lauantai 14. joulukuuta 2019

Joululahjavinkit taaperolle

Postaus on tehty kaupallisess ayhteistyössä JOLLYROOMin kanssa. 

Joulu tuntuu tulevan joka vuosi aina vaan vauhdikkaammin, meillä ainakin on tänä vuonna kaikki joulujutut ihan vielä vaiheessa, eikä jouluun ole enää kuin kymmenen päivää! Yleensä olen aikaisin liikkeellä ja joululahjat monesti hankittuna jo hyvissä ajoin ennen joulua. Tänä vuonna kaikki on toisin ja kävinkin vasta tänään tekemässä isommat jouluostokset. 

Joululahjahankinnat herättävät aina vähän haastetta, sillä mitään turhaa ja tarpeetonta ei haluaisi hankkia ja ainakin itse toivoisin lahjoilta pitkäikäisyyttä ja monikäyttöisyyttä. Olisi myös kiva, että lahjat toimisi monen ikäisellä leikkijällä, meilläkin kun ikähaitari on 2-6v. Tuplat leikkivät pääasiassa pikkulegoilla, joten tässä postauksessa keskitytään tuon taaperon lahjavinkkeihin. Vaikkakin, tuntui nämä lelut toimivan yhtälailla eskarilaisilla kuin tuolla pienemmälläkin.

Meillä on ollut pitkään tapana viedä aina osa leluista varastoon ja vaihtaa sitten pari kertaa vuodessa leikeissä olleet lelut varastossa oleviin. Näin lapsista tuntuu aina, että heillä on uusia leluja, ja mielenkiinto leikkeihin pysyy paremmin yllä. Joulun ja synttäreiden alla laitetaan myös sellaisia leluja kiertoon seuraaville, joilla lapset ei itse juurikaan leiki. Siitä saa sitten seuraavat leikkijät kivat lelut itselleen. 

Mä valitsin Jollyroomin valikoimista meille kaksi suosikkia, joista tiesin meidän taaperon innostuvan. Toinen on Classic World junapöytä, mikä olikin ihan hitti ja sen parissa jaksettiin leikkiä pitkä tovi. Pöytä on sen verran iso, että sen ääreen mahtuu useampi leikkijä ja sen päälle voi rakentaa isonkin radan. Pöydän mukana tuli radan osat ja oli kiva huomata, että ne sopivat yhteen meillä olevien muiden junaradan osien kanssa. 


Pöydän ääreen voi toki tehdä myös muut leikit, ei suinkaan vain junaleikkejä. Pöytiä on kahta eri mallia, 60 osainen ja sitten tämä 90 osainen mikä meilläkin on. 

Toinen kestosuosikki taitaa olla koti- tai keittiöleikki, mistä meilläkin lapset kovasti tykkäävät. Myin tuplien vanhan leikkikeittiön pois jo vuosi sitten, sillä tuntui ettei sillä enää leikitty. Taapero on kuitenkin aina innolla leikkimässä serkkujen keittiöllä, joten tiesin tämän olevan mieleinen. Päädyin koivun ja valkoisen sekoitukseen, joka sopii hyvin meillä sisustukseen. VIGA-leikkikeittiö vaikutti tosi hyvältä taaperon leikkeihin. Ja niin se olikin, sillä on kokkailtu meille jo useammat ruuat viikon mittaan. 

Onko teillä löytynyt selkeitä suosikkileluja pukin konttiin, vai onko hankinnat vielä tekemättä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!