tiistai 22. lokakuuta 2013

Kylpyläreissu Holiday Club Saimaalle

Nyt on sitten minilomalta palailtu ja laukut purettu. Henkka jatkoi parin tunnin kotona olon jälkeen junalla Jyväskylään koulutukseen. Mulla on siis tiedossa ne yh-äiti päivät loppuviikon. Onneksi pientä apua on tulossa, nimittäin poikien pappa ja mun sisko miehineen tulee huomenna kyläilemään meille.

Kylpyläreissu meni paremmin kuin hyvin! Tai no, tottakai kahden noin pienen kanssa reissatessa matkustamisessa on omat haasteensa. Täytyy vaan asennoitua niin, että nyt mennään poikien ehdoilla. Pystyttiin kuitenkin nauttimaan tästä pikalomasta koko perhe. Ja pojat pääsi uimaan ensimmäistä kertaa! :)


Meillä oli ihan normaali kahden hengen huone, perhehuoneitakin Saimaalta löytyy, mutta me ainakin mahduttiin tähänkin huoneeseen poikien kanss aihan hyvin. Meillä oli pojille mukana vaan vaunut, joissa ne sitten nukkui yön. Mutta tilan puolesta kaksi matkasänkyäkin olisi mahtunut. Huoneen sai jaettuna myös kahtia verholla, joten poikien käytyä yöunille, onnistui leffan katsominenkin. Meidän huoneen lähellä oli myös joku silityshuone, josta löytyi mikro, joten poikien ruokien lämmityskin sujui hyvin.



Saavuttuamme Saimaalle, pojat söi välipalaa huoneessa, jonka jälkeen lähdettiin vähän ulkoilemaan. Ilma ei ollut ihan niin hyvä kuin Joensuussa. Mutta hienoissa maisemissa lenkkeily oli silti ihan kivaa. Pojat nukkui päiväunia, ja me katseltiin aluetta.

Ensin suunnattiin katsomaan seikkailupuistoa. Metsään oli puiden väliin rakennettu köysirata, johon pääsi seikkailemaan pienen harjoituksen ja maksetun lipun jälkeen. Henkkaa olisi hirveästi kiinnostanut, mutta mä olisin ehkä uskaltautunut vaan lasten köysiradan puolelle. Tuolla köysiradalla kun oli kymmeniä metrejä pitkiä liukuosuuksia, joissa valjaiden varassa liu'uttiin puusta toiseen..



Kierrettiin vielä rannan kautta takaisin hotellille. Rannassa oli tollaisia ihania mökkejä, joista mulle ainakin tuli mieleen joku kalastajakylä Englannissa. Henkalle tuli niistä mieleen Grönlanti.. Oisko johtunut kylmästä tuulesta?

Alue on vielä vähän keskeneräinen, ja jokapuolelle rakennetaan jotain. Muuten ihan kivannäköistä. Rannasta löytyi pari ravintolaa, jotka varmasti ainakin kesällä ovat tosi kivoja istuskelupaikkoja!


Ja sitten pojille päivällistä ja uimaan!



Meidän pienet muumipeikot. Huoneissa oli aikuisille kylpytakit ja lapsille huppupyyhkeet. Oli aika kätevää, kun pystyi kylpytakki päällä menemään kylpylän puolelle, eikä tarvinnut puljata vaatteiden kanssa pukukopeissa. Kylpylästä tosin löytyy yhteiset pukukopit, joten lasten kanssa oleminen on siksikin helpompaa. Pukemiset voi hoitaa yhdessä. Vaunut tai kaukalot sai ottaa kylpylän puolelle mukaan, joten vauvan pystyi tarvittaessa laskemaan jonnekin. Muuten oma suihkussa käyminen nai bikinien pukeminen olisi voinut olla vähän haastavaa..

Kameraa ei saanut viedä kylpylän puolelle, joten sieltä ei valitettavasti ole kuvamateriaalia. Mutta pojat tykkäsi! Tai aluksi ne vähän pelkäsi kovaa meteliä, musiikki ja pimeyttä. Mutta sitten kun tottuvat, niin molemmat polski innoissaan. Lastenaltaassa oli ihanan lämmin vesi, varmaan jotain 37 asteista, joten vauvojen kanssa pystyi hyvin olemaan. Isommissakin altaissa oli aika lämmintä. Kuitenkin selvästi viileämpää kuin lastenaltaassa.

