sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Meidän muutto

Näin kolme viikkoa uudessa kodissa asuneena, voi hyvin kääntää katseen hetkeksi taaksepäin ja uhrata pari ajatusta muutolle.
Muutto on ihan hirveä prosessi ja myönnettäköön, etten halua sitä kyllä hetkeen enää käydä läpi! Meillä muutto aloitettiin hyvissä ajoin loppukeväällä, varaamalla kirppispöytä kuukaudeksi ja käymällä kaikki varastot ja kaapit läpi. Läpi käynnin tein itseasiassa kahteen kertaan, sillä aina tuntui että kaappeihin jäi silti jotain turhaa. Lajittelut tein kolmeen kasaan, kirppikselle, hyväntekeväisyyteen ja roskiin. Pelkästään roskiin raahattiin lukemattomia jätesäkillisiä paperia, roskaa ja rojua. Jopa osa hääkoristeista oli vielä tallessa!

Hyvissä ajoin kesällä pakkasin myös kaikki talvivaatteet valmiiksi muovilaatikoihin ja pukupusseihin, jotta ne uudessa kodissa voisi samantien kantaa varastoon. Myös kaappien sisällä tein paljon järjestelyjä, ostin uusia sisuslaatikoita ja pakkailin tavarat Konmari-tyylillä teeman mukaisesti laatikoihin. Pakko sanoa, että tämä jos mikä helpotti purkamista!

Muuttolaatikot tilattiin pari viikkoa ennen muuttoa Niemeltä ja vaikka hyvä perussääntö on laatikko/neliö, otettiin riski ja tilattiin vain 40 laatikkoa. 50-60 olisi ollut se meidän todellinen tarve, näin jälkikäteen ajateltuna, mutta selvittiin näinkin. Ennen varsinaista muuttoa käytiin tyhjentämässä parikymmentä laatikkoa uuden kodin kaappeihin, joten laatikkovaje ratkesi tuolla. Samaan Niemen tilaukseen laitettiin myös lattiansuojapaperia, sillä huoli erityisesti uudesta lattiasta ja mahdollista naarmuista oli suuri. Myös käsikiristekalvot ja astioiden suojapaperit ja kuplamuovit saapuivat samalla toimituksella.


Elokuun loppu sujuikin pakatessa. Laatikot hupeni ja välillä iski epätoivo tyhjeneekö kaapit pakatessa ollenkaan! Välillä urakka tuntui ihan loputtomalta!

Elokuun lopulla, viikko ennen varsinaista muuttoa, Niemen edustaja kävi tekemässä meillä muuttoarvion. Arviointikäynnillä katsottiin yhdessä, mitkä kaikki kalusteet lähtevät mukaan, kuinka suuria kalusteita meillä on ja miten paljon suojausta kukin kaluste tarvitsee. Samalla sovittiin aikataulut ja saatiin hinta-arvio muutolle. Loppuhinta toki määräytyy vasta muuton jälkeen, kun tiedossa on muuttoon käytetty aika. Meidän muutto onnistui lopulta kolmeen tuntiin, kaikkine pakkauksine ja purkamisineen. Mukana oli Niemeltä kolme muuttomiestä sekä iso muuttorekka. Koko meidän omaisuus mahtui rekkaan kerralla, mikä olikin hyvä, sillä selvittiin yhdellä reissulla.


Muuttomiesten lähdettyä olivat meidän omat tukijoukot enemmän kuin tarpeen, sillä laatikoita oli kasoissa siellä täällä. Hienosti kuitenkin suoriuduttiin, sillä Niemi palvelut nouti kaikki tyhjät laatikot jo muuttoa seuraavana tiistaina. Kolmen päivän rutistus palkittiin ja tavarat olivat viimein löytäneet paikkansa. Aika huikeaa olla uudessa kodissa, tuon kiireisen elokuun jälkeen!


Yhteistyössä:


* muutosta ja tarvikkeista saatu alennusta

1 kommentti:

  1. Teillä meni kyllä tosi kivasti muutto! Sisustuspostaus ois kiva!:) Ja mukavaa syksyä teille!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!