torstai 21. marraskuuta 2019

Syksyn paras pepputreeni


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kuntokeskus Liikun ja Indieplacen kanssa.

Nyt vihdoin on aika sen pitkään lupailemani pepputreenipostauksen. Muistatte ehkä, että kerroin viime kuussa aloittaneeni treenaamisen Kuntokeskus Liikussa ja sain silloin jo heti aluksi Liikun Personal Trainerilta Emmilta treeniohjelman, joka keskittyi nimenomaan mun lemppari lihasryhmään, jalkoihin. Mä käyn paljon pumpissa, joten tuntuu, etten salilla viitsi kauheasti tehdä käsiä tai selkää, kun taas jaloille kaipasin kunnollista ohjelmaa pumppitreenin rinnalle. 

Mun aloittaessa Liikulla, PT-Emmi otti muhun yhteyttä ja sovittiin eka treenikerta. Emmi soitteli mulle ennen ekaa treenikertaa ja kyseli, millaista ohjelmaa halusin. Kerroin, miten treenaan muuten ja että halusin nimenomaan ohjelmaan, joka olisi enemmän toiminnallinen ja vapailla painoilla tehtävä, kuin sellainen jossa vain kierretään laitteesta toiseen. Emmi koosti mulle treenin, joka sitten käytiin yhdessä läpi.

Treenikerralla keskityttiin siihen, että katsottiin mun tekniikat kunnolla läpi. Mä olen käynyt paljon jumpissa ja salilla, joten tiedän kyllä mitä siellä tehdään, mutta eniten kaipasin varmuutta siihen, että joku katsoisi kunnolla että mun selkä ja jalat menee oikeaan suuntaan ja, etten riko itseäni tehdessäni liikkeitä. Tästä olikin hurjasti apua, sillä sain varmuutta moniin liikkeisiin ja osaan nyt erilailla kiinnittää huomiota esimerkiksi selän notkoon ja polvien asentoon. Sain myös hyvät vinkit siihen, miten ehkäistä polvien lukkiutumista. Asia, joka tapahtuu mulle tosi helposti!

Mä olen nyt treenannut tämän ohjelman kanssa Liikulla parin kuukauden verran ja pakko sanoa, että kyseessä on ehkä mun lempparein jalkatreeni ikinä. Saan sillä edelleen tosin itseni aika pahasti jumiin, vaikken painojen määrää olekaan juurikaan nostanut. Parasta ohjelmassa on myös se, että sillä todellakin saa aktivoitua myös pakaran, eikä kaikki liikkeet tunnu vain etu- ja takareisissä.

Mutta nyt te pääsette näkemään mun treenin myös, ja jos se tuntuu omalta, saa sen ilman muuta napata myös itselleen. Kannustan kyllä silti siihen, että jokainen aina välillä ostaisi PT:n palveluita, silloin nimittäin saa treenistä aina jotain uutta irti, tai pääsee ainakin tsekkaamaan tekniikat kohdilleen. Liikullahan PT-palveluiden ostaminen on helppoa, sillä PT:t pyörivät säännöllisesti salilla ja heitä voi aina vetää hihasta tarpeen tullen. Liikulla kannattaa muutenkin käydä tutustumassa, sillä tutustuminen on ilmaista ma-ke 16-19 välillä. Käykää ihmeessä rohkeasti!

Syksyn paras pepputreeni


ALKULÄMMITTELY
5min lämmittely crosstrainerilla
2 x 20m askelkyykkyjä pitkällä askeleella
Kuminauhakävelyä
2 x 12 / jalka Jalan heilautukset eteen/taakse/sivulle
2 x 10 Kyykky bosupallon päällä 

TREENI
1. Smithkyykky 3 x8-10
2. Yhden jalan boxille nousu 3 x 12 / puoli
3. Polven ojennus 3 x 12
4. Polven koukistus 3 x 12
5. Suorin jaloin maastaveto 3 x 12
6. Pakaralaite 3 x 15

3 ja 4 supersarjana

LOPPUJÄÄHDYTTELY
5-10 min palauttava kävely juoksumatollaMiltä kuulostaa? Meinasitko kokeilla seuraavana jalkapäivänä, miltä ylläoleva treeni tuntuu? Mä ainakin suosittelen lämpimästi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!