lauantai 2. marraskuuta 2019

Leikki-ikäisen uudet vaunut


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä JOLLYROOM kanssa. 

Meidän pienimmän vaunut lähtivät kesällä serkkupojan käyttöön ja siitä asti ollaan menty vaan päiväunikäytössä olleilla rattailla. Nuo rattaat ova vain surkeat lenkkeilyssä, ja viime syksyisen Espanjan matkan jälkeen, niiden toinen rengas on vähän linkuttanut, eikä kuomu ole pysynyt kunnolla paikallaan. Ajattelin, että selvitään jo ilman vaunuja, mutta ei siitä oikein mitään sitten tullutkaan. 


Meidän taapero (voiko häntä vielä kutsua taaperoksi?) on hyvin tahtova tapaus ja on tullut moneen otteeseen todettua, että vaunut olisi edelleen aika pop pidemmillä lenkeillä. Kun muutaman kerran olen kantanut viimeiset pari kilometriä niin kiukkuavaa lasta kuin hänen potkupyöräänsäkin, vannoin, että tarvitaan vielä ainakin talven ja ensi kesän ajaksi vaunut. Millään isolla käytöllähän ne ei luultavasti enää ensi kesänä ole, mutta silloinkin luultavasti pidemmillä matkoilla tuleva kolmevuotias on kiva laittaa vaunuihin istumaan.

Meidän vaunuongelmaan ratkaisu oli jälleen meidän tuttu yhteistyökumppani Jollyroom, josta saatiin tällä kertaa North 13.5 BFF40 -merkkiset rattaat testiin. Merkkihän onkin meille jo tuttu, ja meiltä löytyy samaisen merkin pyöräkärry, jonka laatuun ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ei tarvinnut montaa kertaa miettiä vastaisiko vaunut meidän tarpeita. Näissä Northin rattaissa voi muuten kuljettaa jopa 22kg painoista lasta, eli vaunut ovat juuri sopivat niiksi viimeisiksi vaunuiksi. Painon puolestahan jopa meidän eskarilaiset voisivat matkustaa joskus kyydissä. 

Vaunuissa on turvakaari, säädettävät viisipistevaljaat, pitkälle tuleva jatkettava kuomu, säädettävä jalkatuki ja kansikankaalla varustettu iso tavarakori. Renkaat ovat ilmakumiset ja kääntyvät eturenkaat ovat lukittavissa. Kuomusta löytyy tasku pikkutavaroille ja selkänojaa saa laskettua täysmakaavaan asentoon. Myös työntöaisa on säädettävä ja yksi asia joka huomattiin mieheni kanssa kumpikin, ja samalla vaunujen ominaisuus joka vaikutti parhaalta, oli kasaus. Vaunut oli niin helppo kasata, helpoin kuin yhdetkään vaunu mitä meillä koskaan on ollut. Ne myös menevät tosi pieneen tilaan kasattuina, iso plussa kun perheessä on viisi henkilöä, eikä takakontti luultavasti ikinä ole riittävän iso. 

Meidän taapero nukkuu vaunuissa päiväunensa aina viikonloppuisin, ja mahtuu sinne oikein hyvin. Vaunut ovat tilavat myös istuessa, eikä pipo päässäkään kuomu osu päähän. Työntömukavuus vaunuiss aoli myös yllättävän hyvä siihen nähden, ettei kyseessä ole mitkään kalliit rattaat. Juoksulenkille en vaunuilla lähtisi, mutta kävellessä en huomannut eroa meillä aiemmin olleisiin rattaisiin. Liikuteltavuus oli myöskin tosi hyvä, kiitos kääntyvien eturenkaiden. Aika näyttää, kuinka vaunut rullaavat lumisessa maastossa. Pahoin pelkään, ettei mihinkään isoon sohjoon kannata vaunuilla lähteä. Mutta toisaalta, ei siellä sohjoss aoikein liiku mitkään rattaat.


Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä North 13.5 BFF40 -rattaisiin ja voin lämmöllä suositella niitä muillekin. Vaunut ovatkin juuri hyvässä alessa Jollyroomissa, ostoksille pääset tästä linkistä

Vaunuihin saatiin mukaan myös Nordlysin untuvainen lämpöpussi, mikä onkin ollut huippu päiväunia nukkuvalle taaperolle. Tuo meillä oleva pussi on muuten jatkettava, joten sinne mahtuu tuollainen 2,5v pikkumies oikein hyvin. Nyt kannattaakin olla hereillä, nimittäin huomenna Instagramin puolella starttailee arvonta, jossa voit voittaa mieleisesi lämpöpussin omalle lapsellesi. Eli pysykäähän kuulolla!

3 kommenttia:

  1. Moikka! Oon harkinnut meille näiden rattaiden ostoa, sellainen kysymys tulee mieleen mihin muualta ei vastausta löydy niin saako näistä turvakaaren halutessa pois?

    VastaaPoista
  2. Kuinka pitkä tuossa on se makuutila makuuasennossa? Lotta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!