keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mahapostaus

Kirjoitusaiheen puutteessa tuli tehtyä kollaasia mahankasvusta. Ja onhan toi ilmeisesti kasvanut :D Nyt tuntuu että on maha, ja sitten minä. Se on jo niin hallitseva :D Eli ilmeisesti poitsut kasvaa tai sitten ne on myllänneet asentonsa sellaiseksi, että maha näyttää aika valtavalta.

 Lunttasin neuvolakortista noita Sf-mittoja, viikon 15 neuvolassa mitta oli 19 cm ja 20 viikolla mitta on ollut 26cm, tää vaan arvio koska silloin ei neuvolaa ollut. Mutta käyrän mukaan näin. 
22 viikolla mitta oli jo 29cm eli lähes samankokoinen kuin yhtäodottavalla ihan lopussa. Hurjaa. 
26 viikolla 33cm ja 28 viikolla käyrän mukaan 36 cm.
32. viikolla 40cm. Mielenkiinnolla odotellaan mitä se ens viikon neuvolassa on. Silloin viikkoja 34+0.

Kasvu on ollut tälleen jälkikäteen katottuna hurjaa, mutta tasaista. Ihan omilla kasvukäyrillä huidellaan.
Raskausarvilta vältyin ihan viimeviikkoihin asti mutta nyt on navan ympärille tullut muutama. :/ Avokadoöljyä ja nivea lotraan aamuin illoin ja toivon niin kovasti ettei niistä hirveän kirkkaita jälkiä jäisi! :)

 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. voi kiitos! Ihan hirveen isolta se tuntuu. sohvalta ylöskampeeminen on toooosi vaikeeta :D

   Poista
 2. Itse pesin/voitelin vartaloni vauvaöljyllä koko raskauden ajan ja en saanut yhtä ainutta arpea! en tiedä olinko onnekas vai tehosiko öljy, mutta muidenkin olen kuullut sitä kehuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo vauvaöljy on kyllä ihan loistava. On mullakin ollut käytössä aina suihkun jälkeen. :) Toi avokadoöljy vaan on siitä parempi et ei tahmaa vaatteita :)

   Varmasti molemmat vaikutti! Eikös nääkin jutut ole geeneissä? Meillä äitille ei tullut yhdestäkään raskaudesta ja mäkin olisin ilmeisesti välttynyt jos olis vaan ollu yksi masussa. Nyt on maha niin kovin iso, et ei vaan taida rasvaukset ja öljyilyt enää tehota :/ pitää toivoa et on vaaan ihan pinta-arpia..

   Poista
  2. siskollani taas tuli arpia ihan kamalasti :/ mutta varmasti geeneilläkin on osuutta asiaan. Toivotaan , että sinunkin jäävät vähille ja jos ei niin eipä niitä kannata murehtia! Tsemppiä loppuraskauteen :)Toivottavastit kerkeät jatkaa kirjottelua vielä vauvojen synnyttyä...olisi mukava lukea millaista arki on kahden kanssa.

   Poista
  3. Näimpä :) Varmasti raskausarvet siinä vaiheessa aika kaukana mielen taka-alalla kun saa pikkuiset syliin <3

   Kiitos! Tarkoitus olisi ainakin yrittää, mutta ei varmaan ihan näin tiiviisti onnistu kuin nyt :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!