perjantai 28. maaliskuuta 2014

Vauvavakuutukset

Tätä aihetta on tullut sivuttua jo useaan otteeseen, mutta nyt ajattelin paneutua tähän kunnolla. Ajankohta on vieläpä mitä parhain, ollaan viimeisen viikon sisällä käytetty yksityislääkäripalveluita kolme kertaa.. Korvatulehduskierteessä taidetaan siis olla..

Mulle oli aika selviö jo raskausaikana, että syntymättömän lapsen vakuutus tullaan ottamaan. Suurin syy oli se, että kun vakuutuksen ottaa jo raskausaikana, korvaa se myös jo raskausaikana syntyneet sairaudet/vauriot. Mikäli vakuutuksen ottaa vasta synnyttyä, on se mahdollista saada aikaisintaan lapsen ollessa 2kk. Silloin on voinut jo puhjeta esim. refluksi tai atooppinen ihottuma. Muita etuja ei koettu ennen synnytystä otettavasta vakuutuksesta olevan. Suurinosa sairauksista oli rajattu vakuutuksien ulkopuolelle eikä korvaus kuolleesta lapsesta tuntunut oleelliselta. Mitä sillä tekisi?

Kun kuultiin kaksosraskaudesta, vakuutuksen ottaminen jo raskausaikana tuli meille ehdottomaksi. Kaksoset kuitenkin useimmiten syntyvät ennenaikaisina, joten vakuutuksella saataisin kaikki keskosuudesta aiheutuvat kulutkin vakuutuksen alle. Mä olen itse korvakierrelapsi ja Henkalla on vaikea ruoka-aineallergiatausta sekä atooppinen/kuiva iho ollut lapsena. Eli geenienkin mukaan olisi mahdollista, että lääkärikäynneille tulee tarvetta.

Me kilpailutettiin vakuutuksen Pohjolassa, Fenniassa, Lähi-Tapiolassa ja IF:llä. Lähes kaikki yhtiöt vaativat myös muita vakuutuksia siirrettäväksi yhtiöönsä, jotta vakuutus olisi mahdollinen tai ainakin halvempi. Kallein vakuutus oli Fenniassa ja halvin Ifissä. 

Vakuutus- ja korvausehdot olivatkin sitten ihan mahdoton suo ja viidakko.. Vaikka niitä jankkasi myyjien kanssa edestakaisin, aina löytyi jotain uutta, jota vakuutus ei korvannut tai porsaanreikiä, joista ei mainittu. 

Pohjola tippui pois, sillä se ei korvaa lääkärin määräämiä voiteita. Henkan atoopikkotaustalla, ei voitu ottaa sitä riskiä, että vakuutus ei korvaisikaan sitä isointa kuluerää.

Fennia putosi pois paitsi hinnan, myös huonon kotivakuutustarjouksen vuoksi. Fennialla oli myös sairauskohtainen omavastuu, joka me koettiin huonoksi. Mielummin maksettaisiin omavastuu kerran vuosittain.

Ifillä vakuutus oli halvin, mutta joka käyntikerrasta olisi pitänyt maksaa 10% maksu. Se tarkoittaisi joka lääkärikäynnillä n. 8e:n omavastuuta, joten turhia käyntejä ei saisi tulla. Kolme käyntiä kuukaudessa merkitsisi lähes kolmensadan omavastuuta. 

Meille paras oli Tapiola. Kotivakuutus olisi siirtynyt sinne joka tapauksessa parhaan tarjouksen vuoksi, ja 100e:n vuosittainen omavastuu tuntui kohtuulliselta. 300e/v maksava vakuutus oli myös halvimmasta päästä. Vakuutus kattaa kaikki lääkärin määräämät lääkkeet ja tekemät toimenpiteet. Korvauksia voi hakea sähköisesti, joten ne ovat tilillä muutamassa päivässä.

Vakuutus myönnettiin meille melko helposti. Vakuutusyhtiö odotti rakenneultran epikriisejä, mutta koska niissä ei ollut mitään huomautettavaa ja raskaus muutenkin oli edennyt hyvin, vakuutus myönnettiin. Ja hyvä että myönnettiin. Käytettiin poikia kuukauden iässä lääkärissä tukkoisuuden vuoksi, jonka seurauksena vakuutusyhtiöt olisivat rajanneet hengitystieinfektiot 2kk iässä otettavan vakuutuksen ulkopuolelle. Tarkoittaa korvatulehduksia, joiden takia nyt ollaan ravattu lääkärissä.

