torstai 17. tammikuuta 2019

Valkoinen Söderhamn-sohva olohuoneessa

Mä haaveilin vaaleasta sohvasta niin pitkään kuin muistan. Tiesin tosin senkin, ettei valkoinen väri lapsiperheessä ole ehkä helpoimmasta päästä. Hankittiin valkoinen divaani puolitoista vuotta sitten testiin, josko se pysyisi meillä puhtaana. Varotoimena valittiin sellainen divaani, jonka päälliset saisi irti ja pestyä pesukoneessa.

Kokemukset tuosta meidän Söderhamn-divaanista oli sen verran hyvät, että ostettiin meille uusi sohva viime syksynä. Nyt sohva on ollut pari kuukautta käytössä, ja on aika käydä läpi vähän fiiliksiä. Mitä tykätään sohvasta ja miten se on lapsiperheessä toiminut.


Mun on pakko sanoa, että siinä missä tykkään tuosta sohvasta, on se myös aika haastava valinta. Nytkun sohvalla tulee istuttua paljon enemmän kuin aikanaan vaan divaanilla, olen huomannut sen, että sohva on aika kova. Se ei tosiaan ole mikään upottava laiskanlinna, vaan enemmän sellainen ryhdikäs seurustelusohva. Kyllähän siinä löhöilläkin pystyy tyynyjen avustamana, mutta ei se nyt varsinaisesti ole sitä varten tehty.

Istuintyynyjen ohuuden lisäksi, ne myös valuvat herkästi. Tyynyt ovat istuimissa kiinni vetoketjuin, joten ei ne paljoa valu, mutta juuri sen verran, että niitä pitää säännöllisesti kohennella. Tyynyjä pitää myös säännöllisesti pöyhiä, sillä selkänojatyynyt ovat sen verran pehmeät, että menettävät muotonsa helposti.

Yksi asia tässä sohvass amua kuitenkin häiritsee eniten ja se on selkätyynyjen väliin jäävät kolot. Se ei istumista haittaa, sillä kolo on sen verran pieni, mutta silmää se on alkanut vähän häiritä. Sohva on meillä yhdistettu kolmen istuttavasta palasta ja divaanista ja on näin kolmisen metriä pitkä. Ilman käsinojia se on aika minimi koko sohvalle, eikä tämä sohva toimi millään ilman divaania tai muuta lisäosaa.


Vaikka tässä tulikin paljon huonoja puolia, tykkään sohvasta myös yhtä monesta syystä. Väri on meille ihan täydellinen ja sohvan muotoilu jotenkin ihanan ilmava ja kevyt. Kokonsa puolesta se on myös juuri täydellinen meidän olkkariin. Ja kätevää on toki myös tuo, että kangassetteja saa ostettua tosi edullisesti uusia. Tuo on takuulla etu siinä vaiheessa, jos kankaille tapahtuu jotain peruuttamatonta. 

Moni on kysellyt, että suosittelisinko sohvaa ja vastaus onkin että ehdottomasti. Miettisin kuitenkin tarkoin, että kaipaako sohvasta enemmän pehmeyttä ja sellaista rentoa istumista,  vai ryhdikkäämpää otetta, Söderhamn on nimittäin juurikin sellaiseen ryhdikkäämpään menoon. 

Tekstiilit on pysyneet meillä tosi hyvässä kunnossa ja kaikki tahrat lähteneet hyvin, kun on poistettu ne samantien. Suoja-ainetta ei olla vieläkään suihkutettu, mutta ei sohva sitä tunnu kaipaavankaan. Kovasti tykkään myös siitä, että sohvan alta pystyy nyt imuroimaan. Se on tosi iso etu varsinkin lapsiperheessä!

12 kommenttia:

 1. Kiva lukea sun kommentit. Ne kyllä tavallaan yllättivät, kun monet kehuu tätä juuri löhöilysohvana. Mukava kuulla, että sopiikin ryhdikkääseen menoon paremmin. Mukavaa viikonlopun alkua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Luulen et se riippuu niin mihin tottuu. Meidän edellinen sohva oli tositosi muhkea joten siihen tulee väkisinkin verrattua. Jos olisi ollut ryhdikkäämpi sohva aiemmin, tuntuisi tää varmasti enempi löhösohva lta!

   Poista
 2. Kiitos kommenteistasi ja kokemuksista sohvan suhteen. Olen kuullut sohvasta paljon kehuja ja pidän itsekin muodosta. Mutta, täytyykin miettiä, onko tämä sohva sittenkään meille se oikea. En nimittäin halua sohvaa jossa istuintyynyjä tulee asettaa paikoilleen.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi asettelu on kyllä ikävä. Toki siellä on vetoketjut jotka pitää ne paikallaan, ettei montaa senttiä valu. Mutta sen verran että ainakin omaa silmää häiritsee ja on oiottava.

   Poista
 3. Moikku! Todella kaunis sohva ja sisustus noin muutenkin!
  Onko teillä aina näin kuvauksellista lasten kanssa:D

  yst. Pinja Mitrovitch // www.pinaycoco.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei oo, vähintään tyynyt on aina ihan miten sattuu tai lattialla imuri ja valikoima leluja. Mitään kaaosta meillä harvoin on, mutta tietty nää kuvat on siivouksen perään otettu :)

   Poista
 4. Kiva sohva...onko teillä aina noin siistiä? Itse pidän siitä että sohvassa on se nurkka johon käpertyä ja myös käsinojat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkkarissa monesti on ihan siistiä, vaikka toki kuvat on napattu heti siivouksen jälkeen :)

   Meillä ei ole koskaan ollut sellasta sohvaa missä olisi nurkka, niin ei ehkä osata siksi kaivata :D

   Poista
 5. Siistin näköistä teillä. Sohvaostoksille joutuisi lähtemään lähipäivinä ja törmäsin tähän sivuun.

  VastaaPoista
 6. Miten mahdutte kaikki tuohon sohvaan kun jos siinä löhöillään ja ollaan kuka mitenkin päin ja silleen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukavasti, onhan toi kuitenkin 3m leveä. Ei meidän edellinenkään sen leveämpi ollut :)

   Yleensä pötkötellään miehen kanssa tossa divaaniosassa ja lapset istuu lattialla. Ne harvoin istuu sohvalla 😁

   Poista

Kiitos kommentistasi!