maanantai 14. lokakuuta 2013

Kysy! -ne vastaukset

Nyt on ollut viikon verran aikaa laitella kysymyksiä, ja niitä onkin tullut ihan mukavasti. Nyt seuraa siis vastauksia! :))

-Kun aloit odottaa poikia, niin vaikuttiko se ystävyyssuhteisiisi? Entä poikien syntymän jälkeen? Jäikö jotain ystäviä ns. "pois kuvioista" tai vähenikö yhteydenpito?Läheisimpiin ystävyyssuhteisiin raskaus ja poikien syntymä ei vaikuttanut. Ja mielestäni niin kuuluukin olla. Ei ne ole niitä läheisimpiä ystäviä, jotka lopettavat yhteydenpidon elämäntilanteen muuttuessa. Muutamat ystävät tai kaverit jäi vähän taka-alalle, mutta luulen että se johtui enemmänkin erilleen ajautumisesta kuin raskaudesta. Suhteet läheisimpiin ystäviin on muuttunut tietysti niin, että puheenaiheista on tullut enemmän äitiyttä ja lapsia koskevia. On kuitenkin ihanaa, että edelleen voi puhua kaikesta muustakin kuin vain kakkavaipoista ja pukluista! :D Lisäksi ystäväpiiriin on tullut äitikavereita, joihin ei lapsettomina aikoina tullut niin yhteyttä pidettyä.

-Kuinka poikien syntymä on vaikuttanut parisuhteeseenne? Kuinka pidätte siitä nyt huolta, kun on kaksi pientä vauvaa?


Mielestäni poikien syntymä syvensi parisuhdetta. Tai ehkä enemmänkin yhdessä koettu synnytys syvensi sitä. Oman oloni tunsin todella turvalliseksi, kun Henkka oli synnytyksessä mukana ja huolehti musta. Sain keskittyä itse kestämään supistukset, kun Henkka huolehti kaikesta muusta. Tuli olo, ettei mulla ole mitään hätää, kun tuo mies on tossa. Suhde tuntuu nyt myös läheisemmältä, juuri tuon yhteisen kokemuksen myötä. Parisuhde on tottakai poikien syntymän myötä myös muuttunut. Ei enää ole aikaa vaan maata koko viikonloppua sohvalla ja katsella leffoja tai viettää koko sunnuntaita sängyssä. Poikien myötä yhteisestä ajasta on tullut tehokkaampaa. Kun sitä on, otetaan siitä kaikki irti. Esim. jos pojat nukkuvat, ei ehkä enää avatakaan telkkaria vaan käytetään sekin aika jutellen ja panostaen parisuhteeseen. Lisäksi meillä on ihanat mummo ja ukki, jotka mielellään tulevat hoitamaan poikia, jos halutaan lähteä yhdessä syömään tai leffaan. Myös poikien kummit ovat tarjoutuneet hoitoavuksi. Huomaan, että riidellään nyt myös vähemmän kuin ennen poikia. Aiemmin meillä riidat koski tosi usein kotitöitä ja siivoamista. Meillä kun on hieman eri prioriteetit ja vaatimukset.. Nyt kun on selkeä jako sen suhteen mitkä on sun ja mitkä mun töitä (kotityöt mun ja töissäkäynti Henkan), riitelyäkin on vähemmän.

-Mitä teit työksesi ennen äitiyslomaa?


Olin sosiaalitoimistossa aikuissosiaalityön puolella töissä. Sen tarkemmin en halua työstäni kertoa. :)

-Edelliseen kysymykseen viitaten, oletko vielä ajatellut, palaatko töihin äitiysloman loputtua vai jäätkö hoitovapaalle?


Kyseinen työsuhde oli määräaikainen vuorotteluvapaansijaisuus ja päättyi heinäkuussa, joten samalle paikalle en ainakaan palaa. Todennäköisesti jään vuodeksi hoitovapaalle, ja yritän saada gradun tehtyä.

-Aikooko miehesi jäädä jossain vaiheessa isäkuukaudelle? Vai millä nimellä sitä nyt virallisesti kutsutaankaan.. Siis että isä jää kotiin lasten kanssa ja äiti menee töihin :)


Se ei taida olla enää isäkuukausi, mutta en oikein tiedä miksi muuksi sitä sanoisi. Kelalla kun noi tuntuu muuttuvan koko ajan :D Ollaan mietitty, että jos vaan löydän gradun valmistuttua töitä, Henkka jäisi poikien kanssa hoitovapaalle. Myös ensi kesälle ollaan mietitty Henkalle sellaista kotijaksoa poikien kanssa, muistaakseni se on n. 56 päivää. Sillä varauksella, että mulla on kesälle töitä. :)

-Mitä ajattelit/haaveilit nuorempana tulevaisuudestasi? Mitä toivoit siinä olevan ja missä vaiheessa? Onko toiveesi toteutunut?


Olen aina ollut lapsirakas, ja tiesin haluavani lapset melko nuorena. Uran tekeminen ei koskaan ole ollut itselleni tärkeää, vaan elämän tavoitteet ja haaveet liittyvät enemmän perhe-elämään. Asetin joskus nuorempana itselleni päämääräksi sen, että 25-vuotiaana olisin ainakin raskaana, jos sopiva mies olisi vain kuvioissa. Se toteutui, sillä pojat synyivät viikko 25v synttäreideni jälkeen. Myös lukio ja ylioppilaslakki sekä yliopisto ja maisterin titteli ovat kuuluneet aina haaveisiini koulutuksen saralla. Omakotitalo, häät ja kolmas lapsi ovat sitten haaveissa viisivuotissuunnitelmassani. Toivoisin myös, että valmistuttuani saisin tehdä työtä, jossa tunnen itseni tärkeäksi ja jossa viihdyn. Palkka ja raha ei ole niinkään tärkeää, kunhan itse koen saavani työstä ja vapaa-ajan menetyksestä riittävän korvauksen.