Poikien kanssa vietettiin kylpylässä n. puoli tuntia, jonka jälkeen Henkka lähti poikien kanssa huoneeseen ja mä jäin vielä kylpylän puolelle. Uiminen ei oikeastaan kiinnostanut, mutta saunamaailma oli ihana! Sieltä löytyi höyrysauna, suolasauna, mökkisauna ja ihan perussauna. Tunnelma oli hämärä, ja aulassa oli keinotekoinen takkatuli sekä lepotuolit rentoutumiseen. Allasbaaria unohtamatta. Saunamaailmaan tullessa, uikkarit piti ottaa pois ja vaihtaa tilalle kankainen saronki. Ite tykkäsin tästä ideasta, sillä kimppasaunat ei oikein ole mun juttu. Näin vältyttiin saunaan menolta uikkareissa, mutta silti ei nähnyt mitään kovin epämiellyttävää :D Täältä voi käydä kurkkaamassa miltä saunamaailma näyttää.

Itse olen aina tykännyt Flamingon kylpylästä ja siellä olevasta aikuisten saunamaailmasta. Juuri siksi, ettei siellä ole huutavia lapsia ja voi oikeasti rentoutua hiljaisuudessa. Koko aika ei ole joku roiskimassa vettä ja huutamassa korvaan. Saimaan saunamaailma oli verrattavissa tähän, mutta sinne ei otu laitettu mitään selkeää ikärajaa. Lisämaksu vain. Mutta eipä siellä hirveästi lapsia näkynyt. Vaikka Saimaan saunamaailma oli myös ihana, on Flamingo kuitenkin vielä parempi. Siellä kun on se kuumavesiallas <3.

Kun mä olin saanut tarpeekseni saunomisesta, tehtiin vaihto. Mä menin poikien seuraksi huoneeseen ja Henkka kylpylän puolelle.

Pojat oli kaikesta uimisesta ja ulkoilusta ihan totaalisen poikki. Ne oli vetäisseet Henkalle kunnon raivarit kun se oli kehdannut rasvata ja pukea pojat. (Kauhea isi! :D) Maitopullot sitten rauhoitti ne juuri sopivasti kun mä tulin huoneeseen. Pojille vielä puurot, ja mulle jäi hyvin aikaa laittautua illalliselle ;) Pojat nukahti käytännössä samantien. Hiustenkuivaajan hurinakaan ei häirinnyt. Voi reppania.























Syömässä käytiin O'Learyssä. En ilmeisesti ole vieläkään oppinut, että koskaan ei pitäisi ottaa hampurilaista.. Ne ei maistu juuri miltään (paitsi tämä bbq-kastikkeelta), niistä tulee turvonnut ja etova olo, eikä ne vie nälkää kuin hetkeksi. Eli ruoka oli ainakin mulle pettymys. Rucolaakin annoksessa oli ihan minimaalisesti. Ja juustohampurilaisen juustoa piti ihan etsimällä etsiä.. Lisäksi ravintolassa soinut musiikki ei ollut mikään lapsiystävällisin, se nimittäin oli aika kovalla. No, poikia ei kauheasti häirinnyt.

Ruuan jälkeen vetäydyttiin huoneeseen leffan ja jälkiruuan ääreen. Pojatkin sai nukkumisrauhan. Leffa oli The Lone Ranger, eikä sekään kyllä vakuuttanut. Onneksi seura oli mitä parhainta <3.

Pojat heräili jo seitsemän aikaan. Haukotus. Kasper on oppinut huutelemaan r-äännettä, joten saatiin hyvät naurut heti aamusta kun Kasper huuteli vaunusta "hrrrrräää, hrrrräää!" Kuulosti ihan kun olisi huutanut herräää herräää! :D 

Laittauduttiin (lue, pukeuduttiin) aamupalalle. Pojat sai aamiaisravintolassa oman aamiaisensa ja me nautittiin omamme. Rakastan hotelliaamiaisia <3 Aina iskee vaan ahneus ja lautaselle pitää kerätä kaikkea mahdollista. Iso osa jää sitten syömättä. Tällä kertaa onneksi ymmärsin olla ottamatta ne jälkkäriletut.. Greippi oli ihanaa. Sitä on saatava kotiinkin!

Ilma ulkona oli aivan ihana. Aurinko paistoi ja oli pikkupakkasta. Päätettiin lähteä käymään aamulenkillä, niin pojatkin saisi hyvin nukuttua aamu-unensa.