Vakuutukset ovat olleet pojille nyt 9 kuukautta, ja ollaan maksettu niistä 800e. Lääkärissä on käyty yhteensä 25 kertaa ja lääkärinmääräämiin lääkkeisiin on kulunut 150e. Eli mun matikkapäällä ollaan plussan puolella, vaikka vuodesta on vielä kolme kuukautta jäljellä. Yksi lääkärikäynti maksaa n. 80e ja pullo antibiootteja n. 10e. Kipulääkepullo n. 8e ja babyhaler 30e. 
Ilman vakuutusta me olisi maksettu poikien lääkäri- ja lääkemaksuja 2150e.

Flunssaiset pojat lääkärikäynnillä.


Tottakai ilman vakuutusta voi mennä terveyskeskukseen ja saada sieltä hoidon alle 18vuotiaalle ilmaiseksi ja maksaa itse vaan reseptilääkkeet. Mutta. Meidän terveyskeskuksessa on se tilanne, että aikoja lääkärille ei ole. Tai jos on, niin niitä ei tunnu saavan. Aina ohjataan päivystykseen, joka sitten tarkoittaa 30e poliklinikkamaksua myös niiltä alle 18 vuotiailta. Polikäynti tarkoittaa sitten sitä, että ensin selität arvioivalle sairaanhoitajalle ongelman, ja hän päättää tarvitseeko lääkäriä tavata. Jos pääset lääkärille istut odotusaulaan odottamaan x-ajaksi. Lapset onneksi laitetaan etusijalle, mutta koska päivystyksessä lääkärille pääsee kiireellisyyden perusteella, saattaa odotustilassa joutua istumaan tunteja. Sitten tapaat lääkärin, joka suurella todennäköisyydellä on yleislääketieteen lisensiaatti tai parhaassa tapauksessa vielä kandi.. Lisänä vielä parkkihallin ei niin halvat pysäköintimaksut. Sitten hurautat vielä keskustaan hakemaan ne lääkkeet, jotka sitten maksat itse. Omissa sairasteluissa voinkin tehdä näin, mutta lapsen kanssa varaan mielummin ajan netistä samalle päivälle erikoislääkäriltä.

Jos olisi käytetty poikia julkisella yksityisen sijaan ilman vakuutusta, olisi me silti maksettu hoidosta 750e ja lääkkeistä 150e.

Eli mun mielestä winwin-tilanne mitenpäin tarkastellen vaan.
Nyt saadaan kuitenkin käydä aina tutulla lääkärillä silloin kuin meille sopii, pojat saa erikoislääkärin hoitoa, eikä kukaan arvioi, onko hoito tarpeellista. Voidaan käydä sitten vaikka vaan mielenrauhan vuoksi

Jos nyt pitäisi päättää uudelleen, otetaanko vakuutus, tekisin edelleen saman valinnan. Varsinkin Rasmuksen kanssa on saatu ravata ITE:llä 2-4 kertaa kuukaudessa, ja on ollut helpottava tietää, että maksut voi ohjata suoraan vakuutusyhtiöön. Päästään tutulle mukavalle lääkärille, joka tuntee Rasmuksen ja Rasmuksen hoitohistorian. Voi tarvittaessa laittaa Rasmukselle myös putket korviin. Julkisella siihenkin leikkaakseen saa jonottaa kuukausia. Paitsi hoito, myös asiakaspalvelu tuntuu olevan yksityisellä parempaa. Lääkäri ottaa kontaktin lapseen, antaa valita makutikun purkista tai tarran laatikosta. Selittää äidille selkokielellä mitä tehdään ja miksi tehdään. Miten hoidetaan ja mihin asti. Ei määrää antibioottikuureja varmuuden vuoksi vaan näkee mikroskoopilla koko tärykalvon ja voi varmistua tulehduksesta. Ja ennen kaikkea, on se asiaan erikoistunut lääkäri, eikä vastavalmistunut tai huonosti suomea puhuva tk-lääkäri.

Mä suosittelen vauvavakuutusta ihan jokaiselle!