-Kuinka tapasitte miehesi kanssa? Oliko rakkautta ensi silmäyksellä? (Olis kiva jos tekisit vaikka postauksen teidän rakkaustarinasta)

Tapasimme netissä :D Itse asuin Lahdessa ja Henkka Joensuussa ja kuvake.net yhdisti meidät.. Ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta ainakin omalta puolelta kiinnostusta ensisilmäyksellä. Joo, voisin kirjoittaakin postauksen meistä seurustelun vuosipäivän kunniaksi, tämän kuun lopulla! ;)

Millaiset tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?Omalta osaltani tulevaisuudensuunnitelmat liittyvät hyvin pitkälle valmistumiseen ja poikien kasvattamiseen. Henkalla taitaa liittyä uralla etenemiseen ja menestymiseen. Ja siihen poikien kasvattamiseen. Ylempänä mainitut tulevaisuuden haaveet ovat myös niitä suunnitelmia. Omakotitalo ja häät kunhan keretään ja kyetään.

Mitä alan työtä sun mies tekee ja mikä ammatti sulla on?

Henkka on koulutukseltaan Kauppatieteiden maisteri ja tekee tällä hetkellä töitä myynnin ja markkinoinnin edistämiseksi eräässä Joensuulaisessa yrityksessä. Itselläni ei oikeastaan ammattia ole, yliopistosta kun sellaista ei saa. :/ Koulutukseltani olen gradua vaille valmis Yhteiskuntatieteiden maisteri.

Missä opiskelet/opiskelit?


Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.

Asutteko omassa kodissa vai vuokralla?

Omassa (tai no, pankin) rivitalohuoneistossa asutaan.

Mikä on vauva arjessa raskainta?


Raskainta on varmasti se oman ajan puute. Vauvat on kuitenkin aika kiinni äidissä. Itse koen myös itkun aika raskaaksi, pojat itkee niin vähän, että silloin kun itkevät turhaudun kauhean helposti, kun en aina tiedä mikä niillä on ja miksi ne itkee. Varsinkin jos mikään ei tunnu auttavan, tulee helposti huono äiti -olo.

Imetätkö kaksosia?


En imetä.

Monta lasta sinulla on haaveessa?

Tällä hetkellä kolme. Kolmosta kyllä odotellaan ainakin kolmisen vuotta.

Parhaat ja huonoimmat puolesi sinussa ja miehessäsi?


Itsessäni parhaita puoli omasta mielestäni on empaattisuus ja järjestelmällisyys. Henkan mielestä organisointikyky, ruuanlaittotaito(:D) ja empatiakyky. Eli aika samoilla linjoilla mennään. Huonoja puolia minussa on varmastikin se, että jos asiat ei mene niinkuin haluan tai toivon, turhaudun tosi helposti. Lisäksi vihaan itsessäni sitä tunnesyöjäpuolta ;) Henkan mielestä mun huonoin puoli on itsepäisyys.. En kuulema suostu myöntämään olleeni väärässä ennen kuin toisin todistetaan :D Henkan parhaita puolia on varmasti huumorintaju, lojaalisuus ja luotettavuus. Vaikka toiseen ihmiseen ei mielestäni ikinä voi 100%:sesti luottaa, luotan Henkkaan 99,9%:sesti. Henkan huonojapuolia on ehdottomasti itsepäisyys. Se ei myönnä olleensa väärässä edes silloin kun se pommin varmasti todistetaan :D

Ps. Sinulla on aivan mahtava blogi,vaikutat niin ihanalta ihmiseltä! :) ihanaa syksyä teille! :)
Voi kiitos! Samoin sinulle! <3

- Jos kaksoset olisivatkin olleet tyttöjä, mitkä heidän nimikseen olisi tullut? :)


Sairaalan papereihin kirjoitettiin Minea Anja Jasmiina ja Amanda Helmi Isabella. Muita vaihtoehtoja oli Jade, Jemina, Aada, Meea ja Alisa.

- Miksi et imetä?


Raskausaikana toivoin kauheasti, että imetys onnistuisi ainakin osittain neljään kuukauteen asti. Tässä jouduin kuitenkin joustamaan oman jaksamisen ja arjen vaikeutumisen vuoksi. Imetyshormonit olivat mielestäni kauheat ja tuntui, että olin ihan koko ajan itkuinen. Ja koska pojat oli niin pieniä, etteivät jaksaneet vielä imeä, tuntui jatkuva pumppaaminen liian vaikealta. Pojat saivat äidinmaitoa ensimmäisen elinkuukautensa, ja sen jälkeen päätin, että energinen ja iloinen korvikemaitoa antava äiti on pojille parempi kuin väsynyt ja itkuinen tissimaitoa antava.

- Onko poikien luonne-eroja jo havaittavissa?


On, Rasmus on pojista selvästi sensitiivisempi, suuttuu nopeasti ja säikähtää helposti. Rasmus on tällä hetkellä motorisissa taidoissa parempi kuin Kasper.
Kasper taas suuttuu harvoin, ja suuttumiset on nopeasti ohi. On sellainen leppoisa ja lupsakka. Verbaalisesti Kasper on Rasmusta edellä, Kasper jokeltelee jatkuvasti ja käyttää monenlaisia eri äänteitä.

- Mistä ostat useimmiten poikien vaatteita?


Name It:stä, Lindexistä ja Kappahlista. Myös H&M:ltä ja Polarn o Pyretistä. Tällä hetkellä ostan vaatteet enimmäkseen uutena, 68 senttisistä alkaen tuntuu löytyvän tosi huonolaatuisia vaatteita kirpparilta.

Kiitos mukavasta blogista. :)
Ole hyvä! :) <3

tunnetko something daily blogin emmin?


En henkilökohtaisesti, blogin kautta vaan :)

viihdyttekö joensuussa?


Viihdytään me ihan hyvin, usein vaan ärsyttää se, miten kaukana tämä on kaikesta. Kaikkialle meno on kauheeta lähtemistä. Täällä kuitenkin on kaikki tutut, joten tämä kyllä tuntuu tällä hetkellä kodilta. Tulevaisuudessa saattaa olla edessä muutto etelä- tai keski-suomeen Henkan töiden perässä. Saa nähdä.

