tiistai 11. elokuuta 2020

Ekaluokkalaiset valmiina kouluun

 Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lindexin ja Indieplacen kanssa.

Ei sitä tosiaan meinaa uskoa, että mun pienokaiset aloittavat huomenna koulutien. Varsinkin kun aikaa miettii taaksepäin, olen ollut tosi epävarma siitä, voiko kumpikaan heistä olla millään valmis kouluun. Varsinkin, kun eskari vuosi lopeteltiin etäeskarissa kotona, äidin ja isin opetuksessa. Ja opetuksen laadusta ei tosiaan voi olla kuin yhtämieltä, ja ihan laadutonta se luultavasti oli. Ei meillä nimittäin millään ollut mahdollista opettaa lapsille asioita yhtä hyvin kuin mitä eskarissa olisi tehty. Mutta niin ne vaan kumpikin kypsyi hienosti poikkeuksellisen kevään aikana ja nyt elokuussa mun vauvani ovatkin yhtäkkiä niin isoja lapsia.


Koulun alkuun on valmistauduttu monin tavoin, niin henkisesti kuin ihan hankinnoillakin. On treenattu koulumatkaa, harjoiteltu puhelimen käyttöä ja opeteltu ihan käytännönasioita siivoamisesta ja omien tavaroiden huolehtimisesta lähtien. Konkreettisin asia lapsille itselleen, on tietysti vaate- ja tarvikehankinnat. Niitähän kumpikin odottelikin sitten kaikkein eniten. Vaatekaapit meillä tosiaan kaipasivatkin päivitystä, sillä siinä missä kevään ja kesän aikana pojat humahtivat roimasti pituutta, muuttui heidän ajatusmaailmansakin kovasti. Oikeastaan tähän saakka kummallekin on kelvannut melkein mikä vaan, mitä äiti kaupasta ja kirpparilta heidän kaappiinsa kantaa, on heille nyt tullutkin mielipiteitä siitä, että jokin vaate on tyhmä, liian tyttömäinen tai ihan vauvojen. Oli korkea aika lähteä siis kolmisin heidän kanssaan ostoksille, etsimään niitä isojen koululaisten vaatteita.

Ostosreissu toteutettiin kaupallisessa yhteistyössä Lindexin kanssa ja kaikki postauksessa mainitut vaatteet on saatu kaupallisen yhteistyön myötä. 

Meidän ostosreissu suuntautui Trion kauppakeskukseen ja siellä Lindexin lastenvaateosastolle. Ekaa kertaa siirryttiin sinne isojen poikien puolelle, mikä tietysti näistä isoista koululaisista oli se huikein juttu. Että he ihan oikeasti ovat nyt isoja, kun vaatteetkin ostetaan isojen poikien puolelta. Kumpikin lapsi oli hyvin tarkka ja tietoinen siitä mitä halusi. Sovittiin nytkin, kuten aina ennenkin, että äiti antaa vaihtoehdot, joista pojat sitten itse valitsevat mieleiset. Tämä on meillä toiminut parhaiten, sillä silloin kaappiin myös päätyy sellaisia molempia osapuolia miellyttäviä vaatteita ja lapset saavat silti toteuttaa itseään vaatteiden ja pukeutumisen avulla. Ohjeistin kumpaakin valitsemaan mieleisensä tumman sävyiset housut, yhdet t-paidat, yhdet trikoopaidat ja yhdet hupparit. Tällä kertaa en edes joutunut käyttämään veto-oikeuttani ja tarjoamaan muita vaihtoehtoja, sillä kumpikin päätyi kaikkien mielestä kivoihin ja mukavantuntuisiin vaatteisiin. Lisäksi molemmat valitsivat vielä paketin sukkia, sillä niitähän häviää ihan jatkuvasti. Vai ollaanko me ainoa perhe, jonka pesukone tuntuu syövän sukkia, sen verran tiheään parittomia löytyy. Kassalta napattiin mukaan vielä merkkaustussi, ehkä kaikkein helpoin tapa huolehtia siitä, että vaatteet on nimikoitu. Meillä on tussit niin kodarissa kuin eteisessäkin, jotta vaatteet on sitten kätevä nimikoida kummassa vaan, missä nyt huomaankaan nimikoinnin puuttuvan. Kolmen pojan tavaroissa niin tuntuu käyvän vähän yhtenään. 

Hauskaa mun mielestä on, että tuplilla on kummallakin ihan erilainen maku vaatteiden suhteen. Siinä missä toinen oli ihan ehdoton, että haluaa farkut ja mustaa ja valkoista, halusi toinen ehdottomasti kollarit ja värikkäitä paitoja. Nuo kollarit olivat muutenkin malliltaan ihan mahtavat hoikalle esikoiselleni, hänellä kun ei tahdo mitkään muut kollarit pysyä vyötäröltä ylhäällä. Housujen malli on tosi slim ja tykättiin siitä kumpikin kovasti. Polvissa on vielä vahvikepaikat, mikä takuulla helpottaa housuja pysymään hieman pidempään ehjinä tällä meidän rasavillillä. 

