torstai 23. toukokuuta 2013

Raskausviikko 33+0

Tänään siirryttiin 34. raskausviikolle! 

Poitsut alkaa olla jo aika isoja, sen huomaa paitsi mahan koosta myös liikkeistä. Liikkeet ja potkut alkaa olla aika vahvoja ja mamma saa olla milloin minkäkinlaisella mutkalla kun pojat venyttelee. Erityisesti päällimmäisenä oleva Onni, joka pitää majaa tossa pallean kohdilla, harrastaa aikamoisia jumppatuokioita iltaisin. Aarre tuntuu olevan huomattavasti rauhallisempi. Liikkeet on rauhallisia ja pitkiä, kun Onni keskittyy enemmän koviin ja nopeisiin liikahduksiin. Se voi tietysti olla, että Aarteen liikkeet tuntuu siksi kevyemmiltä, että se majailee niin alhaalla mun lonkkien välissä ettei tunto siellä ole ihan yhtä hyvä kuin tässä mahan pinnalla. Tärkeintä että molemmat liikkuu, ja moneen kertaan päivän aikana :)


Selkeä poikamaha tää maha on ollut alusta asti. Vaikka nyt ei oikeastaan enää vyötärö pahemmin erotu, ei takaapäin mahaa nä juuri lainkaan. Eteenpäin vaan työnnytää.

Kaksplussan raskauskalenterin mukaan, vauvat on nyt 2100g ja 39cm. Pituus on ihan mahdollinen meidänkin poitsuille, mutta koska viikko sitten ultrassa painoarvio oli jo tuo, veikkaan että poitsut painaa jotain 2300g. Ensi tiistaina se sitten taas nähdään kun on seuraava ultra. Ihan hassua miten niistä on kasvanut jo ihan vauvan kokoisia, vaikka vasta pari kuukautta sitten ne oli ihan kirppuja. 

Aarre ja Onni on nyt täysin kehittyneitä ja vaikka ne syntyisi nyt niin keuhkoja kypsyttävää kortisonia ei tarvisi enää antaa. Nyt pojat vaan kasvattelee massaansa ja kasvaa sekä pyöristyy. Molemmat pitävät jo hereillä ollessa silmiään auki ja jos isi heiluttelee taskulamppua mahan lähellä pojat näkee jo valon ja saattavat yrittää kurotella sitä! Pojat myös kuulee kohtuun ääniä. Niiden liikkeistä huomaa, että äidin ja isin äänet on jo tutut ja juttelu aiheuttaa kiivaita potkusarjoja. 

Aarteen ja Onnin pikkuiset jalkaterät on jo 6-7cm:n mittaiset. Eli ihan pienet <3 Vielä pienet jalat hukkuisi sukkiin jos nyt syntyisivät. Poikien iho alkaa myös saada pigmenttikerrosta ja ihoa aiemmin peittänyt lanugokarva vähenee koko ajan. 

Vaikka raskaus on kaikinpuolin sujunut melko mallikkaasti, eikä sen suurempi oireita ja vaikeuksia ole ollut niin jotain on alkanut kuitenkin jo löytyä.
Ennen mulla ei ole ollut hajuakaan mitä närästäminen on. Raskausaikanakaan närästystä ei oo ollut ollenkaan. Enempi oon kärsinyt lievästä ummetuksesta noiden valtavien rauta-annosten takia. (kolme kapselia/pvä) Nyt kuitenkin kun neuvolatäti ei pienentänyt rauta-annosta, päätin että on aika hakea levolacia apteekista. No, sillä nyt on ilmeisesti se vaikutus muhun, että se alkaa närästyttää. Ikinä ei oo kurkussa poltellut niin paljon kun tällä viikolla! Heti huomasi eron kun jätin sen tänä aamuna ottamatta.. Nyt pitääkin sit punnita, että kestänkö ummetuksen ja selviän ilman närästystä vai toisinpäin.. Taas niitä raskauteen liittyviä asioita mistä tunnutaan vaan vaikenevan..

Sisko oli nähnyt viimeyönä unta, että vauvat syntyisi tänään. Apua! Sen edellinenkin uni liittyen vauvoihin piti melkein paikkansa. Se siis näki ennen joulua unta, että oli ostanut meille joululahjaksi vauvanvaatteita. Olisikin varmaan ostanut jos olisi kerrottu raskaudesta jo aiemmin. Odoteltiin kuitenkin jouluaattoon ja 12 viikolle ennen kuin paljastettiin yllätys.. Eli jos vanhat merkit pitää paikkansa niin tuleeko poitsujen syntymäpäiväksi 23.5? Toivottavasti ei nyt ihan vielä. Itelläni on päähän pinttymä 35 alkuisesta viikosta ja ne lähtee pyörimään vasta 6.6, eli katsotaan kumpi osuu oikeaan. Tuleva pappa veikkailee 7.6, koska silloin on myös mun syntymäpäivä. Katsotaan siis tuleeko maailman paras synttärilahja! <3

Eilen käytiin Henkan kanssa vähän herkuttelemassa ravintolassa. Kohta voi ne kahdestaan vietetyt rauhalliset ravintolaillat jäädä vähän vähemmälle. Ainakin tällaset extempore. Tällaisia herkkuja siellä. 

Tänään Jotexilta tuli viimeinkin hylly poikien huoneeseen. Alkaa siis sekin sisustus olla melko valmis. Muistin jopa lähettää kehyksiin tulevat kuvat ifolorille, joten kun nekin sieltä kotiutuu on poikien huone sänkyjen petaamista vaille valmis <3

Terassinkin viimeistelyyn on kauhea polte. Oon vähän lämmitellyt Henkkaa viikonlopun Ikeakäynnille, jotta saataisiin tuolit saunaterassille. Katsotaan nyt miten käy vai jääkö niiden hankinta jonnekkin poikien syntymän jälkeisiin aikoihin.

Tänään onkin nautittu kesäpäivästä näissä merkeissä. 

Ihanaa viikonlopun odotusta kaikille!!! 
 
 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!