sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Viikon aamiaishaaste Paulunsin kanssa

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Indieplace ja Paulúns kanssa. 

Kiireinen aamu, aamiaista ei taaskaan ehdi syödä tai valmistaa, joten nappaat äkkiä vaan banaanin mukaan ja syöt sen pikapikaa autossa. Ennen lounasta maha täyttyy vaan kahvilla ja ehkä laukun pohjalta löytyvällä proteiinipatukalla. Olo on väsynyt ja nuutunut ja lounasta odottaa kuin kuuta nousevaa. Sitten lounaalla on hirveä nälkä ja tulee syötyä ihan liikaa. Ja sitten taas väsyttää. Kuulostaako tutulta?

Mä skippaan aamiaisen aivan liian usein, ja täytän aamun aikana mahaa vaan kahvilla. Tai en yleensä skippaa sitä täysin vaan teen juuri sen virheen, että syön vaan jotain pientä ihan pikaisesti. Äkkiä autossa tai samalla kun vien lapsia päiväkotiin. Silloin kun aamupala tulee syötyä, on se helposti yksipuolista ja ravinneköyhää, sillä tuntuu, ettei mun arki-aamuissa ole aikaa kunnolliselle aamiaiselle.  Paulúns-tuotteiden ja Kaisa Jaakkolan haastamana mä päätin, että nyt tulisi muutos. Lähdin testaamaan viikon ajan, kuinka ravintorikas ja monipuolinen Paulúns-aamupala parantaisi mun jaksamista ja tekisi toivottavasti mun aamuista energisempiä ja kiireettömiä. 

Sain ison Paulúns-tuotepaketin, jossa silmään pisti erityisesti mun lempparini, eli Granolat. Perinteisen Paulúns-Granolan lisäksi paketista paljastui uutuus, nimittäin Paleo-granola, mikä alkoikin kiinnostaa mua heti. Mun vatsani ei oikein kestä viljoja, joten tämä Paleo-granola kuulosti juuri siltä, mitä mä olin kaivannut kauppojen granola-hyllylle. Ja ainakin nyt paristi kokeiltuna, siemenistä ja pähkinöistä koostuva maukas granola tulee nousemaan takuulla jatkossakin mun kauppalistalle. Paulúns-paketista löytyi meidän tarpeisiin myös toinen tosi sopiva tuote, nimittäin linssihiutaleet. Meidän lapset tykkää tosi paljon muroista, ja useana arkiaamuna he syövätkin aamuisin kotona muroja maidolla tai maustamattomalla jugulla. Mulla on välillä vaikeuksia löytää uusia fiksuja vaihtoehtoja murohyllystä, siellä kun on muroja ihan tosi laidasta laitaan. Nämä Paulúns linssihiutaleet olikin piristävä uutuus ja kumpikin maku tuntui kelpaavan oikein hyvin lapsille. 

Mä lähdin haasteeseen mukaan innolla, sillä tiedostan jo entuudestaan, että ruokavaliolla on hurjan iso vaikutus siihen, miten muuten voi. Fiksu ruoka auttaa jaksamaan ja myös ajatus tuntuu liikkuvan liukkaammin, joka onkin mun työssäni tosi tärkeää. Jos ajatus tökkii, ei töistäkään tule yhtään mitään. Pidemmän tähtäimen ajatuksena mulla oli, että saisin taas fiksut ja monipuoliset aamiaiset osaksi jokapäiväistä arkea. Onhan aamiainen kuitenkin päivän tärkein ateria. Siinäkin mielessä on tosi hassua, että miksi mä panostan kyllä laadukkaaseen ruokaan lounaalla ja viikonloppuaamuissa, mutta arkiaamujen aamiainen jää ihan olemattomaksi ja laaduttomaksi. Perinteisen hyvä ja yksi mun lemppari aamiaiseni on granola marjoilla ja luonnonjogurtilla. Meillä ei kotona käytetä juurikaan maustettuja jogurtteja, vaan makua tuodaan marjoilla ja hedelmäsoseilla. Mä en oikein itse edes pidä maustetuista juguista, mutta lapsille niitä joskus tulee kyllä hankittua. Mua ihmetyttää, miksen aiemmin ole saanut aikaiseksi syödä juguaamiaista, sillä onhan se kuitenkin niin helppo ja nopea valmistaa, jos oikeat raaka-aineet vaan löytyy jääkaapista. Toisaalta se on myös hyvä ratkaisu niihin mun kiireisiin aamuihin, sen saa nimittäin pakattua helposti myös töihin mukaan. 

Kuvissa näkyy mun viikon aikana syömiä aamiaisia ja eikö ne vaan näytäkin aika hyviltä, monipuolisilta ja energiaa tuovilta? Mun tarkoitus tuon haasteen aikana oli lisätä marjoja ruokavaliooni ja se onnistuikin loistavasti. Myös se ilahdutti mua kovasti, että siinä missä omat aamiaiset koki ryhtiliikkeen, myös meidän lapset intoutuivat syömään mun kanssa samoja aamiaisia. Paulúns-tuotteita tullaan siis jatkossakin näkemään meidän kuiva-ainekaapissa ja aamiaispöydässä. Onko tuotteet sulle entuudestaan tuttuja, vai kuulitko näistä ekaa kertaa? Mä suosittelen tutustumaan, varsinkin jos et ole vielä päässyt testaamaan! 

Ihanaa ja energistä sunnuntaipäivää kaikille, toivottavasti teidän aamu alkoi oikein herkullisella aamiaisella!

1 kommentti:

  1. Kiva postaus ja herkullisia aamiaisia olet syönyt.😋 Itse teen joka arkiaamu puuron ja päälle marjoja ja raejuustoa. Nämä alkoi kiinnostaa ja tulee kokeiluun meillä.
    -Sara-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!