lauantai 24. elokuuta 2019

Mun kauneudenhoitotuotteeni ja kuinka paljon kauneuteen menee rahaa kuukaudessa?

Tää aihe oli toivottu postausaihe jo viime keväänä, mutten koskaan sitä tullut julkaisseeksi. Nyt samainen aihe nousi meillä töissäkin puheisiin ja päätin viimein tarttua tähän kuumaan perunaan. Kuinka paljon minulla menee rahaa kauneuteen kuukaudessa ja millaisia kauneudenhoitotuotteita kaapeistani löytyy.

Kuvasin juuri jokaisen purkin ja purnukan, joka meidän kylppärissä ja vessassa on mun jäljiltä. Jokunen niitä on kertynyt, mutta huomasin ilokseni itsekin, että kaikki ne ovat käytössä ja monet niistä on tullut ostettua edellisen tyhjenneen tilalle. Moni tuote on sellainen luottotuote mulle, jonka ostan aina vaan uudelleen ja uudelleen. Kovin vannoutunut merkkien tai muutenkaan tuotteiden suhteen en ole, vaan tykkään myös kokeilla uusia. 



Mun miespuolinen työkaverini kysyi viime viikolla, että minkä verran mulla menee rahaa itseeni kuukaudessa. Heitin pikaisella arviolla viisikymppiä, mikä onkin sellainen kiinteä summa, joka kaunistautumiseen tulee kuukausittain käytettyä. Käyn nimittäin 4-5 viikon välein ripsihuollossa, joten siitä kuukautta kohti maksan keskimäärin 50e. Todellisuus on kuitenkin toinen, sillä meneehän moneen muuhunkin juttuun rahaa. Tässä kuussa olen käyttänyt itseeni varmasti enemmän rahaa kuin tulen tulevina kuukausina käyttämään. Jo pelkästään kampaajalla käynti maksoi 150e ja tässä kuuss aolen joutunut päivittämään kaappeihini monta uutta purkkia ja purnukkaa. Pikaisesti laskettuna uudet meikkivoide, huulipuna, kulmäkynä, hopeashampoo ja tehohoito maksoivat yhteensä 90e.

Ylläolevasta kappaleesta voisikin summata yhteen, että tässä kuuss aihan vain omaan kaunistautumiseen on mennyt rahaa vähän vajaa 300e. Kuulostaa hurjalta summalta, mutta toki keskiarvo on sitten vähemmän, sillä en osta uusia meikkejä, ihonhoitotuotteita tai shampoita kuukausittain ja kampaajallakin käyn keskimäärin kolmesti vuodessa. Karkeasti voisi sanoa, että kaunistautumiseen menee rahaa 100e kuukaudessa. Onko se paljon vai vähän? Paljonko sinulla menee?



Jos taas mietitään ihonhoitorutiineja niin mä meikkaan 4-5 päivänä viikossa. Viikonloppuisin annan ihon usein levätä, enkä käytä meikkiä lainkaan. Mun arkimeikkini koostuu tunnien silmänalusten peitevoiteesta, meikkivoiteesta, irtipuuterista, aurinkopuuterista ja kulmakynästä. Usein sipaisen huulille vain huulirasvan, tai kevuen huulikiillon. Ripsienpidennysten ansiosta, en käytä silmämeikkiä lainkaan, harjaan vain ripset ripsiharjalla. 



Pesen kasvot päivittäin puhdistusaineella, jos iholla on ollut meikkiä käytän myös ripsille tarkoitettua puhdistusainetta. Lisäksi pyyhin ihon kasvovedellä ja kosteutan kosteusvoiteella ja silmänympärysvoiteella. Joskus, kerran tai kahdesti kuussa käytän jotain kasvonaamiota tai kuorintaa.

Päivittäin käytän myös deodoranttia ja usein jotain hajuvettä. Tällä hetkellä lemppari on tuo Lanvinin violetti tuoksu. Yleensä saunan jälkeen kosteutan ihoa myös kosteusvoiteella. Kesäaikaan käytän myös pari kertaa kuukaudessa itseruskettavaa kosteusvoidetta. 



