keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Varastettu hetki arjessa


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä ARABIAn kanssa. 

Kiireisessä lapsiperhearjessa, on ne pienet omat hetket ja arkiset pysähdykset tulleet todella tärkeiksi. Se viisiminuuttinen hiljaisessa kodissa kahvikupin ääressä, ihan yksin omien ajatusten kanssa. Tai se rauhassa vietetty brunssihetki koko perheen voimin sunnuntaiaamuna. Se, kun mihinkään ei ole kiire ja aamiaisesta voi nauttia ihan erilailla kuin arkena. Tai ne lomalla nautitut hetket omalla terassilla lasten leikkiessä vesisotaa vieressä. Illalla tehdyt kävelyretket lähipellolle keräämään kimpullinen kesäkukkia maljakkoon. Tai se, kun mökillä voi pulahtaa miehen kanssa yöuinnille kuikan huutaessa peilityynen järven toisella puolella. 

Arjen parhaus on mulle juuri noita pieniä juttuja. Varastettuja pikkuminuutteja hektisyyden ja kiireen keskellä. Niiden voimalla jaksaa ihan uudella energialla eteenpäin. Arjen ihanuutta on helppo ammentaa myös sellaisista pienistä kauniista asioista, kuin ihanista astioista, tai vähän spesiaalimmasta kattauksesta. Jo se, että aamukahvin juo tavallista kauniimmasta mukista, tekee aamusta pikkaisen paremman. Koko päivä alkaa niin kevyemmin ja aurinkoisemmin, vaikkei aurinko itse taivaalla paljon pyörisikään. 

Mä olen vähän sellainen luonne, että syksy ja talvi menee sisällä kyhjöttäen ja pimeyttä masistellen ja sitten kevään tullen herään eloon ja puhkean jotenkin kukkaan. Aurinko ja valo vaikuttaa muhun ja mun mielialaan ihan valtavasti ja fiilis on niin paljon energisempi ja iloisempi keväällä, kuin se on syksyn pimeinä päivinä. Kevät ja kesä on muutenkin sellaista aikaa, että kaikesta on paljon helpompi innostua ja ilahtua. Valolla on vaan niin uskomaton vaikutus. Valo tekee kaikesta niin paljon kauniimpaa, jolloin arjesta nauttiminen on paljon helpompaa, ihan niiden pikkujuttujen kautta. 

Sivusinkin näitä pikkujuttuja jo mainitsemalla sen, että kauniista kupista juotu kahvi maistuu aina paljon paremmalta ja kauniin kattauksen kautta ruokailutilannekin on jotenkin ihanampi ja esteettisempi. Saatiin meidän kesäkeittiöön uusia astioita kaupallisessa yhteistyössä Arabian kanssa ja nyt meillä on täydellinen kattaus odottamassa niitä kesäisiä terassikahvitteluja. Arabia on mun ehdoton suosikkini ollut aina ja valtaosa meidän astioista onkin Arabiaa. Arabia on mulle jotenkin tuulahdus pientä luksusta astioiden muodossa, joten nämä mummolaviboja aiheuttavat ihanat Huvila-astiat toimivat meillä aivan täydellisesti. 

Huvila-sarjan tuotteet ovat suunnittelija Heini Rintahuhdan käsialaa ja kukkakuvio on tehty käsivarapiirrolla. Vaaleanpunainen kukkakuviointi saa vaikutteita unesta, unelmista ja lapsuuden kesistä mummolassa, joihin tuotteiden kuviot mut ainakin ihan täysin johdattaa. Mun eka fiilis näistä astioista oli juurikin se, että nämä sopisi täydellisesti mummini astiakaappiin mökille. Kannusta varsinkin tulee se fiilis, että sen ainoa oikea sisältö olisi itse tehty mansikkamehu, ja että lautasilta ei pitäisi syödä mitään muuta kuin grillikatoksessa paistettuja muurinpohjalettuja. Tarjoiluastioihin sopisi taas täydellisesti vasta paistettu raparperipiirakka. 

Huvila-astiasarjaan kuuluu kuvien muki (0,3 l) kahden kokoiset lautaset (19 ja 24 cm) sekä kulho (13 cm). Lisäksi tarjoiluun kannu (1 l) sekä tarjoilualusta. Meillä astiat ovat käytössä ihan yhtälailla arjessa kuin juhlassakin. Se mun mielestä niin näissä kuin muissakin Arabian tuotteissa on parasta, että ne kulkevat läpi elämän ja toimivat yhtälailla siellä arjen pikkuhetkissä, kuin isommissa juhlissakin. Meidän kodin Arabioita on tullut vuosien varrella lahjaksi ja mun mielestä astialahjat ovatkin ihan parhain lahja vaikka ylioppilaalle. Joku ehkä ajattelee ettei astiaston keräämisessä ole järkeä, mutta mun mielestä se on ihana perinne. Tämä Huvila-sarja esimerkiksi ilahduttaisi useita tän kevään ylioppilaita tai ammattiin valmistuvia.


Huvila-sarjan kukan pohjalla on villiruusu ja kahden sävyn käyttö astioissa tuo niihen sellaista suloista pehmeyttä, jota tuollaiselta kuviolta juuri kaipaa. Meiltä löytyy monenlaisia kuppeja enkä ole oikein koskaan pitänyt itseäni värillisten kuppien ystävänä, silti vaan Huvila-kuppi hakeutuu mun käteen vähän joka aamu ihan vain siksi, että sen kanssa aamuun tulee jotenkin ihanasti auringonpaistetta. Myös kulhoille annan ison plussan mutoilusta, ne nimittäin ovat juuri sopivan isoja olematta liian suuria. Matala reuna tekee niistä siroja, mutta niihin mahtuu silti hyvin purkillinen rahkaa täytteineen.

Parhaiten Huvilan kukkakuviointi tulee esille tarjottimessa, jossa se näkyy ihan kokonaisuudessaan. Meidän astiasto on kuusiosainen ja se on juuri sopiva meidän viisihenkiselle perheelle. Tähän yhdistellään sitten meillä olevia kokovalkoisia osia ja mustavalkoisia yksityiskohtia. Kattauksesta tulee näin moniuloitteinen ja ihana. Juuri sopivan raikas ja piristävä näin kesää kohti mennessä.

Onko Huvila-sarja sulle tuttu, millaisia mielikuvia se sinussa herättää?


2 kommenttia:

  1. No onpas hienoja ja varmasti kalliita jos itse ostaisi ? Pitääpä vinkata jos saisi vaikka yhden mukin äitienpäivälahjaksi jos mies raaskisi ostaa...epäilen kylläkin.

    VastaaPoista
  2. Mua harmittaa ettei arabia tee enää kotimaassa muuta kuin lasituotteita Iittalan nimen alla. Kuvittelisi, että tuon hintaluokan tuotteet voisi tehdä Suomessa kuten Pentik. Mutta ei, halpamaissa ja myydään kalliilla. Kauniita asioita ne on, siitä ei pääse mihinkään. Mulla kotimaisuus painaa enemmän ja ostan Pentikiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!