Millaien kokemus synnytys oli? Ja suostuisitko tekemään sen uudestaan?


Synnytys oli mulle tosi hyvä kokemus. Johtuen varmaankin nopeasta ja melko kivuttomasta avautumisvaiheesta, koen ettei synnytys ollut vaikea. En kokenut sitä myöskään erityisen tuskaiseksi. Olisin siis valmis tekemään sen uudelleen, ja sanoinkin sen Henkalle melkein heti poikien synnyttyä. Synnytystä raskaampaa oli itse raskaus.

Miten iso asunto teillä on?


Meillä on tällainen pieni rivarineliö. 88neliötä.

Miksi halusitte lapsia?

En oikein tiedä miksi halusimme lapsia. Itselleni se on ollut aina haaveena, ja Henkkakin on aina tiennyt haluavansa lapsia. Aika oli sopiva, joten yritettiin. Ja sieltä ne tuli :)

Onko pojat luomukaksoset vai hedelmöityshoidoilla tehty? Missä ja miten hoidot on tehty jos on?


Pojat on hedelmöityshoidoilla alulle autetut. Mulla on PCO, eli monirakkulaiset munasarjat. Muna soluja on siis valtavasti, mutta ne eivät vaan jostain syystä kypsy säännöllisesti. Ovulaatio vaatii sen, että yksi munasolu kasvaa muita enemmän, vuoronperää eripuolen munasarjoissa, ja kasvettuaan poksahtaa ulos ja lähtee kohti kohtua. Normaalikiertoisella naisella tämä tapahtuu 10-12 kertaa vuodessa. Mulla 3-5 kertaa. Raskautuminen luomusti olisi siis mahdollista mutta se vaatisi aika hyvää ajoitusta. Ovulaatiota kun ei oikein pysty epäsäännöllisyyden vuoksi arvaamaan. Onnistuminen vaatisi yhdyntöjä joka toinen päivä. Joten saisi olla aika robotti :D


PCO diagnosoitiin mulla jo kolmisen vuotta sitten, joten se oli tiedossa kun lasta lähdettiin yrittämään. Siksi painelin samantien YTHS:än (yliopistolla toimiva "terveyskeskus") naistentautien erikoislääkäri Esa Korkeelan juttusille. Esalla on Joensuussa myös oma yksityinen klinikka Femino, jossa hän pitää vastaanottoa. Yliopiston kautta vastaanotolle vaan pääsee aika paljon halvemmalla, käynti maksaa muistaakseni 4e yliopiston kautta ja 80e Feminon kautta, eli huima ero.. No, eksyin aiheesta.. Korkeela määräsi siis mulle Clomifen- ja Terolut kuurit. Clomifen on hormonia, joka kypsyttää munasolun joka siis aikaansaa sen irtoamisen. Terolut taas säännöllistää kierron ja parantaa kohdun limakalvon paksuutta.

Mä alotin kuurin ensin pelkällä clomifenillä, yksi tabletti viitenä päivänä peräkkäin. Normaalisti tabletti otetaan kierron 3-7 tai 4-8 päivänä, mutta koska mulla ei kierrosta ollut hajuakaan, aloitin vaan samantien. Kysyin vielä Korkeelalta, että tarviiko munasolujen määrää seurata, olin lukenut että clomifeneillä tulee helposti kaksosia. Korkeelan mukaan ei tarvinnut, koska annostus mulla oli niin pieni. (hahah, never say never.. ;)). Ekasta kierrosta ei tärppiä tullut, joten seuraavan kierron 3-7 päivä soin jälleen tabletit clomifeniä. Tässä kierrossa otettiin sitten mukaan myös terolut, jota söin kierron 14-30 päivinä. Näitä päiviä en ihan tarkkaan muista. Mutta jotain tuon suuntaista ne oli. Pari päivää viimeisen terolutin, ottamisesta tein postiivisen raskaustestin. Tai no, useamman sellaisen :D


Miten olet palautunut raskaudesta?

Omasta mielestäni hyvin. Painoa kertyi raskausaikan 20kg, mahdollisesti enemmän mutta rv34:ltä eteenpäin kieltäydyin menemästä vaa'alle. Viikko synnytyksestä jäljellä oli 5kg. Niistä lähti vielä 1kg melko itsestään ja dietin avulla nyt ollaan melkolailla lähtötilanteessa. Vaaka näyttää 72kg eli vajaa kilon enemmän kuin rv 10. Tavoitepainoon on matkaa vielä kuusi kiloa. Lähempänäkin oltiin jo kertaalleen mutta parin repsahduksen ja laiskuuden vuoksi painoa tuli taas lisää 1-2kg. Ärsyttävää..


Iho on palautunut ihmeen hyvin. Raskausarpia tuli mahaan loppuvaiheessa aika paljon, ja ne ovat onneksi kadonneet aika hyvin. Vielä himmeät viirut näkyy, muttei pahasti. Kosteutusta, kosteutusta! Iho on vielä vähän löysää, mutta kai sekin vielä kiinteytyy. Tisseissä en ole huomannut eroa lähtötilanteeseen.

Mikä oli raskaudessa helpointa ja vaikeinta? Entä synnytyksessä.


Helpointa raskaudessa taisi olla jaksaminen. Omasta mielestäni jaksoin fyysisesti ihan hyvin. Sairasloma auttoi asiaa valtavasti, ilman sitä olisin varmasti ollut ihan poikki. Vaikeinta raskaudessa oli varmasti se henkinen puoli. Pelko vauvojen puolesta. Synnytyksessä helpointa oli kai se avautumisvaihe loppua lukuunottamatta. Koin, että hallitsin kivun sain rentoutettua kroppani hengityksen ja ja lämpimän veden avulla. Vaikeinta oli Rasmuksen ponnistusvaihe. En tuntenut supistuksia, eikä ponnistustarvetta varsinaisesti tullut. En oikein tiennyt mitä tehdä ja miten..

