perjantai 22. marraskuuta 2013

Korvatulehdus

Rasmuksella on ollut flunssaa, yskää ja nuhaa jo reilun viikon verran. Missään vaiheessa ei ole kuitenkaan kuume noussut.

Koko eilisen päivän Rasmus oli tosi itkuinen ja väsynyt. Unta kesti aina 30-45min, jonka jälkeen heräsi itkien. Ja sitten kelpasikin vaan syli, johon nukahti. Lämpökin nousi, mutta pysytteli koko päivän alle 38 asteessa. Mietin, että oonko taas ylihuolehtiva äiti, jos soitan Rasmukselle lääkärinajan. Tuleva viikonloppu ja Rasmuksen väsynyt olemus sai kuitenkin soittamaan ITE:lle.

Aika saatiin parin tunnin päähän korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille. Sille samalle, jolla on ennenkin käyty. En halua edes miettiä miten kiven takana lääkäriaika olisi taas ollut jos olisin yrittänyt terveyskeskuksesta. Todennäköisesti aikoja eiliselle ei olisi saanut tai meidän olisi ohjattu päivystykseen jonottamaan.Nyt ajettiin auto ostoskeskuksen autotalliin, noustiin hissillä lääkärikeskuksen odotusaulaan, ilmottauduttiin kelakortilla ja istuttiin odottamaan. Odotettiin viisiminuuttia ja päästiin sisään. Lääkäri katsoi kurkun ja korvat. Vasemmassa korvassa oli iso antibiootteja vaativa tulehdus. Lääkäri kurkkasi vielä Kasperinkin korvat, ettei jouduttaisi tulemaan seuraavana päivänä uudestaan. Siellä kaikki oli kuitenkin kunnossa. Resepti ja lasku käteen ja apteekin kautta kotiin. Koko reissuun kului aikaa tunti. Rahaa meni 90e, mutta kummasti mieltä lämmittää, kun senkin voi ohjata Tapiolan maksettavaksi. Rahat on tilillä parissa päivässä. Ihanan helppoa ja nopeaa. Kontrolliaikakin saatiin joulukuun puoleenväliin :)

Eli jälleen, voin vain suositella vauvavakuutuksen hankkimista! Jo syntyneelle vauvallehan sen voi ottaa jo 2kk iästä alkaen. Syntymättömälle sen voi ottaa jo raskausaikana. Maksaa paljon, mutta kyllä se vaan palkitsee, kun pääsee erikoislääkärille jonottamatta.

Rasmus sai toisen satsin lääketta aamulla, ja on jo paljon paremmassa kunnossa. Vielä vaan aika uninen. Aamu-unet on venyneet jo kahteen ja puoleen tuntiin. Yökin meni onneksi aika hyvin, kiitos kipulääkkeen ja puuduttavien korvatippojen :)

Me jatketaan täällä parantelua, kivaa viikonloppua kaikille! <3

26 kommenttia:

 1. Voi inhottavaa:(
  pikaista paranemista :)

  Me käydään aina itellä Terävän Markulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emmi!

   Me käydään sillä Smirnoffilla :D

   Poista
  2. EIKÄ!! Siis Smirnof on meidänkin ukkojen oma lääkäri :D Ollaan käyty hänellä Niin paljon. Heh :) Ja just viimeksi ei hänelle päästy, kun ei ollut töissä. Kontrolliin pitäs aika varata Kaapolle. On itseasiassa jo 4viikkoa tulehduksesta.. Hups..

   Poista
  3. Hahaa, pieni maailma! ;) Mulla oli ekalla kerralla vähän ennakkoluuloja, kokemukset ulkomaalaistaustaisista tk-lääkäreistä oli vähän huonoja, mutta nyt en vaihtaisi Smirnoffista pois! Ottaa niin ihanasti kontaktin lapseen, eikä niinkään vanhempaan :) Tykkään!

   Poista
 2. Paranemisia sinne! Kyllä vain omaan intuitioon kannattaa luottaa, jos tuntuu ettei lapsella ole kaikki kunnossa..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mari! Niin pitää, välillä se vaan vaatii vielä opettelua :D

   Poista
 3. Oon miettinyt tota vauvavakuutusta ja päätynyt myös siihen, että se olisi hyvä olla meilläkin. Osaatko sanoa paljon vakuutus tulisi maksamaan? :) Paranemisia Rasmukselle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Tapiolassa ja sitä voin kyllä suositella kattavuuden ja vakuutusehtojen kannalta! Muistaakseni se oli reilu 300e per poika plus sitte vuosittainen omavastuuosuus 100e. Kun lapsi kasvaa niin vakuutusmaksukin pienenee :)

   Poista
 4. Paranemisia! Meillä kans Tapiolassa molemmilla lapsivakuutukset. Viimeks oli kiva kun päästiin yölläkin suoraan yksityiselle päivystykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malla! Tapiola on kyllä ollut meidänkin mieleen. Toi ois kyllä hyvä, että yölläkin pääsis. Meillä ei täällä ole yksityistä yö- tai sunnuntai päivystystä :/

