perjantai 15. kesäkuuta 2018

Toukokuun kirppistelyt

Toukokuu oli siitä poikkeuksellinen kuukausi kirppistelyjen suhteen, että mulla oli myös oma pöytä parin viikon ajan. Kirppiksellä tuli siis siivousmielessä pyörittyä useampaan otteeseen viikon aikana, joten samalla katselin tarjonnan läpi muissakin pöydissä. Siinä missä tavallisena kuukautena käydään kirpparilla ehkä kolmesti, nyt tuli käytyä varmasti ainakin kymmenen kertaa. Ihan joka kerta en tosin jaksanut pöytiä kiertää.

Huhtikuun ostokset löytyvät täältä.

Mun vakkarikirppis on Lanttila, josta teen aina parhaat löydät. Tässä kuussa käytiin kertaalleen myös Cetorilla, jolta tosi harvoin tulee tehtyä löytöjä. Edellisestä vierailustakin on jo vuoden verran aikaa. Kirpparilla mulla on yleensä kaikki lapset mukana, joten mitenkään kauhean tarkasti pöytiä ei ehdi koluta. Olenkin kehittänyt itselleni jo aika tarkan silmän, jolla erottaa hyvät pöydät huonommista. Isot pojat ostavat usein kirpparilta itselleen leluja omilla rahoilla. Tää tapa on ollut mun mielestä hauska, sillä sillä yritän opettaa heillekin rahan arvoa ja kirppisten hyödyllisyyttä. Vielä he eivät toki hintoja ymmärrä, mutta osaavat jo infota että ostetaan sitten fiksuja eikä kalliita leluja. 

Toukokuun löytöihin lukeutui liuta vaatteita varsinkin Justukselle. Yöpukuja, leluja ja kirjoja. Tällä hetkellä lapset ei oikeastaan tarvitse käyttökoossa mitään vaatteita, joten valtaosa näistä oli sitä isompaa seuraavaa kokoa. 


Justukselta on puuttunut sellaiset rennot farkut koossa 80/86 ja nyt bongasinkin ne kahdella eurolla koossa 86. Olen tykännyt tästä Kappahlin farkkumallista isoilla tosi paljon, se on nimittäin kivan siisti ollen kuitenkin rento ja tuo vähän paksumpi farkku tekee siitä myös tosi kestävän konttaillessa ja mönkiessä maassa. 

Neule oli ihana löytö kesäkeleille, se on nimittäin tosi ohutta puuvillaa. Vähän mietin tuota sävyä, että onko se kuitenkaan meidän juttu, mutta sopiikin Justukselle tosi kivasti! Hintaa tällä H&Mn neuleella oli vain euro.


Justukselle löytyi myös paikalliselta fb-kirpulta Polarn o pyretin uv-haalari 15 eurolla. Haalaria olin jonkinaikaa jo etsinyt ja miettinyt ostavani sen sitten kesäaleista. Mutta nytpä ei tarvitse. Shortsit oli kokoa 92 ja ihanaa pellavasekoitetta. Ne on kuitenkin olleet käytössä jo, vaikka vähän reilut ovatkin. Tuo hihaton tuli oikeastaan yökkärikäyttöön helteille, se ja vaippa ovat olleet oikein riittävä yöasu kuumalla. Shortseista ja paidasta maksoin yhteensä kaksi euroa. 


Kirjoja silmäilen kirppiksillä oikeastaan aina. Luetaan paljon, joten on kiva saada vaihtuvuutta omiin kirjoihin. JOs kirja ei nouse lasten suosikiksi, lähtee se sitten seuraavaan kirppiskuormaan myyntiin. Jos kirja ei tee kauppaansa silloinkaan, vien sen myyntipöydän päätyttyä keräyslaatikkoon. Näin toimin muuten oikeastaan kaikkien muidenkin kirppisjuttujen kanssa. Jos omat tavarat ei tee kauppaansa vielä -50% alekyltinkään kanssa, lahjoitan ne seuraavaksi ilmaiseksi UFFlle tai muille hyväntekeväisyystahoille. Näillä kirjoilla hintaa oli 0,50-2e. Neljä euroa on ehkä maksimi mitä käytetystä kirjast avoisin maksaa, oli se sitten miten uusi tai haluttu vaan. 