Mihin rakastuit miehessäsi?


Rakastuin Henkassa varmaan ensin luonteeseen, ja ulkonäköön tietysti ihastuin jo ihan aluksi. Eniten rakastumiseen vaikuttava tekijä oli varmaan turvallisuus. Tunsin oman oloni Henkan seurassa turvalliseksi ja rakastetuksi. Henkan kanssa oli hyvä olla, ja kun oltiin erossa oli ikävä. Tykkäsin siitä millainen itse olin Henkan seurassa, yhdessä olo oli sujuvaa ja helppoa. Oli myös ihanaa tuntea itsensä halutuksi. Rakastan sitä, kuinka Henkka pistää aina perheen etusijalle ja nauttii kotonaolosta. Mutta ihan aluksi rakastuin siihen tunteeseen, jonka Henkka sai mussa aikaan, rakastuminen ja rakkaus on ihanaa <3<3

Miten tapasitte?

Tutustuimme netissä, tekstailtiin ja juteltiin mesessä pari kuukautta ja sen jälkeen Henkka tuli käymään Lahdessa, jolloin tavattiin ihan kasvotusten.

Millainen kasvatus pojille tulee?

Vielä ei olla ihan kauhean tarkasti poikien kasvatusta mietitty. Aikataulusta ja rytmistä tullaan pitämään aina kiinni, nukkumaanmeno- ja ruoka-ajat on melko tarkat. Kaikkea ruokaa pitää maistaa, telkkaria ei katsota syödessä. Herkkuja vain karkkipäivänä ja juhlissa. Telkkaria/tietokonetta/tablettia vain tietynajan päivässä. En halua että telkkari/tietokone on päällä koko ajan. Ennen kaikkea haluaisin, että pojista kasvaa rehellisiä ja empaattisia ihmisiä, jotka nauttivat elämästään ja ymmärtävät oikean ja väärän. Kasvatuksella pyrin kasvattamaan pojista hyviä ihmisiä.

turhin ja paras hankinta vauvoille? 

Tähän mennessä turhin on ollut manduca, ei olla kauheasti käytetty sitä. Paras hankinta oli hyvät vaunut. Ne on jokapäiväisellä käytöllä ja toimineet tähän mennessä loistavasti! Suosittelen panostamaan hyviin vaunuihin!

mitä mieltä olet leluista?

Kyllä lapsilla pitää mielestäni leluja olla. Liika on kuitenkin liikaa. Panostan mielummin hyviin ja kestäviin leluihin, kuin piriseviin ja koliseviin muovileluihin. Leluja enemmän toivon tuttujen ja läheisten lahjovan poikia vaatteilla ja yhteisellä tekemisellä. Tykkään dubloista ja brion junaradoista. Niitä toivotaan pojillekin lahjaksi. Oikeastaan muita leluja pojat ei mielestäni vuosiin tarvitse.

mitä kauneudenhoitotuotteita käytät?

Näistä on tarkoitus tehdä postaus jossain välissä, mutta naamatuotteina käytän Lumenea, niveaa ja Dermosiliä. Vartalolla Garnieria ja dovea. Meikkeinä Lumene, l'oreal ja maybelline.

 entä hius? 

shampoona ja hoitoaineena ovat tällä hetkellä four reasonsin värjätyille hiuksille tarkoitetut tuotteet. Kuiville hiuksille on käytössä Yves Rocherin tuotteet ja kesähiuksille/tuuheuttavana tuotteena käytän tigiä. Näitä sitten vaihtelen. Four reasonsin silver mist -suihke on vaalealle hiuspehkolleni ehdoton, ja osiksen hiuspuuteria käytän lähes aina.

missä miehesi on töissä?

Henkka on yrityksessä, joka edesauttaa muiden yritysten myynninedistämistä. Itse yrityksestä ei sen enempää.

 unelmakotisi?

Isohko omakotitalo, isolla pihalla. Ihana olisi sisustaa se miettimättä rahaa. :)

millainen lapsuudenperheesi on?

Lapsuudenperheeseeni kuuluu äiti ja isä, jotka eivät kylläkään enää asu samankaton alla. Kaksi pikkusiskoa, Netta 23v ja Charlotta 17v sekä pikkuveli Joonas 15v. Meillä on kotikotona myös kaksi kissaa Paavo ja Mindi.

 ketkä ovat poikien kummeja, monta heitä on ja miksi pyysitte niitä?

Molemmilla on neljä kummia, Rasmuksen sylikummeina on Niina ja Aki, Aki on Henkan serkku ja Henkan parhaita ystäviä, Niina puolestaan on mun parhaita ystäviä, tunnettiin jo ennen kuin he alkoivat Akin kanssa seurustella. Toiset kummit Rasmukselle ovat Jossu ja Topi, molemmat oli Henkan työkavereita edellisessä työpaikassa. Asuvat aika lähellä meitä, joten usein tulee heidän kanssa istuttua iltaa ja syötyä :D

Kasperin sylikummi on Anu, mun pitkäaikainen ja yksi parhaista ystävistä. Toisena kummina on Mimmi. Myöskin yksi mun parhaita ystäviä. Sitten on vielä Tuomo ja Riikka, Tuomo on Henkan parhaita ystäviä ja Riikkaan on tutustuttu Tuomon myötä sitten. Yksi parhaista kaveripariskunnista Akin&Niina ja Topin&Jossun ohella :)

Kummeiksi haluttiin meille läheisiä ihmisiä, joita haluttiin sitouttaa yhteydenpitoon jatkossakin. Meistä ette enää ihan helposti pääse eroon ;) Helpompi oli valita kahdelle lapselle kummit kuin jos olisi saatu vain yksi. Olisi tullut kauhea valinnanvaikeus..

 onko sulla omia kummilapsia?