59 kommenttia:

  1. Pientä rasismia.. sulla on ilmeisesti jotain ei-suomalaisia lääkäreitä vastaan? Hyviä nekin voi olla vaikkei ole samaa upeaa arjalaista rotua kuin sinä.

    t. yksi venäläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän ihana korvalääkäri on venäläistaustainen. Joten veikkaampa että kyse ei ole mistään rasismista.
      Yhtälailla se mahtavaa arjalaista rotua oleva suomalaislääkäri voi artikuloida epäselvästi ja puhua näin ollen huonoa suomea..

      Poista
    2. Mulla ainakin on ihan valitettavaa konkreettistakin kokemusta siitä, kun tk:n lääkäri oli ulkomaalainen. Olimme hirvikolarissa ja ko. lääkäri ei ymmärtänyt mitä tarkoitin. Piti sitten ihan näyttää, että no on sellainen iso eläin kun hirvi, sitten on auto ja ne kaksi osuu yhteen ja PAM. Toki olen myös saanut hyvää palvelua ulkomaalaistaustaisilta lääkäreiltä, tosin hekin ovat töissä olleet yksityisellä. Kyllä vanhempien täytyy ymmärtää mitä lääkäri puhuu, jo pelkästään lääkäri kielen ymmärtäminen on hankalaa, siihen päälle vielä lääkäri joka puhuu suomea huonosti niin yhdistelmä on valitettavan hankala. Tuskimpa sinäkään Venäjällä arvostaisit, jos lääkäri puhuisi sinulle suomea? Empä usko, että tässä nyt mistään rasismista on kyse -.-

      Poista
    3. Iina toi mun ylempi kommentti ei ollut sitten mitenkään tarkoitettu sulle, vaan tohon Anonyymin heittoon. Näyttää nyt vähän hassulta toi mun oma, ton sun kommentin alla...

      Poista
    4. Nii, vaikea siinä on kokea saavansa hyvää hoitoa, jos lääkäri ei ymmärrä mitä sanot.. Kiitti Iina kun jaoit kokemuksesi! :)

      Poista
  2. Mä en raskausaikana edes tiennyt aluksi että vakuutuksen voi ottaa jo syntymättömälle lapselle, mutta satuin onneksi käymään pankissa päivittelemässä muita vakuutusasioita raskauden keskivaiheilla ja käsittelijä ehdotti kyseisä vakuutusta, tietenkin se otettiin. Poika on nyt vasta 2kk mutta maitoallergian ja atopian takia ollaan lääkärissä ja testeissa ravattu yksityisellä lääkärillä jo kuusi kertaa, rahaa olisi ilman vakuutusta mennyt jo yli 700e lääkket ja korvikkeet mukaanlukien. Lisäksi pojan pahin ihottuma rävähti naamaan pahimpaan korvatuledus ja flussa aikaan, ei julkiselta oltaisi todellakaan saatu lähiaikoina lääkäriaikaa. Oli kyllä helpottava tunne kun tiesi että voi kiikuttaa pojun yksityiselle lääkärille vielä samana päivänä ja maksaa itse hommasta vaan omavastuu osuus. Eli kyllä, vakuutukselle ehdottomasti peukut ylös. Ei oltaisi ilman pärjätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että saitte vakuutuksen! Teillä on sitten ollut tosi hyvä käsittelijä!
      Turvallisuuden tunnettahan tuo vakuutus tuo valtavasti! :)

      Poista
  3. Aika jännää, että teille on sitten annettu huonompi tarjous Fenniasta kuin meille, tosin meillä on siellä lähes kaikki vakuutukset :) meille taas if oli kallein. Fenniassa meidän ei tarvitse maksaa vuosimaksua vaan omavastuu maksetaan vain kerran / "sairausryhmä"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii vertailtiin niin et olisi siirretty kaikki vakuutukset, mutta nyt on ripoteltu niitä vähän kaikkialle, kun tuli silleen halvemmaksi. :) Ifissä on ne hyvät liiton alennukset, joilla hinta tippui.

      Me oltaisiin tänä vuonna maksettu se omavastuu kolmesta eri sairaudesta kun nyt selvittiin yhdellä :) mutta hyviä vaihtoehtoja on varmasti kumpikin! Hyvä että näissä on valinnanvaraa, voi sitten valita mieleisimmän tavan! :)

      Poista
    2. Meillä menee kurkku-keuhko-korva samaan :o

      Poista
    3. Tollainen sairauskohtainen tulee tosi helposti kalliimmaksi. Me on esikoisen fenniavakuutuksesta maksettu viisinkertaiset oma vastuut kuopuksen kertaoma vastuuseen verrattuna. Aivotärähdykset, haavat, kuumeet, silmätulehdukset, nyrjähdykset, murtumat, korvatulehdukset, luomet.. aina uusi ov. Ärsyttää! Masuasukille tulee meille myös Tapiolan vakuutus!