Ulkoiltiin vajaa tunti ja maisemat oli kyllä aivan ihanat!

Päätettiin, että käydään vielä kertaalleen uimassa kun aikaa uloskirjautumiseen oli kuitenkin niin reilusti. Pakattiin tavarat ja mentiin uimaan. POjat nautti tällä kertaa huomattavasti enemmän. Äänet ei enää pelottaneet ja jalat polski hurjina. Kyllä pojista vielä kunnon vesipedot tulee ;)

Uinnin jälkeen olikin väsyneitä ja nälkäisiä poikia. Porkkanasosetta upposi tuplamäärä normaaliin verrattuna, ja maitokin kelpasi. Molemmat nukkui koko matkan Lappeenrannasta JOensuuhun.






Ihana miniloma! Tuli taas testattua Saimaan monikkokestävyyttä, ja hyvin toimii. Vaikeuksi liikkumisessa ei ollut missään, ja lapsiperheet oli huomioitu tosi hyvin! Alueena oli meidän mieleen! Eikä edes käyty katsomassa Angry birds activity parkia, mikä varmasti olisi monen lapsen mieleen. Ehkä sitten kun pojat on vähän isompia! ;)

Eli suosittelen! Tosin voisi olla kätevää ottaa vaikka mummot ja papat matkaan mukaan, niin pääsisi tonne kylpylän puolelle kaksistaan. ;)

20 kommenttia:

  1. Oii ihanan kuulosta ja näköistä :) Ja heti tuli itellekin kauhia innostus toteuttaa joku tuollainen matka, tai enemmänkin uskoa siihen että voitais mennä kolmistaan jo ennemmin kun jasper kävelee :)
    viimevuoden joulukuun puolessa välissä käytiin Jasper masussa kylpylässä ja nyt voitaisiin mennä sitten uudestaan kolmistaan (taas mä raskaana, mutta en aivan niin raskaan kuin viimeksi :D) ja onhan Jasperkin jo vanhempi kuin teidän poitsut ja meillä on ''vaan'' yks, joten en näe enää mitään mikä voisi epäonnistua 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan varmasti menee hyvin! Eikun vaan kylpylään. Jasper varmasti osaisi nauttia vähän enemmän kun pojat, kun osaa kuitenkin jo itsekin istua ja läträillä veden kanssa :)

      Poista
  2. Suosittelen Saimaata lämmöllä! Se lastenallan on ihanan lämmin, saisi olla vain hieman isompi jotta äiditkin sopisivat istumaan. Ainakin viimeksi aikuisten köllöttely lasten altaassa oli kielletty :( Huoneetkin ovat reiluja, hyvin sopii kahden lapsenkin kanssa ja se verho vuodesohvan vierellä on huippu! Saa vanhemmat tosiaan katsoa leffaa rauhassa lastenmentyä unille. Ja aamupalakin on monipuolinen, itsekin olen syyllistynyt ylikuormaan. Pojat odottavat jo innolla joulua että pääsevät "vesimusa-showta" katsomaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köllöttelystä en tiedä, mutta istua siellä ainakin nyt sai, mutta oli tosiaan hieman ahdas. Ja itselle tuli kylmä kun oli niin vähän vettä..

      Se vesimusa-juttu olikin kyllä hauska. Ja varmasti lapset nauttii! Ainakin nyt oli aika kova meno päällä! :D

      Poista
  3. Huiput nuo hotellihuoneet, juuri siis verhojen takia. Meille sopiva paikka siis, koska meidän "isot" eivät enää suostuisi nukkumaan siten että äiti ja isi katoisi vieressä telkkaria (kuten normaalissa hotellihuoneessa). Ja tuokin miten kätevää normaaliin uimahalliin nähden, kun tosiaan on voinut sujauttaa lasten uikkarit hotellihuoneessa päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vaan! Varmasti poitsut viihtyisi! Ja sieltä saa lapsille söpöt kylpytakit myös, vauvoille niitä ei ollut :)

      Poista
  4. Oi flamingo..me ollaan kerran oltu ennen poikia flamingossa just siellä 'aikuisten osastolla' ja se oli ihan parasta mitä tiedän! Hiljaisuutta ja nautiskelua. Ei yhtään tullut nyt mitään lomakuumetta...tänks :D

    ps.superrohkeaa lähteä jätkien kanssa kylpylöimään! Saatte täältä kyllä isot aplodit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, me mennään kyllä ehdottomasti joulun tienoilla sinne. Ja ihan kahdestaan <3
      Se hiljaisuus ja kun kukaan ei roiski vettä on ihan parasta.