Meillä on neljävuotias kummipoika Roni, joka on Henkan siskon lapsi.

oletko uskonnollinen?
Kuulun kirkkoon, mutten ole erityisen uskonnollinen. Uskon ennemmin moraaliin ja siihen, että kaikki tapahtuu jostain syystä. Siihen, että ihminen voi vaikuttaa asioihin omilla valinnoillaan. Raamattuun en usko lainkaan, mielestäni se on vaan kirja muiden joukossa, jonka on ihminen kirjoittanut.

 miksi puet kaksosille samanlaisia vaatteita?

Pojat ovat mielestäni niin suloisia samanlaisissa tai samantyylisissä vaatteissa. Joensuun liikkeistä on vaikea löytää samantyylisiä vaatteita eriväreissä, joten helpompi on ollut ostaa vaan kaksi samanlaista. Mielestäni pelkkä vaatetus ei määrittele kaksosia ja heidän eroja toisistaan, vaan on muista tärkeämpiäkin tekijöitä. Kenties poikien ollessa isompia, tulee tarpeelliseksi korostaa heidän yksilöllisyyttään erilaisilla vaatteilla. Nyt on helpompi kun voi valita yhden asun, ja pukea sen molemmille.

mistä heidän nimet tuli?
Etunimet päätettiin jo raskausaikana, katsottiin vaan kumpi näyttää kummalta ja mitkä toiset ja kolmannet nimet nimiin sopii. Muita etunimi vaihtoehtoja oli Justus, Jooa, Luca ja Tiitus. Toisina niminä haluttiin säästää Aarre ja Onni, jotka toimivat pitkään työniminä. Rasmuksen kolmas nimi Juhani, kulkee suvussa, joten se tuli esikoiselle. Se on isäni, veljeni, Henkan ja Henkan isän toinen nimi. Kasperistakin piti tulla kolmannelta nimeltään Juhani, mutta Henkka ihastui raskausaikana Elmeri nimeen ja kun Kasper näytti ihan Elmeriltä, annettiin se hänelle. Muuta tarinaa nimiin ei oikeastaan liity.

oliko muita vaihtoehtoja?

Justus ja Tiitus sekä Jooa ja Luca.

  ja sitten aika henkilökohtanen, ei oo pakko vastata.. vaikuttiko synnytys läheisyyteen miehesi kanssa? menikö pitkään ennen kuin seksiä pystyi taas harrastaa?

On tosiaan aika henkilökohtainen, joten vastaan tähän aika pintapuolisesti. Synnytys ei oikeastaan vaikuttanut läheisyyteen mitenkään. Suhdettamme se ehkä syvensi ja teki meistä läheisemmät.

Oon aina ollut kainalossa viihtyvää tyyppiä, ja Henkka sanookin mua kainaloiseksi. Leffat ja telkkarin katsomiset on siis aina menneet kainalossa ollessa, ja niin synnytyksen jälkeenkin. Mielestäni läheisyys ja hellyys on niin paljon enemmän kuin vaan seksiä, ja seksi on paljon muutakin kuin yhdyntä. Niihin kuuluu monia muitakin asioita. Yhdyntä tottakai ei ehkä ensimmäisenä ole mielessä synnytyksen jälkeen, mutta onhan sitä muunkinlaisia tapoja osoittaa hellyyttä ja antaa läheisyyttä.

Synnytyksen jälkeen joutuu tavallaan uudestaan tutustumaan kroppaansa ja palauttelemaan mieleen sitä, että on tosiaan myös nainen äitiyden lisäksi. Eikä muuten ole ihan helppo kombinaatio palautella mieleen sitä eroottista puolta itsessään. Mutta mielestäni jokainen tekee sen omaan tahtiin ja ajan kanssa. Jännittäminen ja pelkääminen ei varmasti auta asiaa, vaan itsellä pitää olla rento ja hyvä olla. Ihan niinkuin muutenkin ekalla kerralla. Ja hyvä on antaa itselle aikaa toipua, kyllä sitä ehtii peiton alla touhuilla kun molemmat on valmiita! :)

Jos imettäisit, luuletko että pääsisit samalla tavalla kerran viikossa viettämään "omaa aikaa"? Siis että olisi annettu vain sinun maitoasi. Ja miten hyvin kestäisit esim. 3kk ihan ilman omaa aikaa, jos siihen ei vain olisi mahdollisuutta?

Jos imettäisin, mielestäni myös minulla olisi oikeus omaan aikaan. En tiedä mistä tämä kysymyksen "kerran viikossa omaa aikaa" tulee, sillä poikien syntymän jälkeen olen ollut yksin viettämässä omaa aikaa kolmisen kertaa. Kaksi kertaa syömässä tyttöjen kanssa ja kerran Henkan kanssa leffassa ja syömässä. Kaikki kerrat max 5h, eli maitoa olisi varmaan voinut pumpata jos sitä olisi tarpeeksi. Jos tämä tarkoittaa niitä kertoja kun olen käynyt yksin jumpalla, niin mielestäni imetyss ei olisi estänyt niitä. Silloin olen poissa kotoa puolitoista tuntia, joten ellei vauvat pärjää sitä aikaa ilman maitoa, voi myös silloin pumpata. Eli vaustaksena varmaan, että kyllä uskon että olisi onnistunut. Jokainen äiti on mielestäni yhtälailla oikeutettu olemaan hetken yksin, siinä missä isäkin. Ei sen heti alkuun tarvitse olla montaa tuntia putkeen. Vauvan ja äidin ehdoilla. Ja tottakai isälläkin on pieni vaikutus tähän. Jos isä ei osaa/halua/uskalla jäädä vauvan kanssa yksin, vaikea silloin on äidin lähteä mihinkään. Meillä kuitenkin isi on ihan yhtä tärkeä, rakas ja turvallinen hoitaja pojille kuin äitikin. En koe jättäväni poikia jos he jäävät kolmestaan isin kanssa. Se on heidän laatuaikaa keskenään.