Hiukset pesen pari kertaa viikossa tuolla Bed Hedin shampoolla ja hoidolla, sekä kerran viikossa hopeashampoon ja tuon superkosteuttavan SIMn tehonaamion kanssa. Latvoihin käytän kosteuttavaa öljyä ja ihon kuorin kerran viikkoon kuvan kahvikuorinnalla. Tuo kahvikuorinta on muuten hankittu vuosi sitten I love me -messuilta ja se on ollut ihan tosi riittoisaa! Ja niin herkullinen tuoksultaan. Kerran kuussa pesen hiukset myös syväpuhdistavalla shampoolla, joka mulla on jo pitkään ollut tuo Goldwellin. 

Hiuksissa käytän pääasiassa lämpösuojaa ja Goldwellin just smooth -voidetta, jolla hiukseen tulee kivasti kiiltoa ja pehmeyttä. Viimeistelyyn hiuslakkaa ja hiuspuuteria. Paristi viikoss akäytän kuivasahmpoota ja muita hoitotuotteita tai rakennetta antavia tuotteita tarpeen mukaan. Monet noista ylärivin tuotteista ovat olleet mulla jo pitkään ja käytän niitä ehkä paristi kuussa. 



Kierukan vuoksi menkat ovat loistaneet poissaolollaan jo useamman kuukauden, joten siteet ja tamponit ovat oikeastaan vaan varmuuden vuoksi ja vierasvarana. Kynsilakkoja taas käytän säännöllisen epäsäännöllisesti, kesäaikaan paljon enemmän kuin talvella. 

Meikkejä käytän tosi vähän ja tuo oikeanpuoleinen laatikko onkin täynnä sellaisia meikkejä, joita käytän tosi harvoin, usein vain silloin kun pitää oikein kunnolal laittautua. Tuosta laatikosta löytyykin pääasiassa vain siveltimiä, huulipunia, pohjustustuotteita ja silmämeikin tekoon tarvittavia meikkejä. 

Hiusharjat mulla on vielä lavuaarin alakaapissa ja sieltä löytyy myös suoristusrauta, kiharrin ja hiustenkuivaaja. 

Meillä kaappijako menee aika selvästi niin, että mun tuotteille on selvästi isommat tilat, tosin miehellä ei vaan ole niin paljon omia juttuja, että hän edes tarvitsisi tilaa enempää. Kaapeiss aolisi kyllä vielä tilaa, jos tarve vaatisi.

8 kommenttia:

  1. Itselläni menee huomattavasti vähemmän rahaa itseeni. Mutta se johtuu ihan vain siitä, ettei minulla ole tekoripsä/kynsiä ja hiuksetkin vain leikkautan noin kolme kertaa vuodessa ja viimeksi olen värjännyt ne kohta 7 vuotta sitten.

    En kuitenkaan mitenkään pihistele tai muuta, koska käytän kyllä muita luettelemiasi aineita kasvoille, vartalolle, hiuksille ja kynsille.

    Joten mitäköhän niihin menisi, riippuu kuukaudesta, mutta ehkä 10-40 € kuussa ja lisäksi sitten se kampaaja 40€/3 krt vuodessa.

    VastaaPoista
  2. Mulla on hyvin vähän mitään tuotteita, ja pyrin ne vähäisetkin ostamaan niin, että ne riittää pitkään ja pärjään niillä samoilla. Jos löydän jonkun hyvän, jumitun usein käyttämään sitä samaa. Käytän palashampoota, se kestää mulla lyhythiuksisena noin vuoden/pala ja sillä on hintaa noin 15€. Suihkugeeliä ostan vuodessa ehkä 2-3 kertaa, eli siihen menee sitten noin 20-30€/vuosi. Talvella käytän kasvovoidetta, sitäkin tulee ostettua se yksi tuubi vuodessa, viimeksi taisi maksaa noin 20€ se. Käsirasvalle voisi laskea hintaa ehkä saman verran, niitä saattaa olla useampi pienempi kun osa on kotona ja osa jossain laukun sivutaskussa. Huulirasvoja en ole pitkään aikaan ostanut, niitä on jokaisen talvitakin taskussa kyllä. Lisäksi mulla on pari eri tuoksua, nekin kyllä sitten kestää ja kestää, mutta nuo kaksi tällä hetkellä käytössä olevaa on tuleet yhteensä maksamaan noin 60€. Kesällä sitten vielä aurinkorasvaa (~10€). Muuta en kyllä keksi, hammastahnaa, käsisaippuaa yms. ei tähän varmaan lasketa. :D Hiukset leikkaan itse, en meikkaa, värjää hiuksia tms. Eli mitä tästä nyt sitten tulisi, noin 155€/vuosi = 12,90€/kk. :D Mä siis ostan kaikki tuotteet vegaanisina ja mielellään käytän luonnonkosmetiikkaa enkä tingi laadusta, mutta tuotteita joita käytän on niin vähän, että ei ne sitten hirveästi kuitenkaan kuukausitasolla tule maksamaan vaikka kerralla jokin tuote olisikin vähän kalliimpi.

