sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Tuplien kevään ulkovaatteet

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa.

Niin se vaan huhtikuu vaihtui toukokuuhun vaikka viime kuun alussa tuntuikin, ettei toukokuu tule koittamaan ikinä. Välillä on vaikea uskoa, miten aika menee niin äkkiä. Menee se normaalistikin nopeasti, mutta varsinkin nyt korona-aikana, aika tuntuu lentävän. Ollaanko tässä tosiaan oltu kohta kaksi kuukautta putkeen kotona, ilman sen isompia sosiaalisia kontakteja. Myönnettävä on, etten olisi ikinä uskonut tämän kaiken sujuvan näinkin hyvin. Tässähän ollaan lähestulkoon täysin järjissään.


Isoin syy kai on eniten se, että meillä on asiat aika tosi hyvin. Kotiin pystyy hyvin järjestää kaksi etätyöpistettä ja arki on löytynyt alun vaikeuksien jälkeen myös lasten etäpäiväkodissa ja etäeskarissa. Isoin apu on takuulla ollut ulkoilu, ja vaikkei tähän mennessä tuplat olleetkaan kauheasti saaneet olla keskenään pihalla, on heille viimeistään nyt annettu paljon enemmän vapauksia liikkumisen suhteen. Ei meidän arki millään onnistuisi, jos toinen vanhempi päivystäisi lasten touhuja kokoajan ikkunasta, saati sitten pihalla. Pikkuhiljaa pitää vähän luottoa lasten pärjäämiseen kuitenkin löytyä joka tapauksessa, oli korona tai ei. Ovathan he kuitenkin menossa ensi syksynä kouluun ja omia siipiä on vaan pakko kokeilla. Onneksi, meidän asuinalue on tosi turvallinen ja liikenne vähäistä.

Kevään ulkoiluja silmällä pitäen saatiin tuttuun keväiseen tapaan Jollyroomilta iso ulkoiluvaatepaketti. Nuo tuplien päällä olevat Luca&Lola -takit vilahtivatkin jo IG:n puolella ja pakko sanoa että kuosivalinta osui ihan nappiin. Olisin itse valinnut lapsille turvallisen navyn väriset takit, mutta kumpikin halusi nämä ruosteen sävyiset tiikeritakit. Väri ei oikein kuv iss apääse oikeuksiinsa, vaikka kuinka yritin säätää sävyä niin. Takki on tosiaan sellainen kaunis ruskea ruoste, ei lainkaan liian oranssi. Mallin suhteen ilahduyin myös, sillä takki on kapea ja pitkä, juuri nappivalinta pitkäselkäisille lapsille.

Takki sai kaverikseen nuo kenties parhaan hinta-laatusuhteen omaavat ulkoiluhousut Nordbjornilta. Meillä nämä housut ovat jo kolmannet, ja pakko sanoa ihan rehellisesti etten ole vielä ikinä törmännyt toisiin näin hyvällä kestävyydellä oleviin kuorihousuihin. Ja voin sanoa, että meillä on kokeiltu monet mallit läpi. Housuissa on niin kulutuksenkestoa kuin vesipilariakin reilusti, joten nämä ovat juuri ne nappivalintahousut päiväkotiin. Lahkeissa on kuminauhat, ja housuista löytyy myös heijastimet. Yksi miinus näissä housuissa on verrattuna edeltäjiin, ettei enää resorissa ole kiristysnappia vyötärökuminauhalle. Tämä on ominaisuus jota kyllä topivoisi ihan kaikkiin ulkohousuihin.

Kengiksi valittiin nuo Nordbjornin softshell -kengät, jotka nekin ovat meillä jo toiset laatuaan. Ihanan kevyt kenkä pihaleikkeihin. Kenkä pitää yllättävän hyvin myös kosteutta, ei toki mitään lätäkköleikkejä, mutta tavalliset kosteat kevätaamut eivät saa sukkia kastumaan.


Ensi viikolla aloitellaankin taas vähän erilaista arkea, kun isi pyörittää lomautettuna kotiarkea ja mä käyn normaalisti töissä. Etänä tosin luultavimmin, mutta muutos on silti ihan tosi tervetullut, sillä pikkulapsiperhearki ja etätyöt ei vaan millään tahdo sopia samaan lauseeseen. Väkisinkin tulee tunne, että toista niistä hoitaa aina vasemmalla kädelle, eikä se ole lainkaan mukavaa. Mä olen itse sen verran suorittajaluonne, etten tykkää tehdä mitään huolimattoamsti. Nyt viime kuukaudet on tuntunut, että kaiken tekee suurinpiirtein suunnilleen ja sinnepäin. Että pakko myöntää, mä odotan aika kovasti sitä, että voin keskittyä ihan täysillä ja pelkästään töihini, ilman pelkoa siitä, että lapset olisi jotenkin heitteillä tai tuijottaisivat vain ruutuja koko päivän. Tuleehan kaikki tietysti olemaan uuden opettelua, ei ollakaan taas hetkeen oltu näissä rooleissa.

Miten korona-arki siellä ruutujen toisella puolella sujuu?

1 kommentti:

  1. Hei, oliko tuplien ulkohousuissa millainen säätö mahdollisuus vyötäröllä? Nämä samat housut on olleet harkinnassa meille, mutta poika on kovin kapeaa mallia, niin mietityttää että putoavatko päältä:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!