      Poista
    4. Tosi hyvä Emmi et saatte noi samaan! Noi kai ne on ne yleisimmät! :)

      Joo me myös laskeskeltiin, et touhuavien lasten kanssa saattaa helposti joutua käymään monesta eri syystä lääkärissä, joten meille paras oli tuo yksi vuosittainen omavastuu! :)

      Poista
    5. Ja varsinkin kun on kaksoset! :) Meillä tuo mies hoitaa tuon kilpailuttamisen niin olen kyllä vähän huono sanomaan täydellisiä mielipiteitä mistään :)

      Poista
  4. Meillä on vauva-vakuutukset ja kaikki muutkin vakuutukset Pohjolasta. Pohjolan vakuutukset uusiutui kesäkuun alussa, joten pohjolan vakuutusehdot ja tarjonta on muuttunut aika paljon siitä aikasemmasta. Me meinaan kertettiin saada ensin siitä vanhasta tarjous, mutta koska vakuutukset oli just pian uusiutumassa ja aikaa vakuutusten ottamiseen vielä oli, niin odotettiin uusia vakuutuksia.

    Meillä tuo vakuutuksista tullut summa on jo kanssa lähempänä 800€ ja tytöt 6kk, 600€ ne maksoi yhteensä. Eli hyvä, että otettiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kävi tuuri! Meillä olisi tullut just ne vanhat vakuutukset!
      Ompa teillä kohtuuhintaiset vakuutukset? Onko tossa jo ne omavastuut mukana? Meilläkin ilman omavastuita yhteensä 600e, mutta jos omavastuut laskee niin hintaa tulee 800e :/

      Poista
    2. On, meillä on myös monessa kohtaa niin, että omavastuu on 0€ joissakin kohdissa on se 100€/vakuutuskausi :) Tossa uudessa vakuutuksessa oli siis vaikka mitä kohtia, kuten hammasturva, fysioterapiakuluja, kotisairaanhoito jne ja niille kaikille sai valita sen omavastuun sille kaudelle. Aika moneen vaihdoinkin sitten 0€, kun hinta nousi siitä vaan muutamalla hullulla eurolla :) Meillä on kaikki vakuutukset pohjolassa ja lainat osuuspankissa, lisäks ollaan op:n omistajajäseniä niin niistä tulee aika hyvät alennukset jo vakuutuksiin :)

      Ja jos tarkotit, että onko tossa 800€ omavastuut mukana niin ei oo vaan 800€ ollaan sieltä jo omavastuiden jälkeen saatu!

      Poista
  5. Omalla tytölläni ei ole vakuutusta mutta silti olen käyttänyt häntä itellä korvien takia. Terveyskeskuslääkäri eivät osaa hoitaa ainakaan meidän tytön korvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja ainakaan tikkarinteellä ei ole mikroskooppia, joten korvia ei nähdä edes kunnolla..

      Poista
  6. Pohjolalla ei ole vauvavakuutusta ja sen saa millon vain,ei tarvitse odottaa 2kk. Sen vakuutuksen nimi on terveysvakuutus ja sen voi jatkaa loppuelämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Kyllä on vauvalle ihan oma hoitokuluvakuutus pohjolassa joka haetaan joko viim pari kk ennen syntymää tai sitten 2kk syntymän jälkeen. Ja tämä voi jatkua toki koko elämän mutta oleellista on juuri tuo vakun ottoaika, ei siis voi heti syntymän jälkeen ottaa. Itse otimme pohjolasta juuri kk sitten.

      Poista
    2. Joo, kyllä siellä vauvoille oma vakuutus on, ei ehkä juuri tuolla vauvavakuutus nimellä, mutta samanlainen. Ja siinäkin pitää odotella että syntynyt lapsi on 2kk ennen kuin sen saa. Ja silloin vaikuttaa sen hetkinen terveys vakuutuksen saamiseen ja ehtoihin :)

      Poista
    3. Meillä saatiin syksyllä,kun vauvat oli viikon ikäisiä. Pohjolan vakuutukset vaihtui viime kesänä. Ja kuulemma muutkin vakuutusyhtiöt hiljakseen perässä.