Ja jos ei olisi ollut mahdollista irrottautua vauvoista hetkeksikään, olisin varmasti kestänyt senkin. Ei minulla ollut mitään ruusuisia kuvitelmia vauva-arjesta raskausaikana. En kuvitellut, että arki jatkuisi samanlaisena kuin silloinkin. Koen, että olen parempi äiti pojille kun saan silloin tällöin olla hetken yksin. Oli se sitten parin tunnin shoppailukierros, tunnin jumppa tai viiden minuutin hetki yksin suihkussa. Pointtina on, ettei silloin tarvitse olla valmiina vastaamaan poikien tarpeisiin. Olisin hyvä äiti ilman näitä hetkiäkin, mutta näiden hetkien kanssa olen huomattavasti parempi. Plus, pojat tottuvat myös muihin hoitajaan, eivätkä isompina sitten ehkä vierasta niin paljon. Mene ja tiedä, vaikuttaako mitenkään.. :)

Mitä mieltä olet nk. Perhepedistä?

Itse en ole perhepedin kannattaja. Mielipiteeseen vaikuttaa pitkältä tutkimustieto perhepedin vaaroista ja oma kokemus siitä, ettei Henkan kanssa kumpikaan osota nukkua jos poika tai pojat on välissä. JOillekin varmasti sopii, varsinkin sellaiselle joka tunnin välein joutuu imettämään. Jokainen tavallaan ja perheelleen sopivalla menetelmällä. Meille perhepeti ei sovi. Mielestäni perhepeti vaikuttaa myös kovasti parisuhteeseen, miten siinä voit halailla tai pussailla miehen kanssa jos vauva nukkuu välissä?

Mikä on sun lempi herkku?

Ehdottomasti fazerin lontoonraesuklaa, sitä on saatava joka perjantai.
 
Kauan ootte ollut miehesi kanssa yhdessä & kuinka vanha hän on?

Tämän kuun lopulla tulee seitsemän vuotta yhteistä matkaa täyteen. Henkka täytti elokuussa 30v.

 Millainen on asumismuotonne, rivi-, oma- vai paritalo ja ootteko vuokralla vai omistajia? 

Omistajia rivitalossa.

 Meinaatteko hankkia vielä lisää lapsukaisia?

kenties kolmas tai neljän seuraavan kymmenen vuoden aikana.

 Koska olisi ihanneaika seuraaviin pikkuisiin?

Sitten kun pojat on huomattavasti isompia. Ehkä aikaisintaan kolmen vuoden päästä.

 Mitä töitä teit ennen kuin jäit äippälomalle & onko tarkoitus vielä palata samoihin töihin?

Olin sosiaalitoimistossa töissä, ja varmaan ainakaan sinne en palaile. Ylempänä jo selitin miksi :)

Onko teille kaksosille paljon leluja ja muita härpäkkeitä?

Leluja ei kauheasti ole, leikkimatto pojilla on, ja muutamia vauvaleluja. Pehmoleluja on sitten vähän useampi, muutama mun lapsuudesta. Kirjoja pojilla on enemmän kuin leluja. Kummeille ja mummoille oonkin yrittänyt teroittaa, ettei pojille tarvitse leluja oikeastaan hankkia muutamia lukuunottamatta. Mielummin vaatetta tai rahaa, jolla sitten saadaan hyödyllisten hankintojen tekemiseen vähän helpotusta :)

 Tunnetko olevasti _jollakin_ tavalla etuoikeutettu kun saitte kaksoset?,sillä onhan se aika harvinaista (enkä kysy mitenkään pahalla :-)

Kyllä koen olevani etuoikeutettu. Ei kovin moni saa kerralla kahta täydellistä pientä vauvaa. Vaikka monikkovanhemmuus tuo arkeen monia haasteita joita yksikkövanhemmuus ei tuo, tuo se myös mukanaan tuplasti, rakkautta, onnea, hymyjä ja märkiä pusuja. En vaihtaisi monikkoäitiyttäni yksikköyteen mistään hinnasta.

 Jos ostatte jotakin vauvajuttuja kaupasta, ostatteko aina automaattisesti kaksi niitä(eli molemmille omat) vai oletteko ikinä ostanut vain toiselle poitsulle vaikka paitaa tjms tai jos ostatte vain yhden niin onko se automaattisesti yhteinen?

Tähän mennessä enimmäkseen kaikki on hankittu tuplana, lautasia ja lusikoita lukuunottamatta. Myös ammeita meillä on vain yksi. Kirjat hankin vain yksi kerrallaan, paitsi jos kyseessä on vaikka kuukausilahja pojille, sitten molemmille omat. Kummeiltaan pojat tietysti on saaneet omia tavaroita, ja niistä pidänkin kiinni. Kummit ovatkin pojille ihan ikiomia, eikä heidän tarvitse hankkia molemmilla samoja asioita. Saavat keskittyä hemmottelemaan yhtä poikaa :) Vaatteita hankin yleensä kerralla molemmille omat, ellei ole kyse alennusmyynneistä ja yksittäisistä tuotteista.

Nyt kun pojat ovat vielä pieniä, kaikki on yhteistä, lelut, kirjat ja vaatteet. Isompina saattaa sitten tulla eroja.

Oon niin hetken vasta seuraillu sun blogia enkä ole vielä törmännyt ainakaan mihinkään poikien mittoihin, ovatko he samankokoisia vai onko heillä paljonkin pituus tai painoeroa? 

