tiistai 6. elokuuta 2019

KUULUMISET x KUUSI

Mun postaustaukoni venyi viikosta kahteen viikkoon. SItten kolmeen ja lopulta lähes kuukauteen. eikai siihen sen kummempaa syytä ole, ei vaan ole tuntunut siltä, että olisin halunnut istua koneelle. Tai olenhan istunut, mutta mitään valmista en ole sanaut aikaan. Luovuus tuntuu olevan ihan hukassa, eikä sitä voi pakottaa. Tiedän jo monen vuoden kokemuksella, että kirjoitusinto palaa kyllä. SItä ei voi pakottaa, sillä silloin ahdistuu vaan itse. Siksi otinkin lomaa. Ja se oli yllättävän virkistävää. En sano, että nyt olisin täynnä inspiraatiota ja kirjoitusideoita, mutta innostus näppiksen pariin palaamisesta tuli kuitenkin pikkuhiljaa. Mutta mitä meille ja minulle kuuluu? 

1. Isoin syy omalle blogilomalle on varmasti se, ettei viikossa ole tarpeeksi tunteja. Kun käy töissä, vaikkakin vain 30h viikossa, pyörittää kolmen lapsen arkea ja hoitaa kotia, ei omaa vapaa-aikaa ole ihan kauheasti. Ison siivon siitä on vienyt nyt myös urheilu, sillä liikuntakärpänen puraisi mua jälleen ja olen jotenkin tosi innostunut nyt jumpilla ja salilla käymisestä. Muistatte ehkä viime vuoden isoimman projektini, sen 15 kilon pudottamisen, jonka jälkeen aloittaminen oli kovin vaikeaa. Etsin motivaatiota koko talven ja kevään ja vihdoin kesällä sen jälleen löysin. Nyt olen treenannut hyvällä fiiliksellä, en ole käynyt vaa'alla ja yrittänyt syödä fiksusti. Mukava on ollut huomata, että tuloksia saa näinkin ja oma fiilis on tosi hyvä. Tavoitteet siintää taas vahvana mielessä, mutta niistä sitten enemmän myöhemmin.

2. Kesäloma meidän perheellä on ollut tosi rikkonainen. Oltiin yhdessä lomalla silloin toukokuussa kaksi viikkoa ja mieheni lomaili nyt heinäkuussa lasten kanssa yhden pari viikkoisen. Mä itse kävin töissä koko sen ajan, mutta kyllähän se silti pienesti lomalta tuntuu itsestäkin, kun kotityöt ja lapset hoitaa kokonaan toinen aikuinen. Ollaan lomalla oltu tosi paljon kotiseudulla, nautittu kesästä ja auringosta rannalla, maauimalassa ja kotipihassa. Yksi anonyymi multa kysyikin, miksei tarjota lapsille elämyksiä kesällä. Tarjotaanhan me toki, muttei kaikkien elämysten tarvitse maksaa tai suuntautua huvipuistoihin. Meidän tämä kesä menee pienellä budjetilla, jotta ensi kesänä voidaan tehdä taas ulkomaan reissu. Ei ne meidän lapset silti suinkaan tästä kärsi, kyllä hauskoja lomajuttuja on tehty silti.

3. Loman jälkeen alkaa tietysti arki ja meillä se alkoi eilen, kun lapset palasi jälleen päiväkotiin ja mieheni töihin. Isoilla alkoi eskari, tosin virallisesti vasta huomenna, mutta kuitenkin. Mulla oli itsellänikin tosi maanantaifiilis tänään töissä, kun viikonlopun riennot tuntui vieläkin painavan väsymyksenä. Mä vietin työkavereiden kanssa huisin hauskan lauantai-illan ja yön tanssien ja nauraen, ja tulipa jälleen todistettua, ettei se mun duunini turhaan ole Suomen paras työpaikka. Parhaimmat työkeverit mulla ainakin takuulla on! Myöhäänhän siinä meni ja sunnuntaina sen tosiaan huomasi olosta, vaikken oikeastaan podekaan juuri ikinä krapulaa. Nytkin olo taisi johtua enemmän siitä, että unta tuli lopulta hurjat kolme tuntia ja väsymys painoi vielä maanantainakin. Nyt jo onneksi helpottaa, mutta seuraavat iltamenot saavat silti odottaa jokusen kuukauden. 