      Laitatte poitsut hoitoon ja vähän miehen kanssa laatuaikaa ;) Teillä on flamingoon vielä ihan kohtuumatka, meillä pitää yhdistää Lahdessa kyläily siihen, muuten tulee vähän liian pitkä ajomatka..

      Ja hyvin selvittiin. (vaikka vähän kyllä jännitti ;))

      Poista
  5. Heräsin täällä kärttyisenä huonosti nukutun yön jäljiltä, mutta tulin pakosti paremmalle tuulelle, kun näin teidän pojat noissa uikkareissa! Niin supersuloisia! :)

    Pitänyt tullakin jo jonkin aikaa sanomaan, että sulla on kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi uikkarit on kyllä ihan huiput, harmi etteivät enää ensi kesänä mahdu pojille :/ Ja kiva jos onnistuivat piristämään päivää!

      Kiitos! <3

      Poista
  6. Kuulostaapa mukavalta teidän reissu :) Pojat ovat niin ihania samanlaisissa uikkareissaan! :D Kiva, kun jaksat kirjoitella näin pitkiä postauksia, vaikka ihan varmasti kädet ovat muitakin töitä täynnä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa :)
      Niin ovat, mulla tulee aina se joku muumi mieleen, missä muumipeikolla oli tollaset uikkarit.
      Tää blogi on mun henkireikä, varmaan pää leviäisi jos en tänne pääsisi purkamaan. Ja toisaalta vertaistuki on ihan parasta <3 Ja ainakin vielä pojat nukkuu sen verran pitkiä päikkäreitä, että aikaa postailuille jää :)

      Poista
  7. Kuuloostaapa ihanalta ja rohkealta! Oliko pojilla tavalliset vaipat uikkareiden alla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut, niillä oli xs-koon uimavaipat. Tavalliset taitaa turvota vedessä aika paljon, ja aiheuttaa siksi hukkumisvaaran :) Enkä tiiä pitääkö vedessä tavarat sisällä :D

      Poista
  8. Hei, olen lueskellut sinunkin blogiasi jo tovin, mutta nyt vasta onnistuu kommentoiminen. Ihana blogi, ja aivan ihana koti teillä ja tottakai pojat myös! :) Minä ja mieheni odotamme omia kaksosiamme syntyväksi huhtikuulle, toivottavasti kaikki menee hyvin. Alku järkytyksestä kun selvisi, en voisi enää ajatellakkaan että vauvoja olisi vain yksi, tottakai niitä kuuluu olla kaksi! :) Ihana lukea tätä sinun blogiasi, siitä saa paljon vinkkejä ja vertaistukea (jonka merkitys varmasti vain lisäntyy kun vauvat syntyvät). Oli erityisen mukavaa lukea tästä teidän lomareissustanne, että se oli onnistunut oikein hyvin kahden pienen vauvan kanssa. Minä päätin samantien että tuonne mekin sitten lähdetään, vaikutti niin hienolta paikalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni!
      Varmasti kaikki sujuu hienosti, muistat vaan levätä tarpeeksi :) Muistan että itselle oli samat tunnelmat kun kuuli kaksosista, mutta parin päivän jälkeen ei olisi voinut kuvitella että tulossa oli vain yksi. Enkä kyllä vieläkään vaihtaisi tupliani mihinkään <3

      Onhan se lähteminen työläämpää kuin kaksistaan, mutta hyvin onnistuu. Jos vaan itse jaksaa :) Ja paikkana tuo Saimaa oli kyllä ihan huippu!

      Oikein paljon onnea ja iloa sulle raskauteen, ja vielä enemmän siihen kun vauvat syntyvät! :)

      Poista
  9. hauska katsoa kuvia täältä päin :) meiltä 500m seikkailupuistoon ja 1km holiday club saimaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Teillä onkin sitten lyhyt matka sinne! Ootteko koskaan käyneet tuolla seikkailupuistossa?

      Poista
    2. mies ja meidän 7 vuotiaat kaksoset iha innoissaa mut kaks pienintä lasta ei nyt iha hetkee kyllä pääse tonne :)

      Poista
  10. joo on tota tultu käytyä :) mies ja lapset innoissaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!