sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Kevään pyöräilykausi avattu!

Postaus on tehty Kaupallisessa yhteistyössä JOLLYROOMin kanssa. 

Kevätkelit ovat lumisen pääsiäisen jälkeen onneksi taas täällä ja ensi viikoksi on luvattu vieläkin enemmän aurinkoa ja plusasteita kuin tälle viikolle. Sopivasti näihin aurinkoisiin ja kuiviin keleihin saapuivat myös lasten uudet pyörät, jotka meille tuli kaupallisen yhteistyön myötä Jollyroomilta. 


Kaksosten pyörät ovat tällä kerralla ekaa kertaa tuollaiset isojen maastopyörät ja nyt merkiltä Impulse, malliltaan Zenith. Tähän saakkahan pyörät ovat olleet suunnattu enemmän pienemmille ja kahdet aiemmat pyörät ovat olleet noita samoja, joka nyt Justuksellekin tuli, eli Pinepeak-merkiltä. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä pyörien laatuun, ja siksi oli helppo valita sama pyörä pienimmän ekaksi pyöräksi, kuin mikä isommillakin on ollut. 

Kaksoset olivat pyöristään niin innoissaan, heistä molemmat tykkää pyöräilystä ihan valtavasti, mutta intoa on vähän lannistanut koko alkukevään se, että pyörät ovat olleet heille liian pienet. Nyt näillä 20 tuumaisilla jousitetuilla pyörillä on paljon parempi ajella ja kumpikin lähtee tosi mielellään mulle lenkkiseuraksi, vaikka omat juoksulenkit ovatkin 8-12km pitkiä. Näillä pyörillä sujuu pitkätkin lenkit ja pojat ovat aika innoissaan siitä, että pyörissä on myös vaihteet. Vaihteet ovat Shimanon, ja ainakin vielä tuo kolme vaihdetta vaikuttaisi olevan aika hyvä määrä lasten pyöriin.

Pyöristä löytyy lokasuojat, etu- ja takajarrut, heijastimia ja soittokellot. Pyörät ovat myös mukavan kevyet, joten pikkukuskien on niillä helppo ajaa. Säätövaraa satulasta ja ohjaustangosta löytyy muavasti, meidän tuplille tuo matalin asento vaikuttaisi olevan vielä se sopivin.

Pienimmäiselle päädyttiin 12" pyörään, sillä tuplat aloitti aikanaan 16" ja koettiin ne heille silloin liian isoiksi. Meni pitkään, että kumpikaan lähti ensinnäkään ajamaan pyörillä, sillä silloin jalat ei ylettäneet kunnolla maahan, saati että olisi voitu ottaa apupyöriä pois. Tällä pikkupyörällä apupyörät voidaan luultavasti ottaa pois jo ihan pian, sen verran hienosti polkeminen pikkuherralta sujuu. Siis silloin kun hän pyörän selkään suostuu. Tahtoa tuntuu tuosta lapsesta löytyvän triplasti saman verran kuin isoista veljistään, eikä hän aina ole kovin yhteistyöhaluinen. Näitä kuvia ottaessa, hän päätti ehdottomasti ettei aio mennä pyörän kyytiin. Vieressä voi seistä, mutta kyytiin ei missään nimessä. 

Nyt eristäytymisen aikaan lenkkeilyä ja ulkoilua tulee harrastettua ihan tosi paljon, joten hieno homma, kun lasten pyörät on nyt ajantasalla. Pitkiä lenkkejä pienimmän kanssa odotellaan vielä tovi, mutta isojen kanssa tullaan varmasti tekemään aika monta lenkkiä kevään ja kesän aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!