. Verenpaineet pysyneet edelleen hyvinä ja alhaalla 115/71 eikä turvotusta. Tosin kun näin painon niin aloin kyllä uskoa tohon turvotukseen. Paino oli noussut viime neuvolakäynnistä eli kahden viikon takaa 3 kiloa!!! APUA! En vaan voi mitään sille, että toi painonnuosu tuntuu ihan hirveältä. Kokonaisnousu jo 17 kiloa. Voisin jopa itkeä. Ihan hirveetä. Tajuan kyllä, ettei se kaikki paino ole minussa, mut silti nään kyllä painajaisia siitä, ettei sinne synnytyssaliin jää kilon kiloa. 

Hemoglobiini oli kolmesta rautatabletista/pvä huolimatta laskenut 109, kun se viimeksi oli 111. Eli ei sitä määrää ilmeisesti voi vähentää. Pitää siis jatkaa sitä raudan popsimista. Pissassa proteiinit ja sokerit negatiivisia. 

Onnilla sykkeet oli 140-146 ja Aarteella 150-156. Molemmilta löyty äänet hienosti vaikka Aarre ei dopplerista tykännyt yhtään. Potki koko ajan :D Myös neuvolatädin tarkastaessa tarjontaa vastaili paineluihin potkuilla. Sf-mitta oli jo 45cm eli huitastiin asteikosta yli. Mulla on jo jonkin aikaa ollut sellainen olo, ettei toi maha enää hetkeen ole kasvanut. Mut on se näköjään. 

Käytiin myös vauvanhoitoa läpi tuolla käynnillä. Aika perusasiaahan se oli, mutta kiva silti kerrata. Eikai noita liikaa voi toitottaa. Seuraava neuvola sitten parin viikon päästä taas. Selvitäänköhän sinne asti?

  

Täällä on taas hellerajat paukkuneet. Auton mittari näytti varjossa 29c kun lähdin käymään ystäväni M:n luona päiväkahvilla. Ihana että on lämmin ja kesä on viimein tullut, mutta on tää ehkä hieman liikaa. Olo on aika tukala, varsinkin kun tuntuu että mitkään shortsit ei millään mene jalkaan. Vaihtoehtoina siis legginsit tai kevyet housut. Joten on lämmintä.

Miten kuumaa teillä on ollut?

Ihana oli taas saada vähän mammaseuraa! M:llä on neljä 0-4-vuotiasta lasta, joten onhan se meno melkoista. Mutta silti on ihana huomata, että jos M selviää yksin noiden neljän kanssa niin ehkä mullakin on mahdollisuus selvitä näistä meidän kahdesta. Ja taas oli ihana päästä vauvoja tuoksuttelemaan. Ei sitä vaan tajua, että mun mahassa on kaksi sellaista pientä. Ja kohta ne on sylissä. Ihan uskomatonta!

Postilaatikossakin odotti kiva yllätys kotiin tullessa ;) Tätä oonkin himoinnut meille jo jonkin aikaa.  

2 kommenttia:

 1. Täällä Turussa on ollut n. 25 astetta, ainakin luulisin niin:D Kuumaa on riittänyt ja öisin ei nukuta sen takia.

  Vitsi miten tuo masu on kasvanut viikossa! :D huomaa ihan selkeästi. Ihana<3 Mulla on kanssa noussut tuo paino sen 9 kiloa ja hirvittää kauheasti kun muutenkin on painoa ollut ennestään. Toivotaan että ne lähtee myös pois synnytyksen jälkeen!:D

  VastaaPoista
 2. On kyllä joo tukalaa :/ yöllä ois ihana kun on vaan viileetä!

  Joo, luulen että se johtuu tuosta asentojen muuttumisesta.. eihän se nyt muuten voi olla niin iso se ero! :D tai en tiiä..

  Sit vaan vaunulenkkeillään! ehkä me ne kilot saadaan pois!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!