Syntyessään Kasper oli puolikiloa Rasmusta painavampi ja pari senttiä pidempi. Pituusero on tasaantunut mutta painossa Kasper on nyt kilon edellä Rasmusta. Kasvavat siis omaa tahtiaan, vaikka syövätkin aikalailla samat määrät. Tarkoituksena on tehdä blogiin välilehti, jossa seurataan poikien kasvua. Vielä en vaan ole saanut aikaiseksi. :)
Neuvolapostausten yhteydessä tulee yleensä päivitettyä poikien painot ja pituudet,

Oliko sinulla raskautumiskierrossa käytössä jonkinlaisia "kikkakolmosia"? Esim. jalat kohti kattoa, vitamiinit, tms.. Siis hormonilääkityksen ja punaviinilipityksen lisäksi, niistä olet aiemmin muistaakseni maininnut.Punaviini oli tosiaan ehkä se isoin kikkakolmoseni. Uskon vahvasti, että se edesauttoi alkioiden kiinnittymistä kohdun limakalvolle. Muita kikkoja ei ollut. En heti yhdyntöjen jälkeen hypännyt sängystä pois vaan jäin hetkeksi pötköttelemään. Jalkoja en kuitenkaan nostanut ylös. Uskon, että rentoutuminen ja raskauden "yrittämisen" unohtaminen (niin paljon kun sitä nyt voi unohtaa) auttoi. Toisin sanoen stressittömyys. Oltiin silloin juuri lomalla, joten mielessä oli muutakin kuin raskautuminen. Ovulaation bongaamisessa käytin apuna clearbluen ovulaatiotestejä. Niitä mihin tulee se hymynaama.

Voisitko joskus ajatella tekeväsi "Kysy mieheltä"-postauksen? Jossa lukijat vois esittää siis miehellesi kysymyksiä ja hän vastaisi niihin itse :)


Kyllä mä voisin kuvitella, jos sille kysyntää olisi. Henkaltakin kysyin niin kyllä se kuulema suostuisi. Pitää kypsytellä ideaa :)

Mitä mieltä miehesi on bloggaamisestasi?


En tiedä onko Henkalla sen kummempaa mielipidettä. Kai se joskus on sitä mieltä, että käytän muiden blogien lukemiseen ihan liikaa aikaa. Mutta enimmäkseen se taitaa ajatella mun bloggaamisen hyvänä asiana. Kun puran tuntoni blogiin, en rasita sitä liikaa kaiken vatvomisella :D Henkka on paljon tarkempi ja tiukempi siitä, mitä blogiin voi laittaa ja mistä kertoa. Se on ihan hyvä, sillä itse en aina tule ajatelleeksi kaikkea.

Kuinka aijotte viettää joulun nyt kun on lapset? Oletteko toisen vanhemmilla, tms? Kuinka valitsette sen, kumman vanhemmilla olette jouluaaton?

Tähän mennessä on vietetty jouluaatot Lahdessa ja tultu tapaninpäiväksi viimeistään tänne. Nyt on kypsytelty ajatusta, että oltaisiin joulu kotona, ja tänne olisi tervetulleita kaikki jotka haluaisivat tulla. :) Mutta katsotaan mihin päädytään. Henkan loman pituus vaikuttaa aika pitkälle siihen lähdetäänkö reissaamaan vai pysytäänkö kotona. Toisaalta olisi ihana tehdä poikien eka joulu niiden omassa kodissa.

Aijotteko hankkia lisää lapsia joskus?

Kolmannen haluaisin vielä joskus.

Pelkäätkö, että jos raskautuisit uudestaan hormonien avustuksella, että saisit toiset kaksoset?

Pelkään. Toiseen kaksosraskauteen en ole valmis. Paitse sen henkisen kuormittavuuden takia en myöskään siksi, etten usko että kaikki voisi taas mennä niin hyvin kuin poikien raskaudessa. Todennäköisyydet taitavat tässä olla meitä vastaan.

Nythän on mahdollista, että raskaus on parantanut PCO:n niinkuin se usein taitaa tehdä, eli tarvetta hormonien syömiselle ei välttämättä olisi. Jos kuitenkin olisi, niin vaatisin ultrat, joissa tarkistettaisiin irtoamassa olevat munasolut. Jos niitä olisi useampi kuin yksi, yhdyntäkielto. Jonkun mielestä voi kuulostaa Jumalan leikkimiseltä, mutta itse tunnen omat rajani, enkä jaksaisi toista kaksosraskautta.

Lempi leffasi?

Rakastan hömppäkomedioita ja muita itketysleffoja. P.S rakastan sinua, Pearl Harbour ja Titanic, ovat  itkuleffoja joita voisin katsoa vaikka kuinka monta kertaa. Katherine Heigl:n romanttiset komediat ovat myös tosi hyviä. Yllättävän hyviä toimintaleffoja ja trillereitä on myös muutamia, Armageddom, Rush hour:it, ja lukemattomat muut joiden nimiä en muista mutta Henkka on ne halunnut katsoa on olleet ihan hyviä. Puhuttelevimpia leffoja on tainnut olla Poika raidallisessa pyjamassa. Kertoo natsisaksan aikaisista keskitysleireistä. Kerronnaltaan ja tekotavaltaan ei ole kovin kummoinen tai kallisleffa, mutta sitäkin parempi tarina. Suosittelen!

Myös Harry Potterit ja Twilightit on tullut katsottua monesti.

 Minkälaisista tai minkätyylisistä leffoista yleisesti tykkää?


Oon aika kaikkiruokainen. Romanttiset komediat on kuitenkin parhaita.

Minkälaista musiikkia kuuntelet?


Musiikkia en oikeastaan kuuntele muuten kuin radiosta

Mikä olet ammatiltasi? Entä miehesi?


Ammattinimikettä mulla ei oikeastaan ole. Yhteiskuntatieteiden kandidaatti on tällä hetkellä ylin koulutus. Henkan ammattinimike on myyntipäällikkö.

Onko teillä kaveripiirissä paljon kavereita, joilla on myös lapsia?

Aika vähän. Oltiin meidän kaveripiirin ekat lapselliset. :) Mulla on muutamia äitikavereita tullut nyt raskauden ja poikien myötä.

oletko sitä mieltä että sinulla on oikeus tuhlata kaikki miehesi rahat ja ostella kauheasti vaatteita kaksosille?


:D En ole blogissa tietoisesti puhunut meidän raha-asioista, koska ne ei mielestäni tänne kuulu. Enkä tee sitä nytkään. Sen sanon, että mun mielestä lapsiperheessä ei voi olla niin, että sun rahat ja mun rahat. Yhteiset lapset, yhteinen arki, yhteiset rahat. Rahat joita Henkka työstään saa, ei ole Henkan rahoja, vaan meidän rahoja, jotka käytetään meidän elämään. Jos toinen tarvii jotain, vaatetta, kenkiä tai urheiluvälineitä, ne hankitaan yhteisillä rahoilla ja yhteisesti sovitulla budjetilla.


