torstai 21. toukokuuta 2020

Nordbjørnin sadevaateuutuudet

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa. 

Kerroinkin pari viikkoa sitten meille saapuneesta Jollyroomin kevätuutuuspaketista. Silloin esittelin tuplien kuori- ja softshellvaateuutuudet, kun nyt sitten vuorossa ovat sadevaatteet. Kaikki linkitetyt vaatteen on saatu Jollyroomilta kaupallisen yhteistyön merkeissä. 

Olen täällä blogissakin hehkuttanut moneen kertaan vuorellisia sadehaalareita, joita tuplilla on ollut monessa koossa. Justuksella ei ole ollut vielä yhtäkään sen jälkeen, kun hän oli vuoden. Joka vuosi olen miettinyt että haalaei olisi kätevä, mutta jättänyt kuitenkin hankkimatta, että ehkä selvitään ilman. Sitten kauden lopulla aina manannut sitä, miksen sellaista hankkinutkaan. Tämä viimeisin talvi varsinkin oli sellainen, että kurahaalarille todellakin olisi ollut käyttöä. 


Nyt Kattegat kurahaalari sitten todellakin pienimmälle otettiin, tässä ihanassa dresden blue sävyssä. Vaihtoehdoissa on myös ihana keltainen, jota mietin myös, mutta pienin halusi ehdottomasti tämän sinisen. Haalari on kokoa 104 ja on mukavan reilu 97 senttiselle pojalle. Mikä parasta, mitoitus näyttäisi olevan juuri passeli pitkäselkäiselle lapselle ja selkä-haaramitassa on reilusti vielä kasvunvaraa. 

Vyötäröllä on kiristys jolla haalarin saa istuvammaksi, vaikka malli on muutenkin enemmän kapea kuin leveä. Kurahaalareista on pakko mainita, että haalarista kannattaa aina vilkaista yksi yksityiskohta ennen ostoa. Fleecevuori ei saa koskaan ulottua liian lähelle lahkeita, se nimittäin imaisee muuten kaiken veden ja kastelee halaarin sisältä. Tässä haalarissa fleecevuori tulee puoleen väliin käsivartta ja puoleen väliin säärtä ja ainakin meidän poika oli kuiva vaikka kävikin uimassa loskalätäkössä. 

On muuten aika hauska juttu, että postauksen kuvat on otettu alle kaksi viikkoa sitten, kun maahan oli juuri tullut inhottava paksu lumi-loskakerros. Niin ne kelit muuttuu, tänään nimittäin ainakin etelässä oli todella lämmin. 


Justukselle valittiin myös sadehattu ja vuorelliset kurarukkaset, jotka on meidän kokemuksella olleet hinta-laatusuhteeltaan parhaita mitä meillä on ollut. Hanskoissa on heijastimet ja sisällä lämmin vuori. Hattua Justus ei näihin kuviin suostunut laittaa, hänellä kun on juuri nyt sellainen vaihe, että päättää hyvinkin tarkasti itse mitä pukee milloinkin päälle. Hän taitaa omata kovimman oman tahdon meidän lapsista.

Isotkin olisivat halunneet haalarit, mutta koot loppuivat harmillisesti 116, joka on meidän tuplille jo pieni. Päädyttiin kaksiosaiseen Koster-settiin, mikä onkin ehkä isommille lapsille kuitenkin se kätevämpi. Kumpikin halusi raidallisen navyn takin navyn sävyisillä kurahousuilla. Koossa otettiin varuiksi 134/140 mikä onkin mallin isoin koko. Vähän jännäsin onko tuo liian iso, pienempi pojista on nimittäin vasta 126cm pitkä. Liian iso asu ei kuitenkaan onneksi ollut, onhan alla kuitenkin melkein aina muutakin vaatetta. 

Housuista löytyy kiristysominaisuudet ja takit olivat riittävän pitkät selästä. Mukaan valittiin samat hatut kuin kuopukselle ja samat kurahanskat. 

Kyllä nyt kelpaa lasten ulkoilla kurassa ja vesisateessa. Luulenpa nimittäin, ettei nämä loskat jääneet tämän kevään tai kesän viimeisiksi kurakeleiksi.

Kuinka pitkään teidän lapset on suostuneet pukemaan kuravaatteet päälle? Olen kuullut, ettei koululaisille niitä enää saa millään, näinköhän meilläkin on sitten sama tilanne kunhan tuplat aloittavat koulun, ettei kuriksia enää käytetä. Kotipihassa ne kuitenkin jatkossakin puetaan päälle, meillä kun ulkoillaan säällä kuin säällä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!