keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Työaamuna

Takana on jo kolme viikkoa töitä ja aamuna töissäkäyvänä äitinä. Mikä sitten on muuttunut verrattuna töissä käyntiin ilman lapsia?

Herätyskelloa ei tarvita. Meidän pienet ihmisherätyskellot pitävät huolen siitä, ettei äoti varmasti nuku pommiin! Pojat ja varsinkin Rasmus, huutelevat jo hyvissä ajoin ennen kuutta sängystään, että nyt pitäisi hereillä.  Torkuttamisesta sängyssä ei tule mitään, kun poikien jaloissa pitää roikkua ja silmäkovana vahtia, etteivät ne putoa sängystä.. helpompi siis vaan nousta ylös ja päästää pojat leikkimääm olohuoneeseen.

Laittautumisesta vessassa ei tule mitään, ellei ovi ole kiinni. Muuten kaksi uteliasta pikkumiestä repii suoristusraudan johtoa tai syö vessaharjaa.

Aamupalan syönnistäkään ei kotona tule mitään, sillä kaksi herlkusuuta kerjää leipää tai rahkaa itselleen. Homma toimii jos pojille antaa maistiaisia pöydälle tai Henkka syöttää puuron samalla.Töihin lähtiessa saa olla varovainen,  etyei itsekin ole yltäpäältä puurossa. Rakkauttaan näyttävät pikkupojat kun eivät ole mitään siisteimpiä syöjiä! Äidin hiuksia revitään ja kasvoista kuolataan märiksi. Heippojen jälkeen pitää vielä siistiytyä uusiksi.

Palavereihin lähtee helposti kynän sijasta tutti ja kalenterin sijasta vaippoja. Taidan olla vielä siinä kotiäitimoodissa, enkä oikein osaa pakata itselleni tarpeellisia juttuja mukaan! Onneksi sosepurkkikin hätätapauksessa menee välipalana ja kosteuspyyhkeet nenäliinana.Enimmäkseen olen päässyt aika hyvin kiinni töissäkäyntiin ja siihen, etten enää niin paljon huolehdikaan kotitöistä. Kotona on ihana keskittyä vain poikien kanssa olemiseen eikä lattialla oleviin leivänmuruihin tai tiskipöydän kasvavaan tiskivuoreen! Pojat on yhtä vaikea jättää joka aamu, mutta toisaalta taas nautin laittautumisesta! Omakin olo on pirteämpi, kun hiukset on ojennuksessa ja naama meikissä! Pakko myöntää, että vaihtelu on ihanaa!  Toisaalta taas odotan innolla sitä syksyllä koittavaa kotiäitiarkea!! Nyt nautitaan tästä elämänvaiheesta!Vielä kun muistaisi, jaksaisi, ehtisi ja viitsisi panostaa itseen sen verran, että kävisi kampaajalla.. koittakaa ignorata mun hiukset!!!

ihanaa päivää teille kaikille ihanille!! ♡♡

18 kommenttia:

 1. Off topic, mutta ihanan väriset silmät sulla!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Mä oon luovuttanut jo kauan sitten, annan neidin repiä roskiksesta papereita vessan lattialle sillä aikaa kun laittaudun :D

  VastaaPoista
 3. Joo onhan ne aamut "vähä" erilaisia..itse vielä hoitovapaalla,mutta kauhistuttaa jo ajatuskin että aamusin pitäs ehtiä vielä lapsetkin pukea ja laittaa hoitoon! Mä oon muutenkin sellanen et kaikki aina viimetipassa..ilmeisesti ihan elämäntapa.
  Teilläpä noustaan aikasin. Täällä aletaan pyöriä sängyssä joskus 8 ja toisinaan jopa 9. Mut menee nukkuumaan tosin vasta 22..riippuen toki päivästä. Ootteko te itse aamuvirkkuja? Meillä ei oo kumpikaan ja tuntuu että samanlaisia on lapsetkin, kun illasta leikkisivät vaikka kuinka myöhään ja virtaa riittää. Aamut sitten pötkötellään pitkään vielä sohvallakin. Oikestaan vasta kun lähetään ulos niin kaikki herää kunnolla =D

  Anjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mun ei onneksi tarvi laittaa poikia hoitokuntoon.. Saattaisi jäädä oma aamupala helposti silloin syömättä..

   Joo noi on kunnon aamuvirkkuja! Joskus pienempänä nukkuivat ysiin, mut nyt varmaan puolivuotiaasta on heränneet kuudelta.. :/ Mut kyllä ne menee nukkumaankin jo seittemän jälkeen :)

   Ois kyllä ihana nukkua joskus aamulla pitkään!

   Poista
 4. Mä en tiedä mitä sä teet työksesi, mutta miten hyvin sä sait itse töistä taas kiinni? Mua jännittää ihan hirveästi miten mä muka osaan enää mitään kun elokuussa palaan työmaalle.
  Pystytkö sä keskittymään pelkästään duuniin vai mietitkö päivän aikana paljon poikia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvin, aluksi tuntui ettei aivot toimi, mutta aika nopeasti se meni ohi! Jos on kiirettä, ei ehdi miettiä kotijuttuja poikia, joten ei kauhea ikävä edes tule, tietokoneen taustakuvana on poikien kuva, mutta kun ohjelmat on auki ei sitäkään näe. Sitten jos on rauhallista, tulee poikiakin kova ikävä! Työmatkoilla tulee helposti huristeltua ylinopeutta kun haluaa päästä äkkiä kotiin! <3

   Poista
 5. repesin tolle syövät vessaharjaa =DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, no sitä ne tekee! :D eikä mitään vartta vaan sitä harjaa.. yöööök!

   Poista
 6. Erilaiset vaiheet elämässä tuovat arkeen piristystä. :) Itse palasin erittäin mielelläni töihin viime heinäkuussa ja jopa hieman haikein mielin jään kotiin toiselle äitiyslomalle reilun kuukauden kuluttua.

  VastaaPoista
 7. wautsi, hyvältä näytät ja ihanaa että tuntuukin hyvältä! Se on niin totta että pitäisi aina nauttia nykyhetkestä. Mukavaa viikon jatkoa ja kiva kun ehdit kirjoitella!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että nautit! Varmasti tuo vaihtelu tekee hyvää. Ihania on myös nuo pikku kömmähdykset, mutta ne varmaan sallittakoon pienten poikien äidille. Tuo puuron syöttäminen on kyllä taitolaji, harvoin selviää ilman sotkua... :D

  VastaaPoista
 9. Hyvälle näyttää. Mitäs haluaisit tukalle tehdä? Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiedä.. ainakin värjätä tyvikasvun pois! :D Kiitti Raila! Olipa kiva haaste! Teen sen mahdollisimman pian! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!