Lelujakin hankittiin tavallista enemmän ja kuvan leluista kalliimpia on tuo laiva ja paloauto, jotka pojat sai reippauspalkinnoksi oltuaan reippaita puheterapiakäynnillä. Muut lelut he shoppailivat itse omilla rahoillaan. Paloauto ja laiva olivat kumpainenkin 10e/kpl, muut lelut 0,20-3e.


Justukselle löytyi taas kuorihousut tuleville välikausille kun huomasin nämä Polarn o Pyretin ulkohousut koossa 98 hintaan 12e. Sen verran reilu tuo mitoitus tuntuu olevan, että nämä menee Justukselle varmaan vasta ensi keväänä tai jopa sitä seuraavana syksynä, mutta tuolla hinnalla jemmailu ei kyllä haittaa yhtään. 

Kumpparit ostin vähän varuiksi, Justukselle kun on poikien vanhatkin samassa koossa. Mutta koska siinä vaiheessa kun kumppari on sopiva, Justus käy jo päiväkotia, ei tuplaparista kotona ole lainkaan haittaa! 


Isoille löysin yhdestä pöydästä kolmet kollarit päiväkotiin. Kaikissa polvet ihan siistit mikä itseäni kummastutti. Meillä nimittäin tuntuu ettei mikään housu kestä lasten autoleikkejä, ja kaikissa housuissa on parin viikon käytön jälkeen reikä. Olen vakavasti miettinyt polvisuojia housujen päälle :D Nuo kaikki housut sain 1-2 eurolla kappale. 


Tähän settiin Rasmus ihastui yhdellä käynnillä kun oltiin hänen kanssaan kahdestaan. Housut todettiin tosin Rasmukselle liian isoiksi, niissä kun ei ole kiristysnappeja vyötäröllä, joten ne valuvat meidän hoikkelilta pois heti. Housut menivätkin sitten Kasperille, jolle ne olivat paremmat. Huppari oli Rasmukselle onneksi hyvä. Farkut kahdella eurolla ja huppari 1.5e. 


Nämä housut ovat vasta kokoa 98, joten hetkinen menee ennen kuin Justus näitä käyttää. En kumpaakaan kuitenkaan voinut jättää kirpparille, sillä hintaa näillä molemmilla oli vain kaksi euroa ja ovat kuitenin sitä vanhempaa ja laadukkaampaa Pomp de Luxia. Meillä tosin saattaa olla oikeanpuoleiset isojen jäljiltä jemmattuna, joten voi olla että nämä lähtevät sitten kuitenkin eteenpäin seuraavassa kirppiskuormassa. 


Tämä setti oli kokoa 92 ja meni sekin vielä odottelemaan Justuksen kasvua. Jos tahti on sama kuin isoilla, otetaan nämä käyttöön aikaisintaan syksyllä tai talvella. Name it collari oli tosin kokoa 98 mutta omalla kokemuksella ovat olleet meillä järestäin pientä mitoitusta, joten päätynee käyttöön ysikakkosten kaverina. Farkut olivat jo pienesti polvista pehmenneet, mutta oikein siistit vielä pihakäyttöön. Collegesta maksoin kaksi euroa ja farkuista pulitin euron. Ei siis mikään kallis setti!


Yöpukuja on tullut ostettua useampi, Justukselle nimittäin näiden kahden Polarn o Pyretin kaksiosaisen 86/92 yökkärin lisäksi yksi terällinen haalarimalli, joka vetäistä pojalle aina lumiukkorasvauksen päätteeksi. Terien ansiosta rasva saa rauhassa imeytyä myös jalkapöytiin. Se yöpuku taisi maksaa euron ja näm kaksi osaiset neljä euroa kappale. 

Myös isoille ostin tässä kuussa yökkärit, sellaiset kesäversiot shortseilla ja t-paidoilla. Kumpikin on nimittäin ehdoton yöpuvun käyttäjä, vaikka yritettiinkin helteillä ehdottaa boksereiden olevan ihan yhtä hyvä yöasu kuin perinteinen yöpukukin. Ei käynyt, joten onnekseni löytyi nuo kesäyökkärit. Niissä hinta oli kolme euroa kappale. 


