torstai 6. lokakuuta 2016

Meidän koti: Lasten nukkumahuone






Ensimmäinen huonepostaus! Viime viikonloppuna saatiin vähän lyhennettyä sitä loputonta TO DO -listaa ja saatiin lasten nukkumahuone valmiiksi. Ei sieltä paljon tietysti puuttunut, mutta vähän sieltä ja jotain täältä.

Ratkaisu tästä erotetusta leikki- ja nukkumahuoneesta oli aika helppo, sekun toimi edellisessäkin omistusasunnossa niin hyvin. Vielä en koe että lapset tarvisi omia huoneita, joten ratkaisu oli siinäkin mielessä hyvä. Ajatuksena myös se, että yksi huone rauhoitetaan vain nukkumiseen ja toinen leikkiin toimii todella hyvin tuolla meidän tehotiimillä.

Huoneen sävyt on linjassa koko muun talon kanssa. Vaaleaa, valkoista ja harmaata. Vähän kontrastia tulee mustasta ja mintusta, mutta niin värimaailma kuin koriste-esineetkin on haluttu pitää tässä huoneessa minimissään. Funktio on kuitenkin rauhoittumisessa ja nukkumisessa, joten en koe värien tai tavaramäärän huoneeseen oikein sopivankaan. 



Mitään uusia kalusteita huoneeseen ei muuton myötä hankittu. Sänkyt, Unipuun jatkopuut, vievät jo isoimman tilan, joten niiden lisäksi huoneessa on vain tuoli, pehmoleluarkku ja kirjahylly. Niin ja naulakko hoitorepuille, sekä kasa laatikoita, jotka vähän etsii paikkaansa ja sisältöään. 

Arkku on tosiaan täynnä unileluja, vaikka yleensä käytössä onkin vain sängyistä löytyvät puput. Kirjahyllyn kirjavalikoimaa vaihtelen aina välillä, nykyiset suosikkikirjat ovatkin siinä jo hetken olleet. Kumpikin kaluste on saatu talvella Jollyroomilta ja erityisesti tuo kirjahylly on todella toimiva ja tykätty! Lapset saa helposti itse otettua siitä kirjat ja laitettua ne lukemisen jälkeen takaisin.

Huoneen tapetti on vaalea laasti ja vaikka alkuun haaveilinkin vähän toisenlaista tapettia huoneeseen, tuntuu tämä juuri sopivalta. Se mun haavetapetti olisi tehnyt huoneesta aivan liian mintun, joten tämä kompromissi on enemmän kuin hyvä. Nyt tarpeen tullen tuon mintun voi helposti kitkeä pois huoneesta ja lisätä vaikka jotain muuta sävyä. 



Petivaatteet ovat H&M HOMEn mallistosta ja ompa muuten laadukasta kangasta! Nin pehmoista. Voisin hankkia meille vanhemmillekin jotkut kivalla kuosilla olevat! Mielenkiinnolla odotan, kuinka nuo kestää pesussa.

Tauluhyllyjen päältä löytyy kummankin pojan nimikirjainvalo, joissa ei tällä hetkellä ole johtoa lainkaan. Lamput toimittaa nyt ihan vaan koristeen virkaan ja joskus myöhemmin niihin voi lisätä tuon valo-ominaisuudenkin. Hyllyiltä löytyy myös kastelahjana saadut tina-autopankit ja DecoraFramen pikkutaulut.



Seinällä on vielä NG BABYn viiri Lekmeristä.

Lepakkotuoliin suunnittelin vielä uutta päällistä, varmaan ihan vaan kokomustaa, sillä tuo vanha on jo hivenen haalistunut. Yövalon paikka on myös vielä etsinnässä, sekun pitäisi melkein jollekin hyllylle sijoittaa. Ehkä yksi pieni hylly vielä Tuiki tuiki tähtönen -laulutaulun alle..

Mitä pidätte tästä ensimmäisestä valmiista huoneesta? Omaa silmää miellyttää ainakin kovasti! 

Seuraava projekti on luultavasti leikki- työ- tai ruokahuone, vähän riippuen aikatauluista ja miehen rakenteluhalukkuudesta.. Myös IKEA-reissu olisi tarpeellinen ennen noita uusia projekteja.

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunis huone! Mun mielestä myös nukkumahuoneen täytyy olla värimaailmaltaan hillitty ja tosiaan vain nukkumiseen tarkoitettu :)

  VastaaPoista
 2. Vitsit noi pussilakanat on kivan väriset ja näköiset! Mitä noissa pikkupussukoissa sängyn päädyissä säilytetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Ihastuin niihin kyllä ihan täysin! Pussukoissa säilytetään poikien käytössä olevia yöpukuja. Meillä on aina pari yötä samat yökkärit käytössä, niin ne on päivän sitten noissa pussukoissa!

   Poista
 3. Todella kaunis ja rauhallinen huone :)

  VastaaPoista
 4. Onnea paljon!!!(insta kuvan kertomasta asiasta:) mulla ei oo instaa ni en voinu sinne kommentoida

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!