      Poista
    4. Itseasiassa ei näin. Ne ovat muuttuneet:)

      Poista
  7. Mä suosittelen myös aivan ehdottomasti vakuutuksien ottamista!! Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Ei meidän vauvojen pitänyt missään nimessä syntyä keskosina, eikä niiden pitänyt joutua keskolaan, eikä ainakaan mihinkään hengityskoneeseen! Ajatuskin oli aivan utopistinen, ei meille voi käydä niin, mutta niin vain kävi. Meidän pojat olivat muutaman tunnin hengityskoneessa ja 1,5vrk hengityskoneessa jossa saivat kuitenkin ite säädellä hengitystään, niin että kone hengitti vain tarvittaessa puolesta. Mutta koska pojat ovat olleet hengityskoneessa, ei meillä vasta syntymän jälkeen otetut vakuutukset olisi korvanneet _mitään_ mikä vähääkään liittyy keuhkoihin, korviin, nenään, kurkkuun (tai keskosuuteen). Ei mitään. Itse olen myös korvatulehduskierrelapsi, toivon koko sydämmestäni että se ei "periydy" pojille, mutta haluan kuitenkin että hoitoonpääsy on helppoa ja nopeaa jos näin käy, tai jokin muu vaiva ilmenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Kiitti Jenni kommentista! Kun ei ikinä voi tietää! Ja aina ajattelee ettei tollainen voi omalle kohdalle sattua, mutta kyllä se aina jollekin sattuu. Turvaahan vakuutuksista saa ihan valtavasti! :)

      Toivotaan että selviätte ilman tulehduksia! Mutta tosiaan helpottavaa ainakin tietää, että lääkäriin pääsee niiden sattuessa helposti! :)

      Poista
  8. Meillekin oli selvää että otetaan vakuutukset ennen syntymää. Ja vaikkei olla sairasteltu vielä melkein ollenkaan (koputtaa puuta) jo vakuutukset maksaneet itsensä takaisin. Se korvasi kaikki mun polikäynnit, satasen supistuksenestolääkkeet, keskoslääkkeet yms. Ja me otettiin vakuutukseen kaikki hammasturvat, fysioterapia, erityiskulut (esim. ravintovalmisteet) ynnä muut. Ne voi sitten tiputtaa pois jos tuntuu ettei tarvetta.

    onhan ne hintavat joo, mutta mä maksan summat mielelläni ettei tarvii tk:n kanssa olla missään tekemisissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi polikäyntikorvaus on kyllä hyvä! Sillä säästää jo vuoden vakuutuksen hinnan! Kun kaksosodottaja siellä kuitenkin ravaa..

      Toivotaan että ette jatkossakaan sairasta! Meillä alkoi noi kierteet kun Rasmus oli 5kk.. :/

      Poista
    2. Hei Elina mahtavaa kuulla että vakuutus on sulla korvannut myös noi polikäynnit! Itselle oli nimittäin aika ylläri että ultrat äitipolilla olivat maksullisia, vaikka ne mullakin kuuluivat normaaliin raskauden seurantaan. Täytyy kans hakea niistä rahoja vakuutusyhtiöltä takaisin.

      Poista
    3. Se riippuu paljon vakuutusyhtiöstä korvaako. Meillä pohjolassa ja kaikki korvattiin. Musta ehkä jotenkin kohtuutonta miten kalliiksi käynnit tuli. Kun tosiaan kuuluivat normaaliin seurantaan. Mä kävin viikon välein, niin tuli lähemmäs kahdensadan paukku :(

      Poista
    4. Elina mitkä vakuutukset teillä on? Mä oon soittanu Pohjolaan tuosta, että saako ne polikäynnit hakea siitä syntymättömän vauvan vakuutuksesta, kun siellä paperissa niin mielestäni lukee. Sanoivat, että "kaksosraskaus ei ole sairaus ja ei saa haettua"???