Paljon olen tässä kuussa myynyt myös tarpeettomia lastentarvikkeita pois, mutta tää tarvike meidän piti vielä ostaa. Nimittäin itkuhälytin, joka löytyi paikalliselta fb-kirpulta kahdella kympillä. Tuo onkin ollut hyödyllinen ulkona nukkuvalle vauvalle, jota ei voi oikein kuumalla terassilla pitää. Tähän saakka olen nimittäin hyvin kuullut milloin Justus heräilee. 

Sellaisia löytöjä toukokuulta löytyi. Mukana luultavasti muutama kesäkuunkin ostos, mutta kesäkuun kirppispostaus jääneekin jokatapauksessa välistä, kirjoittelen ostoksista uusiksi sitten heinäkuun jälkeen!

Oletko sinä löytänyt kivoja juttuja kirppareilta lähiaikoina?

9 kommenttia:

  1. Onpa kivoja ja siistejä löytöjä! Itsekin tykkään kirppareilla kiertää, tosin se vaatii vähän aikaa ja siks välillä jää menemättä. Fb-kirpparilta olen ostanut lähiaikoina varsinkin vauvalle juttuja :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa käydä tsekkaamassa siitä suht läheltä se Holmassa oleva Torix-kirppis. On vähintään yhtä hyvä kuin Lanttila!! Rauhallisempi fiilikseltään eikä niin tukkoinen, paljon lastentarviketta ja - vaatetta.

    VastaaPoista
  3. Mä tein just yks päivä huippulöydön pojalle. Polarn o Pyretin vk-housut jotka maksoi alunperin 3€, mutta pöydässä -50%kyltti, jotein housuille jäi hintaa huimat 1,50€ 👍 mahtavaa! Täysin ehjät ja todella hyväkuntoiset housut ja vielä oikeeta kokoa syksyksi. Samalla reissulla pojalle tarttui myös Noshin haalarimalliset housut 1€, popin hihaton paita 1€ ja tytölle hame 1,50€. Kaikkinensa siis vain 5€ ja olin niin onnellinen että lähes leijuin kotiin.

    VastaaPoista
  4. Lukisin mielelläni postauksen poikien puheenkehityksestä ja miten sielläpäin puheterapia toimii. Oma poika (-13) käynyt puheterapiassa änkytyksen takia, myös osa äänteistä puuttuu. Eivät kuitenkaan vielä ala korjaamaan/antamaan puheterapiaa äänteisiin. Onko teillä äännevirheiden vuoksi puheterapiaa?

    VastaaPoista
  5. Hups, meni väärään postaukseen, joten ei tarvii välttämättä julkaista puheenkehitys toivetta tässä 😄 Mut olis kyllä kiva kuulla, miten siellä puututaan ja miten puheterapia toimii! Aurinkoisia kesäpäiviä! ☀️

    VastaaPoista
  6. Huippulöytyjä! Meillä on joku ihmeen hintakupla vaatteissa kirppareilla. Liekö venäläisten vuoksi vai miksi, en tiedä. Tuntuu, että täällä liikkuu vain ne tietyt merkit, lindex jää käsiin vaikka olisi uudenveroinen kunto ja edullinen hinta. En käsitä. Pitäisi varmaan testata heinäkuussa tai elokuussa taas kirppispöytää josko menisi sitten paremmin.

    VastaaPoista
  7. Hei kiitos toiselle kommentoijalle torix vinkistä. Oli tosi hyvä, samaa mieltä että jopa parempi kuin lanttila. Ainoastaan musiikki oli vähän häiritsevää, ihme rentoutusmusaa, olis vaikka radio ennemmin 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin freessi paikka ja tekee löytöjä? :p siitä musiikista en mäkään niin välitä. :D

      Poista
  8. Hei huippu postaus,voisin iteki joskus tehä vastaavan :). Tänään just kävin ja vauvalle löytyi 3 newbien vaatetta ja Eetulle 1 lelu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!