torstai 15. syyskuuta 2016

Poikien syksyn ulkovaatteet

Nyt siihen joka perheblogin must have -juttuun, eli välikausivaatteisiin! Millaisissa tamineissa meillä valmistaudutaan alkavaan syksyyn?

Välikausia alkaa tällä kokoonpanolla olla jo useampi takana, joten äitinäkin alkaa olla jo aika varma olo siitä, millaiset vaatteet meidän lapsilla oikein toimii. Toisaalta myös tiedossa on vähän sekin, mitkä merkit ovat laadukkaita ja millaisia vaatteita lasten on helppo pukea päälle.
Mun on ollut helppo luottaa Polarn o Pyretiin, sillä sieltä meille on tullut aina laadukkaat ulkovaatteet. Viime keväälle otin vielä fleecevuorelliset haalarit, jotka menevät kyllä vieläkin, omalla kokemuksella vaan haalari on melko toimimaton leikki-ikäisellä. Haalarit on olleet TODELLA vähällä käytöllä ja lähes aina päälle on päätynyt takki-housu -yhdistelmä.

Tälle syksylle viime kausien Reiman takit lähti kiertoon ja kesän aleista ostettiin pojille uudet kuoritakit koossa 104. Kokeiltiin 98 ja 110, mutta 104 oli näille metrin mittaisille jätkille sopivin. Takin malli on aika pitkä, mutta toisaalta tykkään että se peittää selän kunnolla. Hihoissa on myös mukavasti pituutta. Ulkohousut tuntuu olevan aika kertakäyttötavaraa, joten viime kautisten Kappahlin 98 kuorihousujen lisäksi tilasin toiset kuorihousut H&M:ltä, ja ne ovatkin olleet yllättävän hyvät tällä parin viikon käytöllä!

Pipoja löytyy muutama Polarn o Pyretin trikoinen, yhdet Name Itn heijastinpipot, sekä yhdet merinovillaiset kypärän alushatut, nekin PoP:lta. Rukkasissa päädyttiin jälleen reiman kuorihanskoihin, jotka ovat nyt jo toista kautta käytössä.Kengissä oon todennut kaikkein parhaaksi nämä Vikingin Gore tex -lenkkarit. Nämäkin ovat jo viime kevään osto ja onnekseni menevät vielä ainakin tämän syksyn. Olen ottanut tavaksi ostaa vähän reilumman koon, jotta se varmiten menee sitten vähän pidempään kuin vain yhden kauden. Toki liian isoa kenkääkään ei voi ostaa, mutta ainakin meidän lapsilla jalan kasvu on pysynyt siinä 1-koossa, jotta keväällä vähän reilu kenkä onkin syksyllä sopiva.

Saappaat toki on sitten ihan sadekelin varuste, mutta muuten goreilla mennään aika pitkälle. Jos pikkupakkasilla varpaat tuntuu kylmiltä, kannattaa kenkään laittaa merinovillasukka. Näin on ainakin meillä selvitty pitkällekin syksyyn näillä kengillä. 

Popin wind fleece on loistotuote kuoritakin lisäksi, sitä kun voi käyttää sellaisenaan tai napittaa takkiin kiinni, jolloin takki menee niillä pienillä pakkasillakin. Lisäkerroksena housupuolella on ihan tavalliset fleecehousut H&M:ltä, jotka lämmittävät peppuja jos maa on kylmä.


Kaulureita en oikein osaa käyttää, ne tuntuu itselläkin ahdistavilta, joten pojillekaan en osaa niitä pukea. Meillä on toiminut parhaiten ihan vaan kypärähatut sekä lisälämmikkeenä merinovillainen tuubihuivi. Näillä keleillä nuo nyt on olleet aika tarpeettomia vielä, muttei varmaan kauaa enää mene, kun ilmat alkaa olla niin kylmiä ettei kypärähattukaan ole pahaksi!

Vielä pitäisi uusia lasten merinovillasukka- ja -housuvalikoima, sillä reilun vuoden palvelleet ovat nyt jo pieniä ja lähtivät kesällä kiertoon. Paidat bongasin Lindexin aleista, ja mietin samaisesta putiikista niille housuja kaveriksi. Toisaalta edelliset Name Itin olivat tosi laadukkaat nekin.. Taitaa olla helpompi pyörähtää kaupoilla viikonloppuna ja tsekata tarjonta!

4 kommenttia:

 1. Kovin on samannäköistä vaatetusta kuin meidän 100 senttisellä. Meillä on päiväkodissa isoveljien vanhat POP vaatteet ja edelleen pitävät veden jne. Eli, laatu on kyllä hyvä. Aurinkoisia syyspäiviä teille!

  VastaaPoista
 2. Miksi sinun mielestä haalari on leikki-ikäisellä toimimaton? Meillä toimii ainakin hyvin 3-v. pojalla ja itse koen, että lapsen on myös helpompi pukea se itse päälle. Meillä ollut haalari nyt enemmän käytössä ja takki ja housut ei niinkään, varmaan myös vähän tottumiskysymys.

  VastaaPoista
 3. Mikä tekee teillä haalarit hankalaksi? ja käyttääkö pojat kuorihousujen alla jotain näillä ilmoilla? :) kiitos postauksesta. Lasten vaatetuksesta on aina kiva lukea, kun tuntuu että melkeen joka kuulle pitää olla oma vaatekerrasto, tälläsistä postauksista saa ehkä jotain ideoita ja ainakin muittenkin mielipiteen merkeistä :)

  VastaaPoista
 4. Siitä True Northista mä sulle jo facessa mainitsinkin, mutta meillä samat puvut nyt siis kolmatta kautta käytössä ja housut on edelleen kuin uudet. Vaan jalkaleksut on rispaantunu aktiivisessa käytössä! Joten todellakin voin suositella merkin vaatteita, jos niihin jossainpäin törmäät :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!