4. Elämä tuntuu juuri nyt olevan tosi tasapainossa ja tästä olenkin ihan valtavan iloinen juuri nyt. Tuntuu, että ollaan juuri sellaisessa tilanteessa missä pitääkin. Paljon mullistuksia on toki ollut, isoja pieniä ja olen välillä ollut ihan hukassa itseni kanssa. En kai ihan kartalla ole vieläkään, mutta silti mulla on tunne, että asiat on juuri nyt tosi ihanasti. Paljon jänniä juttuja ja ihania kohtaamisia tulee takuulla tuomaan niin syksy kuin tuleva vuosikin, mutta koska kaikki on vasta niin alkutekijöissä, olen ärsyttävä enkä kerro tämän enempää ❤

Instagramissa olenkin jakanut enemmänkin omia fiiliksiä ja tuntoja, ja niitä kannattaakin sieltä lueskella ja seurailla, sillä myös jatkossa päivitän varmasti juttuja sinne aktiivisemmin kuin blogiin. Mulle on tulossa kiireinen syksy ja blogi tulee varmasti olemaan totuttua hiljaisempi. Pari postausta viikkoon uskallan luvata, mutten oikeastaan sen enmpää. Toivon, että sisältö on kuitenkin sitäkin laadukkaampaa ja kiinnostavampaa. Pakko on miettiä myös omia voimavaroja ja jaksamista, sillä ihan kaikkea ei vaan millään ehdi. Instagramissa kannattaakin ottaa mun tili seurantaan @nelliekoo , sillä sinne lupaan sisältöä nyt paljon enemmän. Perjantailta kohokohdissa onkin meidän tosi tavallinen arkipäivä, käy sieltä katsomassa miten se meni.

5. Tuplilla alkoi tosiaan eskari, mistä olen ihan tosi ihmeissäni, miten he ovatkaan jo niin isoja? Tuntuu, kuin he olisivat kasvaneet isoiksi ihan hetkessä ja varsinkin kesän aikana on otettu hurjasti kehitysaskelia monellakin saralla. Paljon enemmänkin olisi heistä kiva kertoa, mutta koska pojat ovat jo niin isoja, jää heidän kuulumiset väkisinkin koko ajan enemmän ja enemmän blogin ulkopuolelle. Luulen, että blogi tulee jatkossa painottumaan enemmän yleisesti vanhemmuuteen kuin lapsiin.

6. Kuopuksella taas on tällä hetkellä _todella_ voimakas MINÄ ITSE -vaihe ja hän todellakin koettelee nyt hermoja. Myös hän on kasvanut ja kehittynyt kesällä valtavasti ja on mahdottoman omatoiminen ja tehokas. Kaikkeen on mielipide, se on useimmiten ei tai minä itse. Hän puhuu jo hirveästi ja on valtavan iloinen lapsi valtaosan aikaa. Hän todellakin pitää puolensa, välillä vähän liiankin kovakouraisesti ja tuplat ovat helisemässä hänen kanssaan. Hän on melkein päiväkuiva, jätti tutin ja nokkamukit pois ja on muutenkin niin isoa että. Missä on mun vauvani? 

Siinä nyt jokunen meidän kuulumisista, olisi niin paljon enemmänkin kerrottavaa, mutta lopetan nyt tähän ja palaan sitten muihin aiheisiin parin päivän päästä. Olette kovasti toivoneet juttuja rahasta a parisuhteesta, niitä onkin molempia tulossa, kunhan keksin vaan hyvän kulman molempiin. ONko niihin jotain toiveita tai ideoita? 

4 kommenttia:

 1. Ettei vaan lisää lapsia olis tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, mikä onkin tosi ihanaa <3 mutta ei meille, meidän lapsiluku on jo täynnä :)

   Poista
 2. Kiva lukea kuulumisia :) Jään odottamaan uutisia tulevasta. Mihin haaveilet ensi vuoden reissun suuntautuvan?

  VastaaPoista
 3. Isojen poikien vaatekaapit kiinnostavat :) eli millaista vaatetta, tämmönen kevyt hömppäaihe arjen keskelle :) itsekin paljon kirppistelen niin kiva nähdä mitä muut Bongailleet :)
  T. Sanniska /äiti kolmelle

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!