      Poista
  9. Oho tämäpä oli hyvä! En tosiaan tiennyt että ennen syntymää pystyy ottaan vakuutukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Joo voit ottaa! Useimmissa yhtiöissä taitaa olla että ennen 30 raskausviikkoa pitää hakea.. ? Pohjolassa voi muistaakseni hakea milloin vaan raskausaikna! :)

      Poista
  10. Siis eikö pohjola korvaa voiteita? Mennyt ihan ohi iteltä,meillä vakuutykset siellä. Ja pari viikkoa sitten tuli todistettua että oli hyvä ottaa Aleksille vakuutus heti synnyttyä. Oltiin rs-viruksen takia lastenosastolla 5 yötä! Onneksi herra nyt terveenä ja omaitsensä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan silloin vuosi sitten kun kyseltiin! Tän hetken tilannetta en tiedä, kun Iina just kerto et kesällä heillä meni vakuutukset uusiksi! :)

      Onneksi tervehdyitte! <3

      Poista
  11. Meilläkin kaikki vakuutukset + lapsivakuutukset lähitapiolassa. En ole vielä kertaakaan käyttäny ja esikoinen jo 2v. ollaan käyty tk.ssa kun aikoja on ollu :). En kuitenkaa uskalla purkaa vakuutusta JOS jtn tulee.

    VastaaPoista
  12. Turva -vakuutusyhtiöllä myös todella hyvä vauva/lapsi vakuutus )

    VastaaPoista
  13. Olen itse vakuutusalalla ja mulle oli selvää, että vakuutukset otetaan hyvissä ajoin molemmille lapsille. Lähitapiolassa tuon kohta 2-vuotiaan vakuutus maksaa kaikkine alennuksineen 197€/vuosi. Tuon alle 1-vuotiaan vakuutus on vähän kalliimpi. Molemmilla todettiin nyt atooppinen iho eli kalliiks tulis nuo rasvat ilman vakuutusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa kiva kuulla että niissäkin hinnat laskee.. Ei tunnu jatkossa enää niin pahalta! :D
      Teille vakuutus onkin ollut kans tosi hyödyksi!

      Poista
    2. Täälläkin toinen vakuutusalalla työskentelevä ja (jee) korvakierteessä ollaan Tyypin kanssa. :) Mun mielestä taas sairauskohtainen omavastuu oli kätevämpi juuri mahdollisten pitkäaikaisten sairauksien suhteen, Tyypillä on todettu sekä atooppinen ihottuma, että nyt tämä korvatulehduskierre, niin molemmat hoituvat yhdellä omavastuulla. Ja "plussalla" ollaan kyllä nyt jo reilusti. Sairauskohtainen omv on meillä 78 euroa, eli vähemmän kuin peruslastenlääkärikäynti Mehiläisessä tällä hetkellä.

      Julkisesta puolesta en ole vakuuttunut, päivystyksessä sairaalassa kun ollaan käyty, niin hoito on ollut erinomaista, mutta terveyskeskuksiin emme ole koskaan edes saaneet aikoja vaan hoidon tarvetta tulkinnut hoitaja on aina ollut sitä mieltä, ettei lääkärikäynnille ole tarvetta.

      Poista
    3. Voi ei!
      Korvakierre on kyllä tosi ikävä! Meillä molemmille laitetaan putket parin viikon päästä!
      Hyvältä kuulostaa toi teidän vakuutus! Meillä ainakin tänä vuonna oli parempi tää yksi omavastuu vuodessa, mut voi olla et jatkossa olisi parempi toi teidän juttu! :)

      Toi on tosi ärsyttävää ettei aikoja saa! :/

      Poista
  14. Tietenkin puhut vain omasta kokemuksestasi, ja lukemani perusteella sinun on siksi hyvä kehua yksityislääkäreitä. Valitettava tosiasia on, että eivät kaikki yksityislääkärit ole aina niin kiinnostuneita potilaansa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, vaan ovat ns. rahalääkäreitä: potilas sisään, kuunnellaan vaivat, pilleripurkki kouraan, ja seuraava potilas. Onneksi teille on kuitenkin sattunut sellainen lääkäri, joka on oikeasti kiinnostuntu potilaistaan! Ja parhainta on tietysti se, että saatte aina käydä samalla lääkärillä, niin hoito on johdonmukaista. :)