    VastaaPoista
  3. Mulla menee ehkä noin 10e kk . Ostan kaikki Lidilistä, siellä todella hyviä tuotteita ja halpoja, Ei ole ripsienpidennyksiä eikä olisi kyllä varaakaan niitä huolattakaan joka kuukausi. Hiusten latvat tasaan itse parturisakseilla, Hyvin kelpaa. Ehkäpä noin 100e vuodessa tällä hetkellä.

    VastaaPoista
  4. Täälläkin menee varmaan 10 euroa noin kuukausi. Itse myös suosin lidlin tuotteita, edullisia ja hyviä tuotteita.Olen sieltä ostanut kosteusvoiteen kasvoille ja ihovoiteen. Välillä sipautan bio oilia myös. Käsirasva ja jalkavoide myös käytössä päivittäin. Parturissa käyn about vuoden välein ja siihen menee 25-30 euroa.en ole vuosiin enää värjännyt hiuksia. Ripsi pidennyksiä ei ole, en koe semmosia tarpeelliseksi. Meikkiä käytän vain kun lähden ulos tuulettumaan ja harvemmin käyn missään. Varmaan se 100 euroa riittää täälläkin koko vuodeksi. Eipä omilla tuloilla olisi ehkä enempää rahaa tuhlata.

    VastaaPoista
  5. Täällä taas yks Lidilin tuotteiden fani. Huippuja ovat ja halpoja.

    VastaaPoista
  6. Heip.
    Mulla menee myös tähän kaunistautumiseen todella vähän, allergiat estää niin hiustenvärjäykset kuin meikkaamisenkin ja migreeni puolestaan voi iskeä hajusteista (esim. deot ja pyykinpesuaine). Sainkin ns. vapauttavan lausunnon tästä meikki ja hiushommasta ihotautilääkäriltä joku vuosi sitten. Joskus tekis mieli kyllä olla nätisti laitettu mutta minkäs teet. Netistä tilattuihin allergiatuotteisiin ja ponksupussiin menee rahaa suurin piirtein 20-30e vuodessa, hiukset leikkaan joko itse tai annan kasvaa. En vaan kehtaa lähteä leikkauttaa hiuksia kampaajalle kun kuitenki laitan ne vaan ponnarille. Ei siinä olis mitään järkeä mielestäni. Mutta en tunne oloani ollenkaan surkeaksi, olenhan yleensä arkena valmis lähtöön 2-3 minuutissa. ;-)
    Heitänkin vastakysymyksen, miltä sinusta tuntuisi saada tämä vapauttava lausunto?
    Mukavaa viikkoa, terkuin Sanna.

    VastaaPoista
  7. Ripsihuolto 70€ kuussa
    Hiustenvärjäys ja leikkaus kampaajalla 2-3 kuukauden välein (n. viisi kertaa vuodessa) 125€/kerta
    Yht. 120€/kk
    Tuotteita täydennetään tarpeen mukaan

    VastaaPoista
  8. Kampaajalla käynti (värjäys ja leikkuu) joka toinen kuukausi 50€/kerta. Aiemmin kävin melkein kuukausittain, lyhyt hiusmalli vain vaatii säännöllistä leikkausta ja pitkiä en enää aio kasvattaa, vaikka siinä pitkä penni säästyisikin. Toisaalta muihin vastaaviin verrattuna selviän kyllä todella halvalla käynnistä.
    Meikkejä ostan vain tarpeeseen, eli ripsari ja meikkivoide ehkä kerran vuodessa riittää, yhteensä noin 30€. Lisäksi hiustenhoitoon kuuluvat tuotteet noin 40€ vuodessa.
    Kynsilakkaa käytän kesällä ja hajuvettä säännöllisesti, eipä näistä paljon vuositasolla tule, ehkä 20€.
    Äkkiseltään laskettuna reilu 30€ kuukaudessa, ihan maltillisesti siis kuluu tähän lystiin rahaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!