Raskausaikana vaatteiden ostelu pojille lähti vähän käsistä myönnän, ja oonkin siitä saanut palautetta Henkalta. Tällä hetkellä poikien vaaterepertuaari on kuitenkin juuri sopivanlaajuinen.


Mun äitiyspäiväraha ja Henkan palkka menee yhteiselle tilille, johon molemmilla on käyttöoikeus ja pankkitunnukset. Sieltä maksetaan lainanlyhennys, vastike ja muut laskut. Molemmilla on omatkin tilit, mutta ei ole koettu niille tarvetta nyt.

En siis tuhlaa Henkan rahoja. Tuhlaan meidän rahoja.


aiotko mennä äitiysloman jälkeen töihin?

Kesällä voisin mennä Henkan isyysloman ajaksi, jos jotain löytyy. Muuten teen gradua ja olen ainakin vuoden poikien kanssa kotona.

Millaista ruokaa syötte? Ruokakassin sisältö kiinnostais mua.


Syödään mielestäni tavallista kotiruokaa, tuunattuna silloin tällöin vähän spesiaalimmin. Aika paljon kanaa ja liian vähän kalaa. Vihannes/hedelmä määräsuositukset täyttyy lähes päivittäin, siitä olen aika ylpeä.

Mulla on luonnoksissa itseasiassa postaus meidän viikon ruokakassista. Kun saan sen joskus valmiiksi, julkaisen sen ilmanmuuta!

Miten vietätte vapaa-aikaa?


Katsotaan paljon leffoja ja ulkoillaan. Mä surffailen netissä ja luen blogeja ja Henkka pelaa pleikkaria.

mikä auto teillä on? tai jos useampi niin mitkä?Meillä on yksi auto, on koettu että pärjätään sillä. VW Passat farmari on meillä.

Oliko synnytys vaikea?

Ei ollut, koin sen helpohkoksi.

Tunnut syävän usein karkkia, miten paljon pojat saa sitä isompina?


Itse en mielestäni syö paljon karkkia. Leffaan mennessä ostan irtokarkkeja ja joka perjantai on mun herkkupäivä ja silloin syödään yhdessä levy suklaata. Henkka syö ehkä rivin ja mä loput. Yritetään pitää kiinni karkkipäivästä. Joskus viikolla mun on pakko saada karkkia, mutta se on aika harvoin.

Teetkö poikien ruuat itse?Enimmäkseen teen. Hedelmä- ja marjasoseet ostan valmiina, mutta vihannessoseet teen itse. Jatkossa myös liha-vihannessoseet. Reissussa tai kaupungilla ollessa annan pojille kaupan valmissoseita, että tottuvat niidenkin makuun :)

Matkistatteko paljon?


Autolla aika paljon, mutta ulkomailla ehkä kerran vuoteen.


Onko miehesi töissä?

On.


Siinäpä niitä oli. Huh, aikamoinen homma!
Tämä päivä me vietetään Kuopiossa shoppaillen! :)

8 kommenttia:

 1. Heihou muuten! Kun kehasit tässä teidän sisarusrattaita, niin ookko tehnyt niistä omaa postausta tai voisikko tehdä? :) Tai muuten vaan kertoa, että mikä niissä on hyvää/mikä huonoa, mistä ootte ostanut ne, paljon maksoi jnejne. :)! Kun meilläki nyt olis pikkuhiljaa ajankohtainen ostos, en vaan ole vielä löytänyt sopivia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo niistä on parikin postausta, rattaina käytettynä en oo vielä tehnyt käyttökokemuspostausta, mutta vaunuina ja muista toiminnoista kyllä. Siis jos tarkoitat niitä meidän Bumblerideja? Parti viikkoa meillä on myös ollut Britaxin b-dualit ja myös niitä voin kehua! Bumblet maksaa kahdella vaunukopalla pyöreästi 1000e ja yhdellä ehkä n. 900e. Noi britaxit kahdelle pelkillä istuimilla on 500e ainakin täällä Joensuussa. :)

   http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2013/09/meidan-bumbleride-indie-twin-vaunut.html
   http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2013/06/vaunut-tuli-viimein.html

   Tuossa ne linkit. Niin ja ostettiin ne Lastentarvikeliike Päivänsäteestä Joensuusta.

   Poista
 2. Tää alkaa olla jo vähän pelottavaa miten samanlaisia ajatuksia meillä on!:) ja just mun mies sanoi ihan täsmälleen noilla sanoilla kun joku kysy et mitä mieltä se on mun bloggaamisesta...hassua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, on tosiaan! :D
   Ehkä me ollaan vaan molemmat niin kauhean fiksuja ;) ja fiksut miehet tottakai!

   Poista
 3. Voe harmi kun missasin tämän, olis ollut montakin kysymysta! Toivottavasti otat joskus uusiksi kyselysession :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei :/
   Kyselyaika oli tosiaan melko lyhyt, ensi kerralla sitten pidempi, ja siis kyllä ensi kerta tosi tulee, mutta varmaan vasta vähän ajanpäästä. Polttavia kysymyksiä voi ilman muuta kysellä myös muutenkin! :)

   Poista
 4. Vaikutatte ihanalta perheeltä :) Kiva, kun jaksoit vastailla kysymyksiin ja en yhtään ihmettele, että miehes antoi palautetta vauvanvaateostoksista :D Ne vaatteet on vaan niiiiin ihania, tekee aina mieli hypistellä kaupassa, kun kävelee ohi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kyllä mulla aika ihana perhe onkin <3
   Hahah joo, en taida olla ainoa joka vähän hurahtaa niihin.. Onhan ne nyt vaan niin kauhean söpöjä! <3 :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!