    Itselläni ei ole lapsia, mutta tämä kirjoitus laittoi minut pohtimaan vauvavakuutuksien tarpeellisuutta. Olen itse 80-luvun lapsi, enkä usko, että parikymmentä vuotta sitten juurikaan kenelläkään oli lapselle vakuutusta sairauksien varalle. Vai olenko ihan väärässä? Että mitenköhän sitä on silloin pärjätty, kun pääsääntöisesti ollaan oltu julkisen terveydenhuollon varassa? :D (Itsekin olen siis korvatulehduskierrelapsi, mutta silloin ne korvatulehdukset vaan sairastettiin, ja loppuaika lapsuudesta ja nuoruudesta meni sitten tosi vähällä sairastamisella.) Oliko silloin parikymmentä vuotta sitten julkinen terveydenhuolto parempaa = lääkäriin pääsi halutessaan huomattavasti nopeammin kuin nykyään? Olivatko lapset silloin terveempiä (nykyäänhän tosi monella lapsella on esim. allergioita)?

    Toki lapsettomana minun on helppo kritisoida vauvavakuutuksien tarpeellisuutta, kun ei ole itsellä kokemusta siitä, kuinka sydäntä raastavaa se varmasti on, kun pieni nyytti on kipeä, eikä itse tiedä mitä voisi tehdä. Eli jos minulle joskus lapsia siunaantuu, niin voi olla, että kallistun vauvavakuutuksen puolelle, jos vain oma taloudellinen tilanne sen mahdollistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, tottakai kokemuksia on yhtä paljon kuin kokijoitakin, mutta voisi kuvitella, että yksityisellä lääkäreillä on aikaakin vähän toisenlailla kuin julkisella. Ja yksityisellä saattaa painaa sekin, että eihän kukaan tule uudelleen maksamaan jos hoidontaso on tuota mitä kuvailit. Asiakashan sen päättää kenen luona käy. :) Julkisella ei hirveästi valinnanvaraa ole.

      Tarpeellisuudestakin voi varmasti olla montaa mieltä, ja mun milestä jos julkinen tk toimisi hyvin, ei vakuutukselle olisi samanlaista tarvetta kuin esim. meillä nyt, kun aikoja julkiselle ei vaan saa.

      Jos uutisiin on yhtään uskomista, terveydenhuollon laatu on laskenut niistä meidän lapsuusvuosista aika paljon. JOten veikkaan, että silloin sai hoitoa nopeammin ja paremmin. Tosin itse muistan ainaki odotelleeni päivystyksessä vanhempieni kanssa pitkäänkin korvat kipeinä.. Joten taas yksi syy miksi haluan viedä pojat yksityiselle.

      Suurin plussa vakuutuksessa onkin ehkä se helppous. Ei tarvitse vaatia hoitoa, vaan saa sitä jonottamatta sieltä mistä itse haluaa ja milloin haluaa :)

      Poista
    2. Meillä on myöskin vaan hyvää sanottavaa yksityisestä missä ollaan käytetty meidän tyttöä!! Aina samoilla lääkäreillä (lasten erikoislääkäri+korvalääkäri) ja loistavia ovat olleet ja myös kiinnostuneita siitä mikä lapsella on!
      Kerran eksyin lapsen kanssa kunnalliseen terveyskeskukseen ja enää en sinne mene. Tosi töykeä lääkäri joka ei varmaan koskaan ollut asioinut lasten kanssa. Ja toiseksi, hän ei nähnyt meidän tytön korvassa tulehdusta vaikka siellä se oli! Kerran jouduttiin käymään myös päivystyksessä, missä yleislääkäri ei nähnyt korvassa tulehdusta vaikka siellä semmoinen jälleen kerran oli.
      Tuo jo osoittaa meille ainakin niin hyvin sen miksi meillä on vakuutus tytölle ja miksi käytetään häntä vain yksityisellä lastenlääkärin vastaanotolla!

      Poista
    3. Itse olen syntynyt 80-luvulla ja kyllä minulle ovat vanhempani aikoinaan myös hankkineet syntymättömänlapsen vakuutuksen, ja monilla ystävillänikin on ollut, kun asiasta on heidän kanssaan juteltu. :)

      Poista
    4. Nii, kyllä mäkin olen sitä mieltä, että erikoislääkärillä on vähän toisenlainen tietämys ja näkemys kun vastavalmistuneella! :) Varsinkin se kokemus tuo varmuutta!

      Toi on kyllä uskomatonta, että tulehduksia ei nähdä! Meille meidän korvalääkäri kertoi, ettei päivystyksessä ole mikroskooppeja joilla tulehdukset näkee aina varmasti.. Kurkkivat vaan korvalampulla jossa vielä liian iso suutin pienten korviin.. Murto-osa tärykalvosta vaan näkyy.

