torstai 29. syyskuuta 2016

Syyskuun positiiviset ja negatiivisetSyyskuun loppua viedään ja musta tuntuu, että syyskuu hujahti ohi ihan hetkessä. Blogi on ollut tosi hiljainen ja myönnettäköön, että energiat on aika vähissä. Toivottavasti lokakuu alkaisi vähän energisimmissä merkeissä ja päästäisiin viimein niihin teidän toivomiin sisustuspostauksiinkin!

Syyskuun isoin positiivisin juttu oli varmasti tää muutto. Vaikka se onkin vaatinut tosi paljon ja edelleenkin meillä on lamppuja ja verhotankoja kiinnittämättä, eikä mikään huone ole oikein valmis, on tosi hyvä olla nyt. Se pitkään pyöritetty projekti on viimein tehty ja voidaan keskittyä ihan vaan arkeen ja kotikuvioihin.Lapset on kotiutuneet tosi hyvin ja ottivat talon kodikseen ihan hetkessä. Unet ja leikit sujuu hyvin niille suunnitelluissa paikoissa ja mun toive leluttomasta olohuoneestakin on toteutunut yllättävän hyvin! Vaikea uskoa, että meidän lapset on tosiaan jo noin isoja! Melkein kolme ja puoli vuotiaita.

Rahanmenoa on ollut kesän ja syksyn mittaan hirveästi, kiitos muuton, joten yksi positiivisista mietteistä liittyy lasten syksy ja talvihankintoihin. Kuorivaatteista kirjoitinkin jo ja kerroin että olin iloinen kun takit löytyi kivasta alesta. Myös toppupukukuviot ilahdutti, sillä viime vuotiset menevät vielä ainakin alkutalven ja keväällä aleista alle viidelläkympillä ostetut haalarit ovat sopivan reiluja olematta liian isoja keskitalven pakkasille. Myös talvikengät löytyi lapsille mammuttimarkkinoilta, samoin kuin topparukkaset. Vaatehankinnoissa selvitään siis tosi vähillä, eikä lapasia kummempaa hankintaa tarvitse enää kummallekaan tehdä.Positiivisia viboja tulee myöskin siitä, että alkusyksyn sairastelut taitaa meidän osalta olla takanapäin. Isi on meillä ainoa, joka ei ole flunssia tai muita tauteja käynyt läpi, muuten täällä onkin kulutettu sohvaa peiton alla oikein urakalla. Mun oma syksyni on ollut tosi rikkonainen, väsynyt ja huonovointinen mutta viimein näyttää olevan valoa tunnelin päässä, joten ehkä tästä vielä noustaan!

Ihan kauheasti negatiivisia juttuja tähän kuukauteen ei mahdu mutta isoin juttu on varmaan tämä keskeneräisyys, joka ympärillä vallitsee. Parille seinälle pitäisi sipaista vielä tapetti ja huone jos toinenkin kaipaisi vielä somisteita ja sisusteita ollakseen valmis. En saa oikein aloitettua mistään huoneesta kun kaikkialla on jotain mitä puuttuu. Lisästressiä tuo nuo pihatyöt jotka ovat ihan totaalisen vaiheessa. Talon helma kaipaisi vielä maalia pintaan ja kivireunusta ympärilleen. Syksyllä pitäisi ehtiä vielä tilata mullat ja kylvää ruoho takapihalle, jotta keväällä voitaisiin keskittyä vain istutuksiin ja pihalaattoihin. Pihasuunnitelmakin on ihan vaan mun päässä, eikä mitään ole päässyt paperille. Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki on vähän levällään eikä oikein tiedä mihin sitä seuraavaksi tarttuisi? 


Mä poden myöskin jatkuvasti huonoa omaatuntua lasten pitkistä päiväkotipäivistä. Tällä hetkellä hoidossa vietetään neljä päivää viikossa ja päivästä riippuen 5-9 tuntia. Toivoisin niin, että päiviä saataisiin kunnolla lyhyemmiksi mutta ainakaan tässä työtilanteessa se ei ole mahdollista. Lapset kyllä viihtyy hoidossa, joten sinänsä mun huoli on turha. Itsekkäästi vaan kaipaan paljon enemmän heidän seuraansa ja ihan vaan olemista kotona. Nytkun meidän arki on pitkälle sitä, että aamuisin nähdään aamiaispöydässä ja seuraavan kerran tavataan sitten päiväkodin pihalla iltapäivällä, jonka jälkeen yhteistä aikaa on vain pari tuntia ennen iltatoimia ja nukkumaan menoa. Siitäkin iso osa menee siinä, että itse teen kotitöitä lasten leikkiessä keskenään. Parisuhdeaikaa tulee kiitettävästi iltaisin, mutta lasten kanssa yhteistä aikaa tuntuu olevan ihan liian vähän. 

Pääasiassa täällä kuitenkin ollaan tosi hyvillä fiiliksillä, uskon että kun tästä syksystä vaan selvitään jouluun alkaa täälläkin helpottaa ja arki lähtee taas rullaamaan helpommin! 

Kuinka teidän syksy on alkanut?

