sunnuntai 22. syyskuuta 2019

LIIKKUmisen iloa uudella kuntosalilla

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä KUNTOKESKUS LIIKUN ja Indieplacen kanssa. 

Niin paljon kuin rakastankin liikkua, juosta, lenkkeillä, joogata ja nostaa painoja Bodypumpissa, on kuntosalilla käyminen ollut mulle aina jotenkin todella vaikeaa. Ongelma ei ole oikeastaan siinä, että en tietäisi mitä siellä tehdään, tai kuinka käyttää laitteita. Ne on kyllä tuttuja. Haasteet ovat siinä, etten saa salilla itsestäni riittävästi irti. Lopetan sarjat aivan liian ajoissa, jos tuntuu vähän ikävältä tai rankalta ja lusmuilen helposti aivan liian kevyiden painojen kanssa. Mä todellakin tarvitsen sen ruoskan heiluttajan sanomaan mulle, että viisi kiloa lisää painoja tankoon ja vielä viisi lisätoistoa. Jaksatpas, ja vielä yksi. Mä itse olen aivan liian mukavuudenhaluinen, että saisin muuten salilla oikeasti tehtyä kunnon treenin.

Voi siis sanoa, että mun ongelma ratkaistiin vähän yllättäin. Pääsin mukaan Indieplacen ja Kuntokeskus Liikun kampanjaan, ja muhun otti yhteyttä taitava Personal Trainer Emmi. Hänen kanssaan vedetään treenit ja suunnitellaan mulle sellainen ohjelma, etten voi kuin innostua taas salitreenaamisesta. 

Liikku-kuntosali on ollut mun kotikaupungissani Lahdessa jo jonkin aikaa, mutta nyt syksyllä avattiin toinen sali isoihin ja valoisiin tiloihin Hennalaan. Kuntosaleista tulee helposti se fiilis, että ne ovat vähän pimeitä ja kolkkoja, sijaitsevat kellareissa ja ja ovat täynnä rautaa. Ihan eri fiilis tuli kun astui Liikun uusiin tiloihin, siellä nimittäin huonekorkeus jo tekee sen, että on todellakin tilaa hengittää. Kuntosali on yhtä valtavan isoa tilaa, mutta koska laitteiden sijoitteluun on oikeasti kiinnitetty huomiota, ei siellä silti tunnu, että olisi kaikkien keskellä. Alueet on jaettu kivasti teemojen mukaan, vapaiden painojen alueeseen, toiminnalliseen alueeseen, lämmittelyalueeseen ja tavalliseen laitealueeseen. Vaikka ihmisiä usein onkin paljon, ei mulle ole kertaakaan tullut fiilis, että salilla olisi täyttä. Ja mikä erityisesti ansaitsee ison peukun, ilmanlaatuun on kiinnitetty erityistä huomiota

En nyt voi vielä kovin isosti hehkuttaa, että olisin kovin isosti hurahtanut kuntosalitreenaamiseen, olen nimittäin nyt parin viikon aikana käynyt salilla kolmesti. Uskon kuitenkin vahvasti, että se mun ja PT:n treenikerta innostaa mua enemmän, olen nimittäin toivonut kunnon pepputreeniä. Pienellä pelolla tosin tätäkin odotan, sillä niin paljon kuin rakastankin jalkatreeniä, on sen jälkeinen päivä aina aika hurja. Onneksi meillä ei kotona ole montaa rappusta, ja töissäkin työtuolin saa säädettyä niin, että voi istuutua mahdollisimman pienellä liikkeellä. Mutta no pain no gain, vai mitä? Paras pepputreeni on nimittäin se, mikä todellakin tuntuu seuraavana päivänä pakarassa!

Tän kampanjan myötä pääsen treenaamaan Hennalan Liikku-salilla vuoden loppuun saakka ja toivon tosiaan, että saan treenikärpäsen pureman. Syksy on nimittäin mulle juuri sitä aikaa, kun motivoituminen jumppaan tai lenkille on tosi vaikeaa. Vähän tätä laiskuutta on tosin auttanut se, että mulla on ollut loppukesän ja syksyn ihanin treenikaveri, joka repii salille silloinkin, kun itse ei jaksaisi. Treenikaverin kanssa treenaaminenkin jotenkin sujuu paremmin, ja jopa mun tulee kyykättyä vielä sen yhden kerran, vaikka tuntuu ettei enää jaksaisikaan.


Liikku-kuntosali sijiatsee mulle vielä erityisen kätevällä paikalla, meiltä kotoa ajaa siihen nopeasti ja pääsen sieltä myös töihin helposti. Ja yksi juttu mua erityisesti ilahduttaa, nimittäin iso ja ILMAINEN parkkipaikka, mikä ei muuten tosiaan ole itseisarvo Lahden kuntosaleilla. Lapsiparkkiin tottuneena, se oli ehkä ainoa asia jota jäin salilla kaipaamaan. Mutta toisaalta, ompahan ainakin hyvä syy lähteä ihan itsekseen salille ja ottaa kunnolla omaa aikaa.

Liikulle pääsee muuten tutustumaan ilmaiseksi ma-ke 16-19, eli jos etsit uutta salia itsellesi, käy ihmeessä kurkkaamassa paikka. Salilla on silloin aina valmentaja paikalla, ja häneltä voi kysellä mitä vaan treeniin liittyvää ihmetyksen aihetta.

Mulla on motivaatio nyt aika kova, ja uskon että parin kuukauden päästä tuloksiakin alkaa näkyä. Palataan niihin silloin, ehkä myös sellaisiin ennen-jälkeen kuviin, joita katsottiin muistaakseni viimeksi vuosi sitten. Parin kuukauden päästä voidaan vielkaista myös vähän sitä, millainen se mun lempparitreeni oikein on! Palataan siis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!