      Nii, kyllä mä luulen kans et 80-luvulla oli vakuutuksia jo! Ei ehkä niin yleisiä kuin nyt! :)

      Poista
  15. Pohjolan vakuutukset vaihtuneet kesällä 2013. Enää ei tarjota perinteistä "vauvavakuutusta". On paljon hyödyllisempi terveysvakuutus loppuelämäksi, jos näin haluaa. Pohjola on ensimmäisenä vaihtanut käytäntöä,muut seuraa perässä. Ja vakuutuksen voi hakea rakenneultran jälkeen milloin vain. Ei mitään 2kk odottamista missään vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Puhunkin meidän ajasta ja niistä vakuutusehdoista, jotka oli kun me haettiin vakuutuksia talvella 2013.

      Poista
  16. Pohjola korvaa nykyään myös voiteet, just haettiin sieltä korvaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Ehdot ovat siis muuttuneet parempaan suuntaan! Me ei oltaisi siitä vaan hyödytty! :)

      Poista
  17. Meillä on kanssa vakuutus molemmille lapsille. Mä en itse koskaan käy julkisella, paitsi toki neuvolat tms, eikä käy lapsetkaan. Mulle henk koht terveyskeskus on arvauskeskus :D Vaikka meijän esikoinen ei kauheasti ole sairastellut niin oon kokenut vakuutuksen hyödylliseksi. Toka muksu vasta 6 viikkoa eikä oo (onneksi) tullut vielä tarvetta lääkäriin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tuntuisi vähän liian usein olevan! Varsinkin lasten kohdalla, kun ne ei osaa itse kertoa mihin sattuu! :)

      Poista
  18. Pohjola on edelläkävijänä tällä hetkellä! Suosittelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä vakuutuksissa taitaa olla sama kuin kaikessa muussakin, yksi sopii yhdelle toinen toiselle! :)

      Poista
  19. Meillä on kaikki vakuutukset lähitapiolassa ollut siitä lähtien kun yhteen on muutettu mieheni kanssa. A:lle otettiin raskaus aikana jo vakutuus ja se oli itsestään selvyys vaikka olikin niin kalliimpi kuin jo syntyneelle vauvalle. Mutta V:n kohdalla kävikin sitten "moka"...en ees muistanut koko pirun vakuutus asiaa ennenkuin 2,5kk ennen laskettua aikaa! :o Ja sehän oli myöhäistä siinä vaiheessa kun se piti hakea viim.3kk ennen tai tosiaan vasta sitten 2kk ikäiselle vauvalle. No siitähän aiheutui lähes jopa fyysisesti paha olo kun tajusin sen ja en pystynyt nukkumaan moneen yöhön ja päivisinkin ahdisti että mitä jos jotain tapahtuu synnytyksessä tai ennen sitä 2kk ikää tulee jotain sairastumista niin kaikki sitä läheltä liippaavat sairaudet karsitaan vakuutuksesta tai jos V olisi syntynyt keskosena kuten A syntyi..keskosuus pelotti eniten koska niin oli tapahtunut aiemminkin. Vaikka toivoin Vn syntyvän "hyvissä ajoin" (rv37-39 välillä) niin silti pelkäsin kovasti sitä H-hetkeä. Onneksi kaikki meni hyvin ja eka flunssa iski juuri kun oltiin maksettu eka erä Vn vakuutuksesta 2-kuisena :-D Käytiin meinaa terveystalossa lääkärillä kun tk:n virolainen lääkäri ei edes tutkinut poikaa kunnolla enkä ymmärtänyt sen puheesta puoliakaan.. -Tuire-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, varmasti on jännittänyt! Mutta hyvä että teillä kävi ajoituksen kanssa noin hyvin! :)
      Mä kans pelkäsin eniten tota keskosuutta. Se kun kuitenkin voi tuoda mukanaan vaikka mitä!!

      Poista
  20. pohjantähti on (oli, en tiedä) ainoa joka korvaa erityiskorvikkeet. jos meille vielä vauva tulee niin sinne siis :D näillä geeneillä jo kaikki todennäköisyydet on sitä vastaan, että saataisiin ihan täysin terve lapsi. ja puhunsiis atopiasta, ruoka-aineallergioista ja refluksista nyt sairauksina :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!