9 kommenttia:

 1. Toivottavasti väsymykseen ja huonovointisuuteen olisi se ihanin mahdollinen syy <3 Meillä syksy lähti myös rytinällä käyntiin ja huonoa omaatuntoa hoitopäivistä koen myös minä, vaikka hoitopäiviä on vain kolme viikossa... Taitaa syyllisyys olla aina mukana, sillä viime vuonna koin huonoa omaatuntoa siitä, että opiskelin ja laitoin lapselle netflixin pyörimään kun hoitopäiviä oli vain kaksi viikossa. :D Huh, tiedän tuon keskeneräisyyden! Meillä on sama juttu ja jopa muutamat remonttihommat viimeistelemättä...Tsemppiä teidän syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysflunssaa on kyllä ihan hirveästi nyt liikkeellä!
   Voi, mä haaveilen myös tuollaisesta tilanteesta, että lapset olisi hoidossa vaan kolmena päivänä. Luulen että oot oikeassa, ehkä meidän pitää vaan molempien yrittää päästä eroon siitä! :D

   Huh, kovasti tsemppiä teille remonttihommiin! Vielä sitä valmista tulee! Ja ihanaa syksyä!

   Niin ja kiitos tsempeistä! Kyl tää tästä! ;)

   Poista
 2. Meidän syksy on alkanut hyvin. Toki tuntuu, että lapset ovat pitkistä hoitopäivistä väsyneitä, mutta toivottavasti aika auttaa tässäkin asiassa. Mulla on kauhea remonttikuume! Odotan, että mies saa oman osansa tehtyä ja pääsen tekemään meille arkieteistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Meilläkin tuota väsymystä ilmassa hoitopäivien jälkeen. Tsemppiä sinne remppailuihin, keittiöstä tuli ainakin upea!

   Poista
 3. Jep, täällä tiedetään miltä tuntuu kun kaikki asiat on levällään ;) Meillä myös piha ja kaikki huoneet siinä pisteessä, että jokainen tarvitsisi vielä jotain. Meillä ei myöskään ole vielä edes talvivaatehankintoja katsottu johon lukeudutaan myös me vanhemmat ja huhheijaa kun ei tiedä mistä alottaisi.
  Luulen, että kun tästä kuukausi saadaan mentyä edes eteenpäin niin on jo joku pyörä pyörähtänyt johonkin päin.
  Tsemppiä sinne syyskiireiden keskelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhei tosiaan! Me saatiin yksi huone eilen valmiiksi, joten mun vinkki on että aloita jostain! Pikkuhiljaa! Nyt on heti parempi fiilis vaikka noi pihajutut kyllä vähän kaihertaakin! Eli tsemppiä myös sinne!

   Kyllä se siitä, kohta on joulu ja huomataan ehkä molemmat että paljon on jo aikaan saatu! :)

   kiitos, ihanaa syksyä sinne!

   Poista
 4. Hei,

  lapsille Se päiväkoti on työpaikka ihan niinkuin aikuisillekkin Se palkkatyö. Tokihan ne lapset sielä viihtyy,mutta ei Se jatkuva melu,ohjelma ja päiväunien lyhyys kyllä kotioloja voita. Pienelle ihmiselle 9h vieraiden ihmisten keskellä on yllättävän väsyttävää. Me ollaan valittu toisin ja siirretty talohaaveet myöhemmälle. Lapsi saa olla kotona vaikka kouluun asti,sitten on aika talojen ja reissujen. No,mutta jokainen kirjoittaa omanlaisen tarinan 😁 Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt kyllä vastailla, kun niin särähti korvaan tämä syyllistävä kirjoitus... Itsellä kohta 3-vuotias poika ja 7-vee tyttö ja nyt syksyllä aloitin työt täyspäiväisesti. Meillä poika viihtyy hoidossa tosi hyvin ja nukkuu siellä kyllä paljon pitemmät unet kuin kotona! Joten ihmettelen vähän tuota sun kommenttiasi unien vähyydestä päiväkodissa! Lisäksi tuo kommentti 'vieraiden ihmisten keskellä'! Kyllähän ne hoidossa olevat lapset ja hoitotädit ovat kovasti tärkeitä ja tuttuja lapselle, eikä suinkaan vieraita ihmisiä! Oma lapsesi ei ole tainnut hoidossa ikinä ollakaan, kun noin hyvin tunnut asiat tietävän.... Kaikki valitsevat omat kuvionsa näissäkin asioissa ja ei kenenkään tarvitse syyllistä muita!

   Poista
  2. Kyllä, olet ihan oikeassa :) Työstähän tuo hoito menee, mutta kyllä haluan silti uskoa että hoitopäivätkin on kivoja, vaikka ehkä meluisampia ovatkin kuin kotipäivät.

   Toivon kyllä, että päiväkodin hoitajat alkaisi olla jo tuttuja, eikä ihan vieraita.

   Ymmärrän kyllä valintanne, meille kotona olo ei oikein olisi ollut vaihtoehto vaikka talohaaveet olisikin siirretty tulevaisuuteen :)

   Mukavaa viikkoa sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!