   Poista
 5. Täällä myös pojalla 8,5kk korvatulehduskierre. Jo toinen antibioottikierros menossa. Seuraavaksi putket, jos ei tällä lähde. Ollaan oltu niin huono-onnisia, että äiti-poika tartutetaan toinen toisiamme aina antibioottien loputtua.
  Kun antibioottikuuri loppuu, niin olkaa erityisen huolellisia käsihygieniasta! Pienellä kun ei ole mitään vastustuskykyä kuurin loputtua, niin helposti saa uuden flunssan. (Näin siis meillä tämä kierre syntynyt). Noh, vaikeahan se on olla pusuttelematta omaa pientä..
  H&S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääkin kiinnittää erityishuomiota tuohon käsihygieniaan! Joo, pussailun vastustaminen on kyllä hankalaa! :D

   Poista
 6. Oon ihan samaa mieltä tuosta vakuutuksesta! Meillä tyttöjen vakuutukset on Pohjolasta, tokihan ne maksaa mutta oon nyt jo saanut hakea sieltä tyttöjen vastasyntyneiden osaston maksut ja keskolamaksut. Sekä mun oman osastomaksun parilta päivältä, kun tuli se raskausmyrkytys! Mulle tuli vaan yllärinä, että läheskään kaikki mono-di odottajat ei oo saanu vauva-vakuutuksia.. Joku ei esimerkiksi oo saanut sitä Pohjolasta. Meille ei edes puhuttu sellaisesta vaihtoehdosta, että ei oltais oikeutettuja niitä vakuutuksia saamaan tuon mono-di raskaustyypin takia o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Ihana, että saitte Rasmukselle kunnon kuurin ja poika pääsee paranemaan <3

   Poista
  2. Tämä tuli itsellekin vastaan kun vakuutusyhtiöitä vertailin, joidenkin sivulla sanottiin suoraan että jos on yhteinen istukka vakuutusta ei tipu. Toiset taas ei puhu mitään, toivottavasti ei sitten tule bumerangina takaisin.

   Poista
  3. Joo, itse en edes sen kummemmin vertaillut muiden yhtiöiden vakuutuksia.. Kun lainat sun muut on meillä osuuspankissa ja vakuutukset pohjolassa oli itsestään selyys ottaa myös tyttöjen vakuutukset sieltä :) Ihmettelen kyllä vieläkin, että miten sama vakuutusyhtiö voi evätä toisen mono-di odottajan vakuutushakemuksen ja toisella hyväksyä?

   Poista
  4. Joo huomasin kans saman kun vertailtiin. Mutta varmaan noissa kaksosraskauksissa kaikissa on se, että ne kattoo vähän tilnateen mukaan. Mulla ne ainakin pyysi potilastiedot äitipolilta ja sitten teki vasta päätöksen vakuutuksen myöntämisestä. Et kai jos rakenneultrassa havaitaan jotain poikkeavuutta sikiöissä tai heikentyneitä virtauksia napanuorassa tai istukassa niin voi olla etteivät myönnä :/

   Mutta toivotaan Jenni, että teillä hyväksytään ja saatte vakuutuksen!

   Mä vertailin aika paljonkin, tosin Pohjolan kohdalla oli se, että vertailin sitä vanhaa vakuutusversiota kun nehän uudistui tammikuussa, ja siinä oli jotenkin tosi oudosti se korvausten hakeminen, niin hylättiin sit se. Ja sitte niihin ei kuulunu lääkärinmääräämät rasvat ja voiteet, ja kun poikien isillä on ollut iho-ongelmia pienenä niin päädyttiin Tapiolaan, kun siellä tuntui menevän kaikki muu paitsi ruoka-aineet :)

   Poista
  5. Meille kaupiteltiin Pohjolasta vielä toukokuussa eri versiota ja sitten kesäkuussa tuli uudet vakuutukset myyntii, joka oli pakettina samanikäinen ku se vanha olis ollu mutta paljon kattavampi :) Eli ilmeisesti ne on uudistaneet sitä vielä toisen kerran tän vuoden puolella! Pohjolasta saa nyt mm.. erikoismaidotkin vakuutukseen, mikäli tulee allergioita!

   Poista
  6. Joo se voi olla. Mun mielestä kilpailutin tammikuussa noi meidän. Toi on kyllä hyvä! Aika moni cvauva kuitenki tarvii jotain erikoismaitovalmisteita.. Saitteko sen sakeuttajan laitettua vakuutukseen?

   Poista
 7. Äh korvatulehdukset on kurjia! Onneks ei oo meille vielä eksyny. Ainut et meille ilmesty ihoinfektio johon saatiin antibiootti kuuri ja kiitos vakuutusten saadaan rahat takaisin sieltä :) paranemisia sinne pikkuselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mulla kans oli pienenä tosi usein :/
   Kyllä näissä tilanteissa on vaan niin iloinen noista vakuutuksista! :)

   Poista
 8. Pikaista paranemista pikkuisella, ja toivotaan että toinen säästyy samalta! Täällä olen itse juuri tuskastellut noiden vakuutusten kanssa, mistä sitä ottaisi ja voi kamala kun ne on kalliita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Toivotaan tosiaan!
   Joo, ne todellakin on aika suo! Kannattaa valita tarkkaan, kun esim. nyt kun Rasmuksella on noita hengitystieinfektioita ollut pari, ja jos vaihdettaisiin vakuutusyhtiötä, noi rajattaisiin seuraavan vakuutuksen ulkopuolelle! Eli eipä taideta vaihtaa :D

   Ja hinnat on kyllä aika kovat, mut ainakin nyt kun on ollut pari kertaa käyttöä niille, oon ihan iloinen että otettiin. Yksityiselle saa lääkärinajan kuitenkin aika paljon helpommin kuin kunnalliselle :) Ja pääsee erikoislääkärille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!