Keltainen trikoopaita kollareiden kaverina oli ihanan piristävä. Poika itse olisi halunnut oranssin paidan, se kun on hänen lempivärinsä. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt kuin hupparissa ja t-paidassa, joten keltainen paita kelpasi onneksi sekin oikein hyvin.

Meidän farkkupoika taas valitsi rennot resorilahkeiset farkut, mikä oli myös äidin mielestä tosi hyvä. Tuollaiset farkut toimii mun mielestä paremmin myös ulkohousujen alla ja ne ovat rentoudesta huolimatta silti tosi siistit. Lindexin farkut valmistetaan luontoa ja ympäristöä säästäen ja denimin valmistusprosessi kuluttaa totuttua vähemmän vettä. Tämä olikin mulle mieluisa knoppitieto, sillä uusia vaatteita ostettaessa on aina kiva ottaa huomioon niiden ympäristölle aiheuttama kuormitus ja tehdä niitä parempia valintoja luonnon kannalta. Valkoisen paidan kanssa itse hieman arastelin, mutta onhan se vaan oiva kombo noihin farkkuihin.

Back to school must have -listalla onkin mun mielestä pari vaatekertaa housuja ja niihin sopivia paitoja. Mä tykkään itse hankkia vaatteet juuri näin, että housuihin yhdistellään sitten niihin sopivaa t-paitaa, trikoopaitaa ja hupparia vähän kelien mukaan. Meillä suositaan kerrospukeutumista, joten viileällä kelillä kerroksia lisäillään sitten tarpeen mukaan. Kesällä riittää pelkkä t-paita, viileämmällä päälle lisätään trikoopaita ja vielä viileämmällä tai lisälämmöksi mukaan vielä huppari. 

T-paitavalinnoissa lapset päätyivät juuri siihen mihin ajattelinkin. Keskimmäinen valitsi valkoisen paidan printillä ja esikoinen oranssin. Hänelle ei oikeastaan ole väliä mitä vaatteessa on, jos se on oranssi, on se kiva. Myös hupparivalinnat menivät aikalailla niinkuin kuvittelinkin. Otettiin kunnolla reilut hupparit, jotta ne kestäisivät vähän paremmin aikaa. Huppari kun on tosi kiva reilunakin, ja näinollen se sitten meneekin kauemmin. 

Kaikkien materiaalien laatu oli mun sormiin tosi laadukasta ja erityisesti mua ilahduttaa Lindexin käyttämä orgaaninen puuvilla. Sekun on oikeasti pehmeää ja kestävää. Ja voitte uskoa, että meillä on testattu ihan vaan paristi mitkä merkit kestävät lasten kovaa kulutusta ja sitten toisaalta taas kovia pesulämpötiloja. Mä pesen lastenvaatteet aina kuudessakympissä ja rummutan päälle. Jos vaate ei sitä kestä laadukkaana, jää se jatkossa hankkimatta, sillä eettisesti mun mielestä on järkevämpää ostaa oikeasti kestävää ja pitkäikäistä, jota sitten voin siirtää siistikuntoisena jemmaan kuopukselle. Kuumalla pesu ei luonnon kannalta toki ole hyvä, mutta mun mielestä vaatteen pitkäikäisyys ja se että se siirtyy siistinä taas seuraavalle käyttäjälle korvaa tuon puutteen pesun eettisyydessä. Lindexin puuvilla on kaiken lisäksi kierrätyspuuvillaa, joka on valmistettu luonnonvaroja säästäen. Tämä lisättynä siihen, että se on kovasta kulutuksesta huolimatta kestävää, tekee vaatteesta hyvän valinnan. 

Lindex on meillä kenties se käytetyin lastenvaatemerkki. Vaatteet ovat lompakkoystävällisiä ja laadukkaita ja lapset tuntuvat löytävän sieltä aina mieleistä päällepantavaa. Myös usein lanseeratut alennuskampanjat ilahduttavat itseäni, kolmelle lapselle kun ostaa vaatetta on kiva, kun välillä saa jotain hankittua alellakin. Nytkin Lindexillä on kaikista lastentuotteista -20% ale. Tarjous on voimassa 23.8. saakka ja hyödynnettävissä kaikkiin lastenvaatteisiin. Luulempa, että me pyörähdetään ainakin kerran Lindexillä ennen alen päättymistä, sillä housuja uupuu vielä jokaisen lapsen kaapista ja Lindexin kollarivalikoima on niin kivan kattava. 

Onko teillä koululaisten ja eskarilaisten vaatekaapit päivitetty jo koulutietä varten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!